- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
- Konu Sahibi yuvarlakpopo
-
İşte bunu kabullenip ,kendinizide doldurmayı bıraktığınızda ne yaşanırsa yaşansın kayınvalidenizi de sevmeyi öğreneceksiniz.
tamam çok güzel bir ilişkiniz varmış ne mutlu size..elbetteki ufak tefek anlaşmazlıklar olur bnm anlatmak istediğim bu değil. hani bazen ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız bizler o durumdayız. ki bugune kadar bir ne bir saygıda kusur ettim nede bi terbiyesizlik yaptım. geçen kayınvalidem için internetten saat siparişi verdim 200 tl lik saat 79 tl ye düşmüş neyse aldım hediye ettim. insan bir teşekkür eder. sağol kızım düşünmen yeter der. akşam oldu ben mutfakta meyve yıkıyorum kayınvalidem saati gösteriyor bu saat eski iyi değil beğenmedim filan diyor. eşim bile şaşırıp kaldı. olmuyor olmuyor ne yapsam olmuyor. bir değil iki değil resmen tiksindirdi beni kendinden hala bu kaynanayı savunacakmısınzı egm hanım!
Aynen, hic bir tarafim eksilmedi.
Beklentim de yok bu saatten sonra.
Anne-kiz iliskimizi yurutelim yeter bize.
Gecenlerde esim annesiyle telde konusurken takildi, anne nevresimler eskidi.
Kandil yeni nevresim istiyor senden diye, teli bana uzatti.
Annesi telde tersledi beni, esimde duydu tabi. Cok uzulum. Gereksizdi cunku.
Yani eger bende birseyler istemis olsaydim ve yapmis olsalardi, aynilarini bende yasayacakmisim.
Esim yanimda mahcup oldu, ne geregi vardi?
Ama iste bilemiyorsun insanlar ne dusunuyorlarda boyle davraniyorlar.
Esimde uzulme ben ne istersen alirim dedi, kapandi gitti mesele.
Kv hicbir sey yansitmadim bile daha sonrasinda.
bi yerde beklenti yoksa mutluluk olur :) hiçbişey bekleme arkadaşım,almasınlar yapmasınlar..bana da alınmadı.ama iyiki de alınmadı,kimsenin karışma hakkı yok,böylesi daha güzel..maddi değil de manevi destek çooooook daha önemli..o varsa gerisini boşver amaaannn..onu tak bunu tak nereye kadarsen mutlu olmana bak eşinle :)
bi yerde beklenti yoksa mutluluk olur :) hiçbişey bekleme arkadaşım,almasınlar yapmasınlar..bana da alınmadı.ama iyiki de alınmadı,kimsenin karışma hakkı yok,böylesi daha güzel..maddi değil de manevi destek çooooook daha önemli..o varsa gerisini boşver amaaannn..onu tak bunu tak nereye kadarsen mutlu olmana bak eşinle :)
Cok haklisin cnm, ac degilim, acikta degilim sukurler olsun.
Hic sorun etmedim, neden yok, neden yapilmadi vs vs diye.
Kimsenin su an bana tek kelime etme hakki yok.
Bu yuzden kafam rahat.
Esim bile hala arada sorunlar yasiyor olmamiza ragmen, ailesiyle ilgili hicbir konuda sesini cikaramiyor bana karsi.
Sukur bu konularda kafam rahat, gonlum rahat.
Ama ne varki, benimde gorumcem esimin dibine dusuyor.
Resmen kocasinin yaninda bir kucagina oturmadigi kaliyordu:)))
Cok haklisin cnm, ac degilim, acikta degilim sukurler olsun.
Hic sorun etmedim, neden yok, neden yapilmadi vs vs diye.
Kimsenin su an bana tek kelime etme hakki yok.
Bu yuzden kafam rahat.
Esim bile hala arada sorunlar yasiyor olmamiza ragmen, ailesiyle ilgili hicbir konuda sesini cikaramiyor bana karsi.
Sukur bu konularda kafam rahat, gonlum rahat.
Ama ne varki, benimde gorumcem esimin dibine dusuyor.
Resmen kocasinin yaninda bir kucagina oturmadigi kaliyordu:)))
ne güzel dedin,aynen katılıyorum..
görümcene dicek bişey bulamadım :) kendi eşi rahatsız olmuyo demekki..tamam kardeşler ama bazı laubali hareketler evlendikten sonra kısıtlanmalı bence...
çok şey yaşadım ama çok üzüldüm..eşim en büyük destekçimdi..kendisi dedi onu böyle kabul edicez diye,o beni ikna etti.o da çok üzüldü,çok taktı,sanırım bana ve aileme de mahcup oldu ama yapacak bişey yok..
biz insanlık görevimizi yapıyoruz artık.evlatlığı da geçtim,insan olduğum için yapıyorum ne yapıyosam..sevgi tartışılır ama her zaman saygı duyucam o kesin...
ne güzel dedin,aynen katılıyorum..
görümcene dicek bişey bulamadım :) kendi eşi rahatsız olmuyo demekki..tamam kardeşler ama bazı laubali hareketler evlendikten sonra kısıtlanmalı bence...
hiç katılmıyorum abim o benim ya hangi hareketimi kısıtlamak zorundayım ki
öperim sırnaşırım ben öyle büyüdüm evlendi diye de komşu oğluymuş gibi de hareketlerime dikkat edemem
aynı şekilde görümcem içinde geçerli sevmek için benden izin alacak hali yok ya
abisi ya kimi kimden kıskanıyorsunuz Allah aşkına yapmayın
eşin kardeşin yerleri apayrı
bi de ben benim kvalide sadece bana değil,diğer geline ve oğullarına karşı da soğuktur,kocasına da..kendinden geçmiş çoktan,hiçbişey umrunda değil gibi..acaba sevmiyo mu çocuklarını,torunlarını diye düşünürüm bazen:) tamam mümkün değil diceksiniz ama hiç mi belli etmez insan..herkese böyle olduğu için onu öyle kabul ediyorum.tek bana olsaydı,kendimde hata arardım..ama eşime de soğuk,öbürlerine dehalbuki kıymetini bilse,öyle güzel aileleri varki..neyse pek çok konuştum!!!
hiç katılmıyorum abim o benim ya hangi hareketimi kısıtlamak zorundayım ki
öperim sırnaşırım ben öyle büyüdüm evlendi diye de komşu oğluymuş gibi de hareketlerime dikkat edemem
aynı şekilde görümcem içinde geçerli sevmek için benden izin alacak hali yok ya
abisi ya kimi kimden kıskanıyorsunuz Allah aşkına yapmayın
eşin kardeşin yerleri apayrı
yanlış anlamayınbazı kasti hareketler vardır,kıskandırmak için yapılan..aslında kıskancak bişey yok, o kardeş,o eş..ama yaparlar bunu..bu tarz hareketleri kastediyorum..
insanlar büyüdükçe sevgi gösteriş biçimleri de değişir sanki,değişmez mi?mesela ben eşimle nişanlıyken bize gelmişlerdi,görümcem eşimin koluna girdi,koltukta öyle oturdu bi yarım saat :) orda ailede herkes var,oturuyoruz bu ne şimdikomik,saçma.. kendisi beni kıskandığını da söyledi sonra..o beni kıskanıyo beni de kıskandırmaya çalışıyo,aklınca :))
yoksa benim aklımdan geçmezdi..işte böyle yapmacıklıklar olmasın,yeter...
daha iyi işte onun huyu o bazıları sevgisini içinde yaşar dışa vuramazlar
size özel olmayan şeyler için niye içinizi huzursuz ediyorsunuz ki
yanlış anlamayınbazı kasti hareketler vardır,kıskandırmak için yapılan..aslında kıskancak bişey yok, o kardeş,o eş..ama yaparlar bunu..bu tarz hareketleri kastediyorum..
insanlar büyüdükçe sevgi gösteriş biçimleri de değişir sanki,değişmez mi?mesela ben eşimle nişanlıyken bize gelmişlerdi,görümcem eşimin koluna girdi,koltukta öyle oturdu bi yarım saat :) orda ailede herkes var,oturuyoruz bu ne şimdikomik,saçma.. kendisi beni kıskandığını da söyledi sonra..o beni kıskanıyo beni de kıskandırmaya çalışıyo,aklınca :))
aile yapısını bağlı dediğim gibi evliyim 25 yaşındayım hiç kısıtlamam gerek duymam
ben hala babama sarılır öperim annemin yanaklarını sıkarım bekar abimin tepesine çıkarım
benim sevgi anlayışımda bu hayatta uzaktan içten sevemem
mıncıklamam lazım
mesela eşimle görümcem daha resmiler keşke bizim gibi olsalar gerçekten çok isterim
Bak bunu anlamıyorum,görümce veya kayınvalide sevgi gösterileriyle gelini niye kıskandırmaya çalışsınlar,
Dediğiniz gibi bir taraftaki kardeş ve anne diğer taraftaki eş.
Benim erkek kardeşim 26 yasında ben onu hala öper severim,evlenirse koluna girip öpemiyecekmiyim,bu durumu gelin yanlış anlayacaksada anlasın, o kendinin kötü niyeti derim.
kayınvalideler ikiye ayrılır kendine bakmayan dünyadan bezmiş bakımsız, birde kendine bakan bakımlı olanlar yani hayatın içinde olanlar , ama yinede oğlu olanlar aile hayatına fazla müde
hale etmelilir zaten boşanmalar çok günümüzde, nede olsa kuşak farkı var , tabi bunu inada binderecek olanlar şimdiden belli ,sürekli yeni gelinin evinde olacak olan kayınvalideler yani demek istiyor ki ,kızım ben senin yanıda her daim ot gibi bi,teceğim sevsende sevmesende ,hafta sonu planlarına müdehale edeceğim sen asla kendi programını yapamıyacaksın ,böyle kayınvalideyi kim sever ,allah aşkına ?
Bak bunu anlamıyorum,görümce veya kayınvalide sevgi gösterileriyle gelini niye kıskandırmaya çalışsınlar,
Dediğiniz gibi bir taraftaki kardeş ve anne diğer taraftaki eş.
Benim erkek kardeşim 26 yasında ben onu hala öper severim,evlenirse koluna girip öpemiyecekmiyim,bu durumu gelin yanlış anlayacaksada anlasın, o kendinin kötü niyeti derim.
aynen bi tek kız kardeşi var bu hayatta anne baba Allah korusun vefat edince bir tek kardeşlerimiz olacak yakınımızda
genelde 2.çocuğu anne baba vefat edince birbirine destek olsunlar yardımcı olsunlar diye yapmıyor muyuz
ee bu ne o zaman
bırak sevsinler birbirini sevgiden zarar mı gelirmiş neden kıskandırsın seni zaten ömür boyunca senin yanında olmayacak mı
bırakta gittiği vakit öpüp koklasınlar
sen onu 3-4 bilemedin 10 senedir seviyorsun peki ailesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?