Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

İşte bunu kabullenip ,kendinizide doldurmayı bıraktığınızda ne yaşanırsa yaşansın kayınvalidenizi de sevmeyi öğreneceksiniz.

çok şey yaşadım ama çok üzüldüm..eşim en büyük destekçimdi..kendisi dedi onu böyle kabul edicez diye,o beni ikna etti.o da çok üzüldü,çok taktı,sanırım bana ve aileme de mahcup oldu ama yapacak bişey yok..
biz insanlık görevimizi yapıyoruz artık.evlatlığı da geçtim,insan olduğum için yapıyorum ne yapıyosam..sevgi tartışılır ama her zaman saygı duyucam o kesin...

kendin de diyorsun o onun görgüsüdür.savunup savunmama meselesi değil ki.öyle kabul edeceksin.sende üzülmezsin o zaman.
ben de bir bayram kaynanama ihtiyacı olan hediyeler aldım verdim.elimden aldı bir yere koydu,açmadı bakmadı bile.aradan 2 ay geçti tekrar gittik.aldıklarım hala koyduğu yerdeydi.ne yapaydım,ahlanıp vahlansamıydım.daha sonra gittiğimde de üzerinde gördüm,çünkü böyle şeylere alışkın değil.bilmiyordu.kaynanamın her ihtiyacını ben karşılardım.kayınpederim biraz cimridir.kaynanama para vermezdi.mutfağına bile bardak tencere hep ben aldım.her gidişimizde evin masrafını karşıladım.bunlar beni kesinlikle eksiltmedi ama onların gözünde yüceldim.kesinlikle de karşılık beklemedim

zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.insanları olduğu gibi kabul edip beklenti içine girmezsek daha mutlu oluruz
emin olun kimseden beklentim yoktur.ne kendi ailemden,ne eşimden ne de çocuklarımdan.

bi de ben benim kvalide sadece bana değil,diğer geline ve oğullarına karşı da soğuktur,kocasına da..kendinden geçmiş çoktan,hiçbişey umrunda değil gibi..acaba sevmiyo mu çocuklarını,torunlarını diye düşünürüm bazen:) tamam mümkün değil diceksiniz ama hiç mi belli etmez insan..herkese böyle olduğu için onu öyle kabul ediyorum.tek bana olsaydı,kendimde hata arardım..ama eşime de soğuk,öbürlerine de halbuki kıymetini bilse,öyle güzel aileleri varki..neyse pek çok konuştum!!!

daha iyi işte onun huyu o bazıları sevgisini içinde yaşar dışa vuramazlar

size özel olmayan şeyler için niye içinizi huzursuz ediyorsunuz ki

daha iyi işte onun huyu o bazıları sevgisini içinde yaşar dışa vuramazlar

size özel olmayan şeyler için niye içinizi huzursuz ediyorsunuz ki

ama ilgisizlik abartı boyutlarda,sanki anne baba değil de öyle bi tanıdıklar...neyse,artık huzursuz değilim bin şükür,takmamayı iyice öğrendim,eşim sağolsun..

kayınvalideler ikiye ayrılır kendine bakmayan dünyadan bezmiş bakımsız, birde kendine bakan bakımlı olanlar yani hayatın içinde olanlar , ama yinede oğlu olanlar aile hayatına fazla müde
hale etmelilir zaten boşanmalar çok günümüzde, nede olsa kuşak farkı var , tabi bunu inada binderecek olanlar şimdiden belli ,sürekli yeni gelinin evinde olacak olan kayınvalideler yani demek istiyor ki ,kızım ben senin yanıda her daim ot gibi bi,teceğim sevsende sevmesende ,hafta sonu planlarına müdehale edeceğim sen asla kendi programını yapamıyacaksın ,böyle kayınvalideyi kim sever ,allah aşkına ?

dedim ya sevmezse sevmesin.kendimi sevdirmek için hiç çaba harcayamam.kendileri bilir
ama her an kendimi hissettireceğim

evliliğin yeni olduğu için böyledir belki.. annesinin oğluna sarılması öpmesi pek nispet gibi gelmedi bana.. sonuçta ilerde oğlum olsa evlense gelinin yanında öpemiycemmi yani.. görümcen konusunda haklısın ama.. düşüncesiz insanları bende sevmem.. en azından işin varmı yada ne biliyim uygun olup olmadığını sorması gerekirdi.. bi bahane uydursaydın sende keşke..

her insan her insanın davranışını sevmek zorunda değil. eğer rahatsız olunuyorsa ki bu eşinizin annesi ilk olarak eşinizle bu sorunu konuşmanız gerekir. daha sonra fazla samimi olmamaya özen gösteriniz. en büyük genelde yapılan yanlış kayın valideler bunaltır gelinleri ( ki herkes farklı ailelerden yada ortamalardan gelmiştir uyum olmayabilir) ama bunu kimse dile getirmez tam aksine karşıt tepki gösterek ssaygı ve sevgi gösterilerinde bulunulur. sonra bu sıkar sıkar sıkar ama bu insanın kendisini üzmesinden başka birşey değildir. düşüncelerinizi uygun bir dille aktarın eşinize bence. konuyu açan kişi yanlış anlamadıysam eşinizin annesi ve görümceniz sadece kendilerini düşünen insan tipleri. bu yüzden onların her dediğine uyum sağlamak aslında davranışlarının daha da devam etmesini neden olabilir. çünkü istemediğiniz davranışlarınızı bir nevi siz de onaylıyorsunuz. o yüzden ilk önce kendi yuvanızın kontrolünü ele alacaksınız daha sonra dış etkenleri yavaş yavaş etkisiz hale getirmelisiniz. ama bunu tatlılıkla karşı tarafa hiç koz vermeden yapın ki kargaşa çıkmasın. çünkü karşınızdaki eşinizin annesi ve o onu yetiştirdi ve sizden daha iyi tanıyor oğlunu. bir sıfır ilk round da kaybedebilirsiniz bu undan ötürü. sadece kendinizi ortaya koymanız yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…