Eşimin akrabaları..

Yahu senede bir kez gidilen bir yere neden yatak alsınlar? Siz de senede bir kere gidiyormuşsunuz. Varken kullansınlar işte. Ben seyahate giderken bebeğin taşınabilir beşiğini götürdüm yanımda şimdi 7 buçuk aylık, yeğenimiz doğduğunda ona kargolayacağım bebek arabası ile birlikte. Park yatağı en fazla 3-4 yıl kullanırsınız. Çocuklar büyüyor, bebek eşyaları da paylaşılınca daha çok insan faydalanıyor, insanlar neden boşa para harcasın? Akrabanızmış hem kullananlar. İmece usulü yaşanan bir yere yatakodası döşeyip ''bu oda ve eşyalar benim'' demek zaten saçma olmuş. Baba evi orası, kardeşler, yeğenler elbet kullanır. Siz kendi evinize yapın zimmetli malınızı.

Ben kilitlerim siz kilitlemessiniz
Çocuğuna nevresim asla almazlar onuda muhtemelen bizden kullanirlar yatak almayan insanlar nevresim niye alsın? Sizin her sene gittiğiniz biryer olsa gerçekten her sene birilerinden yatakmı isterdiniz çocuklar icin? Bana saçma geliyor.

Neden boşa para harcamakmiş? Benim ikinci çocuğum yolda rabbim nasip ederse. Seneye ona kullanacagim 3 çocuğum var artık ihtiyacım yok gibi bir düşüncem yok. Arkadasiminda yok o zaman herkes ihtiyaci olani alabilir durumda. Egerki zor durumda olan imsanlar olsalardi o zaman durum degisirdi. Ayrica bu arkadas kizinin yap boz oyuncağını 1 ay sonra geri isteyen biri. Ben bizde olduğunu unutmustum bile. Yani cimrilik yapan varsa oda karşı taraf. Bense hoşlanmıyorum oyle kiyafet,yatak araba vs paylaşmaktan.

Şuan size lazım değilmiş kullansınlar 2 hafta ne olacak ki, daha sonra isterlerse açıklamasını yaparsınız.

Hoşlanmıyorsanız yapbozunu niye aldınız? Almadıysanız neden sizden geri istiyor? Unuttuysa evinizde sizden geri istemesi neden Zorunuza gitti? Gayri ihtiyarı unutmuş istiyor. Doğal değil mi?Detay çok... bunların düşünülmesi, konuşulması ayıp bence. Ben sizi haksız buldum, düşünce yapısı olarak da çok maddeci buldum. Dünya malı dünyada kalıyor, bu kadar tamahkar olmaya gerek yok.

Bu kadar cimrilikle cevrenizde insan kaliyor mu? Hala icin "Ay kullansinda keske bana sorsaydi kullanmadan" diyip, gelini soruncada "Ya niye soruyor ki? Gitsin kendi bir tane alsin" demeniz nasil bir tezatlik? Oyle besik de surekli kullanilmiyor vallahi. Belkide imkanlari normalde iyi ama suan zor bir donemdeler ve alamadilar. Nolucak canim. Caninizi mi istiyorlar?

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat ediniz, herkesin fikrine saygı lütfen.

Genelde öyle durumlarda vermek istemesen bile hayır diyemiyorsun. Desende bi beşiğin lafını yaptı diye arkandan konuşur dururlar. Bende olsam almayın diyemezdim.

Ne hijyeninden bahsediyorsunuz hanımefendi, komiksiniz . Siz parka gitmiyormusunuz? Oyuncaklar kıyafetler eskimiyor verdiğim paraya üzülüyorum ben, siZ senede 1 defa kullanıyorsunuz yaZık günah kullansınlar. Hakikaten gözünüz dar.

Siz o an ne derdiniz? Yani hayır diyebilirmiydiniz?
Samimiyetime bağlı çok samimiysem ben olmadığımda beşiği kullanmasının bir sakıncası olmaz boş boş duruyor sonuçta. Ama samimi değilsem beşiği kullanma ben çok sevmiyorum emanet alıp vermeyi der keser atarım

Ortak kullanılan her yaz birilerinin misafir olduğu bir eve yatak odası döserseniz bunlar kullanılır kaçış yok yani..oraya onları yapıp kimsenin yararlanmayacağını düşünmekte fazla safça

Aptal yerine koyulduğumu yada kullanıldığımı hissedersem, yağmurlu havada su vermem kimseye. Ama iyi niyetliyse eyvallah, bi gün senin bi gün benim çocuğum yatsın bile derim. Konu sahibine asıl dokunanda bu sanırım. Ancak sebep gerçekden hijyense, zaten senede 1 kullanılan yatağı gidince önce bi temizleyip öyle yatırmak lazım çocuğu toz olur pislik olur. O sırada zaten nevresimde değişir sıkıntı kalmaz

Benim ogluma bi yatak aldi esimin babasi olacak adam.. sonrasinda kizina vermis :) sinir oldum ama birsey demedim. Adamin neyinden hayir geldiki.. kendim alsaydkm sevmedigim biriyse tepkim ayni olurdu.. ama sevdigim biriyse sorun etmezdim..

Oyunparkinin heryeri makinede yıkanıyor hijyen bahane altı üstü her sene geldiğinde kullanıyorsun oyunparki ne olacak ya millet bir oyun parkıyla ona buna vererek 3 çocuk buyutuni gördüm hemde hala sapa sağlamdı İzmir'e bile en son şuan kimde bilmiyorum böyle şeyler paylaşılmalı sen cocuga olmayan şeyleri napıyorsun vermiyor musun birilerine yada tanıdığın birinden hiç mi almıyorsun kucukluklerini ben öyle büyüdüm verem felan da olmadım bu kdr takindili olmayın

Oyun parkında çocuk en fazla 3 yaşına kadar yatar.
Yani 3 izinde kullanacaksınız. Orada boş boş duracak.
Onlar bir tane alsın yerine,
sizin demeniz lazım
yazık gunah boşa almayın, oradaki duruyor zaten diye.
Tüm dünya tüketim konusunda bilinçlenirken biz herkese ayrı 3 kerecik kullanılacak şey alınacak diye yırtınıyoruz.
Ne gerek var?
Oğlumla yaşıt arkadaşlarımın çocukları, kendi aramızda grup kurduk. 7 arkadaş. Oyuncakları dönüşümlü kullanıyoruz.
Kimsenin çocuğu hastalıktan ölmedi.
Hepsi de bir sürü farklı oyuncakla oynadı.
Kimi kırıldı, canları sagolsun dedik.

Aynı şekilde, kuzenimin oğlumdan 2 yaş büyük çocuğu var, kaliteli ve az kullandığı kıyafet ve ayakkabılarını şimdi biz kullanıyoruz.
Attık makinaya tamamdır.
Bu arada da alt veya orta gelirli insanlar da değiliz, bahsi geçen herkesin aylık geliri 10 binin üzerinde.
Bunun bilinçle alakası var, cimrilikle değil.
Çocuk gereçlerini bu kadar büyütmeyin gözünüzde, hepsi kısa süreli kullanılıyor. Ve mümkün olduğunca paylaşın

Ben olsam sorun etmezdim sanırım. Ne olacak ki zarar vermedikten sonra?

Park yatagi kv.lere giderken goturur donerken geri getirirdim

Orada birakiliyorsa kullanirlar. Sormalari bile ekstra emin ol.

Ama şu da var, konu acip kafaya takacak derecede buyuk bir olay degil. Her sey bu kadar buyutulerek de evlilik ve omur de gecmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…