Nerden biliyorum bende de var .Senelerdir oyle insanlarla yasiyorum .Benim esyalarimi kullanip sonra cok harciyor diyorlar .Bir liranin hesabini yapiyorlar.Aslinda be de boylelerine aciyorum, paralarini yemek nasip olmuyor.Yaniiiiiiiiiii!
Yahu senede bir kez gidilen bir yere neden yatak alsınlar? Siz de senede bir kere gidiyormuşsunuz. Varken kullansınlar işte. Ben seyahate giderken bebeğin taşınabilir beşiğini götürdüm yanımda şimdi 7 buçuk aylık, yeğenimiz doğduğunda ona kargolayacağım bebek arabası ile birlikte. Park yatağı en fazla 3-4 yıl kullanırsınız. Çocuklar büyüyor, bebek eşyaları da paylaşılınca daha çok insan faydalanıyor, insanlar neden boşa para harcasın? Akrabanızmış hem kullananlar. İmece usulü yaşanan bir yere yatakodası döşeyip ''bu oda ve eşyalar benim'' demek zaten saçma olmuş. Baba evi orası, kardeşler, yeğenler elbet kullanır. Siz kendi evinize yapın zimmetli malınızı.Hiç alakası yok. Cimri olan parası olduğu halde almayan kişiler ben değil. Hoşlanmıyorum. Bu aynı kıyafet işi gibi. Kimisi başkalarına verir ben hoşlanmam. Öyle büyüdüm. Ayrıca birkereye mahsus tabi veririm ama eşimin ailesindekileri çok iyi tanıdığım için her yıl böyle olacağını şimdiden tahmin edebiliyorum.
Ben kilitlerim siz kilitlemessinizYa böyle bişeyi asla sorun yapmazdım. Alsın çocuğuna bi nevresim takımı kullansın ne olacak. Çocuk bu yani nasıl hijyende sorun çıkabilir ki. Hele hele kayınpederimin evinde odam olsa bile kapıyı kilitlemeyi asla düşünmezdim.
Çocuğuna nevresim asla almazlar onuda muhtemelen bizden kullanirlar yatak almayan insanlar nevresim niye alsın? Sizin her sene gittiğiniz biryer olsa gerçekten her sene birilerinden yatakmı isterdiniz çocuklar icin? Bana saçma geliyor.Ya böyle bişeyi asla sorun yapmazdım. Alsın çocuğuna bi nevresim takımı kullansın ne olacak. Çocuk bu yani nasıl hijyende sorun çıkabilir ki. Hele hele kayınpederimin evinde odam olsa bile kapıyı kilitlemeyi asla düşünmezdim.
Neden boşa para harcamakmiş? Benim ikinci çocuğum yolda rabbim nasip ederse. Seneye ona kullanacagim 3 çocuğum var artık ihtiyacım yok gibi bir düşüncem yok. Arkadasiminda yok o zaman herkes ihtiyaci olani alabilir durumda. Egerki zor durumda olan imsanlar olsalardi o zaman durum degisirdi. Ayrica bu arkadas kizinin yap boz oyuncağını 1 ay sonra geri isteyen biri. Ben bizde olduğunu unutmustum bile. Yani cimrilik yapan varsa oda karşı taraf. Bense hoşlanmıyorum oyle kiyafet,yatak araba vs paylaşmaktan.Yahu senede bir kez gidilen bir yere neden yatak alsınlar? Siz de senede bir kere gidiyormuşsunuz. Varken kullansınlar işte. Ben seyahate giderken bebeğin taşınabilir beşiğini götürdüm yanımda şimdi 7 buçuk aylık, yeğenimiz doğduğunda ona kargolayacağım bebek arabası ile birlikte. Park yatağı en fazla 3-4 yıl kullanırsınız. Çocuklar büyüyor, bebek eşyaları da paylaşılınca daha çok insan faydalanıyor, insanlar neden boşa para harcasın? Akrabanızmış hem kullananlar. İmece usulü yaşanan bir yere yatakodası döşeyip ''bu oda ve eşyalar benim'' demek zaten saçma olmuş. Baba evi orası, kardeşler, yeğenler elbet kullanır. Siz kendi evinize yapın zimmetli malınızı.
Hoşlanmıyorsanız yapbozunu niye aldınız? Almadıysanız neden sizden geri istiyor? Unuttuysa evinizde sizden geri istemesi neden Zorunuza gitti? Gayri ihtiyarı unutmuş istiyor. Doğal değil mi?Detay çok... bunların düşünülmesi, konuşulması ayıp bence. Ben sizi haksız buldum, düşünce yapısı olarak da çok maddeci buldum. Dünya malı dünyada kalıyor, bu kadar tamahkar olmaya gerek yok.Neden boşa para harcamakmiş? Benim ikinci çocuğum yolda rabbim nasip ederse. Seneye ona kullanacagim 3 çocuğum var artık ihtiyacım yok gibi bir düşüncem yok. Arkadasiminda yok o zaman herkes ihtiyaci olani alabilir durumda. Egerki zor durumda olan imsanlar olsalardi o zaman durum degisirdi. Ayrica bu arkadas kizinin yap boz oyuncağını 1 ay sonra geri isteyen biri. Ben bizde olduğunu unutmustum bile. Yani cimrilik yapan varsa oda karşı taraf. Bense hoşlanmıyorum oyle kiyafet,yatak araba vs paylaşmaktan.
Samimiyetime bağlı çok samimiysem ben olmadığımda beşiği kullanmasının bir sakıncası olmaz boş boş duruyor sonuçta. Ama samimi değilsem beşiği kullanma ben çok sevmiyorum emanet alıp vermeyi der keser atarımSiz o an ne derdiniz? Yani hayır diyebilirmiydiniz?
Ben olsam sorun etmezdim sanırım. Ne olacak ki zarar vermedikten sonra?Selam hanımlar, başlıktan anlaşılacağı üzere sorun eşimin akrabaları. Sürekli emrivaki kipler olmalarından zaten rahatsız oluyordum. Buna kayınvalidemde dahil malesef. Gel gelelim konuya; biz izine eşimin memleketine her yıl gittiğimiz için kayinbabamın evinde bize yatakodası düştü. Eşimle dayanadık döşedik nasılsa her sene geliyoruz güzel olsun diye. Oğluma oyunparkı beşiğide aldık ve her sene iyikide hepsini yapmışız diyoruz. Bu sene izine gittiğimde eşimin yurtdışından izine giden halası bana;nisazümra oğlumu birkaç kere oğlunun beşiğinde yatırmalıydım çünkü annemde kaldım ve evi cok sesliydi dedi. (Annesi eşimin babaannesi olur ve üst katta devamlı kalır) yani babaanneyle kayinvalidem türkiyede izinde altlı üstlüler. Olabilir hala sorun değil dedim öylece kapattım konuyu. Ama en azından bana yazıp sormasını beklerdim. Herneyse az evvel bahsettiğim halasının gelini bana soruyor;nisazümra ben Türkiyeye izine gideceğim ve beşik lazım bana orda. Kayinvalidem dediki senin oyun parkın nasılsa varmış,onu gidince alabilirmiyiz, 2 hafta kullanıp geri koyarım dedi! Ne diyeceğimi bilemedim. Samimiyizde yani iyi anlaşırız. Olabilir dedim sadece. Sonra ise düşündüm yahu tek benmiyim yatak odası döşeyen. Hatununda aynı benim gibi yatak odası var fakat döşenmemis. Ondan ziyade her yıl oda eşinin memleketine gidiyor üstelik 2 çocuklu bense tek cocukluyum. Yani ona daha çok lazım. Bilemiyorum yani ben sormaya dahi cürret edemezdim çünkü bana sorduğu oyun parkı 1000 tllik birşeyde değil,alsın koysun kenara yani. Ayrıca izine giderken insan parayla gidiyor durumlarıda iyi. Sonra pişman oldum neden ona; canım olabilir ama bence sende oyun parkı al çünkü çok lazım oluyor malum sizde her sene gidiyorsunuz,üstelik 2 cocuklusun deseydim keşke diye düşündüm sonra amaaaan nisazümra sanki o düşümemiyormu Allah aşkına dedim. En çokta eşimin halasına gıcık oldum. Sana neoluyor yani bir kayınvalide olarak kızım beşik size hep lazım alın dursun köşede diyeceğine, nisazümranın var kullan diyor. Şunuda ekliyim arkadaşlar yatak odamın anahtarı yok. Evi kilitleyipte gelemem malum kayınbabamin evi. Giderken hep annesine teslim eder anahtarı. Anneside evi istediği gibi kullanır! Siz ne yapardınız yerimde olsaydınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?