Eşimin alkol problemi

Wings12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
70
11
3
33
Merhabalar, ben 1,5 senelik evliyim. Eşim neredeyse her gün içiyor. İçince bana sarmaz ya da agresifleşmez ama söylediklerimi yanlış anladığı oluyor. Bu konudan rahatsız olduğumu biliyor hatta birkaç kez büyük kavga ettik. Bu arada sakince konuşmayı da denedim. Haftada 1 2 kere iç sorun olmaz ben de eşlik ederim arada dedim. Bir süre düzelir gibi oluyor ama sonra yine aynı. Ben mi büyütüyorum bu durumu diye de düşünüyorum artık gerçekten ne yapacağımı nasıl bir yol izleyecegimi şaşırdım.

Kullandigi icki nedir?
Kac adet / sise iciyor?
Sarhos oluyor mu?

Icme sebebi nedir?
Butceyi nereden buluyor?

Yok şuan çocuk düşünmüyorum çünkü çekiniyorum bu durumdan
Başka bir üyeye parayı ailesinden veya arkadaşlarından alıyor yazmışsınız. Böyle birinden koca falan olmaz. Sonu alkolik siz şimdiden boşanma fikrine kendinizi alıştırın

Genellikle bira içiyor. Bazen 2 taneyle kalıyor bazen sarhoş oluyor. Parası olmazsa bile ailesinden ya da arkadaşlarından bir şekilde buluyor

Yani icmeden duramıyor.
Alkolizmin pencesinde gozukuyor esiniz ama su var alkolizm; alkolle olusan bizlerin adina sarhosluk dedigi o cakirkeyif haline ulasamama, alkolun kana karismasi sonucu yasanan kimyasal tepkimeye duyarsizlasmadir.

Cunku alkolizm tedavisi tam da bu kimyasal tepkimeye duyarsizlasmayi yok ederek yapiliyor.

Hani icki carpti deriz ya, hah iste o carpma saglanmaya calisiliyor tedavide.

Esiniz destek alir mi bilmem ama siz bir alkolikle / alkolik adayiyla yasaminizi surdurmeyi isteyip istemediğinizi tartmaya baslasaniz iyi olur gibi.

Not: uzman değilim, Alkolizm magduru degilim.
Esim / babam / abim alkolik degiller, icki dahi icmezler. Sadece alkolik bir arkadas esini tedavi ettirirken ogrendiklerim bunlar.

Başka bir üyeye parayı ailesinden veya arkadaşlarından alıyor yazmışsınız. Böyle birinden koca falan olmaz. Sonu alkolik siz şimdiden boşanma fikrine kendinizi alıştırın
Evet haklısınız istemeden de olsa düşünmeye başladım. Bir şey söyleyince de sana ne zararım var diyerek savunmaya geçiyor

Evlenmeden önce içtiğini bilmiyor muydun ? Bağımlı olmuştur o zor bırakır.Ya sabret yada boşan.

Genellikle bira içiyor. Bazen 2 taneyle kalıyor bazen sarhoş oluyor. Parası olmazsa bile ailesinden ya da arkadaşlarından bir şekilde buluyor

Bi de büyütüyor muyum yazmaniz yok mu...
Alkol parasını etraftan isteyen insandan koca da olmaz, baba da olmaz. Bagimli resmen o ayrı ama varligi yokluğu da bilmiyor. Alkolik herhalde neyi normal olacak bunun

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Benim de korktuğum ilerde daha da kötü bir hale gelmesi. Tedavi yoluna gitmesini deneyeceğim kendisi de isterse. Eğer olmuyorsa da yapacak birşey yok gibi görünüyor

Evlenmeden önce içtiğini bilmiyor muydun ? Bağımlı olmuştur o zor bırakır.Ya sabret yada boşan.
Evlenmeden önce de içerdi hatta beraber de içerdik ama bu kadar değildi. Şuan evlenmeden önceki gibi olsa sıkıntı etmezdim, son zamanlarda iyice abarttı ve birşey söyleyince sana bir zararım yok diyor

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Benim de korktuğum ilerde daha da kötü bir hale gelmesi. Tedavi yoluna gitmesini deneyeceğim kendisi de isterse. Eğer olmuyorsa da yapacak birşey yok gibi görünüyor

Sizi asla uzmek istemem, zor bir durum ama sadece sunu dusunun. Yarin siz cocugunuza mama alamazken, esiniz elalemin ickisine ortakci cikmak icin civik cıvık etrafta dolasirken ona karsi ne sevginiz ne saygınız kalacak. Cocugunuz yoksa da bu goruntu inanilmaz irite edici.

Ama iyi haber alkolikler tedavi olabiliyor. esinizi seviyorsaniz, aile bireyleri / buyukleri kimi dinliyorsa onla birlikte konusmaya cabalayin, ikna edin.

Cok gecmis olsun,

Alkoliklik testi var internette açın birlikte yapın testi, süreklilik alkolikligin en net belirtisi. Bunu açık açık görünce çok iyi olur çözüm açısından. Ben abime yaptım alkolik çıktı güldük birlikte hatta haklı çıktım zira, kimseye asla bi zararı yok hatta sarhoşluk belirtisi bile göstermiyordu ben saglıgı için yapmıştım şok olmuştu beklemiyordu. Ve sonuç 6 ay içmedi. Şimdide azar azar içiyor. Gözüne sokmayı deneyin.

Sarhosluk olmamasi zaten sorun, biliyor muydunuz?

Çok haklısınız bunu bende düşünüyorum. Sorun çözülmeden asla çocuk düşünmüyorum zaten. Onu seviyorum o yüzden bir çözüm arıyorum. Söylediğiniz gibi aile bireylerinden yardım isteyeceğim. En azından elimden geleni yapacağım. Desteğiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

Bunu da denemek lazım belki görmesi en azından azaltmasina yardımcı olur

Dayak yoksa sende içmeyi normal görüyorsan sabret bakalim
Şiddet göstermiyor arada bir keyfine içse yine sıkıntı yok benim için sürekli olması rahatsız edici. Bakalım bir süre daha sabredecegim elimden geleni yapacağım en azından. Olmuyorsa zaten yapacak birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…