- 14 Haziran 2014
- 458
- 62
- 123
- Konu Sahibi pembeylemavi
-
Merhabalar
5 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir çocuğumuz var. Kredimiz ve birazda borçlarımız var yani maddiyat biraz sıkıntılı uzun bir süredir. Eşimin alkol sorununu tamamen buna bağlıyorum en azından bunlar yüzünden başladı. Eskiden de içerdi ama 15 günde bir olurdu. Hamileliğimde biraz daha arttı içme sıklığı. Eve geç gelmeler hatta sabah gelmeler falan. Sakin bir yapım var hiç bağrış çağrış yapmadım (belkide burda hata yaptım) ama gebe halimle fazlasıyla üzüldüğümü gördü. Bir süre düzeldi, sonra yine bozuldu. Son 1,5 senedir hergün oo 3 4 birayı almadan eve gelmez. Çok çok nadir içmediği günler. Hep dırdır yapmadan güzelce konuştum. Oda farkında yarın içmicem artık diyor ama yine yine aynı bırakamıyorum, içince rahatlıyorum, bir keyfim bu var, içmek istiyorum, sana bağırmıyorum, şiddet uygulamıyorum hakikaten şeker gibi bir adam oluyor ama ben çok rahatsızım. Bu kadar maddi sıkıntı içinde maaşımın yarısını içkiye veriyor o zaman neden ben çocuğumdan ayrı kalıp çalışıyorum diye çok kızıyorum. Parası ayrı, sağlığı ayrı, oo şişelerin evde yığılması ayrı hepsine ayrı sinir oluyorum. İçki dışında hiçbir sorun yok çok iyi bir eş, çok iyi ilgili bir baba. Geçenlerde içkine bir çözüm bul artık yoksa ben başka şeyler düşünmek zorunda kalıcam dedim. Bir süre şaşkın bana baktı baktı ve nasıl yani sadece içki içiyorum diye ayrılcanmı benden dedi. Neden olmazmı dedim sadece içki için değil abartarak içtiğin için rahatsız oluyorum ve benim senden soğumama sebep olacağını düşünüyorum dedim. Gerçekten ayrılmak istemiyorum küçük mutlu bir yuvamız var içki dışında tabiki. Tedavi diyorum benim istemem lazım önce sonra ben kendimde bırakırım diyor. Nasıl davranmalıyım etrafımda bunları anlatabileceğim kimse yok yorum yazarsanız çok sevinirim.
Emın ol hastalandıgındada anlamıyolar benım kardesınde hergun ıcer 3 ay once hastaneye kaldırdık karacıger ıflasın esıgıne bıle gelmıs neysekı duzeldı tabırcu oldu bıraz ıyıkestı sımdı yıne ıcıyor tedavıyı reddedıtorhastalandığı zaman anlar ancak emin olun,
Aynı şekilde arada içse sıkıntı yapmam ama fena bir alışkanlık oldu artık. Ortalama 4 dedim bu 6 da oluyor arada yarım viski de oluyor. Dışarıda arkadaşları ile gidince rakı üzerine bira cila yapıyor. Bir iki kere çok fena oldu kustu bir değişik oldu içki yok artık dedi 3 gün sonra yine başladıufff
içsin ne olacak diyecektim ki
her gün içmek olmaz
bir dönem eşim de sıklaştırmıştı sonra azalttı
arada içeriz ama asla her gün
şöyle ağır bir içki ile fena olsa çok sarhoş vs olsa aklı başına gelir mi
her gün içene 3-4 bira bir şey yapmaz
bir de bira bence hamallık
zira az alkol var içimi kolay ama az sarhoş ettiği için çok içiliyor
o nedenle daha maliyetli aslında
4 bira 20 tl üstüdür herhalde
bir şişe votka alsın az az içsin hem tadı sert hem daha ağır belki bira içme alışkanlığını azaltır
içkiden de uzaklaşır
"ben istersem bırakırım" ı eşinizin uygulayabileceğini düşünmüyorum zira
Belkide dediğiniz gibi net olmalı ama sonunun nasıl olacağını bilemiyorum. En son çare olmalı ayrılık benim için zaten şuan buna hazır değilimBence bırakmasını istiyorsanız net bi çizgi çekmelisiniz geri adım atmamalısınız yoksa bırakmaz gibi.
Hmm gunde 6 tane bira icse yaklasik 40 liraya yakin para demek. Butcenizi zorlamasi normal. Hele ki bunu rakinin uzerine yaparsa gercekten her aksam her aksam zor. Kendi istemedigi surece birakamaz bu adam cunku keyfine icmiyorAynı şekilde arada içse sıkıntı yapmam ama fena bir alışkanlık oldu artık. Ortalama 4 dedim bu 6 da oluyor arada yarım viski de oluyor. Dışarıda arkadaşları ile gidince rakı üzerine bira cila yapıyor. Bir iki kere çok fena oldu kustu bir değişik oldu içki yok artık dedi 3 gün sonra yine başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?