Eşimin alkol sorunu

Ayda 600 yapar asgari ücretin yarısı çok değilmi yani
9.30 da uyuyor çocuk zaten oo saatten sonra içmeye başlıyor. Bir yere gitsek dönüşte saat 12 bile olsa dur 2 bira alayım diyor zaten

ben çok para değil demedim buradan vuramazsın dedim. 9dan sonra 4 bira içiyorsa 12den sonra 2 birayla günü bitirmesi bile bir ilerlemedir. üzerine gittikçe, söyledikçe, surat astıkça bitmez. kafasını boşaltmak bir ihtiyaç ise bir psikoloğa gidebilirsiniz sanırım dışarı vuramadığı sıkıntıları var eşinin..

Aynen içsin ama eskisi gibi tadında içsin. Dizilerimiz var zaten akşamları izliyoruz hemen alıyor eline bira. Normal içecek gibi görüyor artık.

Daha dün yemekte ayran vardı. Içmiyormusun dedim yok bira içicem ayran içemem şimdi dedi

Neden içiyor kafası bomboş oluyor muş. Banka oo bu kredi hiç düşünmüyormuş. Ama bence sırf buda değil. Bir ara maddi çok rahatladık bir yerden alacağımız vardı. O haberi duyunca saat gece 12 idi ben bira alıp gelicem demişti mesela

Maddiyat kö
işte kafası bomboş oluyor ya öncesinde ne ile dolu

onu konuşturun bir ara

çünkü ciddi sıkıntıya varır zevk için içmiyor dert için içiyorsa
Maddiyat kötü kredi geriden gidiyor nbir iki yere daha borç var ödeyemiyoruz. Bunlar yani başka birşey yok

Teşekkür ederim. Çok zeki bir adam ama bir süredir eşiminde algıları çok zayıfladı. Kendide farkında nasıl olacak bilemiyorum

Çok karışmamaya çalışıyorum zaten daha çok içer diye. Sık boğaz yapmıyorum ara ara ne kadar daha böyle sık içeceksin diyorum. Spor salonuna yazıl diye ikna ettim en Son ertesi günü ordada arkadaşlar var dönüşte yine içerimki ben dedi

zor bir durum minikte bir kiziniz varmis. Artik aliskanliktan cikip alkoliklige dogru gidiyor hergün icmek normal degil. Zaten bir yerden sonra istesede birakamaz

konuyu tamamen okumadan bir sorum maddi sıkıntı çeken insanlar alkole verecek parayı nerden buluyor ?
Maddi sıkıntı bu işin neresinde?
4*4=16(o da en ucuzu)
16TL*30=480 tl

Benim eşimde yıllarca içti. Güzellikle söyledim olmadı, çirkefleştim olmadı, tehdit ettim olmadı. Her akşam 4 şişe birayla gelir yetmez 5. sini alırdı.
Dayağı, küfürü yoktu ama bunların olmaması tabiki ona katlanmam gerektiği anlamına gelmiyordu.
Bazı arkadaşların bahsettiği gibi ilaç meselesine bile tedbirini almıştı. Kendi yemeğini tencereden kendi koyardı.
Zaten bende böyle yollara tenezzül etmedim. Beni hiçe sayan biri için hiç uğraşamam dedim ve kendisine "boşuyorum seni" dedim.
Sonuç eşim yerlerde çırpınıp ağlıyor. Bütün sülalesi başıma toplandı. Son bir şans dediler. Özellikle rahmetli kaynıvalidem çok üzülmüştü. Bende verdim o şansı. Ağzına bir daha sürmedi ama genede ben hala o geçmiş yılların kırgınlığını devam ettiriyorum.
Kıssadan hisse, ne yaparsanız yapın istemiyorsa o içkiyi bırakmayacak. Çok iyi bir insan olması, dövmesinin veya sövmesinin olmaması size teselli olmasın sakın.
Kartlarınızı açık açık ortaya koyun. Ya içkiyi bırakır ya da sizi. Bu kadar basit.
Yuvasının değerini bilmeyenin siz de değerini bilmeyin.

konuyu tamamen okumadan bir sorum maddi sıkıntı çeken insanlar alkole verecek parayı nerden buluyor ?
4*4=16(o da en ucuzu)
16TL*30=480 tl
Yanında ki fıstığı, mezesi falan onu da katın.
Ben yıllarca yaptım bu hesabı zamanında. 480 TL yi çok çok aşar bu durumda.
Ailesinin rızkını zıkkıma verene asla acımıyorum ben.

Yanında ki fıstığı, mezesi falan onu da katın.
Ben yıllarca yaptım bu hesabı zamanında. 480 TL yi çok çok aşar bu durumda.
Ailesinin rızkını zıkkıma verene asla acımıyorum ben.
o zaman geçim sıkıntımız var ondan alkol alıyor diyemeyiz zıkkımlanıyor ondan geçim sıkıntımız var deriz değil mi bacım

4*4=16(o da en ucuzu)
16TL*30=480 tl
Tezatlık da orda zaten maalesef. Hergün cebinden çıkan 20 lira gözüne gelmiyor. Bu kadar sıkıntı içinde içki ile rahatladığını düşünüyor. Maddi sıkıntı diyorumda aç açıkta değiliz tabi yanlış yansıtmış olmayayım. Hiçbirşey den geri kalmıyoruz ama geriden ödüyoruz diyeyim

o zaman geçim sıkıntımız var ondan alkol alıyor diyemeyiz zıkkımlanıyor ondan geçim sıkıntımız var deriz değil mi bacım
İçen insan daima bir neden bulur. Geçim sıkıntısı olan o zıkkıma para harcamaz.
Konu sahibi de kendini geçim sıkıntısı lafıyla ancak bir müddet kandırır.
Ben bu illetle 14 yıl uğraştım.

Şimdilik böyle bir seçenek sunmayı düşünmüyorum. Yoksa daha da kötü olur biliyorum. Kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum. Ama uyarılarınız aklımda olacak.

Şimdilik böyle bir seçenek sunmayı düşünmüyorum. Yoksa daha da kötü olur biliyorum. Kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum. Ama uyarılarınız aklımda olacak.
Benden bir abla tavsiyesi; hastalık (inşallah olmaz) durumu dışında eşin içkiyi asla bırakmayacak. Gizli gizli de olsa içecek. Çünkü anlattıklarınız aynı benim yaşadıklarım. Basamak basamak çıkar ve yükselirler. İnşallah düzelir ama ben pek düzeleceğini sanmıyorum.

ooo bunu söylüyorsa o zaman baya baya tedavilik olmuş anlamına gelir. veya sizi kaybettiğini görmesi lazım. tehdit değil ama sağlam bi ayrılık korkutması hatta belki baya baya ciddisi kendine getirebilir. orda arkadaşlar da var dönüşte yine içerim zihniyeti tehlikeliymiş...

Inşallah artmaz o zaman kendi kaybeder ve tabi bebeğim içinde iyi olmaz. Tamamen bıraksın demiyorum eskisi gibi arada keyfi içse benim için hiç sorun olmaz. Bir ara çok aşırı abartmıştı sabah eve gelirdi körkütük bir halde. Uzun bir süredir evde 4 tane falan içiyor ama bende korkuyorum yine öyle abartabilir diye. Bunları anlatıp akıl alabileceğim kimseye yok daraldım iyice

İyi de günde dört tane de az değil ki.
Adam alkolik belli.

Evet o yüzden kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum ben yokum diye de bırakmayabilir o zaman bende geri adım atamam tabiki. Blörf bile yapıcak olsam aileler duyacak annem rahatsız en başta onun için k.validem de çok üzülür. Bir süre daha kendi haline bırakıcam sanırım.

3 4 bira icki sorunu degil ki belki siz icmediginiz icin gozunuze buyuk geliyor.
Bende her aksam 1 kadeh sarap icerim.sigara icmeyi sevdigim gibi keyif verir.haftada 1 raki balik yapariz.gece cikarsak tekila vs.
Hani alkoliklik boyutunda sabah gozumuzu acarken baslamiyoruz.
Esinizde demis keyif aliyorum diye.belki suan ki durumunu artirirsa dur demelisiniz ama suan sadece para gibi mevzunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…