- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi pembeylemavi
-
Ayda 600 yapar asgari ücretin yarısı çok değilmi yani
9.30 da uyuyor çocuk zaten oo saatten sonra içmeye başlıyor. Bir yere gitsek dönüşte saat 12 bile olsa dur 2 bira alayım diyor zaten
Aynen içsin ama eskisi gibi tadında içsin. Dizilerimiz var zaten akşamları izliyoruz hemen alıyor eline bira. Normal içecek gibi görüyor artık.o zaman güzelce bebeği uyutun siz içki içmeseniz de ona biraz meyve vs hazırlık da yapın ve oturun konuşun
neden içiyor
içince ne hissediyor
hangi sıkıntıyı unutuyor vs vs
keyif için mi içiyor
bir dönem eşim haftada bir gün bir yere toplantıya gidiyordu ve oradan gelince içiyordu zira beynimde hala sesleri yankılanıyor diyordu
oturup birlikte de içerdik sonra sarılır yatardık vs vs
sonra bu şekilde olmaz dedi hadi dışarı çıkalım dedik ya da film izleyelim
bir ara kutu oyun sardırdık vs vs
ama hava bunaltıcı hafta sonu gelse de bir bira gecesi yapsak modundayım ben mesela
arada olunca güzel de olur
eşinizin içme alışkanlığını bozun yavaşça
dışarıda değil evde içsin içecekse
siz o içki getirmeden çay kahve ayran ev yapımı meyve suyu ne varsa işte ondan hazırlayın
bira ile gitmeyecek atıştırmalık falan olsun ki biraya geçemesin
en önemlisi sorunu bulun ki çözüm olsun zira siz ayy ağzına alkol koymasın vs demiyorsunuz çok fazla içiyor diyorsunuz bunu çözmek lazım
Maddiyat kötü kredi geriden gidiyor nbir iki yere daha borç var ödeyemiyoruz. Bunlar yani başka birşey yokişte kafası bomboş oluyor ya öncesinde ne ile dolu
onu konuşturun bir ara
çünkü ciddi sıkıntıya varır zevk için içmiyor dert için içiyorsa
Teşekkür ederim. Çok zeki bir adam ama bir süredir eşiminde algıları çok zayıfladı. Kendide farkında nasıl olacak bilemiyorumİkinci yanıtınızı okumasaydim da dikkatli olun diyecektim ama şu cevabınızdan sonra düşüncem biraz değişti.
Lutfen uzulmeyin ama bence eşinizin gidişatı iyi değil. Eger onlemini almazsaniz zamanla azalacağına da inanmiyorum. Aksine artacağını biliyorum. Çevremde bu şekilde alkol kullanan çok yakın akrabalarim var çünkü. Onlarda da gozlemledigim durum zamanla dozu artırmaları oldu ve sanılanın aksine hasta olunca da bırakmıyorlar. Bir akrabam kalp hastası, en son kalp pili takıldı buna rağmen gündüz vakti başlar içmeye. Bir başka çok çok yakın akrabam alkolik ne yazık ki ama ne tedaviyi kabul ediyor ne bırakmayı yavaş yavaş algılama problemleri yasamaya başlamasına rağmen.
Bunlar moral bozucu ve ağır örnekler oldu farkındayım ama azalarak bırakır diye düşünürseniz yanilabilirsiniz diye yazmak istedim.
Üstelik sizin adınıza da çok üzüldüm. Küçücük bebeginizi bırakıp ise gidiyorsunuz ama eşiniz bebeginizin rizkini içkiye verebiliyor.
Eve bereket ya da dirlik falan da beklemeyin. Çünkü şu anda küçük ve mutlu dediğiniz yuva sırf bu alkol kullanma muhabbeti yüzünden bir süre sonra problemlerin yaşanmaya başladığı sıkıntılı bir yere de dönüşebilir.
Esinizle çok ciddi olarak konuşmalisiniz. Bira deyip de geçmeyin lütfen. İçki içmeyi sevebilir kafasını rahatlatmak istiyor da olabilir. Herkesin yaşam tarzı farklıdır saygı duyarım. Ama ben sadece yazdiklariniza bakarak esinizin zamanla içkiyi artirsbilecegine düşündüm.
Allah yardımcınız olsun, inşallah düzelir ve gönlünüzce olur her sey.
Sevgiler.
Çok karışmamaya çalışıyorum zaten daha çok içer diye. Sık boğaz yapmıyorum ara ara ne kadar daha böyle sık içeceksin diyorum. Spor salonuna yazıl diye ikna ettim en Son ertesi günü ordada arkadaşlar var dönüşte yine içerimki ben dediben çok para değil demedim buradan vuramazsın dedim. 9dan sonra 4 bira içiyorsa 12den sonra 2 birayla günü bitirmesi bile bir ilerlemedir. üzerine gittikçe, söyledikçe, surat astıkça bitmez. kafasını boşaltmak bir ihtiyaç ise bir psikoloğa gidebilirsiniz sanırım dışarı vuramadığı sıkıntıları var eşinin..
Tamamen maddiyat kaynaklı ama bir o kadar da güzel şeyler var hayatımızda eş olarak uyumluyuz sağlıklı bir bebeğiniz var borçlar bitince inşallah bir evimiz olacak bunları düşün diyorum ama 1,5 senedir birşey değişmedi işte
Yanında ki fıstığı, mezesi falan onu da katın.konuyu tamamen okumadan bir sorum maddi sıkıntı çeken insanlar alkole verecek parayı nerden buluyor ?
Maddi sıkıntı bu işin neresinde?
4*4=16(o da en ucuzu)
16TL*30=480 tl
o zaman geçim sıkıntımız var ondan alkol alıyor diyemeyiz zıkkımlanıyor ondan geçim sıkıntımız var deriz değil mi bacımYanında ki fıstığı, mezesi falan onu da katın.
Ben yıllarca yaptım bu hesabı zamanında. 480 TL yi çok çok aşar bu durumda.
Ailesinin rızkını zıkkıma verene asla acımıyorum ben.
Tezatlık da orda zaten maalesef. Hergün cebinden çıkan 20 lira gözüne gelmiyor. Bu kadar sıkıntı içinde içki ile rahatladığını düşünüyor. Maddi sıkıntı diyorumda aç açıkta değiliz tabi yanlış yansıtmış olmayayım. Hiçbirşey den geri kalmıyoruz ama geriden ödüyoruz diyeyimkonuyu tamamen okumadan bir sorum maddi sıkıntı çeken insanlar alkole verecek parayı nerden buluyor ?
Maddi sıkıntı bu işin neresinde?
4*4=16(o da en ucuzu)
16TL*30=480 tl
İçen insan daima bir neden bulur. Geçim sıkıntısı olan o zıkkıma para harcamaz.o zaman geçim sıkıntımız var ondan alkol alıyor diyemeyiz zıkkımlanıyor ondan geçim sıkıntımız var deriz değil mi bacım
Şimdilik böyle bir seçenek sunmayı düşünmüyorum. Yoksa daha da kötü olur biliyorum. Kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum. Ama uyarılarınız aklımda olacak.Benim eşimde yıllarca içti. Güzellikle söyledim olmadı, çirkefleştim olmadı, tehdit ettim olmadı. Her akşam 4 şişe birayla gelir yetmez 5. sini alırdı.
Dayağı, küfürü yoktu ama bunların olmaması tabiki ona katlanmam gerektiği anlamına gelmiyordu.
Bazı arkadaşların bahsettiği gibi ilaç meselesine bile tedbirini almıştı. Kendi yemeğini tencereden kendi koyardı.
Zaten bende böyle yollara tenezzül etmedim. Beni hiçe sayan biri için hiç uğraşamam dedim ve kendisine "boşuyorum seni" dedim.
Sonuç eşim yerlerde çırpınıp ağlıyor. Bütün sülalesi başıma toplandı. Son bir şans dediler. Özellikle rahmetli kaynıvalidem çok üzülmüştü. Bende verdim o şansı. Ağzına bir daha sürmedi ama genede ben hala o geçmiş yılların kırgınlığını devam ettiriyorum.
Kıssadan hisse, ne yaparsanız yapın istemiyorsa o içkiyi bırakmayacak. Çok iyi bir insan olması, dövmesinin veya sövmesinin olmaması size teselli olmasın sakın.
Kartlarınızı açık açık ortaya koyun. Ya içkiyi bırakır ya da sizi. Bu kadar basit.
Yuvasının değerini bilmeyenin siz de değerini bilmeyin.
Benden bir abla tavsiyesi; hastalık (inşallah olmaz) durumu dışında eşin içkiyi asla bırakmayacak. Gizli gizli de olsa içecek. Çünkü anlattıklarınız aynı benim yaşadıklarım. Basamak basamak çıkar ve yükselirler. İnşallah düzelir ama ben pek düzeleceğini sanmıyorum.Şimdilik böyle bir seçenek sunmayı düşünmüyorum. Yoksa daha da kötü olur biliyorum. Kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum. Ama uyarılarınız aklımda olacak.
Çok karışmamaya çalışıyorum zaten daha çok içer diye. Sık boğaz yapmıyorum ara ara ne kadar daha böyle sık içeceksin diyorum. Spor salonuna yazıl diye ikna ettim en Son ertesi günü ordada arkadaşlar var dönüşte yine içerimki ben dedi
Inşallah artmaz o zaman kendi kaybeder ve tabi bebeğim içinde iyi olmaz. Tamamen bıraksın demiyorum eskisi gibi arada keyfi içse benim için hiç sorun olmaz. Bir ara çok aşırı abartmıştı sabah eve gelirdi körkütük bir halde. Uzun bir süredir evde 4 tane falan içiyor ama bende korkuyorum yine öyle abartabilir diye. Bunları anlatıp akıl alabileceğim kimseye yok daraldım iyiceBenden bir abla tavsiyesi; hastalık (inşallah olmaz) durumu dışında eşin içkiyi asla bırakmayacak. Gizli gizli de olsa içecek. Çünkü anlattıklarınız aynı benim yaşadıklarım. Basamak basamak çıkar ve yükselirler. İnşallah düzelir ama ben pek düzeleceğini sanmıyorum.
İyi de günde dört tane de az değil ki.Inşallah artmaz o zaman kendi kaybeder ve tabi bebeğim içinde iyi olmaz. Tamamen bıraksın demiyorum eskisi gibi arada keyfi içse benim için hiç sorun olmaz. Bir ara çok aşırı abartmıştı sabah eve gelirdi körkütük bir halde. Uzun bir süredir evde 4 tane falan içiyor ama bende korkuyorum yine öyle abartabilir diye. Bunları anlatıp akıl alabileceğim kimseye yok daraldım iyice
Evet o yüzden kendi isteğiyle bırakmasını istiyorum ben yokum diye de bırakmayabilir o zaman bende geri adım atamam tabiki. Blörf bile yapıcak olsam aileler duyacak annem rahatsız en başta onun için k.validem de çok üzülür. Bir süre daha kendi haline bırakıcam sanırım.ooo bunu söylüyorsa o zaman baya baya tedavilik olmuş anlamına gelir. veya sizi kaybettiğini görmesi lazım. tehdit değil ama sağlam bi ayrılık korkutması hatta belki baya baya ciddisi kendine getirebilir. orda arkadaşlar da var dönüşte yine içerim zihniyeti tehlikeliymiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?