Eşimin alkol sorunu

Bazen diyorum çok sessiz kalıyorum ondan mı uzadı bu iş ama onun hayatı diye çok karışmak istemedm. Baskı yaparsam ters teper diye düşündüm hangisi doğru bilemiyorum

Onerinize bağımlılıkta tercih maddesini değiştirmek denir. Her gün 4 bira içen adama votka içsin diye akıl vermek doğru değil. Bağımlılığın ortadan kalkması lazım. Bira veya votka fark etmez.

Not: Eski bir bağımlı:)

sizi kaybetme korkusu onun ickiyi birakmak istemesine sebep olamiyor mu? İsterse birakabilirmis, biraksin ozaman,? Sigara, icki, uyusturucu.. Maalesef hepsi nadiren iciyorumla baslar, istersem birakirimla biter. Ve asla birakilamaz. Ya rest ya emri vaki ya da vazgecmek cozum olabilir. Cocugun oldugu eve hele icki nasil girebiliyor? Suanda evet hareketlerini kontrol edebiliyor. Ya edemese?

Içki beni rahatsız etmiyor aslında sadece hergün içmesi abartması karşımda bir bağımlı görüyorum ve bunu ona yakıştıramıyorum. Tabi maddi boyutuda var

Tedavi olmaya yanaşmıyormu? İkna edebilirsiniz belki. Gittikce bağımlılığıda artacak. O zaman tedaviside zor olur.

Haftasonları guzel bir masa hazirlayip cereziyle mezesiyle birlikte icin,
Kafasinda alkol+meze+keyif olarak kodlandiktan sonra oturup tv izlerken bira icme durtusu azalacaktir.
Doktor onerisiydi bu...
Rutinini degistirin diyordu, ise yariyor.

Bağımlılık bu şekilde kalkmaz ama sigarayı nikotin bandı ile bırakanlar var

Yoksunluk yok ama alışkanlık kalkıyor ortadan

Bira su gibi gidiyor ama tadını sevmediği sert içkiyi o şekilde içemez dedim

Eşim de oturur dört bira içer ona etki etmez içki içtim hissi de olmaz ama daha ağır içkiyi bir kere içerse bir ay içmese de olur

Haftasonları guzel bir masa hazirlayip cereziyle mezesiyle birlikte icin,
Kafasinda alkol+meze+keyif olarak kodlandiktan sonra oturup tv izlerken bira icme durtusu azalacaktir.
Doktor onerisiydi bu...
Rutinini degistirin diyordu, ise yariyor.

Ben de bunu anlatmaya çalıştım

Sen daha güzel ifade etmişsin

Oda viski alıyor arada böyle az içerim diyor ama oo şişe dolapta durmuyor bir kadeh bir kadeh 2 günde oda bitiyor. Zamanında eşlik ettiğim oldu şuan emziriyorum zaten ama işe yarayacağını sanmam yinede çok teşekkür ederim yorumunuz için

Tamamen maddiyat kaynaklı ama bir o kadar da güzel şeyler var hayatımızda eş olarak uyumluyuz sağlıklı bir bebeğiniz var borçlar bitince inşallah bir evimiz olacak bunları düşün diyorum ama 1,5 senedir birşey değişmedi işte

Hmm gunde 6 tane bira icse yaklasik 40 liraya yakin para demek. Butcenizi zorlamasi normal. Hele ki bunu rakinin uzerine yaparsa gercekten her aksam her aksam zor. Kendi istemedigi surece birakamaz bu adam cunku keyfine icmiyor
Evet keyfine mi neyine içiyor anlamadım kafası bomboş relaks oluyormuş. Hakikaten öyle oluyor hele çenesi Aman Allahım güldüm ama sinirden haa

o zaman güzelce bebeği uyutun siz içki içmeseniz de ona biraz meyve vs hazırlık da yapın ve oturun konuşun

neden içiyor

içince ne hissediyor

hangi sıkıntıyı unutuyor vs vs

keyif için mi içiyor

bir dönem eşim haftada bir gün bir yere toplantıya gidiyordu ve oradan gelince içiyordu zira beynimde hala sesleri yankılanıyor diyordu

oturup birlikte de içerdik sonra sarılır yatardık vs vs

sonra bu şekilde olmaz dedi hadi dışarı çıkalım dedik ya da film izleyelim

bir ara kutu oyun sardırdık vs vs

ama hava bunaltıcı hafta sonu gelse de bir bira gecesi yapsak modundayım ben mesela

arada olunca güzel de olur

eşinizin içme alışkanlığını bozun yavaşça

dışarıda değil evde içsin içecekse

siz o içki getirmeden çay kahve ayran ev yapımı meyve suyu ne varsa işte ondan hazırlayın

bira ile gitmeyecek atıştırmalık falan olsun ki biraya geçemesin

en önemlisi sorunu bulun ki çözüm olsun zira siz ayy ağzına alkol koymasın vs demiyorsunuz çok fazla içiyor diyorsunuz bunu çözmek lazım

Evet keyfine mi neyine içiyor anlamadım kafası bomboş relaks oluyormuş. Hakikaten öyle oluyor hele çenesi Aman Allahım güldüm ama sinirden haa

işte kafası bomboş oluyor ya öncesinde ne ile dolu

onu konuşturun bir ara

çünkü ciddi sıkıntıya varır zevk için içmiyor dert için içiyorsa

Aşırı çok fazla içse bile nasıl oluyor bilmiyorum ama kendini kontrol edebiliyor. Içince çok konuşuyor ve çok keyifli oluyor. Hiç kötü bir söz ters bir hareket görmedim. Çocuk
Yok yok iyi bir baba iyi bir eş sadece boşlukta ve içkiye bağlanmış durumda. Gece çocuk uyuduğunda içiyor ve çocuğundan hiçbirşey kısmıyor. Ama beni üzdüğü maalesef doğru

İkinci yanıtınızı okumasaydim da dikkatli olun diyecektim ama şu cevabınızdan sonra düşüncem biraz değişti.

Lutfen uzulmeyin ama bence eşinizin gidişatı iyi değil. Eger onlemini almazsaniz zamanla azalacağına da inanmiyorum. Aksine artacağını biliyorum. Çevremde bu şekilde alkol kullanan çok yakın akrabalarim var çünkü. Onlarda da gozlemledigim durum zamanla dozu artırmaları oldu ve sanılanın aksine hasta olunca da bırakmıyorlar. Bir akrabam kalp hastası, en son kalp pili takıldı buna rağmen gündüz vakti başlar içmeye. Bir başka çok çok yakın akrabam alkolik ne yazık ki ama ne tedaviyi kabul ediyor ne bırakmayı yavaş yavaş algılama problemleri yasamaya başlamasına rağmen.

Bunlar moral bozucu ve ağır örnekler oldu farkındayım ama azalarak bırakır diye düşünürseniz yanilabilirsiniz diye yazmak istedim.

Üstelik sizin adınıza da çok üzüldüm. Küçücük bebeginizi bırakıp ise gidiyorsunuz ama eşiniz bebeginizin rizkini içkiye verebiliyor.

Eve bereket ya da dirlik falan da beklemeyin. Çünkü şu anda küçük ve mutlu dediğiniz yuva sırf bu alkol kullanma muhabbeti yüzünden bir süre sonra problemlerin yaşanmaya başladığı sıkıntılı bir yere de dönüşebilir.

Esinizle çok ciddi olarak konuşmalisiniz. Bira deyip de geçmeyin lütfen. İçki içmeyi sevebilir kafasını rahatlatmak istiyor da olabilir. Herkesin yaşam tarzı farklıdır saygı duyarım. Ama ben sadece yazdiklariniza bakarak esinizin zamanla içkiyi artirsbilecegine düşündüm.

Allah yardımcınız olsun, inşallah düzelir ve gönlünüzce olur her sey.

Sevgiler.

Teşekkür ederim sağolun

Ayda 600 yapar asgari ücretin yarısı çok değilmi yani
9.30 da uyuyor çocuk zaten oo saatten sonra içmeye başlıyor. Bir yere gitsek dönüşte saat 12 bile olsa dur 2 bira alayım diyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…