Eşimin anne babayla aynı binada oturma hevesi ??

Öncelikle Üsluplara dikkat edilmesi ve polemiğe girilmemesini rica ediyorum yasak ve uyarı sebebi olduğu için.

Konu sahibesi durdum durdum duramadım artık, eşimle aramda çok büyük sorunlar olmadı diyorsunuz lakin kayınvalidenin hizmetçi demesi, aile ziyarete geldiğinde kızınız işe yaramıyor denmesi, eşe karını çok şımartıyorsun denmesi ve bunca söylemeye, reste rağmen erkeğin evini ayırmaması eşle ilgili büyük bir sorundur, kayınvalide, kayınpeder, kayınbirader, elti, görümce kırıcı kötü sözler söylediğinde eşine laf söyletmeyecek olan, anne babasına saygı gösterirken evliliğine, evine ve eşine karıştırmayacak olan erkektir.

Babadır anadır saygı gösterilir, hürmet edilir ama kadın ve erkek evliliğe adım attığından itibaren evlilikleri de ilişkileri de 2 kişiliktir, dışarıdan 3. kişileri müdahil etmeye hakları yoktur.
Babasını dinlemesi ve sizin fikrinizi önemsememesi büyük bir sorun değil mi?
Evliliklerde en büyük sorunlardan biridir bence eşin fikrinin kulak ardı edilmesi.
Yeterince etkili rest çekememişsiniz, ayrı ev istiyorum talebinizi vurgulayamamışsınız, size ayrılın demem haddim değil lakin rest böyle çekilmez, ayrı ev istiyorum, ayrı eve çıkalım diye güzelce konuşulur, sebepleri neden ayrı ev istendiği gayet sakin, tatlı bir dille anlatılır, annen şöyle baban böyle demeden konu masaya yatırılır, eş hala sizin söylediğinizi kulak ardı yapıyorsa sana 1 ay zaman veriyorum iyice düşün taşın, kararım kesindir, ya ayrı evimizi kurar evliliğimizi iki kişilik yaşarız, anne babalarımıza saygı sevgi hürmetimizi evlatlık vazifelerimizi yerine getirmeye devam ederiz ya da ben aileme giderim denir ve süre bitiminde hala değişiklik yoksa gidilir ki işin ciddiyeti anlaşılsın.

Resti çek. O gelip benim anne baba ve kardeşlerimle yaşasın çok istiyorsa. Her iki tarafada eşit mesefe.. Temel kuralımız bu.

Sakin kabul etme sakin pisman olursun bak çok seviyorsan da kalbine gom derim suanki problemim bu benim yaşadıklarımı anlatsam red edersin adami
Şuanda altlı ustlu oturan biri olarak söylüyorum ki asla kabul etme asla.. Bende askimdan ölüyordm şimdi eser kalmadı keşke evlenmeseydim diyorum daha 5 ay oldu hemde...

Kp'im vefat etmis... Ama kv'm var. Klavyeden yorum yapmiyorum yani. Beni kizi gibi sever, ben de onu. Yani demek istedigim "anlasamamak" diye bir kural yok. Sen aileni birakmak istemiyorsan birakmamaliydin. Kimse kimseyi annesinden babasindan ayirma hakkina sahip degil.

Katlanmak zorunda değilsin birde sen aynı evdesin ben aynı binada nefes alamıyorum allah sabir versin

Bence secenek yok ya her seyi yutup evliliğe devam edeceksiniz ya da ayrılık

burada bu durumda olan çok kişi okuduk hiç biri de rest çekmeden kendiliğinden duzelmemislerdi
belki bu sefer daha ciddi olursaniz eşiniz anlar
Aysenaz93 siz de bu kv konusunda çok iyimser ve büyük konuşuyorsunuz
bence birazcık empati yapmak da fayda var büyük ihtimal siz de birlikte oturacaksiniz ve en son onlara gittiginizde görümce dediginiz kişiyle yaşadığınız sorunları unutmayın

Nisanlimin evi, daha dogrusu kv'nin bize verdigi ev onlara cok da yakin degil. Ama olsa da sorun olmazdi benim icin. Gorumceme gelince cocuktur yapar, kardesimle de zamani gelir sorun yasarim. Ama canimin icidir. Ayni sey esimin ailesi icin de gecerli olacak. Beni annem buyuttuyse her seyim dedigim adami kv buyuttu. Benim kardesim kiymetliyse onunki de kiymetli. Hep bu empatiyi yapiyorum zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…