- Konu Sahibi pisikediii
Burda önemli olan bohça değil verilen hediyeyi gereken yere verilmemesi.Merhaba hanımlar bir sorunum var fikirlerinizi bekliyorum ben mi büyütüyorum konuyu kendi içim de ne yapmalıyım. Sorunum bayramda eşim işi dolaysıyla yanımda değildi benim de tatilimdi eşimin ailesi daha yakın bir şehirde benimde teyzem orada diye o şehire gittim. Eşimin halaları da annesinin evindeydi. Dışarı çıktık kv ile ve görümcelerinden dert yandı nankör olduklarını söyledi. Sonra bir ara benim düğünde verdiğim hediyelerden onlara dağıttığını verdiğini söyledi. Elitime yaptığım bohçayı bozup görümcelerine dağıtılmış. Bu konuyu daha önce de duymuştum ama emin değildim. Yani kendi bohçasını bozduğunu biliyordum ama eltiminkini bozmasını yakıştıramadım. Bir araya gelip sorma fırsatım elitimin düğününde olmuştu. Kv eltinin yaptığı bohçayı bana verdiği sırada bende eltime bohça yapmıştım ama onu eltime vermedin galiba anne dedim eşim de oradaydı o da annesine sordu annesi reddetti verdim dedi. Bende emin olmadığım için vermiştir diye düşündüm. Şimdi bana kendi itiraf etti neden böyle yaptın anne hiç hoş değil çok bozuldum dedim. O hak etmiyor dedi. Hak eder etmez banane o bana yaptı ben altta kalmış oldum dedim bir şey olmaz tekrar yaparsın diyor hiç pişmanlık yok. Çok sinir oldum. Gerçekten eşya önemli değil çok saçma istese ben fazla fazla verirdim başkasına yaptığım şeyi benden habersiz böyle yapıyor. Eşime söylesem kızar annesine bilmiyorum büyütmesem mi ama zoruma gidiyor ona emanet ettiğim şeyi bozması. Çok mu önemli bir bohça altı üstü neden bozup tenezzül ediyorsun. Halalara bohça yapmamama bozulmuş aklınca ama kv bana hiç böyle bohça falan yapmadı yapmasında benim için önemli değil ama onlar yapmamışken halalarına kadar yapmam komik olur diye yapmadım bende. Madem çok önemli idi bohça kendisinin de bana yapması gerekirdi diye düşünüyorum haksızmıyım.
Teyzem kv olduğu halde dayımın bohçasıni kendim vermeye çalışmıştım. Çünkü benzer bir olayda ben yaşadım. Güya kendi penceresinden bakıp layık görmüyorlar ama sonuçta o bizim hediyemiz . Bendede arkadaşların dediği gibi bi laf arasında bohçani beğendi mi diye sor oda ne bohçası der sende kv vermiştim senin bohcani dersin. Bohçanin ona iletilmedigini oda Anlar.
Bir sonraki hediyeleşme kısmında kime ne aldıysanız direk veriirsiniz daha makbule geçer.