• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin annesi vefat etmis

Yazinizi iyi okuyun .ilk satirda konu sahibi neden uzuluyor yazmissiniz.gitsemiydim tuh demiyorum.esimi gondermek icin daha fazla caba gostermem gerekirmiydi seklinda yazilarim var.gercekten boyle bir konusma gecmese idi yada esime degil bana soylediler deseydim hakliydiniz fakat konu direk esimle konusuldu.kendisi duydu kendisi cevap verdi ve gorusmeyi kendisi kendi kesti.ben sunu aradim bu konumda kadin vefat etmis otesi yok hatalarim varmi.tekrar etmemek adina neden cunku esimin babasi sag.eger hatam var ise duzeltmek adina vicdanim var elbet uzuluyorum hic degilse esim adina cok uzgunum.pismanliklarimda var bunuda soyledim kadin aradi acmadim keske acsaydim dedim.siz hic hayatinizda yanlis karar verip keske boyle yapmasaydim demedinizmi
Yanlış yaptıysam telefon açmamak gibi uzatmazdım. Eğer eşinizi ailesiyle görüştürmemek adına etkilediyseniz o zaman pişmanlığınızda çok haklısınız çünkü bu ağır bir yük. Ama sen yapma etme dedikçe eşin illede ben annemle görüşmeyecem dediyse o zaman pişman olmana gerek yok. Vicdanını rahatlatmak istersen kayınbabanı evine çağırırsın elini öpersin eşinde babasıyla barışmış olur için rahat olur

Dogru aslinda soylediklerin ben daha sakinim bugun ama cok yiprattim kendimi esime cok uzuldum cunku.kardesi mesaj atmis o gun annem sana yalvardi gelmedin artik istesende goremezsin vefat etti diye o mesaji gorunce ben ne yaptim dedim.neden sordurdum bu kini keske affetseydim esim gorseydi dedim.ama cok gec kadin vefat etti ve beni bir kucak uzuntuyle ve hesaplasmayla basbasa birakti vicdan azabi duyuyorum herseye ragmen
Ben çoğu şeyde çözüme odaklı,sorunları büyütmeme taraflı bir insanım.Arkadaşım bir gün kayınvalidesinin kendisine imalı konuştuğunu,ailesinin kendisine yaptığı maddi destek hakkında" zaten hep öyle derler,neyse kurcalamayalım,ne çıkacağı belli olmaz"dediğini paylaştı,bunu çok düşündüm,benim başıma gelse Allah korusun,dünyayı yakarım gibi geliyor,ne vicdan azabı:(

Yanlış yaptıysam telefon açmamak gibi uzatmazdım. Eğer eşinizi ailesiyle görüştürmemek adına etkilediyseniz o zaman pişmanlığınızda çok haklısınız çünkü bu ağır bir yük. Ama sen yapma etme dedikçe eşin illede ben annemle görüşmeyecem dediyse o zaman pişman olmana gerek yok. Vicdanını rahatlatmak istersen kayınbabanı evine çağırırsın elini öpersin eşinde babasıyla barışmış olur için rahat olur
Yapma etme demedim sadece bayramlarda ara en azindan onlar anne baban dedim hastalik duyuldugunda gitmek istersen seni anlarim sorun yok dedim.kayinpederimi cagirmak tek basima alacagim bir karar olamaz onu esimle konusup dusunmeliyim.ve insanim pisman olmak uzulmek kizmak gibi duygular yasiyorum illaki

Yazinizi iyi okuyun .ilk satirda konu sahibi neden uzuluyor yazmissiniz.gitsemiydim tuh demiyorum.esimi gondermek icin daha fazla caba gostermem gerekirmiydi seklinda yazilarim var.gercekten boyle bir konusma gecmese idi yada esime degil bana soylediler deseydim hakliydiniz fakat konu direk esimle konusuldu.kendisi duydu kendisi cevap verdi ve gorusmeyi kendisi kendi kesti.ben sunu aradim bu konumda kadin vefat etmis otesi yok hatalarim varmi.tekrar etmemek adina neden cunku esimin babasi sag.eger hatam var ise duzeltmek adina vicdanim var elbet uzuluyorum hic degilse esim adina cok uzgunum.pismanliklarimda var bunuda soyledim kadin aradi acmadim keske acsaydim dedim.siz hic hayatinizda yanlis karar verip keske boyle yapmasaydim demedinizmi

Bence bunları düşünmeyin artık.
Aradı açmadım vs..
açmamalıydınız zaten.
İnsanlar kötülükler yapar ve bunların sonuçları olur.
Kadın size korkunç bir iftira atmış,
‘Efendim annecim?’ Diye telefon açacak değilsiniz...
Normal olanı yapmışsınız.
Allah rahmet eylesin. Eğer ailenin geri kalanının tutumu da size karşı böyleyse görüşmemeye devam edin.
Yok daha ılımlı bir kayınpeder varsa ona başsağlığı dileyebilirsiniz.
Konunun tamamını okumadım. Ama arada bakıp çıkıyorum, vicdanınız rahat olsun demeye geldim...

Ben çoğu şeyde çözüme odaklı,sorunları büyütmeme taraflı bir insanım.Arkadaşım bir gün kayınvalidesinin kendisine imalı konuştuğunu,ailesinin kendisine yaptığı maddi destek hakkında" zaten hep öyle derler,neyse kurcalamayalım,ne çıkacağı belli olmaz"dediğini paylaştı,bunu çok düşündüm,benim başıma gelse Allah korusun,dünyayı yakarım gibi geliyor,ne vicdan azabı:KK43:
Bazen kontrolumu kaybediyorum o yizden saglikli dusunemiyorum.aslinda cok kinci yada nefret dolu biri degilim.ama kadin 10 kere aradi acmadim boyle seyler kendimi kotu hissettiriyor

Bence bunları düşünmeyin artık.
Aradı açmadım vs..
açmamalıydınız zaten.
İnsanlar kötülükler yapar ve bunların sonuçları olur.
Kadın size korkunç bir iftira atmış,
‘Efendim annecim?’ Diye telefon açacak değilsiniz...
Normal olanı yapmışsınız.
Allah rahmet eylesin. Eğer ailenin geri kalanının tutumu da size karşı böyleyse görüşmemeye devam edin.
Yok daha ılımlı bir kayınpeder varsa ona başsağlığı dileyebilirsiniz.
Konunun tamamını okumadım. Ama arada bakıp çıkıyorum, vicdanınız rahat olsun demeye geldim...
Tesekkur ederim arkadasim iyiki varsiniz.duygularim karisik tabii olay cok taze henuz bir icsel hesaplasma yasiyorum kendimle ilgili.eeimin teyzesi ablam hataliydi keske boyle olmasaydi demis.

Ben üzülmekle ilgili bişey demedim. Allah rahmet eylesin derim ama gitsemiydim ah tüh demem. Ortada gerçekten bir iftira varsa.
Ben de demem,asla,fakat eşimi üzgün görürsem,acaba yapabilecek olupta yapmadığım birşey varmıydı diye geçmişi gözden geçirebilirim,yoksa da,keşke böyle olmasaydı,çocuklarım babaannelerini tanısaydı,eşm annesiyle kopmasaydı diyebilirim.Üzüntü yalnızca giden için olmaz,yaşanmamışlıklar içinde olabilir.

Cok tesekkur ederim arkadasim.beni ayaga kaldirdiniz bu sozlerinizle.vefat haberinden sonra bir sorgulama icine girdim esimin ailesiyle baglarini kopartan kisi gibi sucladim durdum kendimi ama eger o boyle kotu sozler sarf etmeseydi belki hersey cok daha guzel olacakti.
Esim ve cocuklarim adina cok cok uzgunum.keske vasat dertlerim olsaydi herkesin aman bosver diyecegi ama bizim sorunumuz malesef 7 yil cozulemedi.sanirim en son beni 10 veya daha fazla arayip acmamam kendimi cok kotu hissetmeme neden oldu.esimde kendisini aradiklarini ve benimle konusmak icin kadinin yalvardigini soyledi fakat ben acmadim.o yuzden de kendimi sucluyorum
Kendinizi suçlu hissedip vicdan muhasebesi yapmanıza hiç gerek yok.
Herkese hakettiği gibi muamele etmek lazım. İftira atmanın hele ki namusa söz söylemenin karşılığı tüm iletişimi kesmektir.
Hesap kitap etmeden konuşan , size iftira ederken oğlunu bile düşünmeyen kadınla helalleşmeye de dostlar alışverişte görsün kabilinden cenazesin gitmeye de gerek yok.
Bu durumda söylenecek tek sözüm olur:
Ne ölüme, ne ölüne.
Eşimin hatrını gözetmeyeceğim tek konu namusum ve şerefim olurdu.
Not: Evliyim, 18 yaşında bir oğlum var.

Kendinizi suçlu hissedip vicdan muhasebesi yapmanıza hiç gerek yok.
Herkese hakettiği gibi muamele etmek lazım. İftira atmanın hele ki namusa söz söylemenin karşılığı tüm iletişimi kesmektir.
Hesap kitap etmeden konuşan , size iftira ederken oğlunu bile düşünmeyen kadınla helalleşmeye de dostlar alışverişte görsün kabilinden cenazesin gitmeye de gerek yok.
Bu durumda söylenecek tek sözüm olur:
Ne ölüme, ne ölüne.
Eşimin hatrını gözetmeyeceğim tek konu namusum ve şerefim olurdu.
Not: Evliyim, 18 yaşında bir oğlum var.
Tecrubeleriniz olmustur illaki hayatla ilgili.benim bu ic hesaplasmam daha cok aradiginda acsamiydim seklinde yada esime israr etsemiydim git gor diye.affetmedim kotumu yaptim.esime zarar verdimmi diye.tesekkur ederim desteginiz icin

Yavas yavas kendime geliyorum ama sanirim vefat ettigi icin yinede huzunluyum sonucta kadin artik zarar veremez ama boyle olmasaydi keske.icim buruk
Hepimiz olucez
O yuzden bunu dusunmeyi birak artik
Hayatinin hicbir doneminde iyi olmamis bir kadin icin yipratma kendini
Yaptiklarinin cevabini yukarida verir artik
Senlik bir durum yok

Tecrubeleriniz olmustur illaki hayatla ilgili.benim bu ic hesaplasmam daha cok aradiginda acsamiydim seklinde yada esime israr etsemiydim git gor diye.affetmedim kotumu yaptim.esime zarar verdimmi diye.tesekkur ederim desteginiz icin
Rica ederim. Böyle kötü kalpli bir kadınla eşinizin görüşmesine engel oldum mu? Diye düşünmeniz sizin ne kadar vicdanlı olduğunuzu gösteriyor.
Affetseydiniz bu sefer de kendinize olan saygınız zarar görürdü.
Bundan sonra mevta için hiç konuşmayın,
olur da eşiniz konu açarsa 'Allah taksiratını affetsin' deyip kapatın. Hesabınız ahirete kalsın.
Normalde ben de sakin ve uyumlu biriyim ama bu konuda hiç affım yok. Herkes namusu için yaşar. Hele ki ailem dediğim kişiler bu konuda beni yaralarsa karşılığı onu yok saymak olur.

Al çocuklarını,çıkın gezin,kafanı meşgul etme bunlarla,o kadın gitti,sana ne yükler bıraktı,ya kuzucuğun duysa,sana bunu sorsa,güçlü olmalısın,enerjini değmeyen bir için boşa harcama...
Dogru aslinda hic gucum de yok arabayi kullanirken birden dalip gidiyorum.olaylar aklima geliyor.beni cok incitti simdi de omsuma koca bir yuk birakip gitti

Hepimiz olucez
O yuzden bunu dusunmeyi birak artik
Hayatinin hicbir doneminde iyi olmamis bir kadin icin yipratma kendini
Yaptiklarinin cevabini yukarida verir artik
Senlik bir durum yok
Tesekkur ederim milanam iyiki varsin.toparlanicam insallah.esim yolda 2 saat kadar sonra kavusacagiz onuda merak ediyorum.iyiyim diyor cocuklari soruyor surekli .1 gece olsun kalmadi defnedip geri geliyor hemen .dusunuyorum babasini gorebilirdi bir iki gun cunku 3 gun vefat izni var kalmayacagim dedi

Rica ederim. Böyle kötü kalpli bir kadınla eşinizin görüşmesine engel oldum mu? Diye düşünmeniz sizin ne kadar vicdanlı olduğunuzu gösteriyor.
olur da eşiniz konu açarsa 'Allah taksiratını affetsin' deyip kapatın. Hesabınız ahirete kalsın.
Normalde ben de sakin ve uyumlu biriyim ama bu konuda hiç affım yok. Herkes namusu için yaşar. Hele ki ailem dediğim kişiler bu konuda beni yaralarsa karşılığı onu yok saymak olur.
Kesinlikle...

Tesekkur ederim milanam iyiki varsin.toparlanicam insallah.esim yolda 2 saat kadar sonra kavusacagiz onuda merak ediyorum.iyiyim diyor cocuklari soruyor surekli .1 gece olsun kalmadi defnedip geri geliyor hemen .dusunuyorum babasini gorebilirdi bir iki gun cunku 3 gun vefat izni var kalmayacagim dedi
Sende iyi ki varsin tatlim
Esin icin degerli olan sen ve cocuklariniz
O yuzden de geri donuyor
Emin ol benim esimde kalmaz donerdi
Ailesine duskun erkekler boyle yapar :)
Gelince kocaman saril op , konusmak isterse konusun , sessizlik isterse kendi haline birak
Hersey yoluna girecek merak etme

Iste bende tam olarak oyle yaptim.hiz aramadim aradilar acmadim cunku daha fazla hakarete gucum yoktu.yinede esim uarim kaldi duye uzgunum onun adina

Sende iyi ki varsin tatlim
Esin icin degerli olan sen ve cocuklariniz
O yuzden de geri donuyor
Emin ol benim esimde kalmaz donerdi
Ailesine duskun erkekler boyle yapar :)
Gelince kocaman saril op , konusmak isterse konusun , sessizlik isterse kendi haline birak
Hersey yoluna girecek merak etme
Umarim oyle olur.heyecanla bekliyorum onu

Back
X