Eşimin annesi

Tamam anladım anlamıyorsunuz yazılanları 😂😂😂 ben sizi değil kendimi diyorum ne almışım mobılya olarak siz nişanlancaksınız mobılya almışsınız diyorsunuz ya neyse uğraşamıcam okuduklarını anlamayan biriyle
yazılanları gayet iyi anlıyorum ki cevap veriyorum ama senin sorunlu olduğunuz düşünerek yazlış yazabilceğine kanat getirdim bu yüzden bu şekilde cevap verdim sana her konuda konu içerisinde muytlaka biriyle polemiğe giriyorsun senin işin gücün yok heralde

Peki siz ayda 500 tl ile nasıl geçiniyorsunuz??
Ben 500 tl ile geçinmek zorunda olduğumu bilsem biraz daha bekler birikim yapar öyle evlenirim. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz!
Ayrıca aileler yardım etmek zorunda değillerdir. Siz artık EVLENMİŞsiniz. Bunun getirdiği sorumluluklara da katlanacaksanız maalesef bunu kabul ederek evlenmişsiniz!
Bir de ben evleneceğim diye ailemi asla bir borcun altına sokmam yoksa maddi durumu ailemin asla yardım beklemem ben çalışır yaparım. Ha varsa onlar da sonuna kadar destek olurlar zaten.
Peki

her konuda birilerini aşağalayıp lafları giydiriyorsun yok gezdim ettim yok okudum vs vs

yazılanları gayet iyi anlıyorum ki cevap veriyorum ama senin sorunlu olduğunuz düşünerek yazlış yazabilceğine kanat getirdim bu yüzden bu şekilde cevap verdim sana her konuda konu içerisinde muytlaka biriyle polemiğe giriyorsun senin işin gücün yok heralde
Tamam

Ama yine hemen hemen aynı eşitleniyor şimdi genel olarak yatak odası kızındır. Birde bi beyaz eşya tabak çanak alıp geri çelip karşı taraftan şunun en iyisini alın şu kadar şunu alın demek saçma geliyor. Zaten en başta evlenmek isteyen parasını biriktirip kimseye yaslanmadan istediğini almalı
Ben yorumların hepsini okumadım. Sizinkini gördüm cevap verdim sadece 😊

Kocaniz da kör degil annesinin aldiklarini goruyor duyuyor ama illaki ustunu kapatirlar. Cook yillar gecmesi lazim ki annesinin hatasini kabullenip dile dokmesi icin. O surede beklentiye girip de kendinizi yipratmayin.

şuan herkesin sizin konuşmalarınızda rrahatsız olduğuna eminim ama kanıtlayamam bu yaslanmak olmıyor elbette evlatlarımızı güçlü yetiştiricez ama birşeye ihtiyacı varsada maddi manevi destek olucaz
Evlenecek yaşa gelmiş insanların başkasına güvenerek evlenmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki destek olacaklarsa içlerinden gelirse olurlar. Kimse kimseyi zorlayamaz

Bir arkadaş fakir olan evlenmesin mi yazmış. Evlenmesin gerekirse arkadaş!!!Yani evine yatak alacak durumu olmayanlar da bir zahmet evlenmesin. Yok evime serecek halım yok, yok yerde yatıyoruz falan. Gerek var mı bu drama? Biraz daha bekleseydiniz, siz de iş bulup iyi kötü bir birikim yapınca evlenseydiniz daha iyi olmaz mıydı konu sahibi? Öyle filmlerdeki gibi aşkla meşkle karın doymuyor maalesef. Tabi ki herkes zengin olmak ya da evini lüks eşyalarla donatmak zorunda değil. Ama kendi ayakları üzerinde duramayan, evin geçimini sağlayamayan ve evinin temel ihtiyaçlarını bile (ki yatak en temel eşyalardan biridir.) karşılamayanlar evlenmeyi ertelesinler. Ya da illaki evleneceklerse de kendi kendilerine idare etmeyi öğrensinler.

Arkadaşlar ben gerçektem nasıl hayatlar yaşıyorsunuz çok şaşırıyorum
Mesela evlenme planınız var insan bir bütçe çıkarır kendine
Neyi nasıl alırız bir oturur düşünür
Baktım ki yatak odası yetişmiyor
Yetişince evlenilir
Her bütçeye uygun eşya var ülkede
Evde yerde yatarken düğün yaptık demeyin nolur bana düşer bayılırım
Ha aileler derse ki oğlum kızım şunu ben ödeyeceğim sen karışma ne ala üstünüzden bi yük kalkmış olur

Nasıl oluyor sizin mesela valla anlatın merak ediyorum
Evleneceğim diyorsunuz aileler de bizde yok kusura bakma diyor
Ona rağmen yerde yatma pahasına bile inat edip evleniyor musunuz?
Elinize de ayda 500 tl kalıyor ve bir ay geçiniyorsunuz
Yazlık bölgede misiniz? Isınma masrafınız yok mu?
Aç parasız ve soğuktayken gerçekten aşk devam ediyor mu ilk günkü gibi?

ben kendimden örnek vermiyim çünkü bana kendi istekleriyle her şeyi aldılar, tabi eşim ve babası aynı zamanda ortak.
bende çalışırken bütün mutfak, ev aletlerini almıştım. annem babam da almak istedikleri her şeyi aldı böylelikle, bir de tek çocuk olduğum için merakları vardı. ama bende evlenirken her şeyi aileye yüklemeyi doğru bulmuyorum buna rağmen. ben eşimle tanıştığımda ailesi iflas etmişti, beş sene sevgiliydik durumlar tekrar düzelene ve hatta eskisinden daha iyi olana kadar çalışıp çabaladı. yani hepimiz kendimizi doğrulttuktan sonra evlendik. aynı şekilde çevremde de evlenmek üzere olan arkadaşlarımın hepsi çalışıyor ve birikim yapıyor ki ailelerine zorluk çıkmasın diye. bu yüzden size almak zorunda değiller, içlerinden gelip alsalardı rahat ederdiniz evet ama almamışlar bunu düşünüp üzüleceğinize bence önünüze bakın, çalışın çabalayın ki daha kıymetli olsun

Eşimin ailesi hiçbişiy almadı. Eşimlr çalıştık evlenmeden önce eşyaları aldık, küçük küçük taksitle o eşyaların borcunu ödedi bende çeyiz yaptım kendime mutfaktı halıydı vs. Gerektiğinde eşime maddi destek oldum. Üstelik kp birikmiş parası varken 5 kurul vermedi. Evlendik takılarla borçların bir kısmını ödedim. Ben nikah çıkışı yaptım çıkış paramı aldım borç ödedik. Şmdi çok şükür evimizi de arabamızı da aldık. Geçinip gidiyoruz. Bu arada ben de çalışmıyorum. Açıkçası kendilerine aldıkları hiçbişiyi önemsemiyorum. Benim yok neden onda var da demiyorum. Varsa yerim, alırım, gezerim. Yoksa zaten kimse bilmez bi şekilde idare ederm. Yavaş yavaş olur sizde kendiniz yapın. Kimseye mahçup hissetmemek minnet duymamak çok güzel bir duygu. Çalışın yapın. Aldım yaptım diyene de cuk lafı sokun. Şahsen ben öyle yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar eşimin annesi ile babası ayrı düğünde en fazla 5bin TL yardım etmiştir eşim karşıladı tüm masrafları benim ailemin de pek durumu yoktu o halde beyaz eşyamı aldı ama eşimin annesi durumu olduğu halde sürekli kendisini acindırıyo yok yok diye bide kendisi yapmış gibi konuşuyor herşeyi evime geldi 100 TL verdi halı al diye dalga geçer gibi ki o zaman yazacaak tek bı halım bile yoktu evimde 5 TL lik eşyası yok herşeyi ailemden bekliyolar yatak odam bile yok gitmiş şimdi kendisine 6bin TL'lik eşya almış aynısı olduğu halde moralim bozuldu zorla yapmak zorunda degil ama benim ailem zar zor yaptı olmadığı halde o zoruma gidiyor
Keske sizde ailenize yaptirmasaydiniz

Back
X