Eşimin arkadaşı ve arabamız, acilen bir akla ihtiyacım var.

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Benim eşimin bir arkadaşı var. O ne derse o oluyor. Aslında eşim çok zeki ve akıllı bir insandır ama o arkadaşı söz konusu olduğunda eşimi öyle bir yönetiyor ki eşim zannedersiniz ki bir robot.. Arkadaşı yardımsever bir insan, pek çok konuda bize yardımı da olmuştur ama onun yüzünden çok kez çok büyük zararlara uğradık maddi manevi, sırf eşim onun aklına uydu ve kendi aklını kullanmadı diye. Bazı konular var benim de aklım ermiyor ve bu işleri iyi bilen bir uzmandan bilgi almak gerekiyor. Eşimse arkadaşının bilgilerine sonsuz güveniyor. Şimdi son olayımızda aracımıza fare girdi bir takım kabloları kemirdi. Yetkili servise götürdük. Kasko her şeyi karşılıyor. Şimdi servis bütün kabloların değişmesi gerektiğini söyledi yüksek bir fiyat çıkardı. Sonra eşim arkadaşı ile gittiğinde bakmışlar tek bir kablo zarar görmüş. “Bir tek bu kabloyu değiştirseniz aynı şey değil mi niye tüm kabloları değiştiriyorsunuz?" demişler. Servis de olur demiş. Fiyat 10’da birine indi. “Önce neden bütün kablolar değişecek dediler?” dedim Servis kaskodan yüksek para alacak ondan dedi arkadaşı. Alsın diyorum bize ne? Arabamızın tramer kaydı olurmuş satacak olursak değeri düşermiş kaskoyu sokmayın devreye zarar gören kabloyu değiştirin masrafını cebinizden verin diyor arkadaşı. Benimse kaygım büyük çünkü daha önceki aracımız (2001 model) yine bu arkadaşının ısrarla iyi değdi bir ustanın hatası yüzünden yandı. İçinde olmadığımız için kurtulduk. Ben korkuyorum. Eşimse arkadaşının sözüne güveniyor, mantıklı olan bu diyor. Servis tümünü değiştirmek lazım diyorsa ya bir bildiği vardır ya da kasko şirketinden para koparacak. Sırf ileride tramer kaydı yüzünden arabanın değeri düşecek diye bu risk göze alınmaz diyorum. Eşimse ortada risk falan yok diyo. Bilgisayarda bütün sistem kontrol edilecekmiş, servis yine garanti verecekmiş. Ben önyargılı mı yaklaşıyorum sağlıklı mı düşünemiyorum bilemiyorum yoksa kaygılarımda haklı mıyım? Bu işlerden anlayan varsa beni bir aydınlatabilir mi acaba?

Önyargılı davranıyo olabilirsiniz çünkü arkadaşın dediği mantıklı. Hasar kaydı olması arabanın değerini düşürür. Ama emin olmak lazım gerçekten tek kablonun değişmesinin güvenli olduğundan.
Kaskodan para almak için yapmış olabilirler ustalar ilk başta ,yapıyorlar çünkü.

Evvelki yıl benim aracım da kablodaki yırtık yüzünden yakıt akıttı.
Araç dizel olduğu için tutuşmadı çok şükür.
Garanti kapsamında olduğu için mi bilmiyorum ama yetkili servis sadece hasar gören kabloyu değiştirdi.
Açıkcası kaskodan fazla para almak için gereksiz parça kullanılmasını ve işlem yapılmasını istemezdim ben.
Haksız kazanç sağlanmasına alet olmak hoş değil.
Yetkili servislere de çok güvenmiyorum.
Tamiri bitmiş aracımı hafta sonu şahsi işlerinde kullanmak için bir sonraki hafta başında vermeyi teklif ettikleri bile oldu daha önceden.
Kısacası ben bu işlerden anlamam eşim takip eder ben de ona karışmam.

arkadaşın herşeye burnunu sokması iyi değil ama bu konuda haklı ..şuanda biz araba bakıyoruz tramer kaydı yüksek değerde olanları direk eliyoruz.

Servis sorun olacak olsa zaten izin vermez olur demez yani servis olamayacak şeyi neden olur desin ki arkadaşın aklına uyacak değil ya yok olmaz der malesef bilmeyen insanları kazıklıyorlar öyle. Kasko hakkını kullanırsanız ayrıca kaskoyu yenilediğinizde daha fazla fiyat ödersiniz.. abartılacak birşey yok bence arabanın da yanmasının onunla ne ilgisi var arabayı yapan o değil ki

İnsanlar neden kasko yaptırıp kaskoyu kullanmamak için uğraşır benim hiç aklım almıyor. Madem niye bi ton para ödüyorsunuz ki kaskoya?
Böyle bakınca saçma gibi durabilir kasko yaptırmak ama sistem insanları buna mecbur kılıyor. Kaza yaptığınızda hatalı siz iseniz zorunlu trafik sigortası sadece karşı tarafın hasarınızı karşılıyor ancak kasko kendi hasarınızı karşılıyor. Araçtaki küçük kusurlar serviste büyük meblağlar tuttuğu için de tramer kaydı daha büyük ifadeler barındırıyor bla Bla.

Valla 10 senedir araba kullanıyorum, 10 senedir de kasko yaptırıyorum hiç aklımdan geçmedi böyle şeyler. Hasar varsa sigorta karşılar. Niye boşuna para ödeyeyim ki. Ha benim her sene araba değiştirme huyum yok. Önceki arabamı 10 yaşında almıştım 16 yaşına kadar kullandım. Bu sıfırdı şimdi dördüne bastı bi on sene daha götürür beni.

Aslında arkadaşın dediği doğru... 1 kablo masrafı diyelim ki bin ₺, bütün kabloların değişmesi 10bin ₺ eğer ileride aracı satmayı düşünüyorsanız satarken 10 bin ₺ hasar gözükecek bi de motor kısmında... Kapı vurması vs olsa insanlar bu kadar takmaz ama temel parçada bu kadar hasar çıkarsa aracınızı çok düşük bir fiyata satmak zorunda kalırsınız. Yok dışarıda yaptırır satarken de durumu alıcıya izah ederseniz hiçbir sorun çıkmaz. Ama bence siz kendi istediğinizi yaptırın yarın öbür gün bir şey olur zavallı adamın üzerine kalmasın :)

Uzun süreler kullandığınız için sizi bertaraf ediyor zaten yıllanma payı. Ama araç değişim süresi kısa olunca insanlar bazı noktalarda mecbur kalıyor.. Bana kalsa bencede sigorta ödesin. Sistem saçmalıklarından başka birşey değil işte.

İnsanlar neden kasko yaptırıp kaskoyu kullanmamak için uğraşır benim hiç aklım almıyor. Madem niye bi ton para ödüyorsunuz ki kaskoya?
Aynen ya, sigorta primi yükselecekse ödediğin masraftan da fazla olacak değil ya. Sigorta şirketi yapılan masraflar için tramer kaydı oluşturuyor ve alım satımlarda tramer sorgulayan alıcı aracı işlem görmüş bir arızası olmuş diye tercih etmiyor, dolayısıyla fiyatı düşüyor aracın. Sanki hiç arıza yapmayan ikinci el araç varmış gibi (yani bir kadın ikinci evliliğini yapıyor ama bakire). tramer kaydına geçirmeyince alıcının bundan haberi olmuyor yalnızca ve öğrenemiyor, arabaya hiç dokunulmamış sanıyor. ben de yeni öğrendim bunları. Öncesinde anlamazdım yolda mesela küçük bir kaza, far kırılması ya da sürtme oldu bir çizik oldu insanlar niye bu kadar sinirleniyor niye kıyamet koparıyor kasko karşılar nasılsa ne var derdim, meğer bir yerinde küçük bir tamirat, bir boya kaporta parça değişimi vs hepsi arabanın satış değerini düşürüyormuş ondan öyle kavgalar çıkıyor millet canavar kesiliyormuş.

zavallı adamın üstüne kalması ya da servisin garantisi var servisin suçu olması benim için önemli değil bende biraz fobi var böyle canımıza bir şey olursa diye korkuyorum. Trafikte de böyle panikimdir ben biraz.

Canım ben eşime sordum arkadaşımın başına gelmiş gibi dediki aracın değerini kablo değişimi değil kaza düşürür. Sigortada da etkilenmezmiş ( onun yalancısıyım). Ayrıca ha 1 ha 10 farketmez kaskoya dünya para döküp kullanmamak saçmalık

Cunku , ufak tefrk bir hasari kaskoya odetirsek seneye kasko yenilemesi geldiginde kasko fiyati artiyor
Misal bin liraya kasko yaptirdim , aracta sorun oldu kaskodan aldim odemesini seneye kaskomu yenilerken fiyat 1.500 oluyor
O fiyat artmasin diye ucuz sorunkar cepten karsilaniyor

canım çok teşekkür ederim sorduğunuz için . Şimdi insanlar sadece trafikteki kaza kaydına değil sigorta sirketlerinin tramer kayıtlarına da bakıyorlarmış arabada bir arıza vb oldu mu diye kasko yaptırmazsanız zaten tramer falan da olmuyor sorguluyorsunuz çıkmıyor. e o zaman sigorta niye yapılır, yapıldıysa niye kullanılmasın? saçmalıklar dünyasında yaşıyoruz.

Ben de diyorum ki arabayı zaten satmaya istemiyoruz, yok gün gelir de satmak istersek de bu yüzden değeri düşük olacaksa buna üzüleceğimize o güne kadar araçla sağ salım hayatta kaldığımıza ve o günü gördüğümüze şükür edelim diyorum. Bunun için riske atmaya değer mi diyorum tabi bu dediklerim ortada bir risk varsa bir nebze kabul edilebilir eğer bir risk yoksa mantıklı değil. ama bilemiyorum risk var mı yok mu, güvenemiyorum işte böyle kafayı yemişim ben azıcık galiba (kaza vb fobisinden bir de önceki yaşadığımız olaydan sanırım).

Canım rica ederim. Şöyle bir şey söyleyeyim arabayı satacağınız zaman müşteri alır iyi bir servise götürür ordaki usta şak diye anlarsa kablo değiştiğini zor bir durumda kalmaz mısınız ? Hiç bir yedek parça orjinali gibi olmaz olamaz yani

Çünkü haklarını büyük kazalara (allah korusun) maddi kaybı cok olanlara saklamak ıstıyorlar. Yoksa kasko bozuluyor ve aracı tekrar kaskolamak ıcın daha yuksek fıyata sıgortalıyorlar. Yanı orada yapılacak ıslem atıyorum 500tl fakat kaskonun kapsadıgı deger 20000tl.bu 500tl lık hssar ıcın kaskoyu bozarlarsa tekrar kasko ıcın 25000tl falan ıstıyorlar. Bu da kımsenın ısıne gelmıyor. Ve aracı yuksek rısk grubu olarak goruyorlar ve temınat kapsamı dusuyor. Aynısını bende yasadım cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…