eşimin arkadaşının karısı eşini benden kıskanıyor.

15 yilda o kari koca birbirlerinin her seyi olmuşlardır. Birbirlerinin anne babalarını benimsemislerdir. Esinin babasi ölmüş o kadin da bi bas sağlığını hak ediyordu bence. Ayıp etmişsiniz. Surekli böyle kadını oteleyip esiyle muhattap oluyorsanız kocasini ayartacaginizdan degil de sinir olduğu icin cekmistir o ayari belki.

Ama kadınla da aranız hep iyi samimi, esinden cok onunla muhattap olan biriyseniz kadın gereksiz yere parlamis. Onu da bas sagligi icin aramaliydiniz. Yanlisiniz bu bence.

Ben kadına kızamadım. Aranızdaki muhabbette kadın hiç yok. Sanki x abi ile muhattapsınız sadece. Maalesef durumu biraz hazırlamışsınız. O son damla olmuş. Benzer bir arkadaşlık bizde de var. Eğer eşim aransaydı ben de artık sabrımın bittiği noktada o hanım gibi davranırdım sanırım.

Kendinizi kötü hissetmenizi anlıyorum ama bence kadın takdir edilesi bişey yapmış , rahatsız olduğu bir konu için sizi uyarmış. Sizin bir hatanız yok, eşi sizi direkt arayabiliyorsa siz de onu arayabilmelisiniz aslında ancak kadın sizin eşinizi aramıyorsa sizden de böyle bir hassasiyet bekliyor olabilir. Bunlar kişilerin ince çizgileridir. Bence de mantıklı olan kadının istediği. Eşinizin arayıp geçmiş olsun demesiyle sizin demeniz arasında bir fark yok. Aynı ortamdayken söylersiniz ama siz bir ailesiniz zaten, ayrı ayrı söylemenize gerekmez. Belki eşiniz aradığında alıp bi cümle söyleyebilirsiniz ama özel aramanıza gerek yok. Biz de arkadaşlarımızla böyleyizdir, ya aynı ortamdayken ya da ortak grup da yazışarak iletişim kurarız eşlerin arkadaşlarıyla, istisnai durumlarda aranır mesela arkadaşıma ulaşamayıp eşini arayabilirim ya da tam tersi. Kıskanmadan değil ama mesafe koymak herkes için iyidir. Mesela sizi arayan kadın normalde eşinizi arasa, bir gün eşiniz aradığından bahsetmeyi unutsa ve siz çağrılarda görseniz, içinize ufaktan bir kurt düşse durduk yere huzursuz olmak ister misiniz?
Bence saygı duyun, karşılaşınca da rahatsız olacağını düşünmedim, eşin geçmiş olsun demek için beni arayabildiği için ben ve eşim de onu aramam gerektiğini düşündük deyiverin. Böylece eşinin sizi aramasına da set çekmiş olursunuz.

yeni tanışsanız evli olmasanız kadına hak verirdim de.

ne bileyim demek önceden bi kıskanma durumu varmış onda.

bi dahaki sefere eşiniz arasın o eşiyle konuşurken sonra siz telefonu alın siz de eşiyle konuşun eşinize geri verin telefonu sonra.

+100 bu tipler niyeyse sosyal ortamlardan da çekilmez ama terbiyesizlik etmekden geri durmazlar

Çirkin bişeyle itham etmemiş, Beni ara demiş, sen neden kocamı arıyosun, kocamda gözün mü var demiyor. Dikkat ederseniz kadının bu üyenin kocasını daha önce herhangi bişey için aradığına dair bir ifadesi yok, demekki kadın için bu doğru değil ve karşıdan da bunu bekliyor. Bunlar tanışmasa da kocasını arasa neyse ama kadınla muhabbeti olan biriyse kadını araması daha şık bir davranıştır. Abi denilen kişi , Kadının arkadaşı olsa eşleri sonra tanışsa da kadının adamı araması okdir. Ama erkekler arkadaş kadınlar sonradan çalışıyor, kadınların kendi içlerinde iletişimleri daha doğrudur, Herhengi bir şüpheye mahal vermemek için adına bazı sınırların tedbirlerin olması kötü bişey değildir. Eşimin bir arkadaşının eşi benden daha eski tanıştıkları için eşime xciğim diye hitap ettiğinde ben de uyardım ben hoşlanmıyorum eşimle öyle konuşulmasından dedim. Ben senin eşine hangi mesafede duruyorsam sizden de o mesafeyi bekliyorum dedim. Kusura bakma haklısın dedi, Aramızda bir sorun olmadı yine görüşüyoruz ama bana saygı duyuyor o şekilde hitap etmiyor. Size göre öyle demesi normal olabilir. Bana göre değil ben bundan rahatsız oluyorsam karşıya söylemem kötü bir davranış olmamalı, benim hoşlanmadığım bişey yaptı diye eşime bunla konuşmayacaksın diye yasak mı koyayım. Düzeltmeyi önermek yerine.
O zaman evine gitmesin, evine almasın demek de ne? Tabiki sosyal çevresi olacak insanların

Hanimefendi bu benim gorusum evine almasin demek de ne diye cikis yapmaniz gereksiz. Nasil anladiysaniz o demek. Ben telefonda herkesle konusabilirim. Ama evime gelen insan sayisi bir elin parmagini gecmez. Bana gore biriyle cok mahrem olan bir yerde yani evde gorusmek daha samimi bir durumdur. Eger telefonda gorusmek bu kadar sikinti yaratiyorsa evine de gitmeyecek. Sosyal cevre mantigini kavrayamamis demek ki karsi taraftaki hanim. Yani yazmissiniz da yazmissiniz ama bunlar benim fikirlerim ve davranışı bastan sona hatali. Dusuncem 193737193 cumleyle degismez.

Telefonda herkesle konuşmakla burdaki hassasiyet farklı, Ayrıca evine adamı tek başına almıyor ki mahrem bi yer olsun, ikisinin de eşleri oluyor. Sıkıntı yaratan da telefonda konuşmalarından ziyade kadını atlayıp eşini araması, Mesela kadını arayıp konuşup, sonra x abiye de bi geçmiş olsun diyeyim dese yok konuşma kocamla telefonda demez heralde.

Evet sizin fikriniz, değiştirmek zorunda da değilsiniz ama ilk mesajınızda kendi fikrini söyleyenlere "Buldumcuk" , kendi doğrusunu, birine direkt, hakaret etmeden, itham etmeden "eşimi arama, beni ara " şeklinde dile getiren bir kadına da terbiyesiz demişsiniz. Siz de başkalarının fikirlerine saygı gösterin lütfen.

Siz yorumumu alintiliyorsunuz ve yaptigim yorum uzerinden bana hesap soruyorsunuz adeta. Ben ise yaptigim yorumda kimsenin yazdiklarini alintilamadim, isim vermedim vesaire. Eve yalniz almiyor olabilir ama telefonda konusurken de esi yanindaymis zaten. Size gore esimi arama beni ara demek karsi tarafı itham etmemek anlamina gelmeyebilir. Bana gore ise tam da seninle esim arasinda istenmeyen seyler meydana gelebilir, sana guvenmiyorum demek.
Kadini atlayip demissiniz ama hasta olan adamin babasi. Yahu benim kayinpederim babam Allah korusun kanser olsa dunyam basima yikilir. Kendimi unuturum. Millet kocis kiskanclik pesinde. Offf vallahi daral geldi.
Bu arada dipnot: kadin cidden terbiyesiz :)

Yaptığınız ilk yorumu bi önceki alıntılayanda gördüm sizin gibi benim de tansiyonum yükseldi :) Evet hesap sormak haddim değil kusura bakmayın.
Ben konu sahibinin kötü bişey yaptığını düşünmüyorum bunu alıntıdan önce yazmıştım. Adam da arayabiliyorsa o samimiyeti hissetmiş demektir. Ama arayan kadın da bunu doğru bulmuyor ve bunu söylüyor belki biraz sinirli ama hakaret ya da itham yok. Ve ben burdaki bi çok kadının, kv , eşine , komşusuna, sevgilisine, v.b insanlara duygu düşüncelerini anlatamayıp, kendini ifade edemeyip, ya susup ezilip ya hır gür çıkarıp kavgalı olarak gelip burda ağlamalarını gördükten sonra kendini ifade eden bir kadını takdir ediyorum. Konu sahibine de bunu yanlış anlamayıp, hassasiyetine saygı duymasının yeterli olacağını anlatmaya çalışıyorum. Keşke herkes rahatsızlıklarını dile getirebilse.
Ayrıca bu kadına özel bir kıskançlık olsa, dediğiniz gibi evine almaz, görüşmelerine müdahele eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…