eşinin ailesi bu tarz problemler yaşadığınızı biliyormu ? biliyorsa sizin yanınızdalarmı yoksa eşinizimi savunuyolar önce bunu merak ettim .. şu zamanda severek evlenen kadınların neredeyse bi çoğu bu problemleri yaşıyo en kötü tarafıda severek evleniyosun birine dertleşmek için yaklaştığın zaman onca sene görüştünüz tanıyamadınmı cevabını almakk insan canını daha çok acıtıyo ..
Konunuzu okuyunca annemle babamı hatırladım, babam da ilk evlendiklerinde sabah 3 te 4 te gelirmiş eve, esnaftı kendi işini bırakıp kahveye gidermiş. Çok genç yaşta evlenmişler, 8 yıl çocukları olmamış, babam gencecik karısını evde yalnız bırakıp gidermiş.
Çocukluğum boyunca da babamın hep kahve faktörü vardı, işten çıkışta direk kahveye giderdi gece 12 de gelirdi. Evin bütün sorumluluğu annemin üzerindeydi, babam doğru düzgün ilgilenmedi ailesiyle, sadece eve para getirdi.
Hatta biz çocukken anneme dermiş ablama git ben de akşam gelicem, bekle bekle gelmezmiş. Eve misafir gelir annemle giderdik babamı çağırırdık kahveden. Sonra cep telefonları çıktı ama arayınca da gelmezdi bazen. Çok mahçup olurduk misafirlere.
Babamın tek farkı, bizi arada sırada gezmeye götürürdü.
Babam şimdi 60 yaşında, bir yıl olmadı kahveyi bırakalı, şimdi evde anneme yardım ediyormuş, yemek yapıyormuş, camiye gidiyormuş namaza. Annem şimdi o kadar mutlu ki, üzerinden büyük bir yük kalktı, 50 küsür yaşından sonra rahata erdi kadın.
Siz o kadar sabredebilecek misiniz? Kahve alışkanlığını bıraktırmak çok güç, ayrıca eşinizin size saygısı da yok, annem bu nedenle kavga ettiğinde babam ses çıkaramazdı hatasını bilirdi.
Ayrıca çoğu konuda anneme danışırdı babam, yani tek kötü alışkanlığı vardı kahve. Sizin durumunuz daha zor.
Allah sabır versin dicem ama bence hayat böyle bir insana katlanmayacak kadar güzel.
Büyük ihtimalle eşin seni seviyor.Ama her erkek gibi bencil davranıyor, keyfine düşkün.
İnan bana bu birçok kadının yaşadığı bir sorun.
Hastana meselesine gelince ,
Eşinin kararlarını devamlı sorgulayan birisiysen eşinin senin fikrine saygı duymaması çok normal.
Olur olmaz herşey de eşine yorum yapma.Benimle konuş, muhabbet edelim diye de diretme.
Bu istek içten gelmeli.
Konuşmak istemiyorsa vardır bir sebebi.
Belki yorgundur, belki uykusu var.
Eşin evinde elbette daha rahat olmak ister.
Ama ablasında muhabbet etmese konuşmasa olmaz.Mecburr bir bakıma.
Sema Maraşlının aile üzerine kitaplarını okumanı tavsiye ederim.Özellikle "sevmek bu kadar güzelken" adlı kitabı.
Kesinlikle bu tavsiyemi gözardı etme.Pişman olmayacaksın
çok üzüldüm okuyunca... bu adam olmur mu belki olur ama sen kesin bir hastalık sahibi olursun...
bu adamlardan hamile kalmak çok büyük bir cesaret..sakın 2.yi yapma...baba var ama yok.bu çocukların o babayla hiç mi paylaşımı olmayacak?
evlendikten sonra mı başladı kahvehane işi..ayrıca kahveye giden adamlar da ne kadar itici ne bulurlar o iğrenç yerlerde anlamam...
ayyyyy uyuz oluyorum bu tavırlara hallere...
insan ne yapacağını ne diyeceğini şaşırıyo...
Ablasına çok değer veriyosa onunla konuşun....o izah etsin...
Gerçekten çok zor bi durum
Okurken bile içim acıdı inanın..Hele o küçücük yavrunuz nasıl da hasrettir babasına
Acaba yapmadığım ne var diye düşündünüz mü hiç ?Her şeyi denediniz mi bu duruma son verebilmek için.
Yada neler yaptınız,sonuçları ne oldu?
Belki yapmadığınız şeyler üzerinden fikir üretilebilir :44:
Keşke bu seni yalnız çıkarmama gibi huyları olduğunu gördükten sonra evliliğini sürdürmeseydin. Bence evlilik terapisine gidin o da olmazsa boşan. Çocuğuna annen bakamaz mı sen çalışsan?
ablası herseyı biliyo ama oda benım kardeşim emel napabılırım diyo..kardeşimle kötü olmak istemem diyo
esinin baska sorunlari olmasin
yeni evlide degilsiniz bir cocuk var ve hamilesin
konusmayi denedin mi tatli dille
eşiniz sahidende çok bencilmiş..ve ne yazıkki asla değişmicenede eminim..evlilik böyle bişey değil.. nezamana kadar buna katlanabilirsinizki.. eninde sonunda ayrılık olur.. en iyisi hayatınızı tüketmesine izin vermeyin bence.. kendinizi 5 yıl sonrada aynı bu şekilde bulucaksanız, bu 5 yılı böyle geçirmeye değermi??
çok haklısın hiçbir zaman değişmes ve benım yıllarıma yazık olur... bende cok defasında bunu dıyorum evlilik böyle bişey değil evlilik sadece eve karıyı alayımda benım işlerimi yapsın ama benle muhattap olmasın demek değil..
hamile değilim sadece hamileyken basımdan geçen olayı yazdım..1 yasında cocugum var.. hiçbir sorunu yok kendi işi altında arabası karısanı yok maddi imkansızlıgı yok ailevi problemi yokk ki olsada takmaz çünkü kimseyle işi olmuyo..sadece ablasına değer veriyo hatta bana bikeresinde demişti ki ben,m için önce ablam ve yegenım gelir siz sonraki planda kalırsınız demiştitatlı dille cok denedim ama konusmalarımı dinlemiyo off sus tv ye bak cocuguna bak uğrasamıcam şimdi böyle boş muhabbetlerinle diyo
ben böyle bir sevgi tanımam böylede bir sevgi olacaksa eger olmaz olsun istemiyorum..
evet cogu kadın aynı sorunları yasıyo ama hıcbır kadın bı sorunları yasasın diyede evlenmiyo..kim isteyebilirki evinde huzursuz olmasını
eşimi keşke devamlı sorgulayan biri olabilsem ama sorgulayamıyorum cunku sorgulanacak bi konu bile çıkarmıyo bana herseyi sakladıgı için..
eşimle konusabilsem benımle muhabbet etse ona yorum yaparım ama oda olmuyo neyine olur olmaz yorumunu yapabılırımkı..
neden canı konusmak ıstemesın neden yorgun olsun kahvede okey taslarını dızerkenmı yoruluyo..öğlen 2 lerde 3 lerde kalkıo o saatte kalkan bırı nasıl uykusuz olabilir acaba ?
eşim evde gayet rahat herseyıyle rahat ama ben değilim..benle zerre kadar konusmayıpta ablasınla muhabbetler edecekse gidip ablasınla yasasın benımle değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?