Eşimin aşırı şüpheciliği :(

aile terapisine gitmeyi önerdim ama sorunun bende olduğunu söylüyor. evli çocuklu biri olarak sadakatsiz davranan benmişim!
aynen bu yazdıklarınızı abisi filan varsa ona söyleyin ya da kayınpederinize .
kayınpederim de aynı, gençliğinde kayınvalideme nerdeyse aynı şeyleri yaşatmış. işin kötüsü tüm bunları bilmesine rağmen kayınvalidem de beni anlamıyor ! erkek kıskanır diyor ikisi de !

sorun sende veya davranışlarında değil canım
eşin bunu profesyonel yardım almadan aşamaz
buna ikna etmek için aile büyüklerini devreye sokun
ama aklı başında aile büyüklerini
bu davranışlarıyla seni kaybedeceğini düşünürse belki ikna olur
allah yardımcın olsun, çok basit değil sorununuz

isterse 10 üniversite okusun, 6 dil bilsin, dünyanın en mükemmel erkeği olsun.. senin o evde can güvenliğin yok konu sahibi.. allah korusun bir gün beni aldatıyorsun diye sana ciddi zarar verebilir, çok çok hastalıklı bir düşüncesi var.. lütfen ailesiyle konuş ve eğer tedavi olmuyorsa yalnız kalma..

Tahmin etmiştim genelde böyle sorunlu insanlar sorunun kendinde olduğunu kolay kolay kabul etmezler. Bu hayat böyle geçmez ki eşinizin bir an önce tedavi olması şart. Sizde onun yanında kala kala hasta olacaksınız.

Bazen psikolojik rahatsızlıklar böyle sinsice yavaş yavaş ortaya çıkıyor , sizde içinde debelenip farkına varmıyorsunuz ama birçeşit ikna edip tedavi Olmasını sağlamanız gerekir ,yoksa iç dünyasında işi abartıp Bilinçsizce size zarar vermeye kalkabilir. Bu konuda tedavi gören bir arkadaşım kriz sonrası eşine ve çocuklarına zarar vermeyi düşündüğünü bundan çok utandığını itiraf etmişti . Tabii 15 günlük bir klinik tedavi sonrası. Tedaviye ikna edin bence.

Kocam odundur kabadır mabadır ama sizin yazdıklarınızdan sonra gözüme mis gibi gelmeye başladı .

seni bir cam fanus içine koyarken kendi ne yapıyor.

eşinde mi işten eve onun sosyalliği varmı ?arkadaş eş dost dışarda gezme tozmaları varmıdır.

Psikolojik rahatsızlıkların çoğu genetiktir
Hiç şaşırmadım bu yazdığınıza

Zaten hastalığın kanıtı bu şizofreni ,paranoya bunlar ırsi rahatsızlıklar.

kendimi ispatlamaya çalışarak onun bu düşüncelerini sivrilttiğimi biliyorum. ama aksini de denedim. o çaldırmaları yapmadım, güvenmiyorsan ayrılalım dedim, kısa süre normale dönüyor, benim karım yapmaz, pırlanta gibidir diyor ama çok kısa sürüyor. meslea benim otobüs bekleyip biraz gecikmem, tesadüfen o gün (şehir dışında oturan ) aradaşının onu araması bile sebep oldu eskiye dönmesine. benim gecikmem ile arkadaşının araması arasında bir ilişki kurup buna da inanıyor !

seni bir cam fanus içine koyarken kendi ne yapıyor.

eşinde mi işten eve onun sosyalliği varmı ?arkadaş eş dost dışarda gezme tozmaları varmıdır.
o da pek sosyal sayılmaz. genelde babasıyla vakit geçirirler. arada bir de halı saha maçına gider o kadar.

Eşinn belki yapıyordur aynı şeylerii ve sana fırsat bırakmıyordur araştırman için..
Bence bu şekilde düşünmeye başla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…