beni anlaması için, empati yapması için ben de ona böyle davranmaya çalıştım bir dönem. olmadık şeyler uydurdum, kafamda kurdum, kavga çıkarttım. ama sonuçta ben zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmakla suçlandım canım. yani senin söylediğini benim yaptığımı da söyledi.Eşinn belki yapıyordur aynı şeylerii ve sana fırsat bırakmıyordur araştırman için..
Bence bu şekilde düşünmeye başla...
boşanırsan tüm eziyetlerin son bulur bence ya da eşin tedavi görürse zira kendisi şizofren.ya da seni aldattığı için aynısını yapacağından ödü kopuyor.Merhaba kızlar,
3,5 yıllık evliyim, 1 yaşında bir kızım var. ikimiz de aynı üniversiteyi bitirdik, güzel kariyerlerimiz var.
eşimle çok büyük bir problemimiz var ve bir türlü aşamıyoruz. sürekli benim onu aldattığımı düşünüyor. etrafımdaki herkesten şüpheleniyor, bir değil iki değil herkes. hiç arkadaşım yok, sosyal hayatım sıfır. iş-ev-aileler çemberinde debelenip duruyorum. yani onu böyle düşünmeye itecek hareketlerim de yok. hatta kafası rahat olsun diye yapmadığı kalmıyor. ama bazen kafasında o kadar saçma olaylar kuruyor ve inanıyor ki, nasıl baş edeceğimi bilmiyorum, çok bunaldım.
işe geldiğimde mutlaka iş telefonundan çaldırıp haber veririm geldim diye, çıkarken de öyle. anneme o bırakır, yukarı çıkınca evden çaldırırım.yanımda kimler var kimler yok öğrenmek ister, sözüme inanmaz, telefondan ortamdakilerin sesini dinletirim.kendi evimdeyken bile rahat değilim, kim geldi diye hesap sorar. başka bir mail adresinden, iş telefonundan başkalarıyla görüştüğümü, hatta onun kendi arkadaşlarıyla gizli gizli görüştüğümü düşünüyor ki o arkadaşları da başka şehirlerde,evimize de 1-2 kere gelmişlerdir o da eşleriyle çocuklarıyla! eşim tarafından yanlış anlaşılmamak adına aşırı derecede mesafeli de davranıyorum herkese,suratsızın teki oldum çıktım. ama bir türlü yenemiyorum bu düşüncelerini.
bu durum benim iş hayatıma, aileme, onun ailesine de etki ediyor. kafamda bu sorunlar varken insanlara karşı da normal davranamıyorum. yolda onu aldattığımla ilgili kavga etmişken, ailesinin yanına gittiğimde hep gülmemi, sevgi dolu davranmamı istiyor. ama yapamıyorum, yapım böyle, içim kan ağlıyorken gülemiyorum. böyle olunca da herkesin yaptığı, söylediği batıyor, bir de bu yüzden problemler yaşıyoruz. her kavgamızda boşanma dilekçeleri doldururuz, sonra evde suratlar asık birkaç gün geçirdikten sonra normale dönmüş gibi yaparız, sonra herşey başa döner, çok bunaldım sadece içimi dökmek istedim.
o da pek sosyal sayılmaz. genelde babasıyla vakit geçirirler. arada bir de halı saha maçına gider o kadar.
bunu yazcadım valla.Hani derler ya insan herkesi kendi gibi görürmüş. Acaba eşin seni aldatıyor Olmasın yada aldatmış. Şuan Seninde öyle yaptığını düşünüyor! Bilemedim.
evet daha önceki nişanlısı tarafından aldatılmış, hem de yakın bir arkadaşıyla !daha önce bi aldatılma vakası falan mı yaşamış acaba ya da şizofren?
Bence sen bu olayı hafife alıyorsun.kendimi ispatlamaya çalışarak onun bu düşüncelerini sivrilttiğimi biliyorum. ama aksini de denedim. o çaldırmaları yapmadım, güvenmiyorsan ayrılalım dedim, kısa süre normale dönüyor, benim karım yapmaz, pırlanta gibidir diyor ama çok kısa sürüyor. meslea benim otobüs bekleyip biraz gecikmem, tesadüfen o gün (şehir dışında oturan ) aradaşının onu araması bile sebep oldu eskiye dönmesine. benim gecikmem ile arkadaşının araması arasında bir ilişki kurup buna da inanıyor !
evet çok zeki ve işinde de başarılı, çevrede çok sevilen de biri.Esin paranoid olabilir...şizofreni degil bu...lutfen ama lutfen bir hekime götürün esinizi..cok sinsi ve tehlikeli bir hastaliktir...korkutmak icin soylemiyorum ama kadin cinayetlerinin temelinde bu davranis bozuklugu yatar...bu tip insanlar normalde cok zeki islerinde basarili olabilirler.disardan bakildiginda normaldir hersey.
Allah kolaylık versin canım paranoyaklıktan başka bişey değil onun bu yaptığı benzerlerini bende yaşadım ama benim eşim onunla tanışmadan önce yaşadığım ilişkileri hep ortaya atıp duruyordu sizinki benden de beter bi durummuş. sürekli kendinizi ispat etmeye çalışmak insanı bi noktadan sonra çok yoruyor..Merhaba kızlar,
3,5 yıllık evliyim, 1 yaşında bir kızım var. ikimiz de aynı üniversiteyi bitirdik, güzel kariyerlerimiz var.
eşimle çok büyük bir problemimiz var ve bir türlü aşamıyoruz. sürekli benim onu aldattığımı düşünüyor. etrafımdaki herkesten şüpheleniyor, bir değil iki değil herkes. hiç arkadaşım yok, sosyal hayatım sıfır. iş-ev-aileler çemberinde debelenip duruyorum. yani onu böyle düşünmeye itecek hareketlerim de yok. hatta kafası rahat olsun diye yapmadığı kalmıyor. ama bazen kafasında o kadar saçma olaylar kuruyor ve inanıyor ki, nasıl baş edeceğimi bilmiyorum, çok bunaldım.
işe geldiğimde mutlaka iş telefonundan çaldırıp haber veririm geldim diye, çıkarken de öyle. anneme o bırakır, yukarı çıkınca evden çaldırırım.yanımda kimler var kimler yok öğrenmek ister, sözüme inanmaz, telefondan ortamdakilerin sesini dinletirim.kendi evimdeyken bile rahat değilim, kim geldi diye hesap sorar. başka bir mail adresinden, iş telefonundan başkalarıyla görüştüğümü, hatta onun kendi arkadaşlarıyla gizli gizli görüştüğümü düşünüyor ki o arkadaşları da başka şehirlerde,evimize de 1-2 kere gelmişlerdir o da eşleriyle çocuklarıyla! eşim tarafından yanlış anlaşılmamak adına aşırı derecede mesafeli de davranıyorum herkese,suratsızın teki oldum çıktım. ama bir türlü yenemiyorum bu düşüncelerini.
bu durum benim iş hayatıma, aileme, onun ailesine de etki ediyor. kafamda bu sorunlar varken insanlara karşı da normal davranamıyorum. yolda onu aldattığımla ilgili kavga etmişken, ailesinin yanına gittiğimde hep gülmemi, sevgi dolu davranmamı istiyor. ama yapamıyorum, yapım böyle, içim kan ağlıyorken gülemiyorum. böyle olunca da herkesin yaptığı, söylediği batıyor, bir de bu yüzden problemler yaşıyoruz. her kavgamızda boşanma dilekçeleri doldururuz, sonra evde suratlar asık birkaç gün geçirdikten sonra normale dönmüş gibi yaparız, sonra herşey başa döner, çok bunaldım sadece içimi dökmek istedim.
Esinin durumu normal degil arkadasim..sen dunyanin en sadik kadini bile olsan esin senden suphelenir hatayi kendinde arama..oncelikle ikna et .aile terapistine falan degil bir hekime götür lutfen..bu yazdiklarimi dikkate al...asiri kiskanclik ta olabilir tabi ki ins oyledir ama dedigim davranis bozuklugu olabilir esinde.bir hekim gormesi gerekiyor...evet çok zeki ve işinde de başarılı, çevrede çok sevilen de biri.
ama dışı seni içi beni yakıyor.
bir arkadaş "sen onun güvenini kıracak birşey yapmadıysan" demiş. yapmadım, en ufak bir konuda bile hiç yalan söylemiyorum, ama hiç. kızacağını bilsem bile doğru neyse onu söylüyorum.
aramızda çok güzel bir sevgi vardı, ve maalesef bitmek üzere, iki gün önce tartıştık. bana çok ağır şeyler söyledi. boşanma dilekçesi göndermiş, imzaladım, eve bıraktım. daha önce de hep böyle oldu, o dilekçeler sonra yırtıldı atıldı, bakalım ne olacak. iş için şehirdışındaydı iki gündür, dün geldi, bugün annemden eve geçeceğiz. ve mecburen tekrar konuşmaya başlayacağız, çocuğumuz var. konu da bir dahaki sefere kadar kapanmış gibi olacak.
psikolog için onu ikna edemem belki ama ben gidebilirim kendim için , sonra seninle de görüşmek istiyor diyebilirim. aile terapisi işini ancak bu şekilde yapabilirim.
Sadece evliligi degil hayatida tehlikeye girer...bu uyarimi dikkate alin lutfen.kiskanclik bu ne hastaligi demesin kimse su noktada...Başka seçenek göremiyorum ben ki , gördüğüm seçenek de şu ; eşin ruh hastası.
Bu kadar abartının başka açıklaması yok. Ciddi anlamda paranoyak .
Doktora gitmeyi kabul etmez, tedavi olmazsa evliliğiniz büyük tehlikeye girer.
Disardan bakilinca normal kariyeri olan zeki basarili biri olabilirler ama iste paranoidler kendi dunyalarinda yarattigina inanirlar...isin zor konu sahibi anlatacagim bisey var kesinlikle yanlis anlamani istemem. karsi komsumuz vardi genc guzel bi bayan esi de doktordu. senin soylediklerinin hepsini o bayanda yasiyodu 1 kizlari vardi ufak.bayan ogretmendi ve kocasi bebekten sonra caistirmak istemedi.sonra kiskancliklar evden cikarmamalar basladi neler neler.siddet basladi. sonra bayan dayanamadi ve bosanma davasi acti. mahkemede bayana o kadar iiftiralar attilar ki esini aldattigina dair yalanci sahitler bile tuttular. benim annem babam da sahit oldu. adam evine kamera falan yerlestirmisti ciddi sorunlari vardi. bayan mahkemede yasadiklarini anlatinca adamdan saglik raporu istediler ve paranoid cikti cok sinsi bi hastalik.kesinlikle bi sekilde ikna etmelisin doktora gitmek icin. cunku simdi boyle ilerde siddet baslayacak ve daha neler neler..Allah korusun ve yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?