• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ataerkil oluşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

marinxyz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2023
33
42
3
Herkese merhaba.

Eşim ve ben 3 yıldır evliyiz. Yazılımcıyız, ben bir süredir çalışmıyorum.

Severek evlendik. Eşimin ailesi bana göre fazlaca ataerkil. 2 de erkek kardeşi var. (25 ve 30lu yaşlardalar)

Evlerine gittiğimde annesi sürekli oğullarının peşinde koşturan, çay yapayım oğlum, kahveni iç oğlum, bir şey ister misin oğlum, spor çantanı hazırlayayım, fön makinesi getireyim oğlum diye peşlerinden koşuyor... Kadın yerinde 1 dk oturamıyor, devamlı hizmet halinde.. Evdeki herkesi bu şekilde alıştırmış. Evdeki erkekler de çay getir anne, tost yapsana anne, oturdukları yerden devamlı bir şey isteme halindeler. Bir çayını bile kalkıp almazlar. Eşim diğerlerine göre biraz daha iyi en azından arada çayını alır kalkıp.

Bizim evde ben bu duruma en baştan dikkat etmeye çalıştım. Örneğin eşimden ilk zamanlar sofra toplamaya yardımcı olur musun diye rica ettim." Ben şimdi bunu yaparsam devamlı isteyeceksin. Yapmak istemiyorum. Ben ev işleri yapacak biri değilim " dedi. Tartıştık.

Örneğin 2 ay evvel salondaki bulaşıklarını lavaboya koymak yerine makineye koyar mısın dedim. Güzel söylediğim halde tartıştık. Bana diyorki "senle benim aile kültürlerimiz çok farklı, ben böyle bir ortamda büyümedim, ben bulaşıklarla ilgilenmek istemiyorum (tek istediğim kasesisini, bardağını koymasiydi) "

Örneğin benim babam evde yemek temizlik yapmaz, ama çay kahve yapar, bazen bulaşık makinesini boşaltır, bazen kendine bir tost yapar.

Eşim bize geldiğinde babamın kendi çayını aldığını görmüştü. Bana diyorki "senin babanın kalkıp çayını alması çok garip, 3 kızı varken neden çayını kendisi alıyor (genelde biz koyuyoruz çayı ama bazen de kendi kalkıp almak istiyor) ben baban gibi değilim, baban yapıyor diye benden de bekleme, sen çok farklı bir ortamda büyümüşsün, sizin evde boyle olduğu için benden de bekliyorsun"

İnanılır gibi değil, yemek temizlik değil ufak destekler istiyorum sadece. Güzelce konuşsam da bana asla destek olmuyor. Genelde aramiz iyidir ama bu sebepten tartışma çok olmuştur evde.

Evli erkek kuzenlerim var bazen evi supuruyorlar, bazen sofra kurmaya kaldırmaya destek oluyorlar.

Ben mi abartıyorum?
Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

Görücü usulü mü evlendiniz? Ya da hiç birbirinizi tanımadınız mı? Bu tarz şeyler hasıraltı edilecek şeyler değil çünkü beraberliğinizde illaki ortaya çıkmıştır, o zaman rahatsız etmedi mi bu durum?

Eşinizle nikah günü mü tanıştınız? Öncesinde düşünce yapısını bilmiyor muydunuz? İstedikleriniz çok normal aslında ama eşinizin de aile yapısı bu. Böyle görmüş böyle yetişmiş. Benim babam da ailesinden görmemiş ama evlendikten sonra kendisi yapmaya başlamış. Gayet yardım eder ev işine. Bir insan aileden görmediyse içinden de gelmiyorsa yapmıyor. Bu saatten sonra değişir mi, sanmam. Sürekli bu meseleden kavga edip evliliğinizi yıpratmayın bence. Böyle görmüş böyle tanımış kabul etmiş evlenmişsiniz. Eşinizi, evliliğinizi de başkalarıyla kıyaslamayın

Herkese merhaba.

Eşim ve ben 3 yıldır evliyiz. Yazılımcıyız, ben bir süredir çalışmıyorum.

Severek evlendik. Eşimin ailesi bana göre fazlaca ataerkil. 2 de erkek kardeşi var. (25 ve 30lu yaşlardalar)

Evlerine gittiğimde annesi sürekli oğullarının peşinde koşturan, çay yapayım oğlum, kahveni iç oğlum, bir şey ister misin oğlum, spor çantanı hazırlayayım, fön makinesi getireyim oğlum diye peşlerinden koşuyor... Kadın yerinde 1 dk oturamıyor, devamlı hizmet halinde.. Evdeki herkesi bu şekilde alıştırmış. Evdeki erkekler de çay getir anne, tost yapsana anne, oturdukları yerden devamlı bir şey isteme halindeler. Bir çayını bile kalkıp almazlar. Eşim diğerlerine göre biraz daha iyi en azından arada çayını alır kalkıp.

Bizim evde ben bu duruma en baştan dikkat etmeye çalıştım. Örneğin eşimden ilk zamanlar sofra toplamaya yardımcı olur musun diye rica ettim." Ben şimdi bunu yaparsam devamlı isteyeceksin. Yapmak istemiyorum. Ben ev işleri yapacak biri değilim " dedi. Tartıştık.

Örneğin 2 ay evvel salondaki bulaşıklarını lavaboya koymak yerine makineye koyar mısın dedim. Güzel söylediğim halde tartıştık. Bana diyorki "senle benim aile kültürlerimiz çok farklı, ben böyle bir ortamda büyümedim, ben bulaşıklarla ilgilenmek istemiyorum (tek istediğim kasesisini, bardağını koymasiydi) "

Örneğin benim babam evde yemek temizlik yapmaz, ama çay kahve yapar, bazen bulaşık makinesini boşaltır, bazen kendine bir tost yapar.

Eşim bize geldiğinde babamın kendi çayını aldığını görmüştü. Bana diyorki "senin babanın kalkıp çayını alması çok garip, 3 kızı varken neden çayını kendisi alıyor (genelde biz koyuyoruz çayı ama bazen de kendi kalkıp almak istiyor) ben baban gibi değilim, baban yapıyor diye benden de bekleme, sen çok farklı bir ortamda büyümüşsün, sizin evde boyle olduğu için benden de bekliyorsun"

İnanılır gibi değil, yemek temizlik değil ufak destekler istiyorum sadece. Güzelce konuşsam da bana asla destek olmuyor. Genelde aramiz iyidir ama bu sebepten tartışma çok olmuştur evde.

Evli erkek kuzenlerim var bazen evi supuruyorlar, bazen sofra kurmaya kaldırmaya destek oluyorlar.

Ben mi abartıyorum?
Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

Evlendim sabah bir uyandım benim koca ataerkil olmuş. Ben şok 😱

İyi de evlenmeden önce bunları bilmiyor muydunuz?
Evlendikten sonra bunları değiştirmeniz imkansız

Yani ne diyebiliriz. Böyle secip almissiniz. Adam bu saatdan sonra zor degisir. Kavga gürültü belki. Gecmis olsun

Görücü usulü mü evlendiniz? Ya da hiç birbirinizi tanımadınız mı? Bu tarz şeyler hasıraltı edilecek şeyler değil çünkü beraberliğinizde illaki ortaya çıkmıştır, o zaman rahatsız etmedi mi bu durum?
Benim eşim de evinde iş yapmazdı gördüm dedim kusura bakma ben sana böyle hizmet edemem. Her şeyi beraber yapacağız. Sağolsun yardımcı olur 8 yıllık evlilikte. Ya 8 yıl sonra farketseydim ataerkil olduğunu 🥲

Şimdi erkek cinsinin büyük bir kısmı da eve desteği kendisine söylendiğinde yapıyor. Kendi isteğiyle temizliği yemeği yapan kısmın azınlıkta olduğu bir gerçek.

Genelde söyleyince yapanı bulduysa şanslıyız yani :KK70:

Ama söyleyince bile yapmayıp bir de bunu yok öyle yetiştim yok böyle yetiştim senin baban benim anam gibi bahanelere bağlayanı bulduysanız geçmiş olsun.

Abartmıyorsunuz adamın yetişme şekli böyle benim eşim de ev işlerini asla yardım etmez bi 6 ay rahatsızlığım oldu onda evi süpürdü bir de hamile iken bu 14 yıllık evliliğimizde he bu saatten sonra adamı anca çoraplarını kirli sepetine atmayı öğretebildim ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz yani bu iş böyle kayınvalidem de çok alıştırmış benim babam çayını kendi alır kayınpederim asla almaz

Değişmez hatta çokta üşengeç birine benziyor spor falanda yapmıyordur, dışarı da çok çıktığınızı düşünmüyorum herşeye ne gerek var diyip yemek uyku iş arasında son nefesine kadar yaşıyacak biri gibi geldi bana. Kahve okeyi yoksa bu sebeple ayrılman saçma olur çünkü sonradan böyle olmadı ama işte aşk azalınca sevgililikte tahammül ettiğimiz şeyler sonradan çok gözümüze batıyor. Seviyorsan devam et ama değişmeyeceğini de kabullen.

Yok kız niloya bağımlı kişilikle ne alaka, tek başına kalsa .. yapacak mecbur ama evde bir kadın varsa erkek daha üstün olduğu için hizmet etmek zorunda mantığı bu 🤷🏿‍♀️
Buna ataerkil denmez bağımlı kişilik denir.

Yok kız niloya bağımlı kişilikle ne alaka, tek başına kalsa .. yapacak mecbur ama evde bir kadın varsa erkek daha üstün olduğu için hizmet etmek zorunda mantığı bu 🤷🏿‍♀️
Yok yapmıyorlar canım eşim dolapta yemek olduğu halde önüne koyup yemiyor ya dışarıdan hazır getirtiyor ya da dışarıda yiyor

Valla dışarıda yemek yemeye götürmese ya da dışarıdan yemek söylemesek inan çok zor olurdu çünkü hiçbir yardımı yok ev işinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X