Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış 😆
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Kızlar yorumlar genelde aynı oluyor teşekkür ederim ama düzeltmeler yapayım
Balkonum yok
Evim 30 kat. Yarı açılır pencere
Davlumbazım çalışmıyor
Fırında değil kızartma balık isteniyor
Evim açık mutfak salonla bir
Olaya bak ya 2 gunde bir baba ya balik yapma derdi icin buraya konumu actiniz. Cok dert etmemissiniz zaten kendinize onemli olan evin balkonu veya mutfagin acik olmasi kapali olmasi degilki. Balik zahmetli bir olay sen her iki gunde bir o zahmete gireceksin sirf millete ziyafet olsun diyemi. Valla helal olsun yapiyosun ben kendi babam bile haftada bir kere bize faydali deiye yediririr. Ama yapanada eziyet. Babamin gonlu olacak diye guzel annecigimi yormam yani. Babama soyluyorum git disarda istedgin gibi kizarttir yaptr bizde evde salatasini yapalim tertemiz is.

Kusura bakmayın , anlam veremediğim bir konudur bu.
Balık severim, evimde de pişiririm.evet leş gibi kokar ama ertesi güne bir şey kalmaz.
sevdiğim bir şeyi sırf evde koku olacak diye yapmaktan vazgeçmem. Tuvalet de iğrenç kokuyor ama ihtiyacımızı gidermekten alıkoymuyor bu bizi.
Ha diyorsanız ki ben balık sevmem, yemem, ona diyecek bir şeyim yok.
Ama sırf eşyalar dört dörtlük dursun diye ben böyle bir keyiften asla vazgeçmem, hiçbir koku sonsuza kadar kalmaz :)
Çok şükür eve balık yapan biri 🙏 Kış 1 Eylül itibariyle bizim evde haftada en az 2 defa balık pişer; kimi fırın, kimi tencere, kimi kızartma. Eşim çok titiz balık temizlenme konusunda, dışarıdan temizlenmiş alsak bile kendi de temizler. Temizle, pişir, ye. Sonra bulaşıkları hemen yıka, çöpü hemen at. Ev normalde de devamlı havalandırılır zaten. Akşam yediysek sabaha kokusu kalmaz ki.

Ama konu sahibinin durumu değişik. Olay bence balık yapıp yaptırmamak değil de babaya hava atmak 🤣. “ Bak sen evine balık yaptıramıyorsun ama ben yaptırıyorum.”

Olay balık değil, geline söz geçirme gibi. Şimdi ben kayınvalidem yapmıyor/yapamıyor ( bu kadın da canının kıymetini biliyor maşallah ) diye üzülüp kayınbabamı yemeğe davet edebilirdim fakat kaynanam kontes takılacak, kocam emrivaki yapacak, kayınpeder de geline yaptıralım diyecek olunca ben de ters teper bacım. Balık hariç yemeğe bile alasım gelmez. Bu işler böyle olmaz güzellikle olur kocana, kayınpederine söyle.

Çok şükür eve balık yapan biri 🙏 Kış 1 Eylül itibariyle bizim evde haftada en az 2 defa balık pişer; kimi fırın, kimi tencere, kimi kızartma. Eşim çok titiz balık temizlenme konusunda, dışarıdan temizlenmiş alsak bile kendi de temizler. Temizle, pişir, ye. Sonra bulaşıkları hemen yıka, çöpü hemen at. Ev normalde de devamlı havalandırılır zaten. Akşam yediysek sabaha kokusu kalmaz ki.
ben de evde kaç kere sudan geçirip yıkıyorum, dışarıda üstüne 1 su atıyorlar tamam. Hazır pişmiş güzel tabi ama bunları düşününce yiyemiyorum. Burda ki konu farklı tabi , kaynana evinde yapmasın,gelin yapsın gelinin evde kızarsın denilince yapılmaz

Back
X