Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Şu küçük tüp olayı beni bitirdi :bicak:
Kadın balkonum yok diyor hala küçük tüp al balkonda yap diyorlar ölecem🤣
Balkonda balık yapıldığını da burada duyuyorum. Komsular o gün balkona çamaşır serdiyse ne olacak peki?
Olur mu hic kayinpederin cani her sali balik cekiyor kendi evinde pismesinde pislenmesin cunku ama gelinin evinde olur gelinin annesinin evinde olur komsularda o gunlerde camasir asmayiversin kayinpederin bogazindan onemli mi

Koku hassasiyeti olan kişiler yapmaz zaten bende çok nadir kızartma yaparım kaç gün kokar bana o mesela kvdemim evide kokmuyor ona göre :deli:ama biz onun evinden geldikten sonra yıkaniyoruz karı koca iç çamaşırıma bile siniyor :KK53:
Amanin cok fenaymis ya 😂ben de hemen alirim oyle yag kokusu yemek kokusu falan tiksiniyorum. Bazi sebzeler de cok fena kokar piserken mesela lahana,pirasa,brokoli falan cok insan var bunlarin kokusundan rahatsiz olan. Bile bile de pirasa kokusu cekemeyen insanin evine gidip israrla pirasa pisirmek ne mallik misal dusunsene 😂sevmedigin ot burnunda biter mutfaginda da piser olmus 😁

E kendi canı istemiyor ki eşi babasına şov yapacak diye neden kadın istemediği şeyi pişirsin sonra temizlesin
Misafir davet ettiğimizde kendi istegimizden ziyade misafirimizin zevklerini göz önünde bulundururuz. Hem eşi istiyor kimin için istediği önemli mi?
Kaldı ki bir yemeği koku yapacak diye pişirmemek bana hiç doğru gelmiyor. İnsan kendi evinde de özgür olamayacaksa ne bileyim garip bir düşünce..

Evde balık yapmama konusunu hiç anlayamam açık mutfakta yapılmayabilir o konuda bir şey diyemem ama kışın biz her hafta yaparız eşimde bende balığı çok severiz dışarıda da yeriz ama hepsinin yeri ayrı ben tüm camları açarım yatana kadar evi havalandırırım annem maydanoz limon kaynatırdı ocakta ertesi güne de koku kalmaz bizde ben anlayamıyorum balık kokar muhabbetini

Misafir davet ettiğimizde kendi istegimizden ziyade misafirimizin zevklerini göz önünde bulundururuz. Hem eşi istiyor kimin için istediği önemli mi?
Kaldı ki bir yemeği koku yapacak diye pişirmemek bana hiç doğru gelmiyor. İnsan kendi evinde de özgür olamayacaksa ne bileyim garip bir düşünce..
Kendisi özgürce ile fırında pişiriyormuş zaten. Burda konunun asıl sıkıntılı kısmı şu, kayınvalide kendi evini kokutmamak için pişirmiyor, gelin fırında pişirmeyi teklif ediyor kabul etmiyorlar ve hatta kızartma yaptırıp balığa hasret kalan kayın ve ailesi de davet edilecek. Neden çünkü eltisi de evinde pişirmiyor. Herkes balığını evde yapsın. Kocası utanmadan konu sahibinin annesinde pişirip kendi ailesine yedirmeyi bile teklif etmiş. Konunun tamamını okumadan beni alıntıladınız bence.

Kendisi özgürce ile fırında pişiriyormuş zaten. Burda konunun asıl sıkıntılı kısmı şu, kayınvalide kendi evini kokutmamak için pişirmiyor, gelin fırında pişirmeyi teklif ediyor kabul etmiyorlar ve hatta kızartma yaptırıp balığa hasret kalan kayın ve ailesi de davet edilecek. Neden çünkü eltisi de evinde pişirmiyor. Herkes balığını evde yapsın. Kocası utanmadan konu sahibinin annesinde pişirip kendi ailesine yedirmeyi bile teklif etmiş. Konunun tamamını okumadan beni alıntıladınız bence.
aynısı kv nin kendi kızına yapılsa ne olurdu acaba. ne kadar empatiden yoksun bencil bu insanlar ya

Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış 😆
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Öncelikle ne demek, annenlerde yapalım da ,bizimkileri de yemeğe çağıralım ne münasebet yani.Madem illa evde yemek istiyorlar ,gidin kvnizde yapın, (evi müsait demişsiniz)beraber yiyin.Kv de uğraşmak istemiyor diye ,niye benim evim batsin.Esinize aşkım git balık al sizinkilere gidip orda yapalım de.Kabul ederse öyle yapabilirsiniz ,ha etmez de ısrar ederse bizde diye yapamayacağınızı söylersiniz.İşine geliyorsa😏

Tavada değil de fırında pişirseniz belki daha az koku yayar..
+1 bide sirkeli su kaynatın ocakta fırında tepsi hemen temizlenir ve bulaşıklar hemen toplanırsa hiçte sıkıntı olmaz bide balık taze olunca hiç koku yapmaz 😉eşyalar bana hizmet etmez için var ben onlara değil o yüzden yaşamaya bakın hayatın tadını çıkartın yarın var mıyız yok muyuz bilmiyoruz !

Bu kadar saçma bir şey neden tartışma konusu oluyor ki. Dışarda pişirip veren balıkçılar var onlarla anlaşın size pişmiş gelsin afiyetle yiyin hatta size bile gelmesin direk kayınvalidn böyle bir çözüm bulabilir , illa balık evde pişecek diye bir kural yok

Yada balıkları alın kayınvalidnizin evine gidin, kadının derdi uğraşmamak sizin derdinuz Eve koku sinmemesi. Gerci bir kez yapınca hep beklerler üstünüze kalır mı bilemem

Yaparım zaten belirttim koltuklarım bile mutfak masamın hemen yanında salonum çok küçük dedim ki bir kere yapsam sonra evi baştan aşağıya temizlerim. Ama biliyorum ki bir kere yapsam her salı şu an bile gelin balık yapsın diyorsa baba her hafta bunu yine söyleyecek huylarını biliyorum çünkü. Aslında balık mevzu eşimin inadı haline geldi. Yoksa ben onları sürekli evime yemeğe çağırıyorum.
Kızartırsanız çok kokar. Eğer fırında buğulama veya sarımsaklı, domates soslu kaşarlı ve bol tereyağlı bir büyük balık pişirirseniz evde hem çok kokmaz. Eğer koku kalmasın istiyorsanız evde Türk kahvesi kavurun veya pişirin hatta bir kaseye Türk kahvesi koyup bir köşede ağzı açık şekilde bekletin kokuyu çeker.

Bu arada balıkçılar da pişirip eve sıcak servis eden de var. Eve yakın bir balıkçı varsa orada kızarttırıp, pişirtip paketle eve getirip servis edersiniz. O zaman da çok kokmaz.

Fırında yapın üzerine defne yaprağı falan fazla kokmaz yada hiç yapmadım ama şu tamamen tuzla kaplıyorlar ya o şekilde yapın fırında sevmez diyorsa balkona küçük tüp atın kızartın ya da prizi balkona çekin tost makinesi varsa 10 dakikada tost makinesinde yapın tadı harika oluyor.. yapın gitsin sonuçta eşinizde ailesine özen göstermek istiyor ayfa yılda 1 kereden eve öyle çok sinmez misafir gidince de evi havalandırın güzelceee birazda oda spreyi sıkın kokudan eser kalmaz

Acaba siz mi hayır diyemediniz bunca uzun süre , eşiniz mi anlamazdan geldi ?

Bu kadar uzayacak bi mesele değil bu .
Huylanıyorda olabilirsin , eşyalarını da düşünüyor olabilirsin hayır hayırdır yani .

Gereksiz ısrarlar , çocukluklar.
Ne münasebet annen yapacakmış ?

Yahu para sizin değil mi? Kayınpedere kayınvalideye ne? Çok önemsiyorlarsa bir daha istemesinler sizden. İş

Para lafını eden eşiniz ise “Ya gider pişmiş alırsın ya da bir daha bu konuyu açmazsın. Evimde balık kızartmak istemiyorum, bitti.” diyeceksiniz.

Eşiniz kendi annesi evde balık pişirmiyor diye sizin annenizin evinde pişirilmesini ve babasına yedirilmesini teklif ediyor. Duyduğum en garip şeylerden olabilir.
bugün büyük salı es ailesi geldimi acaba

Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
burda bı kac balıkcı pişirerek verıyo. sızın orda da varsa balıgı pişmişini alın yıyın ıcın evde:):) ama ben bıkınca sinerse sinsin .. halıyı perdeyı yıkattırır yıkattırmıyosan yada cıkmıyosa yenısını al gel derım pişiririm :) benımkı ınat etmez cok sukur.

Şimdi benim derdim şu..
balkonda kucuk tuple yapin, biz ole yapiorz

🤣🤣🤣

En son konu sahibi eşine balık pişirmek istemediğini söyledi ve başka yemek yapmayı kararlaştırdılar diye okudum sanki.

Ama gelecek hafta konu sahibinin eşi aynı teklifle gelebilir diye düşünüyorum. Hayırlısı...
Babasına balık yedirmek isteyen oğul balığı alır bir güzel temizler pişirir babasına yedirir Türkiye'de evlene insanlara kayınvalide , kayın peder, görümce,elti promosyon olarak bedava.

Şimdi benim derdim şu..
Disaridan pismis soyleyin sizde yanina biseyler yapin olsun bitsin

Back
X