Kendi oğluna zamanında bakmış,öyle söylüyor.Benim anneliğe ne kadar hazır olduğumdan emin olmak istiyormuş,işler kendine kalırsa diye korkuyor anlaşılan ve sorumluluktan kaçıyor gibi,anlamadım.Çocuğa gonulsuz peki oldu ki ikna ettiniz. Size destek olacak mi?çocuğun tüm sorumluluğu üstünüze kalmasın sen istedin ben istememiştim deyip uykusuz gecelerde gazlı günlerde hastalık ta okul problemi nde bu böyle uzar gider size destek olmazsa çok sıkıntıya girersiniz.hevesli ve istekli olması gerekiyor bence zorlamayla olmaz.bizim adamlar gönüllü hevesli yaptıkları halde bütün yük anne lerde bunu iyi dusunun
Çocuk yuvanın önemli bir taşıdır,bunu bilecek olgunlukta bi adama Şart koşma Gereği duymamıştım çevremde de hiç görmedim çocuk öteleyen bi adam.Keşke biri uyarsaydı,ya da bu kk yı önceden keşfetmiş olsaydım çok tecrübesizim bu konularda.çevremde bekar olup çocuklu biriyle evlenen kimse yoktu,böyle bir sıkıntı bekleniyordum o Yüzden.olan oldu artık beni hayatında istiyorsa hassasiyetimi dikkate almalı,en azından kendi oğluna daha sevecen yaklaşabilmem için.Çünkü o gerekçe olarak zaten Çocuğum var diye gösterince çocuğa karşı ister istemez kin oluşuyor bende.Bunu hesaba katması gerekir.Tabi bu arada baskı kurmak da doğru değil ama yıprandım malesef sabrım kalmadıEşin ilk çocuğu yapalı uzun zaman olmuş, rahatlığa alışmış olabilir. Ilk cocuk deneyiminde bazı sıkıntılar yaşamış olabilir, maddi kaygıları olabilir, ilk eşinden güvensizlik nedeniyle ayrıldıysa size güvensizlik olabilir. Bence baskı kurmak yerine onun sebeplerini oğrenmeye çalışmalısın. İçinde bi korku var ama ne? Bunu itiraf ettirme yolu baskı kurmak değil. Rahat olduğu bir ortam ayarla ve sebepleri ögren. Biraz da ben cocuk istiyorum, yaşım ilerliyor gibi hep ben hep ben modundan çık ve onu etkileyecek şekillerde, onun da isteklerini hesaba katarak talebini ilet. Ortak yol bulmaya cabala.
Adam sana kesin çocuk yaparız dedi mi? Söz vermediyse şimdi ona kızamazsın, herkes cocuk için ölmeyebilir. Çok istiyorduysan bu konuyu önceden konuşmalı, senin için çocuk öncelikli idiyse bunu en başta belirtmeliydin.
Bu sebeple boşanırsam bi dahakine tek kriterim amacım çocuk yapmak olur,ki öyle niyet etsem elimi sallasam ellisi olur.Sevdiğim adamdan olsun kriterimi direkt kaldırırım,işe yaramadı zatenTut ki boşandın, yeni biriyle tanıştın, flört ettin, nişan, evlilik derken yine en az iki yıl geçireceksin ve o birisi karşına çıkacak mı belli değil yani bunun için boşanmak bana anlamsız geldi, başka sorunlarınız varsa bilemiyorum tabi
Bende boşanmış bir adamla evlendim, onların korkuları olabiliyor, boşanmak erkekler içinde zor bir süreç ve yeni evliliklerinden emin olmak istiyorlar, yaş kaç olursa olsun evlilikte bir şeylerin oturması için biraz zaman lazım, hatta bir yıldan da uzun bir zaman. Çocuk güzel bir şey ama sorumlulukları var ve insanları birbirine sürekli bağlayan yanları var, mesela boşansanız bile çocuk olunca her bir irtibat içinde olmanız gerekli. Yaşınızdan ötürü bir endişe içinde olduğunuzu biliyorum ama bunu bu şekilde çözemezsiniz, hatta onu zorlayarak daha kötü davranışlara sebep olabilirsiniz
Evet kaderci yaklaşıp sabretmek istiyorum ama o da olmuyorcocuk yapip yapnayacaginiza elin adami mi karar verecek?! niye esinin hur iradesi yokmuymus? sacmalik!!! esler karsilikli kararlastirmali.
esiniz cok bencilce davraniyor.
keske evlenmeden bu konuda anlassaydiniz.
soyle birsey var. olacaksa el getirir, yel getirir sel getirir olmayacaksa el yel sel goturur. hersey nasip. sen iste mevladan.
Burda kimse ikinizi de tanımıyorSevgili kk hanımları,
Nerdeyse her sıkıntıda buraya koşar oldum çünkü tarafsız yorumlarınıza çok güveniyorum,seviyorum sizi.
Önceki konularımdan bilenler bilir.37 yaşındayı ,bir oğlu olan 41 Yaşında bi adamla evlendim,7 ay oldu.Çocuk isteğim Herşeyin üzerinde fakat eşim çocuk konusunu ağırdan alıyor.Beni düşünerek yakın bir zamanda bir çocuk yapabileceğimizi fakat zaman sormamamı istiyor.sıkıltırılmak istemiyor.Ben ise her sabah uyandığımda bir gün daha geçti ömrümden,vakit daralıyor düşüncesiyle panik oluyorum.Eşim çocuk konusunda Sıkça espriler Yapar,vay çocuğumun annesi !tarzında laf çarpar.Bugün de öyle yaptı ben de konuya daldım.Tedirginliğimi anlattım içim huzursuz dedim yakın zamanda diyorsun da ne zaman o yakın zaman diye sordum ve ağzından bir yılımızı doldurmadan önce olmayacak lafını sldım.yani Şubat Ay'ından erken düşünmüyormuş.Bayağı bir gerildim.Aralık ayına çekelim diyorum,yok yok..o halde ben dava açacağım dedim.şöyle bir çözüm sundu bunun üzerine : ikimizi de tanımayan birine Soralım dedi ,ne önerirse onu yapalım dedi.mesela doktor olsun bu Kışı dedi.ayrı ayrı dinlesin bizi filan.Sen Konuşurken ben olmalıyım diyorum,doktoru tarafına çekersin filan !! Eski evliliğinden olan çocuğundaan dolayı zaten böyle bir hasreti olmadığını söyleyip duruyor.Halbuki o çocuğu da yapmak için 3 yıl beklemiş kadın.Bunu da Düğüne yakın öğrendim.Ay valla hanımlar ben bu sorunu nasıl çözeceğim o böyle zaman koydukça bende daha bir yer ediyor bu çocuk konusu.Doktora "ben babalığa hazır Değilim "derse doktor bence erteleyin der
Herkese mutlu bayramlar dilerim.
Aynen öyle..elimde imkan var el kol bağlamış oturuyorum ,öyle geliyo bana..elin adamının keyfini bekliyorumNe yap ne et esini ikna et! Cunku cok istiyosun anne olmayi, belli.. onun nasilsa bi cocugu var seni vazgecirmeye calisiyor..olmazsada olmadi diycek belki yasini bahane edecek! Tedaviyle bile yillarca bekleyen var.. yasi 40 olup hic beklemeyende.. vebir gun ayrilsan bile cocugun ysninda olur. Tabiiki bu kimsenin istegi degil, ama hayat ne getirir ne goturur bilemezsin...bu kadar cok isteyip sirf ihmalden anne olamzsan cok uzulursun
Bunların aynılarını defalarca söyledim,biliyorum diyo.37 Yaşında olmanın sorumlusu ben Değilim diyo.Tek seferde olmayabileceğini biliyorum tabiki ve kendisine de izah ediyorum.ayda sadece 3 günlük bir Ovulasyon donemi var diyorum onda da şans %25 ..35 üstü kadınlarda bunun yüzdesi daha da azalıyor dedimben daha öncede yazmıştım bu iş öyle ha deyince olacakta bir şey degil bunu bence eşinizle konuşun yaşınızdan dolayı sonuçta 20 li yaşlarda degilsiniz gerçi bu yaşlarda bile hemen hamile kalamayan birsürü kadın var yani çocuk yapmaya karar verirsiniz belkide olmayacak okadar uğraşacaksınız 2 seen yada 4 sene sonra olack bunun bi garantisi yok ki ocak ayınca yapalım deyinde o ay hamile mi kalacaksınız bence eşinizle böyle konuşun sizin yaşınızda biri zaten hemen hamile kalamaz bu ihtimal var çünkü tüp bebek bölümünü konudunuz mu bilmiyorum ama her yaş grubundan kadın var belkide yıllarca uğraşıyor siz sanıyorsunuz ki karar verince hemen hamile kalacam böyle bir şey yok
bencede sizin kaybedecek vaktiniz yok nekadar ertelerseniz hamile kalmanız okadar zorlaşacaktır çünkü yaşta önemli bir durum
belkide normal yolla olmayacak başka tedavi yöntemleri deneyeceksiniz
benimde bi tanıdıgım vardı o da 41 yaşını neredeyse bitirecek 1,5 senelik evliler onlarda da hala yok sanırım normal yolla olmuyor
Çocuk yuvanın önemli bir taşıdır,bunu bilecek olgunlukta bi adama Şart koşma Gereği duymamıştım çevremde de hiç görmedim çocuk öteleyen bi adam.Keşke biri uyarsaydı,ya da bu kk yı önceden keşfetmiş olsaydım çok tecrübesizim bu konularda.çevremde bekar olup çocuklu biriyle evlenen kimse yoktu,böyle bir sıkıntı bekleniyordum o Yüzden.olan oldu artık beni hayatında istiyorsa hassasiyetimi dikkate almalı,en azından kendi oğluna daha sevecen yaklaşabilmem için.Çünkü o gerekçe olarak zaten Çocuğum var diye gösterince çocuğa karşı ister istemez kin oluşuyor bende.Bunu hesaba katması gerekir.Tabi bu arada baskı kurmak da doğru değil ama yıprandım malesef sabrım kalmadı
Evlenmeden once cozulmesi gereken onemli bir konu ...ikna olmuyorsa hazir degilse akisina birakin bence Sizede iyi bayramlar....Sevgili kk hanımları,
Nerdeyse her sıkıntıda buraya koşar oldum çünkü tarafsız yorumlarınıza çok güveniyorum,seviyorum sizi.
Önceki konularımdan bilenler bilir.37 yaşındayı ,bir oğlu olan 41 Yaşında bi adamla evlendim,7 ay oldu.Çocuk isteğim Herşeyin üzerinde fakat eşim çocuk konusunu ağırdan alıyor.Beni düşünerek yakın bir zamanda bir çocuk yapabileceğimizi fakat zaman sormamamı istiyor.sıkıltırılmak istemiyor.Ben ise her sabah uyandığımda bir gün daha geçti ömrümden,vakit daralıyor düşüncesiyle panik oluyorum.Eşim çocuk konusunda Sıkça espriler Yapar,vay çocuğumun annesi !tarzında laf çarpar.Bugün de öyle yaptı ben de konuya daldım.Tedirginliğimi anlattım içim huzursuz dedim yakın zamanda diyorsun da ne zaman o yakın zaman diye sordum ve ağzından bir yılımızı doldurmadan önce olmayacak lafını sldım.yani Şubat Ay'ından erken düşünmüyormuş.Bayağı bir gerildim.Aralık ayına çekelim diyorum,yok yok..o halde ben dava açacağım dedim.şöyle bir çözüm sundu bunun üzerine : ikimizi de tanımayan birine Soralım dedi ,ne önerirse onu yapalım dedi.mesela doktor olsun bu Kışı dedi.ayrı ayrı dinlesin bizi filan.Sen Konuşurken ben olmalıyım diyorum,doktoru tarafına çekersin filan !! Eski evliliğinden olan çocuğundaan dolayı zaten böyle bir hasreti olmadığını söyleyip duruyor.Halbuki o çocuğu da yapmak için 3 yıl beklemiş kadın.Bunu da Düğüne yakın öğrendim.Ay valla hanımlar ben bu sorunu nasıl çözeceğim o böyle zaman koydukça bende daha bir yer ediyor bu çocuk konusu.Doktora "ben babalığa hazır Değilim "derse doktor bence erteleyin der
Herkese mutlu bayramlar dilerim.
Zaten kendisi de öyle söylüyor.Bu şekilde bişey eline Geçmez diyor.Dediğim dediklik olarak algılıyor tavrımı ben de malesef duygu düşüncelerimi şak diye söylüyorum.Zaman aleyhime işlediği için hep bunlarIkinci evliligi olan adamlarda sıkça oluyor bu hele ilk çocuk çok büyükse tekrar başa donmek istemiyorlar. Rahatlarının bozulacağını düsünebilir. Kadınlarda bile ilk çocuk büyüdukçe 2. çocuk o kadar az isteniyor. Ayrıca ilk evlilikte bile cocuk istemeyen erkek ve kadınlar var. Yani herkes çocugu evliligin olmazsa olmazı görmüyor. Böyle kişlerin sayısı cok değil ama yüzde 10 bile olsa esiniz de bunlardan birisi olabilir.
Bence kocana kızmak yerine onunla konuşmaya, anlamaya, farklı yollardan ikna etmeye çabala. Adam inatçıysa bir de sen ısrar ettikçe ters teper. Ya ne bileyim israr yerine onunla konuşmaya, neden istemedigini anlamaya çalış, sebebini ogrenip ordan ilerle. Kadınlar erkekleri daha kolay ikna edebilir. Bence sen yanlış yoldasın, ısrar ve üsteleme ile erkekleri daha cok itersin. Tatlı dil ve dişiliğini kullan, ne bileyim yani zaaflarından ilerle.
Bu Mesajı ona direkt kopyalayıp whatsapptan yollicam şimdi ,malum konuşmuyoruz şu an :)Eşine hitaben yazıyorum;
Beyefendi; siz babalığı tatmış ve sorumluluğu sevmemiş olabilirsiniz ama bu bencil olma hakkını size vermez. Eşiniz anne olmayı çok istiyor. Bu isteğini dikkate almanız şart. Yüzünüzdeki o alaycı gülümsemeyi görebiliyorum ama unutmayın her şeyin bir bedeli var. Yarın öbür gün öyle bir şey olur ki keşke bir çocuğum daha olsaydı diye dövünürsünüz ve eşinizin annelik hakkını gaspetmekten vazgeçin artık.
Bence sen öncelikle panikleme. Bir kadının çok isteyip başaramayacağı hiçbir şey yok. Buna inan. Sadece çocuğa paniklemeden odaklan. Emin ol en doğru çözüm yolunu farketmeden bulacaksın.Zaten kendisi de öyle söylüyor.Bu şekilde bişey eline Geçmez diyor.Dediğim dediklik olarak algılıyor tavrımı ben de malesef duygu düşüncelerimi şak diye söylüyorum.Zaman aleyhime işlediği için hep bunlar
Aynen öyle yap. Başka birinin görüşünü istiyorsa ikinizi de tanımıyorum ben. Objektiflikse objektiflik.Bu Mesajı ona direkt kopyalayıp whatsapptan yollicam şimdi ,malum konuşmuyoruz şu an :)
Bunların aynılarını defalarca söyledim,biliyorum diyo.37 Yaşında olmanın sorumlusu ben Değilim diyo.Tek seferde olmayabileceğini biliyorum tabiki ve kendisine de izah ediyorum.ayda sadece 3 günlük bir Ovulasyon donemi var diyorum onda da şans %25 ..35 üstü kadınlarda bunun yüzdesi daha da azalıyor dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?