Eşimin bebek sorunumuza Çözümü...

Kendi oğluna zamanında bakmış,öyle söylüyor.Benim anneliğe ne kadar hazır olduğumdan emin olmak istiyormuş,işler kendine kalırsa diye korkuyor anlaşılan ve sorumluluktan kaçıyor gibi,anlamadım.

Yaş 37 ,gebelik hemen olmayabilir ,olursa da riskleri çok olur

Ve haklısın zaman geçiyor ,valla bir şekilde ikna etmeye çalış, tabi evlat sevgisini tattigi için acele etmiyor pek ama yaş ilerledikçe tahammül de kalmıyor

Çocuk yuvanın önemli bir taşıdır,bunu bilecek olgunlukta bi adama Şart koşma Gereği duymamıştım çevremde de hiç görmedim çocuk öteleyen bi adam.Keşke biri uyarsaydı,ya da bu kk yı önceden keşfetmiş olsaydım çok tecrübesizim bu konularda.çevremde bekar olup çocuklu biriyle evlenen kimse yoktu,böyle bir sıkıntı bekleniyordum o Yüzden.olan oldu artık beni hayatında istiyorsa hassasiyetimi dikkate almalı,en azından kendi oğluna daha sevecen yaklaşabilmem için.Çünkü o gerekçe olarak zaten Çocuğum var diye gösterince çocuğa karşı ister istemez kin oluşuyor bende.Bunu hesaba katması gerekir.Tabi bu arada baskı kurmak da doğru değil ama yıprandım malesef sabrım kalmadı

cocuk yapip yapnayacaginiza elin adami mi karar verecek?! niye esinin hur iradesi yokmuymus? sacmalik!!! esler karsilikli kararlastirmali.

esiniz cok bencilce davraniyor.

keske evlenmeden bu konuda anlassaydiniz.

soyle birsey var. olacaksa el getirir, yel getirir sel getirir olmayacaksa el yel sel goturur. hersey nasip. sen iste mevladan.

Bu sebeple boşanırsam bi dahakine tek kriterim amacım çocuk yapmak olur,ki öyle niyet etsem elimi sallasam ellisi olur.Sevdiğim adamdan olsun kriterimi direkt kaldırırım,işe yaramadı zaten

Evet kaderci yaklaşıp sabretmek istiyorum ama o da olmuyor

Burda kimse ikinizi de tanımıyor
Burdaki yorumları okut kocana
Bir yorum da benden olsun
Eşinin kendi evladı var diye bencillik ediyor
Oysa senin anne olma yasın geciyor
Ben de 37 yasındayım
Çocuk ha deyince olmuyor
Biz
Eşimle 3 yıldır ugrasıyoruz
Eşine selam
Sen sonuna kadar haklısın
Anne olmak senin de hakkın

Aynen öyle..elimde imkan var el kol bağlamış oturuyorum ,öyle geliyo bana..elin adamının keyfini bekliyorum

ben daha öncede yazmıştım bu iş öyle ha deyince olacakta bir şey degil bunu bence eşinizle konuşun yaşınızdan dolayı sonuçta 20 li yaşlarda degilsiniz gerçi bu yaşlarda bile hemen hamile kalamayan birsürü kadın var yani çocuk yapmaya karar verirsiniz belkide olmayacak okadar uğraşacaksınız 2 sene yada 4 sene sonra olacak bunun bi garantisi yok ki ocak ayınca yapalım deyinde o ay hamile mi kalacaksınız bence eşinizle böyle konuşun sizin yaşınızda biri zaten hemen hamile kalamaz bu ihtimal var çünkü tüp bebek bölümünü okudunuz mu bilmiyorum ama her yaş grubundan kadın var belkide yıllarca uğraşıyor siz sanıyorsunuz ki karar verince hemen hamile kalacam böyle bir şey yok
bencede sizin kaybedecek vaktiniz yok nekadar ertelerseniz hamile kalmanız okadar zorlaşacaktır çünkü yaşta önemli bir durum
belkide normal yolla olmayacak başka tedavi yöntemleri deneyeceksiniz
benimde bi tanıdıgım vardı o da 41 yaşını neredeyse bitirecek 1,5 senelik evliler onlarda da hala yok sanırım normal yolla olmuyor

Bunların aynılarını defalarca söyledim,biliyorum diyo.37 Yaşında olmanın sorumlusu ben Değilim diyo.Tek seferde olmayabileceğini biliyorum tabiki ve kendisine de izah ediyorum.ayda sadece 3 günlük bir Ovulasyon donemi var diyorum onda da şans %25 ..35 üstü kadınlarda bunun yüzdesi daha da azalıyor dedim

Ikinci evliligi olan adamlarda sıkça oluyor bu hele ilk çocuk çok büyükse tekrar başa donmek istemiyorlar. Rahatlarının bozulacağını düsünebilir. Kadınlarda bile ilk çocuk büyüdukçe 2. çocuk o kadar az isteniyor. Ayrıca ilk evlilikte bile cocuk istemeyen erkek ve kadınlar var. Yani herkes çocugu evliligin olmazsa olmazı görmüyor. Böyle kişlerin sayısı cok değil ama yüzde 10 bile olsa esiniz de bunlardan birisi olabilir.

Bence kocana kızmak yerine onunla konuşmaya, anlamaya, farklı yollardan ikna etmeye çabala. Adam inatçıysa bir de sen ısrar ettikçe ters teper. Ya ne bileyim israr yerine onunla konuşmaya, neden istemedigini anlamaya çalış, sebebini ogrenip ordan ilerle. Kadınlar erkekleri daha kolay ikna edebilir. Bence sen yanlış yoldasın, ısrar ve üsteleme ile erkekleri daha cok itersin. Tatlı dil ve dişiliğini kullan, ne bileyim yani zaaflarından ilerle.

Eşine hitaben yazıyorum;
Beyefendi; siz babalığı tatmış ve sorumluluğu sevmemiş olabilirsiniz ama bu bencil olma hakkını size vermez. Eşiniz anne olmayı çok istiyor. Bu isteğini dikkate almanız şart. Yüzünüzdeki o alaycı gülümsemeyi görebiliyorum ama unutmayın her şeyin bir bedeli var. Yarın öbür gün öyle bir şey olur ki keşke bir çocuğum daha olsaydı diye dövünürsünüz ve eşinizin annelik hakkını gaspetmekten vazgeçin artık.

Evlenmeden once cozulmesi gereken onemli bir konu ...ikna olmuyorsa hazir degilse akisina birakin bence Sizede iyi bayramlar....

Zaten kendisi de öyle söylüyor.Bu şekilde bişey eline Geçmez diyor.Dediğim dediklik olarak algılıyor tavrımı ben de malesef duygu düşüncelerimi şak diye söylüyorum.Zaman aleyhime işlediği için hep bunlar

Bu Mesajı ona direkt kopyalayıp whatsapptan yollicam şimdi ,malum konuşmuyoruz şu an :)

Bence sen öncelikle panikleme. Bir kadının çok isteyip başaramayacağı hiçbir şey yok. Buna inan. Sadece çocuğa paniklemeden odaklan. Emin ol en doğru çözüm yolunu farketmeden bulacaksın.

dedigim gibi günümüzde hamile kalmak artık gerçekten zorlaştı helede belli bir yaş üstünde çok daha zor tüp bebekle bile hamile kalamayan kadınlar var eger sağlam bir evliginiz varsa bu işleri çok geçiktirmemek lazım sonuçta sen şimdi başlasan hemen hamile mi kalacaksın belkide 40 yaşında çocuk sahibi olacaksın belkide olamayacaksın bu işler birazda Allahın nasip etmesi okumuyor musunuz 10-15 sene uğraşanlar var erteledim sonra hamile kalırım sandım ama işin gerçegi öyle degilmiş 3 senedir hamile kalmak için uğraşıyorum ama olmuyor diyen ne hikayeler var

Purpplee hepsini okuyamadım ama icinizin rahat etmesi için iyi bir doktora gidip hormonlariniza baktirabilirsiniz. Eğer bir sorun varsa doktor hiç beklemeyin der. Ama sorun yoksa 3-5 ay etki etmez derse de beklerken sizin içiniz rahat eder. Fakat bazı durumlar var ki iki üç ay bile önemli. Inşaallah sorun yoktur ama varsa erken davranmış olursunuz.

Yaş sorunum simdilik yok ama farkli nedenlerden 6 yıldır uğraşıyorum, hicbir sorun olmadığı halde yıllarca uğraşan arkadaşlarım da var. Yukarıda aklıma gelen bir fikri paylaştım ama aranız bozulmadan cozebilmeniz adına dedim. Yoksa tabi ki hiç beklemeden denemeye başlamak daha iyi olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…