Esimin benim yüzünden sevgisi azalir diye korkuyorum

anatolia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
155
14
66
İzmir
Merhaba arkadaslar, yine ben :)
Bi konuda sizin yardiminiza ihtiyacim var. Ben kendi kendime yapamiyorum, o yüzden birilerinin yap artik demesi gerekiyor.
Esimle 7½ aydir evliyiz, severek evlendik, ve kayinvalidem yüzünden sorunlu bi evlilik yasiyoruz. Aslinda sorunsuz gibi görünüyor, cünkü ben rol yapiyorum. Ne esim nede ailesi benim ailemle dügünün ertesi gününden beri kesinlikle konusmuyolar, hatta düsman gibi görüyolar, buda beni cok yipratiyor. Biz esimle onlardan uzakta kaliyoruz, ama ziyaretlerine gittigimizde (ayni semtte kaliyolar) kacak gibi yasiyorum. Annemin babamin yanina yalniz gidiyorum, eger kayinpederim arabayla birakcak olsa bile bi kac sokak ötesine birakiyor, kalan yolu kendim yürüyorum, sirf onlarla karsilasmamak icin. Niye küstükleri GERCEKTEN belli degil.
Esimin bana yaptigini bende ona yaptim, ailesiyle uzun bi süre konusmadim, ve esim en sonunda sevgisinin azaldigini ve bosanmak istedigini söyledi. Bagirip cagirdim, agladim, üzüldüm, konusmadim onunla, en sonda kendisi yanima gelip ”sen benim kanimsin, söküp atarmiyim ben hic seni” dedi. O günden beri korku icerisinde yasiyorum, aman sevgisi azalmasin aman bikmasin diye. Bir dedigini iki etmiyorum, oda ayni sekilde aslinda. Anneminde zorlamasiyla ailesiyle tekrar konusmaya basladim, ve esim beni simdi el üstünde tutuyor, bi saniye canim sikilsa hadi disari cikalim diyor.

Dün annemle konustum, ve kayinvalidemi gördügünü söyledi, kayinvalidemde annemi görmüs, ama sirf yüzyüze gelmemek icin kendisini otobüsün önüne atmis, otobüs dursunda binsin diye. Bunu duyunca telde gülüstük annemle, ama icten ice cok aci cektim. Benim annem hak etmiyor bunu diye.
Simdi esimle konusmak istiyorum. Sirf sevgisi azalmasin diye maymuna döndügümü, kendimi 3 ayri kisi gibi hissettigimi (kayinvalidemlerde gelin, annemlerde bekar, kendi evimde karisik bisey) .. Piskologa gittigimi, ve sürekli ayni seyleri düsünüp durdugumu söylemek istiyorum, ama sirf inatlasir veya ”madem bu kadar üzüyorum seni, o zaman hic uzatmayalim” derse diye birsey diyemiyorum..
Piskolojimin bozuk oldugunu biliyorum, ama babam hep ”kendini ne olursa olsun asla ezdirme, arkanda biz variz” kelimesinide aklimdan cikaramiyorum. Buna ragmen susuyorum..
Annemin esimle olup bitenlerden haberi yok, söylemedim hic üzülmesinler diye, o yüzden danisamiyorum ona. Konusmaya cok ihtiyacim var, yardimlariniz dokunursa cok sevinirim..

Bi konuda sizin yardiminiza ihtiyacim var. Ben kendi kendime yapamiyorum, o yüzden birilerinin yap artik demesi gerekiyor.
Esimle 7½ aydir evliyiz, severek evlendik, ve kayinvalidem yüzünden sorunlu bi evlilik yasiyoruz. Aslinda sorunsuz gibi görünüyor, cünkü ben rol yapiyorum. Ne esim nede ailesi benim ailemle dügünün ertesi gününden beri kesinlikle konusmuyolar, hatta düsman gibi görüyolar, buda beni cok yipratiyor. Biz esimle onlardan uzakta kaliyoruz, ama ziyaretlerine gittigimizde (ayni semtte kaliyolar) kacak gibi yasiyorum. Annemin babamin yanina yalniz gidiyorum, eger kayinpederim arabayla birakcak olsa bile bi kac sokak ötesine birakiyor, kalan yolu kendim yürüyorum, sirf onlarla karsilasmamak icin. Niye küstükleri GERCEKTEN belli degil.
Esimin bana yaptigini bende ona yaptim, ailesiyle uzun bi süre konusmadim, ve esim en sonunda sevgisinin azaldigini ve bosanmak istedigini söyledi. Bagirip cagirdim, agladim, üzüldüm, konusmadim onunla, en sonda kendisi yanima gelip �sen benim kanimsin, söküp atarmiyim ben hic seni� dedi. O günden beri korku icerisinde yasiyorum, aman sevgisi azalmasin aman bikmasin diye. Bir dedigini iki etmiyorum, oda ayni sekilde aslinda. Anneminde zorlamasiyla ailesiyle tekrar konusmaya basladim, ve esim beni simdi el üstünde tutuyor, bi saniye canim sikilsa hadi disari cikalim diyor.

Dün annemle konustum, ve kayinvalidemi gördügünü söyledi, kayinvalidemde annemi görmüs, ama sirf yüzyüze gelmemek icin kendisini otobüsün önüne atmis, otobüs dursunda binsin diye. Bunu duyunca telde gülüstük annemle, ama icten ice cok aci cektim. Benim annem hak etmiyor bunu diye.
Simdi esimle konusmak istiyorum. Sirf sevgisi azalmasin diye maymuna döndügümü, kendimi 3 ayri kisi gibi hissettigimi (kayinvalidemlerde gelin, annemlerde bekar, kendi evimde karisik bisey) .. Piskologa gittigimi, ve sürekli ayni seyleri düsünüp durdugumu söylemek istiyorum, ama sirf inatlasir veya �madem bu kadar üzüyorum seni, o zaman hic uzatmayalim� derse diye birsey diyemiyorum..
Piskolojimin bozuk oldugunu biliyorum, ama babam hep �kendini ne olursa olsun asla ezdirme, arkanda biz variz� kelimesinide aklimdan cikaramiyorum. Buna ragmen susuyorum..
Annemin esimle olup bitenlerden haberi yok, söylemedim hic üzülmesinler diye, o yüzden danisamiyorum ona. Konusmaya cok ihtiyacim var, yardimlariniz dokunursa cok sevinirim..

Pardon ama gerçekten(!) belli olmayan küslük nedenini hiç mi merak edip konuşma gereği duymazsınız?:ssz:

sen kararını vermiş gibisin eşinin seni bırakmasındansa aileni ezdirmeye razısın. kusura bakma ama sen kendini ve aileni saydırmazsan kimse saymaz. annen babandan daha mı kıymetli bu koca. sen onu sevdiğin için ailesiyle görüşüyorsan o da seni seviyorsa ayrılmaz bence. blöf yapıyordur.

sen kendine ve ailene değer ver önce. senin için ne kadar önemli olduklarını hissettir. çok mutsuzum de hatta mutsuzluğunu evliliğine yansıt ki anlasın. acıma... annen baban da nasıl kabul ediyor hayret.. benimkiler kabul etmek istese ben onlara kızarım ne diyorsunuz siz diye.

Ne diyebiliriz ki eşinin ailene mualemesi belli senin onun ailesine muamelen belli ...Bırakırsa da bıraksın..Demek ki anasına göre şekil alan bir eşiniz var..Yarın birgün bir sebeb yokken anası boşa dese iki dakika sizi evde tutmayacak demek ki ..Şahsen yapamazdım..Başarılar.

sen kararını vermiş gibisin eşinin seni bırakmasındansa aileni ezdirmeye razısın. kusura bakma ama sen kendini ve aileni saydırmazsan kimse saymaz. annen babandan daha mı kıymetli bu koca. sen onu sevdiğin için ailesiyle görüşüyorsan o da seni seviyorsa ayrılmaz bence. blöf yapıyordur.

sen kendine ve ailene değer ver önce. senin için ne kadar önemli olduklarını hissettir. çok mutsuzum de hatta mutsuzluğunu evliliğine yansıt ki anlasın. acıma... annen baban da nasıl kabul ediyor hayret.. benimkiler kabul etmek istese ben onlara kızarım ne diyorsunuz siz diye.

arkadaşa katılıyorum. ne diye alttan almak zorunda kalıyorsunuz? onun ailesi kadar sizinkilerde kıymetli. benim aileme kötü davranan insana hayatta iyi davranmam, istediği resti çeksin yok oyle yağma istersem aşkından öleyim genede kimse annemden babamdan kardeşimden kıymetli olamaz.

kusura bakmayın ama ben bir yere çok takıldım.yanlış anlamazsanız o kısmına yorum yapmak istiyorum.
'inatlaşırsa ve uzatmayalım o zaman derse' diye korkuyorsunuz.
neden korkuyorsunuz?böyle bir sebepten inatlaşıp bitecek kadar zayıf bir evliliğiniz mi var?eşiniz niye düşünmüyor bu sebeplerden sizin ondan ayrılabileceğinizi?bırakın sizin korktuğunuz kadar o da korksun.eşler arasında kaybetme korkusu güzeldir.ama karşılıklı olursa.tek taraflı olursa sizin yaşadıklarınız yaşanır.görmedim,duymadım,bilmiyorum...ne kadar dayanacaksınız buna.
eğer bu konuda sizi korkuttuğunu düşünürse yaşadığınız şeyler sadece başlangıç olur.

bu yüzden bitsin diyebilecekse bırakın desin.tek başınıza bir evliliği nasıl ayakta tutacaksınız.şimdiden yorulmuşsunuz.daha yolun başındasınız.
lütfen söylediklerimi yanlış anlamayın ve yazdıklarımın sonucunda ayrılın demek istediğimi düşünmeyin.
söylemek istediğim şey evliliğiniz pamuk ipliğine bağlı gibi geldi bana.ama bu ipin farkında olan bir tek sizsiniz.

Ailenize ne kadar haksızlık yaptığınızın farkındamısınız???

anladığım kadarıyla kocanızın sizi terk etmesinden ve boşanalım demesinden çok korkuyorsunuz bu yüzden ailenizi savunamıyor bende aynısını yaparım diyemiyorsunuz...

hayat aslında o kadar kısa ki. ben evlendim babam 6 ay sonra vefat etti eğer eşim ve ailesi, annem ve babama bu şekilde davransaydı ben onları asla affetmezdim. eşimle asla aynı çatı altında tekrar olmazdı....

onları kaybedince onlara yaptığınız haksızlığı daha iyi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak.

koca her yerde bulunur ama ana baba bitane. eşinle aran bozulmasın diye aileni bu şekilde ezdirmen bence çok yanlış.
bu tavırla olduğun müddetçe tepene binerler..

kendini aciz hissettiğin sürece ( ya beni bırakırsa, inatlaşırsa vs ) seni daha da acizleştirirler. yarın öbürgüün seni büyütmüş yetiştirmiş ailenle görüşmeni yasaklarlarsa hiç şaşmam.

bir de bu adamla bir hayatı, yatağı paylaşıyorsun sen.

çok acı.

Son düzenleme:
iki aile birbiriyle görüşmüyor ve sebebi hakkında bilginiz yok? neden sormuyorsunuz? neden rahatsızlığınızı dile getirmiyorsunuz? küslük için illaki bir şeyler olmuştur.

evlenene kadar sen ailenin iyi kızısın. gidilir gelinir.

evlenince sen kaya yarığından çıkmış, kimsesi olmayan bir kadınsın. (tabir için okuyan herkesten özür dilerim) gitmek gelmek yok. erkeğin ailesine gidilir, gelinir, onların istediği olur. kızın ailesi hayattan silinmiştir. irtibat en aza indirilir, mümkünse hiç görüşülmez. sudan bir sebeple küsülür.

neden kadınlar bu muameleye maruz kalır ve kadınlar neden bu muameleye evlilik uğruna katlanır? evlilik sadece kadınların evliliği midir? erkeğin evliliği değil midir?

diğer konularınızı da hatırlıyorum,
hala bu adamın sizi sevdiğini düşündüğünüze inanamıyorum,
ortada aile meselesi yokken çok mutluymuşsunuz,
doğrudur,heralde hala lise aşkı yaşadığınızı düşünüyorsunuz.

kusura bakmayın ama bu kadar mı koca meraklısısınız?
ananız,babanız ne kadar üzülüyordur kimbilir,onlar sizi kendilerle konuşma lütfunda bile bulunmayan bir adamı mutlu etmeye çalışın diye mi büyüttüler,
bir önceki konunuzda hasta olduğunuzu yazmıştınız,hastalığınıza rağmen ,sizi üzmemek için bile ailenizle konuşmayan bir adamdan nasıl nefret etmiyorsunuz ben anlamadım.
ben olsam gerçekten nefret ederdim o adamdan,ve onu hemen boşardım.

Bu söylediklerinizin hepsinin farkinda oldugum icin bu kadar ezik hissediyorum kendimi aslinda. Çünkü hicbirsey yapmiyorum, yapamiyorum, korkuyorum.
Canim annem babam bana kiyamadiklari icin ellerinden gelenleri yapiyolar, bende onlarin bi anlik olsa bile üzülmelerine kiyamiyorum, elimden gelen herseyi yapmaya calisiyorum, ama yapmak istedigim en büyük seyi yapamiyorum :(
Esimle %100 konuscam, ona verdigim deger kadar biraz bana veriyosa, evliligin asil temeli olan karsilikli saygi oldugunu anlar. Anlamayip devam ederse, sanirim sonuc belli.. Malesef..

erkeklere ve ailelerine ne oluyor anlamıyorum kadın evlenince ailesini silsin istiyorlar.böyle cahil insanlara ne denir ki:23:kocanla konuşmaktan başka yapabileceğin birşey yok canım.eşin ailene karşı iyi olsun gitsin gelsin saygısızlık yapmasın yeter eşinin anne babasını da umursama zamanla onlarda düzelir umarım.

sen GELINSEN o da DAMAT...senin nasil sorumluluklarin varsa onun ailesine karsi, onun da senin ailene karsi sorumluluklari vardir...o artik senin annenin ve babanin oglu sayilir ve onlarla konusup hal hatir sormasi lazim, ziyaret etmesi, ellerini öpmesi lazim vs.

damatligi evlenene kadar miydi sadece? seni alana kadar miydi? ben bunu damatlara hic yakistiramiyorum...

esine "beni seviyorsan ailemi de sevmelisin. eger beni gercekten seviyorsan benimle annem ve babami düzenli olarak ziyaret etmeye gelirsin, onlarin elini öpersin. sonucta ben seni seviyorum ve aileni de seviyorum ve senin istediklerini yapiyorum, simdi sen de sira" demelisin...eger yapmazsa biraz soguk davran, üzüldügünü söyle, sen beni sevmiyorsun, sevseydin...diye basla...

herkes sorumluluklarini bilmesi lazim, esine kendi aileni ne kadar sevdigini ve önemsedigini göstermen lazim...

ne esin icin aileni, ne de ailen icin esini satacaksin...hepsini dengede tutcaksin...hepinizi seviyorum diceksin... :34:

bence aıle bıreylerını toplayıp konusmalısın neden boyle bır durum var ortada çözüme ulaşmalısınız,siz ailene gıtmıyorsan eşinle ailen size gelsin,böylelıkle bıraz yakınlaşmış olurlar,belkı esın aılenı kendı aılesının baskısıyla yanlış tanımış olabılır

Esimin bana yaptigini bende ona yaptim, ailesiyle uzun bi süre konusmadim, ve esim en sonunda sevgisinin azaldigini ve bosanmak istedigini söyledi. Bagirip cagirdim, agladim, üzüldüm, konusmadim onunla, en sonda kendisi yanima gelip ”sen benim kanimsin, söküp atarmiyim ben hic seni” dedi. O günden beri korku icerisinde yasiyorum, aman sevgisi azalmasin aman bikmasin diye. Bir dedigini iki etmiyorum, oda ayni sekilde aslinda. Anneminde zorlamasiyla ailesiyle tekrar konusmaya basladim, ve esim beni simdi el üstünde tutuyor, bi saniye canim sikilsa hadi disari cikalim diyor.

Simdi esimle konusmak istiyorum. Sirf sevgisi azalmasin diye maymuna döndügümü, kendimi 3 ayri kisi gibi hissettigimi (kayinvalidemlerde gelin, annemlerde bekar, kendi evimde karisik bisey) .. Piskologa gittigimi, ve sürekli ayni seyleri düsünüp durdugumu söylemek istiyorum, ama sirf inatlasir veya ”madem bu kadar üzüyorum seni, o zaman hic uzatmayalim” derse diye birsey diyemiyorum..
Piskolojimin bozuk oldugunu biliyorum, ama babam hep ”kendini ne olursa olsun asla ezdirme, arkanda biz variz” kelimesinide aklimdan cikaramiyorum. Buna ragmen susuyorum..

Canım eşin seni seviyor diye düşünüyorum.Sorununuzu aşmanıza sevindim.

Eşine annesiyle annen arasında geçenleri anlatma tatlım.Bırak zamana.
Sen de eşinin ailesiyle samimi olmamakla beraber konuş.Dargın durup eşin tarafından dikkati üstüne çekme.
Eşin görmüyor mu sanki olanları, hissetmiyor mu?
Hissediyor elbet.

Yeni evli sayılırsınız.Zamanla eşin daha iyi anlayacak durumu.
Eşine bir daha bu mevzuyu açma.

Kayganan annenle konuşmuyor diye de üzme kendini.Annenle beraber gül geç.
İnan bana kendini üzdüğüne, huzurunu bozduğuna değmez.
Benim kaygana da annemle aynıydı.
Şimdi yeni gelin aldı.Gördü dünyanın kaç bucak olduğunu.
Annemi el üstünde tutuyor.Saygı sevgi tavan yaptı.

Ama eskiler unutukdu mu ?
Unutulmadı.Unutmuş gibi yapıyoruz.
Bir huyu bozuk yüzünden canını sıkmaa:34:

Daha önceki konularınızı da okumuştum. Demişsiniz ya kendimi ezik hissediyorum, hiçbir şey yapmıyorum, yapamıyorum...
İşte bu yüzden, siz hiçbir şey yapmadığınız sürece, rol yaptığınız sürece, kendinizi ezik hissettiğiniz sürece eşiniz değişmeyecek.
Eşiniz için şu an hava hoş.
Siz güçlendiğinizde ve bunu eşinize gösterdiğinizde bakın nasıl değişecek.
Lütfen artık rol yapmayın, ne hissediyorsanız eşiniza anlatın. Kendiniz için değilse de aileniz için bir şeyler yapın. Onlar bu muameleyi haketmiyorlar.

Adam kolay yolu bulmuş. Ya benim dediğim olur ya da boşanırız diyor sende onun dediğini yapıyorsun.
Bence yaptığın yanlış. Otur konuş hatta kavganı et. Annenin babanın akranı değil sonuçta o. Haddini yerini bilmeli. Eğer buna rağmen seni dinlemeyip hemen boşanalım diyorsa zaten bu adamdan sana hayır gelmez. Ezilen taraf hep sen olursun.

Back
X