Eşimin bir anlık lafı ve çok sinirlendim

Ay ölürmüsünüz yani ne var bunda bir akşam sıkıntıya katlansanız? en azından eşiniz için... alt tarafı bir akşam, hayatınızda muhtemelen bir daha tekrarlanmayacak bile.
Artı siz eşinize danışmadan davet verseniz eşiniz bu derece sorun çıkarmazdı belkide.
Çirkin çirkin sözler falan hiç yakışmamış!

Beni dinleyen yokki zaten ayarla söyle bana haber ver dedi o anda ayrıca daha önce eşime on kere dedim ama yine Aynı .
Kaynanm zaten umursamaz biri onun canına minnet böle oluşu . Kadının iki dğkkanı var oğlanları soyup açtı dükkanları . Bırakıp Bırakıp gezmeğe gidiyor öle umursamazki bunu mu takacak. . Malesef bana kaldı. Oruclu oruçlu on beş kişiye yemek hazrlamak

Sülalesi olsa nyse ne alaka şmdi bnm kaynanm dünürünü benim ağırlamam ..oruçlu oruçlu on beş kişiye yemek hazrlamak kolaydı zaten. Önceden de yiyemem hizmet etmkten karnımıda dıyuramam

Kv umursamadığı için eşiniz böyle bir teklifte bulundu acaba . Ama yine de anne dururken abiye çağrılması hoş değil karşı taraf adına .

Kaynınızla aranız nasıl bilmiyorum ama bi kerelik bir şey için ramazan günü bu kadar sıkıntı yapmazdım iyi tarafından bakmaya çalışırdım önce kendi iyiliğim için.

Eşiniz yine de haksız gerçekten büyüklük yapmak istemiş ama buna beraber karar vermeliydiniz.

Gerçekten çok saçma olmuş kayınvalidesi varken eltisinin ağırlaması karşı taraf içinde çok hoş değil kayınvalide dûnûrleri ağırlamaktan aciz gibi duruyor. Eşinizin de sanki yemekleri o yapacakmış gibi o kadar misafir çağırması çok saçma

Masrafli oldugu icin mi misafir istemiyorsunuz?
Evinizde yemek vermek icin oruclu olunmasi mi lazim? Oruc tutmayanlar size sevap kazandirmiyor mu?
Sadece bu kadsr kisiyi agirlayamayacagimdan korkuyorum deseniz anlardim da oruclu olup olmadiklarini sorgulamaniz, masrafi hesaplamaniz pek hos degil. Bu dusunce sekliyle kimse size misafirlige gelmez. Misafir evin bereketidir oysa.

Esinizin annesi dururken boyle bir seyi ustlenmesi de dogru degil elbet ama sizin dusunce yapinizda da, bu oruclu olup olmama gibi seyleri hesaplamanizda da, hata var.

Sanki kendi yapiyo
Temizligi yemegi tatliyi çayı hizmeti
Bikere de benim icin furun

Size iftara gelmiş olsalar bile bir de kv kişisi de çağırmalı şu gün de bize bekliyorum gibisinden sonuçta sizde akrabasınız gelmelerinde sakınca gormedim ben açıkcası ama yemek yapma konusunda deneyim ve kalabalık kişilere yemek yapmadıysanız daha önce eşinizin bunu biliyor olması gerek boşboğazlık etmiş biraz sanki, sayılı şeyler yapın( köfte patates, karnıyarık mesela hem servisi kolay olur sizin için) yapabildiğiniz kadar yaparsınız misafir sonuçta aşçı değiliz yA mükemmel olmasını beklemezler
Bir de ben çok seviyorum ya böyle bi masa dolusu misafir ağırlamayı çok keyifli bence, misafir 10 bereketiyle gelir birini yer dokuzunu eve bırakırmış,

Sülalesi olsa nyse ne alaka şmdi bnm kaynanm dünürünü benim ağırlamam ..oruçlu oruçlu on beş kişiye yemek hazrlamak kolaydı zaten. Önceden de yiyemem hizmet etmkten karnımıda dıyuramam
Canim okadarda büyütme misafir agirlamayi
Misafir bereketle guzellikle gelir
Giderken de evdeki tum.kötülukleri alir gider
Allah rizasi icin agirlarsan eğer
Bi sekilde yaparsin agirlarsin sonra.herkes evine.gider
Bnde yeni evlendigim zamanalr panik olurdm ya yapamazsam ya guzel. Olmazsa diye
Ama zamanla alisiyo insan misafir cagrdkca
Misafir berekettir misafirden korkma

“Ben düşündüm de annem dururken benim iftar vermem yakışık almaz. Annemi ayıplarlar. O yüzden ben yapmayacağım haberiniz olsun” diye hem eşinize hem kaynınıza söyleyin.

Annemi ayıplamazlar vs derlerse, “Annem varken bana düşmez. Kimse takmasa bile ben doğru bulmuyorum, yapmayacağım” deyip kestirip atın, konuyu değiştirin veya odadan çıkın. Kafanıza silah dayayıp yaptıracak halleri yok.

Eşimiz de biraz mahçup olsun ki bir daha bu durumda kalmamak için size sormadan misafir davet etmemeyi öğrensin.

O zaman otursun esiniz yapsin bütün isleri. Madem agirlamaya bu kadar hevesli. Vallahi koyun gibiler erkekler. Güdülmeden yasayamiyorlar.

bır erkek evıne mısafir davet edemezmı...
Aynen bende bunu anlamadım ben eşime sormadan arkadaşlarım gelecek şu gün diyebiliyorsam o da der ne var ki bunda, tabi gün önceden belirtilecek bende gereken hazırlığımı yaptıktan sonra hiç sorun değil, atıyorum iftara 2 saat kalmış 10 kişi gelecek yanımda derse bende dellenirim ama belirlenen gün saat varsa hazırlığım yetişiyorsa sorun etmem

Sen ayarla bana haber ver, demek ne demek yani? Sani kendisi yapıyor ya da evde aşçı var.
Çok net söylüyorum, yapmazdım. Ya o yemeklerin en az yarısını kendisi yapardı ya da dışarıdan söyleyip 15 kişinin yemek parasını öderdi. Bu da ders olurdu kendisine. Ailesi dururken size düşmez.

Dünür yemeği gelin evinde mi olur yani saçma değlmi hemdw daha ilk .

Siz nerden biliyorsunuz ki, eltinizin 15 kişilik sülalesinin oruç tutmadığını. Anket mi yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…