Eşimin bir anlık lafı ve çok sinirlendim

Bir üye güzel bir ayda henüz ağırlayamadigi misafirleri hakkında konu acar ( senede bir kere olacak bir olay)
Birkaç üye güzel yorumlar yapar ama dikkate alınmaz
Kalan uyelerimizde kendilerince doğruyu yazar ( kv yapsın, temizliği eşine yaptır ,bence hazır al her şeyi kocan akillansin , daha bir sürü dahiyane fikir ) (yineliyorum senede bir kere olacak bir olay için )
Sonra konu sahibi dolduruşa gelir yorumları uygulamaya koyar.
Bir hafta sonra bir konu daha açılır (bu seferki de farklı bir sorundur fakat bağlantılıdır)
Çünkü bir günü idare edemeyen ve buradaki yöntemleri deneyen insan farklı sorunlarla ilerde karşılaşma ihtimali olan insandır.
Ee şimdi sanane herkes özgür yorumunu yapar diceksiniz kesinlikle çok haklısınız. Bu da benim yorumum...

Bu işlerde planlı olursanız bence yaparsınız korkmayın . 1.5 su bardağı mercimekten 12 kişiye çorba çıkıyor 1.5 su bardağı pirinçten 6 kişiye pilav çıkıyor . Bir önceki günden güzelce temizlik işini hallet akşamdan da Revani yap üzerine krem şanti ceviz kolay tatlı . O dolapta Bir gece dinlensin . Sabahtan salata malzemelerini yıka kurusun . Çorbanı koy patates köfte fırına ver üzerine sos gezdir pilavı da yap . Ortaya da çiğ köfte al hazır . Sabahtan karpuz kes borcama üzerini serala dolapta sogusun. Salatayı da yap tamam . Gelenler masayı toplamana yardımcı olurlar . Birer kahve yaparsın bu arada çayı da koyarsın servise yardım ederler . Tatlıları servis edersin ardına karpuz bak bitti gitti . Geçen kv nin evinde 3 gün üst üste misafir ağırladık ölüyorum sandım . Kv çok plansız ve anlamsız şeyler yapıyor ondan herşey zorlaşıyor . Planlı olursan yapamayacak inan birşey yok . Kendi evin kendi düzenin daha kolay ben onun evinde daha zorlandım. Birinci ekip 8 ikinci ekip 12 üçüncü ekip 7 kişiydi . Ve bana serviste masa toplamada yardım edecek kimse yoktu yiyip koşarak içeri gittiler en son misafirde annemler gelmişti kp ben mutfağı toplarken kan ter içinde gelmiş bana diyor ki soda kahve filan gelmiyor mu ? Sanki benim 40 tane elim varmış gibi çok bozuldum . Neyse ki senin yanında eltin filan olur sana yardım ederler . Hem sende tecrübe kazanmış olursun kaça kaça nereye kadar elbet bir gün böyle misafir gelirdi

Kocaniz mi misafir gelmeden temizlik yapacak, alisveris yapacak, yemek yapacak, Sofra kuracak ve toplayacak, çay-meyve vs. Hizmet edecek, bulaşıkları yerleştirip, yıkanınca yerlerine koyacak, ertesi gün temizlik yapacak?
HAYIR! Eee sizin adınıza ne diye insanları çağırıyor?
Bu erkeklerin düşüncesizliği ve insanlar içinde emri vaki yapıp, söz hakkı bırakmamasına sinir oluyorum

Ne güzel anlatmışsınız okuyunca ben rahatladım :)) gerçekten çok güzel tavsiyeler.

Cok sinirlenmeyin bence.. erkekler biraz cocuk ruhludur babaminda boyle hareketleri vardi ama toplum icinde sevinclidir genelde. Heycan yapip bizde agirlariz nolcak diyip iyilik gosteriyor lar kendilerince. yani ardini arkasini dusunmuyorlar. Kizmadan uygun dille soyleyiniz...

Oruçlu olmayanin iftar sofrasına oturup iftar açması iftara davet edilmesi komik ezanı bekleyip su icmesi daha da komik NET!herkes tutmak zorunda degil tabi ki..
Eşinize gelince hadsizlik yapmis size sormaliydi..acaba kaynanazin masasi mutfagi ne bileyim sartlari mi kötü

Katılıyorum.

Kaynana da gelir yardıma o da yapar getirir birşeyler 15 kişi nasıl olacaksınız nasıl sığacaksınız ki zaten gelse gelse kaynın nişanlısı onun anne babası kaynana kayınpeder ve siz olursunuz ağabey olarak eşinizin gönlünden geçmiş ağırlamak kaynana ya da eşiniz farketmez ki hallolur bir şekilde hemen bugünde gelmezler zaten

Şu an düşünüyorum, kocam kaynımım nişanlısının ailesini bizim evde ağırlatacak ( zaten bana gelinecek olsa başım üstüne, ama burdaki durum farklı ) çok büyük olay çıkarırdım.
Herkes lafının yerini bilecek, kaynanam otursın ben onun misafirini ağırlayayım, oldu!

Bence burda kayinvalidenin de suçu yok.Kayni demiş biz de çağıralım diye(belki ben yanlış anladim bilemiyorum) .Konu sahibinin eşi de isguzarlik yapmış .

bunda çok kızacak bişey yok bence tabiki eve çağırırken sana danışssın mesela deseki orda eşimde müsaitse... daha iyi olurdu ki bunun uyarısını yap evde sinirle değilde güzellikle konuş bence. yemek konusunda tabiki zor olur. tatlıyı eşin hazır alsın. çorba işi kolay zaten salata pilav seni uğraştırıcak şey anayemek onuda akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletip misafir geleceği gün pişereceğin bir şey seç. yanınada aparatif börek sarabilirsin oda dünden yap dolapta beklet pişmesi kalsın.. yorul azssın bu şekilde ama bencede sana süşmez o yemek kayınvalidenler ağırlar erkekler bu tarz şeyleri bilmezler pek. ama sanada gelse misafir bereketiyle gelir sevaba girmiş olursun öle düşün. tabi eşinide uyar senden habersiz davet yapmaması konusunda ..

ya ammada buyutmussunuz...bır yemek...bır ıftar...sankı 50 kişi...eskiden davetmı vardı...catkapı annelerımıze devamlı mısafir gelirdi...neyse konu sahıbı ılerde oglunuz varsa tembehlersınız oglum eşine sormadan ne benı nede baskasını evine cagırma..

Ben sanırım sevinirdim evime insanlar gelecek de hep birlikte oturacağız diye. Yemek hazırlayamam diyorsanız dışarıda hazırlatın ev yemekleri yapan bir yerden.

Ama kayınvalidenin de canına minnet olmuş gibi, yoksa biz dururken size düşmez ben ağırlarım diyebilirdi bence
Napsin kadın iki coşkulu erkek var yanında.Biri illaha nisanlimin ailesine iftar verin diyor , diğeri yok illaha benim evime gelsinler diyor....ne anaya soran var ,ne eşe !! Üstelik karşı tarafın niyetlenmedigini bilerek onları zorla iftara çağırmak da hoş birşey değil (kendi adıma söylüyorum).Öte taraftan ailece zorla cagrildigim için davete gitsem ve orada aslında kimsenin çağırmak istemediğini hissetsem ciddi bozulurum.

Oruç tutmayan insanları iftara çağırmak mı
Yıllar önce gittiğim bir misafirlikte ezan okununca ev sahibi herkesin başına örtü vermişti hadi namazlarımızı kılalım diye, şok olmuştum ama bu da en az onun kadar saçma bir durum
Şu iftar davetlerini de keşke herkes sadece gerçekten istediği için yapsa, ne anlamı kalıyor bilmiyorum gönülsüz yapılan işlerin

Erkekler böyle iyilik yapiym derken evdeki kadını düşünmüyor.
Ben yapamam benim işim değil de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…