- 22 Nisan 2018
- 163
- 214
- 23
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Ne güzel anlatmışsınız okuyunca ben rahatladım :)) gerçekten çok güzel tavsiyeler.Bu işlerde planlı olursanız bence yaparsınız korkmayın . 1.5 su bardağı mercimekten 12 kişiye çorba çıkıyor 1.5 su bardağı pirinçten 6 kişiye pilav çıkıyor . Bir önceki günden güzelce temizlik işini hallet akşamdan da Revani yap üzerine krem şanti ceviz kolay tatlı . O dolapta Bir gece dinlensin . Sabahtan salata malzemelerini yıka kurusun . Çorbanı koy patates köfte fırına ver üzerine sos gezdir pilavı da yap . Ortaya da çiğ köfte al hazır . Sabahtan karpuz kes borcama üzerini serala dolapta sogusun. Salatayı da yap tamam . Gelenler masayı toplamana yardımcı olurlar . Birer kahve yaparsın bu arada çayı da koyarsın servise yardım ederler . Tatlıları servis edersin ardına karpuz bak bitti gitti . Geçen kv nin evinde 3 gün üst üste misafir ağırladık ölüyorum sandım . Kv çok plansız ve anlamsız şeyler yapıyor ondan herşey zorlaşıyor . Planlı olursan yapamayacak inan birşey yok . Kendi evin kendi düzenin daha kolay ben onun evinde daha zorlandım. Birinci ekip 8 ikinci ekip 12 üçüncü ekip 7 kişiydi . Ve bana serviste masa toplamada yardım edecek kimse yoktu yiyip koşarak içeri gittiler en son misafirde annemler gelmişti kp ben mutfağı toplarken kan ter içinde gelmiş bana diyor ki soda kahve filan gelmiyor mu ? Sanki benim 40 tane elim varmış gibi çok bozuldum . Neyse ki senin yanında eltin filan olur sana yardım ederler . Hem sende tecrübe kazanmış olursun kaça kaça nereye kadar elbet bir gün böyle misafir gelirdi
Katılıyorum.Ay ölürmüsünüz yani ne var bunda bir akşam sıkıntıya katlansanız? en azından eşiniz için... alt tarafı bir akşam, hayatınızda muhtemelen bir daha tekrarlanmayacak bile.
Artı siz eşinize danışmadan davet verseniz eşiniz bu derece sorun çıkarmazdı belkide.
Çirkin çirkin sözler falan hiç yakışmamış!
Bence burda kayinvalidenin de suçu yok.Kayni demiş biz de çağıralım diye(belki ben yanlış anladim bilemiyorum) .Konu sahibinin eşi de isguzarlik yapmış .Şu an düşünüyorum, kocam kaynımım nişanlısının ailesini bizim evde ağırlatacak ( zaten bana gelinecek olsa başım üstüne, ama burdaki durum farklı ) çok büyük olay çıkarırdım.
Herkes lafının yerini bilecek, kaynanam otursın ben onun misafirini ağırlayayım, oldu!
bunda çok kızacak bişey yok bence tabiki eve çağırırken sana danışssın mesela deseki orda eşimde müsaitse... daha iyi olurdu ki bunun uyarısını yap evde sinirle değilde güzellikle konuş bence. yemek konusunda tabiki zor olur. tatlıyı eşin hazır alsın. çorba işi kolay zaten salata pilav seni uğraştırıcak şey anayemek onuda akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletip misafir geleceği gün pişereceğin bir şey seç. yanınada aparatif börek sarabilirsin oda dünden yap dolapta beklet pişmesi kalsın.. yorul azssın bu şekilde ama bencede sana süşmez o yemek kayınvalidenler ağırlar erkekler bu tarz şeyleri bilmezler pek. ama sanada gelse misafir bereketiyle gelir sevaba girmiş olursun öle düşün. tabi eşinide uyar senden habersiz davet yapmaması konusunda ..Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Ama kayınvalidenin de canına minnet olmuş gibi, yoksa biz dururken size düşmez ben ağırlarım diyebilirdi benceBence burda kayinvalidenin de suçu yok.Kayni demiş biz de çağıralım diye(belki ben yanlış anladim bilemiyorum) .Konu sahibinin eşi de isguzarlik yapmış .
Konu sahibide o ailenin bir ferdi dış kapının mandalı değil ki neden gelmesinlerkaynananiz dururken niye size geliyorlar ki.bu erkekler bazen agzindan ne ciktigini bilmiyor
Napsin kadın iki coşkulu erkek var yanında.Biri illaha nisanlimin ailesine iftar verin diyor , diğeri yok illaha benim evime gelsinler diyor....ne anaya soran var ,ne eşe !! Üstelik karşı tarafın niyetlenmedigini bilerek onları zorla iftara çağırmak da hoş birşey değil (kendi adıma söylüyorum).Öte taraftan ailece zorla cagrildigim için davete gitsem ve orada aslında kimsenin çağırmak istemediğini hissetsem ciddi bozulurum.Ama kayınvalidenin de canına minnet olmuş gibi, yoksa biz dururken size düşmez ben ağırlarım diyebilirdi bence
Oruç tutmayan insanları iftara çağırmak mıNapsin kadın iki coşkulu erkek var yanında.Biri illaha nisanlimin ailesine iftar verin diyor , diğeri yok illaha benim evime gelsinler diyor....ne anaya soran var ,ne eşe !! Üstelik karşı tarafın niyetlenmedigini bilerek onları zorla iftara çağırmak da hoş birşey değil (kendi adıma söylüyorum).Öte taraftan ailece zorla cagrildigim için davete gitsem ve orada aslında kimsenin çağırmak istemediğini hissetsem ciddi bozulurum.
Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?