Eşimin bir anlık lafı ve çok sinirlendim

Peki şöyle diyelim eşiniz size sormadan her hafta yemeğe on kişi davet etsee napardnz ?
Çok genelleme yapmşsnz tabiki çağırır ama kalkıp da ilk kez dünür yemeğinede gelinin evinde mi davet verilir?
keşke davet etse...bende davetı calıştıgım halde cok seven biriyim...aileden gelme...kalabalaık sofraları seviyorum helede mubarek ayda...ona gerek kalmıyor ben cagırıyorum...malesef eşim negerek var dıyo..

Offff benim babamda boyle yine sizinki sizin önünüzde söylemiş. Babam davet eder sonra anneme soyler. Hasta misin yorgun musun soran yok. Ayrıca haklisiniz aile büyüğü dururken neden siz agirlayasiniz boyle sacmaligida ilk kez gördüm. Buyuj zahmet 15 kisi agirlamak zor ve yorucu. Bu sicakta. Sizi tanisam yardima gelirdim neyse olan olmus kizmayin esiniz dusuncesiz davranmis

Dünür yemeği gelin evinde mi olur yani saçma değlmi hemdw daha ilk .
Ya iyi de eltiniz olacak, siz bu hafta çağırırsınız kv önümüzdeki hafta yani bence ikinizinde çağırması Laz'ım akraba oluyorsunuz ki, tanışıp kaynaşmak Laz'ım değilmidir anlayamadım yani gerçekten neyi bu kadar sorun ettiğinizi eviniz mi kirlenecek yemek yapmak da sorun yaşıyorsanız yardım alırsınız anneniz ve kvden

Oruçlu oruçlu yemek yapmak zor o kdr hizmet vs. Çok klabalık olunca çok panik oluyorum telaş yapıyorum onlar zor yani.
Annm çalışıyor kynnmda ayrıca çağırmaz çok düşincesz sorumsuz bi kayınvaliddm var malesef . Sanki hayatımda kaç kez görcem eltimin anne babasını . Sadece elti ve kaynım gelse canıma minnetti

Teşekkürleer

keşke davet etse...bende davetı calıştıgım halde cok seven biriyim...aileden gelme...kalabalaık sofraları seviyorum helede mubarek ayda...ona gerek kalmıyor ben cagırıyorum...malesef eşim negerek var dıyo..

Bizim sülalede çok klabalık değil çok alışkın değilim o yüzden elim ayağıma dolanıyor , telaş yapıyorum yemekleri ayarlayamıyprum az geliyor bazen çok klabalık olunca. Bi de bi huyları var 10 deyip 15 geliolar

Evet oruçlu oruçlu yemek yapmak zor bunu kabul ediyorum yemeklerin tadına tuzuna bile bakamıyoruz ama en çok da misafir Ramazan ayına yakışmıyor mu demek ki var bir hikmeti :) tatlıyı hazır alırsın içecekler de hazır olur, ortaya bi kızartma çeşidi akşamdan bile kızartıp koyarsın bozulacak değil ya, bi tepsi fırın yemeği hazırla at fırına kendi kendine pişer başında beklemene gerek bile yok, pilav ve çorba kaldı sadece annenden 10-12 kişilik pilav için ne kadar pirinç kullanman gerektiğini öğren bitti gitti :) mübarek günlerde gerçekten o kadar kıymetli ki iftar sahur yaptırmak bin bir sevabı olduğundan bahsediliyor sorun etmeye değmez hiç boşuna kendini de eşini de üzme kalabalık aile candır ( ayy ağlıcam annemlerin evini özledim)

Kafalarına göre misafir çağırıyorlarsa kendileri hizmet etsinler. Temizliği yemeği her şeyini düşünsünler bakalım.

Evi kim çekip çeviriyorsa bu işin yönetimi ondadır. Eğer kendi başına eve ordu çağırıyorsa kendi imkanlarıyla ağırlasın karısına iş çıkarmasın.

Cok mecbur kalırsanız eşinize yardım ettirin.Fırinda izmir köfte ,yada nohutlu sulu köfte,barbunya. Pilav corba .İdare eder sizi ,köfteleri ,nohutları bir gün önceden hazır edersiniz ,
Bide lokma .En en kolayı bu galiba .
Kolay gelsinde bi azarlayın esinizi ,birdaha yapamasın .

Aynısını bnm eşim yaptı birebir aynısı 23 kişi ağırladım kaynana dururken gelinin ağırlamasi ayıp

bır erkek evıne mısafir davet edemezmı...

Konu sahibi çalışmaya başlasa, kocası da işten çıksa. Yemekleri temizliği mecburen kocası yapmaya başlasa, elinden de gelse ama kalabalık yemek yapamasa, panik olsa. Konu sahibinin kız kardeşi evlenecek olsa. Konu sahibi amcasının evindeyken kız kardeşine “Nişanlının ailesini iftara annemlerin evine yani kendi yaşadığın eve çağırma, bizim eve çağır, yer içeriz” dese, konu sahibinin kocası “temizliği, yemeği ben yapıyorum, bana sormadan davet ediyorsun, o kadar insana nasıl hazırlık yapacağım, kaç kere bana sormadan yapma dedim” dese, haklı mı haksız mı?

Haklısınız da eşinizde öyle demiş düşünmeden
Şimdi kabul etmezseniz eşinizi kötü Duruma düşürecekseniz
Kafanızda bir menü oluşturun, börek ve tatlıyı hazır alın size çorba salata ana yemek ve pilavı kalsın
Tabiki tepkinizi dile getirin ama söylemiş bir kere

Valla sağol :)

Haklısın ama tepkin fazla tek seferlik masrafla batmassiniz yorgunluktanda ölmessin
Anne kv kardeş kuzen arkadaş illa ki o gün yardıma çağırdığında gelecek biri vardır bukadar sinirlenmeye gerek yok bence
Sevap yönünden de düşünün sevabinizi günaha çevirmeyin bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…