- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.669
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Kaç kişi toplam
Kaynım dedi de konu bu değil ilk kez dünür yemeğinin gelinin evinde olması saçma değlmiSiz nerden biliyorsunuz ki, eltinizin 15 kişilik sülalesinin oruç tutmadığını. Anket mi yaptınız?
keşke davet etse...bende davetı calıştıgım halde cok seven biriyim...aileden gelme...kalabalaık sofraları seviyorum helede mubarek ayda...ona gerek kalmıyor ben cagırıyorum...malesef eşim negerek var dıyo..Peki şöyle diyelim eşiniz size sormadan her hafta yemeğe on kişi davet etsee napardnz ?
Çok genelleme yapmşsnz tabiki çağırır ama kalkıp da ilk kez dünür yemeğinede gelinin evinde mi davet verilir?
Ya iyi de eltiniz olacak, siz bu hafta çağırırsınız kv önümüzdeki hafta yani bence ikinizinde çağırması Laz'ım akraba oluyorsunuz ki, tanışıp kaynaşmak Laz'ım değilmidir anlayamadım yani gerçekten neyi bu kadar sorun ettiğinizi eviniz mi kirlenecek yemek yapmak da sorun yaşıyorsanız yardım alırsınız anneniz ve kvdenDünür yemeği gelin evinde mi olur yani saçma değlmi hemdw daha ilk .
Ya iyi de eltiniz olacak, siz bu hafta çağırırsınız kv önümüzdeki hafta yani bence ikinizinde çağırması Laz'ım akraba oluyorsunuz ki, tanışıp kaynaşmak Laz'ım değilmidir anlayamadım yani gerçekten neyi bu kadar sorun ettiğinizi eviniz mi kirlenecek yemek yapmak da sorun yaşıyorsanız yardım alırsınız anneniz ve kvden
TeşekkürleerOffff benim babamda boyle yine sizinki sizin önünüzde söylemiş. Babam davet eder sonra anneme soyler. Hasta misin yorgun musun soran yok. Ayrıca haklisiniz aile büyüğü dururken neden siz agirlayasiniz boyle sacmaligida ilk kez gördüm. Buyuj zahmet 15 kisi agirlamak zor ve yorucu. Bu sicakta. Sizi tanisam yardima gelirdim neyse olan olmus kizmayin esiniz dusuncesiz davranmis
keşke davet etse...bende davetı calıştıgım halde cok seven biriyim...aileden gelme...kalabalaık sofraları seviyorum helede mubarek ayda...ona gerek kalmıyor ben cagırıyorum...malesef eşim negerek var dıyo..
Saçmalığın daniskası hemdeKaynım dedi de konu bu değil ilk kez dünür yemeğinin gelinin evinde olması saçma değlmi
Evet oruçlu oruçlu yemek yapmak zor bunu kabul ediyorum yemeklerin tadına tuzuna bile bakamıyoruz ama en çok da misafir Ramazan ayına yakışmıyor mu demek ki var bir hikmeti :) tatlıyı hazır alırsın içecekler de hazır olur, ortaya bi kızartma çeşidi akşamdan bile kızartıp koyarsın bozulacak değil ya, bi tepsi fırın yemeği hazırla at fırına kendi kendine pişer başında beklemene gerek bile yok, pilav ve çorba kaldı sadece annenden 10-12 kişilik pilav için ne kadar pirinç kullanman gerektiğini öğren bitti gitti :) mübarek günlerde gerçekten o kadar kıymetli ki iftar sahur yaptırmak bin bir sevabı olduğundan bahsediliyor sorun etmeye değmez hiç boşuna kendini de eşini de üzme kalabalık aile candır ( ayy ağlıcam annemlerin evini özledimOruçlu oruçlu yemek yapmak zor o kdr hizmet vs. Çok klabalık olunca çok panik oluyorum telaş yapıyorum onlar zor yani.
Annm çalışıyor kynnmda ayrıca çağırmaz çok düşincesz sorumsuz bi kayınvaliddm var malesef
Yemekleri yapıp temizlik de yapacaksa tabiki davet eder.bır erkek evıne mısafir davet edemezmı...
Kafalarına göre misafir çağırıyorlarsa kendileri hizmet etsinler. Temizliği yemeği her şeyini düşünsünler bakalım.Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Aynısını bnm eşim yaptı birebir aynısı 23 kişi ağırladım kaynana dururken gelinin ağırlamasi ayıpŞuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
bır erkek evıne mısafir davet edemezmı...
Aynen bende bunu anlamadım ben eşime sormadan arkadaşlarım gelecek şu gün diyebiliyorsam o da der ne var ki bunda, tabi gün önceden belirtilecek bende gereken hazırlığımı yaptıktan sonra hiç sorun değil, atıyorum iftara 2 saat kalmış 10 kişi gelecek yanımda derse bende dellenirim ama belirlenen gün saat varsa hazırlığım yetişiyorsa sorun etmem
En az 10 kişi
Konu sahibi çalışmaya başlasa, kocası da işten çıksa. Yemekleri temizliği mecburen kocası yapmaya başlasa, elinden de gelse ama kalabalık yemek yapamasa, panik olsa. Konu sahibinin kız kardeşi evlenecek olsa. Konu sahibi amcasının evindeyken kız kardeşine “Nişanlının ailesini iftara annemlerin evine yani kendi yaşadığın eve çağırma, bizim eve çağır, yer içeriz” dese, konu sahibinin kocası “temizliği, yemeği ben yapıyorum, bana sormadan davet ediyorsun, o kadar insana nasıl hazırlık yapacağım, kaç kere bana sormadan yapma dedim” dese, haklı mı haksız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?