- 20 Aralık 2017
- 9.845
- 32.136
- 548
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Konu sahibinin mesajindan ve diğer yorumlardan ben öyle anladım.Kesinlikle bu forumda anladığım kadarıyla evime gelip zorla beni goturmedikleri sürece kimsenin yemek /iftar davetini kabul etmemem gerekiyor.Herkes ayıp olmasın diye çağırdım,eşim çağırmış onlar da balıklama kabul etti içeriğinde konu açıyor.Sanki millet zorla size gelmek istiyorOruç tutmayan insanları iftara çağırmak mı
Yıllar önce gittiğim bir misafirlikte ezan okununca ev sahibi herkesin başına örtü vermişti hadi namazlarımızı kılalım diye, şok olmuştum ama bu da en az onun kadar saçma bir durum
Şu iftar davetlerini de keşke herkes sadece gerçekten istediği için yapsa, ne anlamı kalıyor bilmiyorum gönülsüz yapılan işlerin
Bu akşam iftara davetliyimKonu sahibinin mesajindan ve diğer yorumlardan ben öyle anladım.Kesinlikle bu forumda anladığım kadarıyla evime gelip zorla beni goturmedikleri sürece kimsenin yemek /iftar davetini kabul etmemem gerekiyor.Herkes ayıp olmasın diye çağırdım,eşim çağırmış onlar da balıklama kabul etti içeriğinde konu açıyor.Sanki millet zorla size gelmek istiyor
Bu akşam iftara davetliyim
Geçen birisi daha böyle bir konu açmıştı eşimin ailesi oruç tutmuyor biz tutuyoruz onları yemeğe çağırmam gerekiyor diye aklıma o geldi yine mi aynı kişi acaba diye düşündümKonu sahibinin mesajindan ve diğer yorumlardan ben öyle anladım.Kesinlikle bu forumda anladığım kadarıyla evime gelip zorla beni goturmedikleri sürece kimsenin yemek /iftar davetini kabul etmemem gerekiyor.Herkes ayıp olmasın diye çağırdım,eşim çağırmış onlar da balıklama kabul etti içeriğinde konu açıyor.Sanki millet zorla size gelmek istiyor
Lüzumsuzluk etmiş, böyle durumlarda önceden bi konuşulur uygun muyuz değil miyiz birlikte karar verilir, üstelik davet ettiği kişiler yıllardır tanıdığınız samimi olduğunuz arkadaşlarınız falan da değil, siz de börek, tatlı falan hazır aldırın eşinizeŞuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Konu sahibi daha burda sahip çıkamamış fikrine konu içeriğinden silmiş.İnsanlari zorla çağırıp sonra arkasından da bu yorumu yapacak.Ama yüze "canım benim hoşgeldiniz,çok özledim sizi"Bari oruçlu olsalardı sevaba girerdik lafını ortamda söyleseydin bir daha kimse elinden su içmezdi zaten
Bende ilk anlayamadım sağolsun biri alıntı yapmış da öyle anladım olayı sonradan.Konu sahibi daha burda sahip çıkamamış fikrine konu içeriğinden silmiş.İnsanlari zorla çağırıp sonra arkasından da bu yorumu yapacak.Ama yüze "canım benim hoşgeldiniz,çok özledim sizi"
Cnm bazen erkekler evin reisi moduna girip bu tür hareketler yapabiliyorlarŞuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Yok öyle bedava yemeekBende ilk anlayamadım sağolsun biri alıntı yapmış da öyle anladım olayı sonradan.
Hani o kadar masraf yapcam bari boşa gitmeseydi sevap olsaydı kafasında. Sevap olacağına da emin haniböyle insanlar herşeyden karşılık beklerler işte ne üzücü.
Oruç tutmayan insanı eleştirmek sevap mı acaba konu sahibi daha iyi bilir konuya hakim :)Yok öyle bedava yemeekSaka bir yana oruç tutmayan/tutmak istemeyen insanı zorla çağırıp sanki kendilerini davet ettirmişler gibi hesap kitap işine girmek çok yanlış.
tamam da konu sahibinin istegi olmamis ki.ayrica kayinvalide dururken once ona gidilir.Konu sahibide o ailenin bir ferdi dış kapının mandalı değil ki neden gelmesinler
Ne fark ederki önce sonra böyle bir kural yok ki . Böyle bir durumda ben misafiri bir an önce ağırlayıp bitirmeyi tercih ederdim şahsen derdinden kurtulur . Eğer çok sorun olacaksa bi mercimek çorbası yapsın üzerine kıymalı pide yaptırsın birde hazır tatlı karpuz bak bittitamam da konu sahibinin istegi olmamis ki.ayrica kayinvalide dururken once ona gidilir.
E ramazanda iftar yemeği veriyorsun gelenler oruç değil ezanı bekleyip önce su ikram edeceksin bu nasıl iştır kadın bıde oruçlu oruçlu emek verip hazırlayacak madem bayramdan sonra bı aksam yemeğine davet etsınlerBende ilk anlayamadım sağolsun biri alıntı yapmış da öyle anladım olayı sonradan.
Hani o kadar masraf yapcam bari boşa gitmeseydi sevap olsaydı kafasında. Sevap olacağına da emin haniböyle insanlar herşeyden karşılık beklerler işte ne üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?