- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.520
- 133
- 35
Evin faturası ve erzağını almayı bırak yorma kendini sorumluluğunu bilsin.Arkadaşlar Merhaba çok zor durumdayım sizlerin fikirlerine çok ihtiyacım var 2 yıllık evliyim eşimle severek evlendik sevgimiz için çok zorluklar atlattık çok fedakarlıklar yaptık.beni çok seviyordu ben de onu.evlendik herşey çok güzel gidiyodu taaki eşim işte çalışmayana kadar.eşim benim çalışmama izin vermiyor bu konu yüzünden hergün kavga ediyoruz bu zaten bam başka bir konu aylarca kavga ettik en sonun da işe girdi Allaha şükür çalışıyor şuan da asgari ücretle geçiniyoruz aldığı paranın hepsini kendine harcıyor motorsikleti var bütün parayı motorsikletine modifiye yapmak için harcıyor arkadaşlarıyla geziyor eve doğru düzgün geldiği yok benim evden çıkmama izin vermiyor beni hiç dışarı götürmedi özel günler de bir çiçek bile almadı bana evde dikiş nakış yaparak evimin erzağını faturalarını ben karşılamaya çalışıyorum bugün ona evde çok bunaldığımı beni gezdirmesini hava almak istediğimi söyledim boğazımı sıktı duvara itti yerdeki terlikleri üstüme fırlattı şimdi de evden gitti eve gelme birdaha dedim ne yapmalıyım bilmiyorum çok zor durumdayım bir insan 2 yıl içinde bukadar değişebilirmi
Çok mantıklı bir yorumsimahi98 küçücük evlenmişsiniz, artık olan olmuş birşey diyemem ama neden evin fatura ve erzak ihtiyaçlarını siz alıyorsunuz? Evlilik müşterektir, eşler maddi manevi birbirine destek olmalıdır ama bu karşılıklı yapılmalıdır, eşiniz tüm parasını dışarıda arkadaşlarıyla gezmeye ve motoruna harcıyorsa, siz evin ihtiyaçlarının kendi çabalarınızla karşılayarak eşinizin sorumsuz olmasına katkı da bulunuyorsunuz ister istemez.
Siz boşanmazsınız sanırım o yüzden boşanmalısınız demeyeceğim ama işin içine şiddet giriyorsa ailenize söyleyin o eşinize bir çekidüzen versinler.
Benzer durumda bir akrabam var, kıza yıllardır şu eşinin üstünden alma sorumluluğu dedim dedim dinletemedim, adam 3 çocuklu oldu hala sorumsuz, eve kaç para elektrik faturası geliyor bilmiyor, kendi kazancıyla kumar oynuyor, çalışkan evi için çabalayan bir eşe tırnaklarımla kazır sonuna kadar yardım ederim ama sorumsuz, tembel, evine bakmayan, eşine saygı duymayan adama kuruş vermem, kuru ekmek yerim mum ışığında otururum fatura da ödemem, yiyecek de almam.Çok mantıklı bir yorum
Hiç tahammül etme ve boşan bir kadına şiddet uygulayan adam değildir ona deki motorsikletinle sana mutluluklar de ve bence artık boşanArkadaşlar Merhaba çok zor durumdayım sizlerin fikirlerine çok ihtiyacım var 2 yıllık evliyim eşimle severek evlendik sevgimiz için çok zorluklar atlattık çok fedakarlıklar yaptık.beni çok seviyordu ben de onu.evlendik herşey çok güzel gidiyodu taaki eşim işte çalışmayana kadar.eşim benim çalışmama izin vermiyor bu konu yüzünden hergün kavga ediyoruz bu zaten bam başka bir konu aylarca kavga ettik en sonun da işe girdi Allaha şükür çalışıyor şuan da asgari ücretle geçiniyoruz aldığı paranın hepsini kendine harcıyor motorsikleti var bütün parayı motorsikletine modifiye yapmak için harcıyor arkadaşlarıyla geziyor eve doğru düzgün geldiği yok benim evden çıkmama izin vermiyor beni hiç dışarı götürmedi özel günler de bir çiçek bile almadı bana evde dikiş nakış yaparak evimin erzağını faturalarını ben karşılamaya çalışıyorum bugün ona evde çok bunaldığımı beni gezdirmesini hava almak istediğimi söyledim boğazımı sıktı duvara itti yerdeki terlikleri üstüme fırlattı şimdi de evden gitti eve gelme birdaha dedim ne yapmalıyım bilmiyorum çok zor durumdayım bir insan 2 yıl içinde bukadar değişebilirmi
Zaten öyle adamla evli kalmamak en doğrusu. Ama işte iş meslek sahibi olmayınca okulda olmayınca kadınlar mecbur tamah etmek zorunda kalıyor .Benzer durumda bir akrabam var, kıza yıllardır şu eşinin üstünden alma sorumluluğu dedim dedim dinletemedim, adam 3 çocuklu oldu hala sorumsuz, eve kaç para elektrik faturası geliyor bilmiyor, kendi kazancıyla kumar oynuyor, çalışkan evi için çabalayan bir eşe tırnaklarımla kazır sonuna kadar yardım ederim ama sorumsuz, tembel, evine bakmayan, eşine saygı duymayan adama kuruş vermem, kuru ekmek yerim mum ışığında otururum fatura da ödemem, yiyecek de almam.
Bence kadınlar kendini geliştirebilir, kızın elinden el işi geliyor, fatura ödeyip erzak alacak kadar da para kazanıyor, normalde ben olsam bir dakika evli durmam böyle biriyle ama maalesef gençler aşığım, çok seviyorum, vazgeçemem deyip ayrılmıyor, biz de aşık olduk ama bu yeni nesil aşkı anlamıyorum ben, döven adamı sevemem, sorumsuz adamı sevemem, beni eve kapatıp kendi gezen adamı da sevemem, aşk biter.Zaten öyle adamla evli kalmamak en doğrusu. Ama işte iş meslek sahibi olmayınca okulda olmayınca kadınlar mecbur tamah etmek zorunda kalıyor .
Kendisine zaten bu eziyetleri eden kişiye duyduğu bence aşk değil de Alışkanlık saplantı ya da kaybetmekten korkma belki bir daha birini bulamama duygusu olabilir . Buna da kendilerince aşk diyorlardr .Bence kadınlar kendini geliştirebilir, kızın elinden el işi geliyor, fatura ödeyip erzak alacak kadar da para kazanıyor, normalde ben olsam bir dakika evli durmam böyle biriyle ama maalesef gençler aşığım, çok seviyorum, vazgeçemem deyip ayrılmıyor, biz de aşık olduk ama bu yeni nesil aşkı anlamıyorum ben, döven adamı sevemem, sorumsuz adamı sevemem, beni eve kapatıp kendi gezen adamı da sevemem, aşk biter.
Aynen öyle, bu kızımız evden para kazanabilecek kadar becerikliyse, ayrılıp bir işe girse çok daha fazlasını yapabilir ama ayrılmıyorlar, ben de böyle olunca kızıyorum ama tabii öyle öfke, kin gibi değil, üzüldüğüm için oluşan bir kızma durumu oluyor, bu kızlar neden kendilerine bu hayatı reva görüyor diye.Kendisine zaten bu eziyetleri eden kişiye duyduğu bence aşk değil de Alışkanlık saplantı ya da kaybetmekten korkma belki bir daha birini bulamama duygusu olabilir . Buna da kendilerince aşk diyorlardr .
Fatura ve erzak akacak parayı kazanabiliyorsa evden çıkmadığı halde zaten elinden her iş gelir Devamını da yapar .
Bu tip erkeklerin çoğu ne yazık ki ailelerinden sorumluluk duygusu ile yetişmemiş oluyorlar . Ben onlara erkek bile diyemiyorum . Çünkü adam Dediğin önce evini geçindirir eşine saygı duyar .Aynen öyle, bu kızımız evden para kazanabilecek kadar becerikliyse, ayrılıp bir işe girse çok daha fazlasını yapabilir ama ayrılmıyorlar, ben de böyle olunca kızıyorum ama tabii öyle öfke, kin gibi değil, üzüldüğüm için oluşan bir kızma durumu oluyor, bu kızlar neden kendilerine bu hayatı reva görüyor diye.
Aşık olmayı anlıyorum, çoğumuz aşk evliliği yaptık ama bazı şeyler eksik kalıyorsa aşk dolduramıyor onların yerini, fatura gününüz gelince ödeyemediğiniz için elektrik kesiliyorsa, bebeğinize bir parça sebze alamaz haldeyseniz samanlık seyranlığını yitiriyor, erkek çalışır çabalar ama yine olmaz anlarım ama adam yatsın, gezsin, tozsun, kadını eve kapatsın, fatura nedir bilmesin kadın ödesin o olmaz işte, o delikanlı orada bir duracak.
Seviyorum demiştir, burada sorun gençlerin daha kendilerini tanımadan, hayatı öğrenmeden evlenmesi, büyük ihtimal konu sahibesinin eşi de çok genç askerliğini yeni yapmış 22 yaşlarında olabilir, 15-16 yaşında aşık olup pat diye evleniyorlar, evlilikte sorunlar olacaksa her yaşta olur ama 17-18 yaşında evlenenlerde daha fazla sorun gözlemledim, evliliği flört dönemindeki gibi sanıyorlar, iş ev geçindirmeye gelince sudan çıkmış balığa dönüyorlar.Bu tip erkeklerin çoğu ne yazık ki ailelerinden sorumluluk duygusu ile yetişmemiş oluyorlar . Ben onlara erkek bile diyemiyorum . Çünkü adam Dediğin önce evini geçindirir eşine saygı duyar .
Konu sahibinin de ailesine hayret ettim o yasta bir kızı neden evlendirmiş yası daha çok küçük
El işi yemeniler yapiyorum bebek yelekleri oruyorum her yaptigimdan 40-50 ne kazansam kar benim icin Allahtan durumumu bilen kisiler benden surekli el isi istiyolar isteyenlere de yonlendiriyolar ama boyle bi adam icin bu fedakarliklari yapmam mantiksiz artik yoruldum ben daha fazla cabalamiycam biterse bitsin benim canimdan daha kiymetli degilKonu sahibi bir işte çalışmamaniza rağmen evin gecimini ben sağlıyorum demişsiniz.Nasil saglayabiliyorsunuz merakettim.pardon nakış yaptığınızı soylemissiniz. Eşiniz sizi haketmiyor
Hiç bir fikrim yok flort donemimiz de benim icin daglari delen ferhatti kendileri onun icin vazgecilmezdim simdi hersey degisti ne yazik ki insanlari tanimak mumkun olmuyormus en azindan benim icin oyleymis sadece kendime kiziyorum boyle bir pisligi hayatima kabul ettigim icinf
flört ediyorken nasıldı da bu kadar değişiyor
Tanıdığım böyle ayrı ayrı çift vardı abla birisi 20 yılın üzerinde evlidir 3 tane çocuğu var adam eve ne kadar fatura gelir bilmez,çocukları üniversite okudu ve okuyor o çocuklara tek kuruş faydası olmadı,çalışmıyor adam, evi geçindiren kadın ve kadının ailesi,kızlarına ev aldılar sırf kira vermesin diye,aslında ailesi boşanmasını istiyordu ama kadın boşanmadı yoksa kadının bütün sülalesi arkasında hem kendinin hem çocuklarının.simahi98 küçücük evlenmişsiniz, artık olan olmuş birşey diyemem ama neden evin fatura ve erzak ihtiyaçlarını siz alıyorsunuz? Evlilik müşterektir, eşler maddi manevi birbirine destek olmalıdır ama bu karşılıklı yapılmalıdır, eşiniz tüm parasını dışarıda arkadaşlarıyla gezmeye ve motoruna harcıyorsa, siz evin ihtiyaçlarının kendi çabalarınızla karşılayarak eşinizin sorumsuz olmasına katkı da bulunuyorsunuz ister istemez.
Siz boşanmazsınız sanırım o yüzden boşanmalısınız demeyeceğim ama işin içine şiddet giriyorsa ailenize söyleyin o eşinize bir çekidüzen versinler.
Tanıdığım böyle ayrı ayrı çift vardı abla birisi 20 yılın üzerinde evlidir 3 tane çocuğu var adam eve ne kadar fatura gelir bilmez,çocukları üniversite okudu ve okuyor o çocuklara tek kuruş faydası olmadı,çalışmıyor adam, evi geçindiren kadın ve kadının ailesi,kızlarına ev aldılar sırf kira vermesin diye,aslında ailesi boşanmasını istiyordu ama kadın boşanmadı yoksa kadının bütün sülalesi arkasında hem kendinin hem çocuklarının.
Diğer tandığımda yine 8-9 yıllık evli çocukları var adam çalışmıyor evi geçindiren kadın ve ailesiydi,kadının ailesi sırf çalışsın diye araba aldı ama işe yaradımı hayır ailesi boşansın diye çok dil döktü biz sanada çocuklarınada sahip çıkarız bizimle kalmak istemezsen ayrı ev açarız diye kadın kabul etmedi ailede artık maddi yardımı kesti, verdikleri arabayı geri aldı hakılı olarak,bir ara duydum işe girdi çalışıyor evine bakıyor sonra duydum yine kadın çalışıyor evi geçindiriyor adam gezip tozuyor,sanıtım bu tip adamlar 20 geçsede değişmiyor abla konu sahibinin kocasıda değişmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?