Eşimin canımı sıkan geçmişi

Gorumce de az degil. Benimki de esimin evlenmeden once gorustugu kizlari anlatti ama istedigini vermedim, hiic umrumda degil dedim, onemli olan benden sonrasi ;) amacina ulasamadi yazik

Cevaplarıj hepsini okumaya bile halim kalmadı. Ben de aşırı kıskanç ve takıntılıyım gördüğüm bir rüya yüzünden adamın burnundan getirmiştim. Çocuğunda varmış bence de rahat ol ne kadar rahatsız etse de o kızıgördüğüm zaman eşimi öğer elini falan tutmak isterdim eheheu çatla patla

kız balkondanmı bakıyor eşinize? nasıl içine düşecek gibi bakma şansı yakalıyor?

Biz gelinlik bakarken kv bana esimin evw attigi kizlari anlatti. Ben şok:)) sinirlwnmemi istedi sanirim ama ben gecmis gecmiste kaldi, simdi benim yanimda dedim. Tabi so ra es adayina sordum sen niye anlatmadin diye. Anlatmaya degecek bir sey degildi. Onun abarttigi gb degil ustelik dedi. Eski sevgililerini anlatmisti. Neden evlenemediklerini falan hep anlatti. Esin anlatmasi hos degil! Digerlwri sinir etmek icin bahseder. Onlari memnun etmemek lazim.
Onların bilerek anlattığı belli zaten. Yoksa insan kardeşinin geçmişindeki özel şeyleri neden anlatır ki? Doğru söylüyorsunuz fevri davranmak onları fazlasıyla memnun eder. Konu sahibinin eşinin empati duygusuna ihtiyacı var.

En sevmediğim erkek cinsi. Ben olsam aynısını yapardım, eskiden yaşamadıysamda şöyle yaptım bunu yaptım vs vs derdim. Bazen "bak ben kırılıyorum, lütfen yapma"dan anlamıyo insanlar. En güzeli empati. Mis... bakalım o zaman napacak koca kişisi ?

Zor bir durum.
Mevcut durumu değiştirmek mümkün değilse bile durum üzerinde birtakım alternatifler düşünülebilir.
Bunun için gitmemezlik de olmuyor ama kısa süreli kalınabilir.

Maalesef toplum geleneklerimiz erkekleri bu şekilde yapıyor.
Geçmişte yaşanmışlıkları değiştirmek imkansız şu ana bakmak lazım.

Artık sizinle hayatını birleştirmiş.

Eşinin tavırları çok sinir bozucu. Rahatsız olmak da haklısın. Ama sen geçmişini bile bile evlendiysen ve adam evlendikten sonra yanlış bir davranışta bulunmadıysa diyecek ve yapacak pek birşey yok aslında

Eskiden birşeyler yaşaması olağan ama bunu böbürlenerek anlatıyorsa kizmakta haklısınız. Ayrıca gorumcenizin çocuk aldırma detayını vermeside garip. İki kardeş belli ki baya bunaltmişlar sizi.. eşinizle sağlam bir konuşma yapıp bize anlattiginiz gibi rahatsızlıklarınizi bildirin bundan sonra konuşmasına dikkat etmesi için uyarın.

Görümce de iyi niyetli gelmedi bana onun yanında bu durumdan hiç bahsetmeyin hatta eşinizin geçmişinden hiç rahatsız olmadığınızı belirtin. İçten içe sizi doldurduğunu sanmasin.

Bu arada bende bugün eşimin eski sevgilisinin adını öğrendim , adaşmışız:işsiz: bu yüzden nasıl hissettiğinizi anladım az cok

Mrhba kızlar 27 yasındayım. Eşimde 29 yaşında kariyerli saygıdeğer bir mesleği var.2.5 yasında bir çocuğumuz var. Evliliğimiz genel olarak iyi şükür. Sorunum şu ki. Eşimin benle evlenmeden önceki geçmişi çok kabarık. Allah için günahını alamam benle evlendikten sonra karşı cinsle en ufak bir hatasını görmedim. Kadınlarla tokalaşmaz bile yani o derece. Ama sıkıntı şurda ne zaman geçmişten laf açılsa beyfendinin hiç pişmanlığı yok. Bekarlığımı yaşadım die yediği haltları övüne övüne anlatır. İşte bende buna uyuz oluom. Hele tatilllerde memleketine gidince o eski çıktığı kızları görünce delleniom herifin canına okuyom bide eşim gerçekten yakısıklı ve çok dikkat ceken bir yapıya sahip konuşması gülüşü oturması kalkmasıyla insanları çevresine rahatça toplayabilio. Ayrıca eşim evin tek erkek çocuğu olduğu için sağolsun ailesi tarafından şımarık ve pohpohlanarak yetiştirilmiş. Kendisini övdürmeyi aşırı sever. Benle evlenmeden 1 sene öncesine kadar. yan apartmanından bi kızla 3 sene çıkmış ve görümcemden duydugum kadarıyla bunlar çocuk aldırmıs. Kızda hala orda oturuo ve bekar. Kız tatilllerde geldiğimizde eşimin içine girecek gibi bakıo. Güzel alımlıda bi kız. Ailevi nedenlerden evlenememişler güya. Şimdi bu durumda ben napıyım kaynanamgilin 30 yıllık evini değiştirecek halim yok. Tatillerde eşimin memleketine gitmek istemiyorum. Düğün çarsı pazar piknik hersey burnumdan gelio. Küçük bir yer bide. Maşşalah beyfendinin zamanında yediği hurmalarda hep karşıma çıkıo şimdi yine tatil zamanı ve eşim hazırlan memlekete gidecez dio. Lütfen bana akıl verin!

Eski sevgililerinin hepsini öldürün hatta bütün kadınları başka çözümm ne olabilir heee bi hastaneye kendini acil yatırt :)

• Beğen
Reactions: Cac
Mrhba kızlar 27 yasındayım. Eşimde 29 yaşında kariyerli saygıdeğer bir mesleği var.2.5 yasında bir çocuğumuz var. Evliliğimiz genel olarak iyi şükür. Sorunum şu ki. Eşimin benle evlenmeden önceki geçmişi çok kabarık. Allah için günahını alamam benle evlendikten sonra karşı cinsle en ufak bir hatasını görmedim. Kadınlarla tokalaşmaz bile yani o derece. Ama sıkıntı şurda ne zaman geçmişten laf açılsa beyfendinin hiç pişmanlığı yok. Bekarlığımı yaşadım die yediği haltları övüne övüne anlatır. İşte bende buna uyuz oluom. Hele tatilllerde memleketine gidince o eski çıktığı kızları görünce delleniom herifin canına okuyom bide eşim gerçekten yakısıklı ve çok dikkat ceken bir yapıya sahip konuşması gülüşü oturması kalkmasıyla insanları çevresine rahatça toplayabilio. Ayrıca eşim evin tek erkek çocuğu olduğu için sağolsun ailesi tarafından şımarık ve pohpohlanarak yetiştirilmiş. Kendisini övdürmeyi aşırı sever. Benle evlenmeden 1 sene öncesine kadar. yan apartmanından bi kızla 3 sene çıkmış ve görümcemden duydugum kadarıyla bunlar çocuk aldırmıs. Kızda hala orda oturuo ve bekar. Kız tatilllerde geldiğimizde eşimin içine girecek gibi bakıo. Güzel alımlıda bi kız. Ailevi nedenlerden evlenememişler güya. Şimdi bu durumda ben napıyım kaynanamgilin 30 yıllık evini değiştirecek halim yok. Tatillerde eşimin memleketine gitmek istemiyorum. Düğün çarsı pazar piknik hersey burnumdan gelio. Küçük bir yer bide. Maşşalah beyfendinin zamanında yediği hurmalarda hep karşıma çıkıo şimdi yine tatil zamanı ve eşim hazırlan memlekete gidecez dio. Lütfen bana akıl verin!
Bunlara hiiç takılma gayet rahat ol her daim bakımlı ol kendine hayran bıraktıracak kadar eşini koluna tak gez havanı cakanı at eşinede devamlı bu konuları acma aslında önemsememiş gibi davran cunku o konular coktan kapanmış gundeme getırıp boşyere gerılmeyın hayatını yasa keyfıne bak bence canım (:

• Beğen
Reactions: Cac
Esin ayri alem gorumcen ayri. Madem geçmişle ovunmeyi guzel bir sey sayiyo aynisini sen de yap. Hep esinin ovunmeleri seni pistirmis. Sen de eski maceralarindan bahset bakalım napiyor.

soru 1:) sizin bir memleketiniz var mı?
Öneri 1:psikoloğa gidin.

Arkadaşlar siz gerçekten evlenip bir hayatı paylaşmayı "bir adamı kapmak " olarak mi değerlendiriyorsunuz.
Üstüne birde sanki biriyle olmak bir başarıymış gibi göğsünü gere gere dolaşacakmış??
Evlilik böyle bir şey mi ? Bende sevgi ve anlayışla kurulan bir paylaşım olgusu sanıyordum.
Hatunun derdi aşk sevgi değil ki, eşinden de emin konuşuyor. Exlerin varlığından rahatsız sadece, ne yapacak hayatı kendine zehir mi etsin. Göğsünü gere gere dolansın neden takıntı haline getirsin. Ben kendi psikolojisi için yapması gerekeni söyledim. Ha, benim eşim de çapkındı, benim eşimin de exleri var, benim de var. Çok da umrumda mı? Yoo! Çünkü ben yeteri kadar kendime güveniyorum. Konu sahibinin bu güveni yok kendisine, ben de psikolojik olarak bu güveni verecek bir öneri sundum. Evlilik ile ilgili görüşlerimi yeri gelirse başka bir konuda paylaşırım.

serife05 serife05 eşinizle evlenmeden önce bu detayları bilmiyor muydunuz ? Bile bile evlendiyseniz şimdi yakınmanız abes. Sonradan ortaya çıktıysa eşinizle de görümcenizle de konuşun derim, zira eşinizin kafası hiç iyi bir kafa değil.

Bence asil essek kocasi ki durum ve olayin ne kadar igrenc ve yanlis oldugunu anlamadan hala karisina anlatabiliyor:KK43: Benim anlamadigim neden esine degilde esinin birlikte oldugu ve hamile birakip evlenmeyip cocuk aldirdigi sahis gunah kecisi Ilan ediliyorda,neden es kisi korunacak kisi oluyor.??? Aynisini bir kadin yasayip,esine anlatsaydi burda biz kadinlar tarafindan taslanacakti. Sanki olayi tekbasina gerceklestirmis gibi!!!:KK43:(
Canım adam o zaman o kadına sahip çıkacaktı biz kimseyi taşlamıyoruz sadece arkadaşımız yazmış ne yapabilirim kocamı yiyecekmiş gibi bakıyor diye geçmişin muhasebesini yapmak bize düşmez. Demekki aralarında birşey olmuş ayrılmışlar şimdi kızda diyor kocAmı yiyecekmiş gibi bakıyor. Bakmasın kardeşim niye baksın ki? Ha görür bakar geçer o ayrı göz sonuçta ama adamın içine düşecekmiş gibi bakamaz arkadaşım. İsterse boşandığı çocuklarının anası olduğu kadın olsun insan gibi bakarsa baksın ama başka türlü olmaz ayıp. Kocada da suç çar ama başta izin vermeyecekti sus ben senin geçmişini dinlemek zorunda değilim diyecekti

Yasamasina hic bir lafim yok da ovune ovune anlatmasi cok rahatsiz edici.

O gunleri ozluyorsan kapi su tarafta diye bozun bir dahakine.

Yok lafini etmese hic problem yok bence. genclikte olur oyle seyler. Benim de cok sevgilim oldu baya flörtöz bir seydim :')
Simdi kimseye bakmam cunku genclikte yasadim doydum bitti.

Benimkinin gecmiside kalabaliktir. Biseyler yasamis zamaninda. Ama hic bi zaman bekarligimi yasadim pisman degilim dedi. Hatta bana cok pişmanım keske herseyi ilk senle yasasaydim ama gecmisimi degistiremem dedigini bilirim. He bi yandan iyi diyo cunku beni bugune getiren sey dünüm boyle bi insan olmami saglayan sey eski arkadasliklarim iliskilerim diyo. Hak veriyorum. Kaderinin ilk benimle yazilmasini benimle ilkleri yasamayi oda isterdi bunu biliyorum ama gecmis gitmisss.
Esinizin tavri hic hosuma gitmedi. Baslarda bende cok sorun ederdim 3 senelik sevgilisi yakin oturuyodu ona hala yakin gerci ama cok guzel bi turumla benim takintilarimi aşmamı sağladı sağolsun.
Esinizinde sizin neye kizdiginizi bozuldugunuzu anlamasi lazim. Ben hak verdim size

Back
X