Eşimin canımı sıkan geçmişi

Ben hep soyle düşünürüm benden oncesi beni rahatsiz etmez onemli olan benden sonrasi.
Ama sizin soyle bir durumunuz var esinizin bunlari hala konusmasi. Gecmiste olan gecmiste kalmaki konusu bile edilmemeli. Gizlenmeli deniyorum, hersey ilk basta tanisma evresinde anlatilmali ve orda kalmali. Evlilikten sonra bahsi gecse sikinti olabiliyor maalesef. Bence esinizle acik acik konusun. Ayni seyi sizin yapmaniz halinde ne hissedecegini sorun

Valla haklısın ama yapacak birşey Yok ailesi sizi görmek ister ya kulağını gözünü kapatacaksın ya da adamın yanından kolundan ayrılmayacaksın. O kıza da ters bi bakış at dik dik eşşek değilse anlar

Bu kadar dert edinmenize hiç gerek yok. Eşinizin bir yanlışı olmadığı sürece kendinizi bunaltmayın. Geçmişimizi silecek halimiz yok. Ayrıca görümcenin yaptığı çok ayıp bu kadar özel bir şeyi ancak eşiniz söyleyebilirdi. Ve anlamadığım siz varken kadın nasıl eşinize bakabiliyor? Ben çok sinirli bir yapıya sahibim görsem herhalde elimde kalırdı. Ama tabi siz öyle bir şey yapmayın fakat temkinli olun derim.

Bir de eşinize şunu sorun; ben geçmişimde yaşadıklarımı övünerek anlatsam hoşuna gider mi?
Biz gelinlik bakarken kv bana esimin evw attigi kizlari anlatti. Ben şok:)) sinirlwnmemi istedi sanirim ama ben gecmis gecmiste kaldi, simdi benim yanimda dedim. Tabi so ra es adayina sordum sen niye anlatmadin diye. Anlatmaya degecek bir sey degildi. Onun abarttigi gb degil ustelik dedi. Eski sevgililerini anlatmisti. Neden evlenemediklerini falan hep anlatti. Esin anlatmasi hos degil! Digerlwri sinir etmek icin bahseder. Onlari memnun etmemek lazim.

bu hikayenin özeti yakışıklı, zengin,çapkın ve saygın mesleği olan adamın her türlü cevizi kırıp sonunda köyden saf bir kızcağızı alıp evlenmesi olarak çıkacak, yani bana öyle geliyor :KK70:
Aynen:) şu tabırlerı kullanan kadın profılı o şekilde canlanıyor gözümde:) :)

Arkadaslar olumlu olumsuz yorumların hepsine teşekkür ediyorum. Evet tabiki sevgiliyken nişanlıyken eşimin geçmişini öğrenmeye çalıştım. Her erkek gibi benimde yaşanmışlıklarım oldu dedi ve ayrıntıya girmedi. Ben bu cocuk aldırma olayını görümcemden öğrendim. Ayrıca belirttiğim gibi arkadaslar evlendikten sonra eşimin gerçekten kadınlara karşı en ufak bi zaafiyetine şahit olmadım. İnanın kendi akrabalarıyla bile kolay kolay tokalaşmaz. Sadece kendinin övülmesi çok çok hoşuna gider. Sabah aksam tamam sen çok yakışıklısın saçların çok hoş yeşil gözlerin çok güzel desem inanın benim her dediğimi yapar o derece yani. Bazı arkadaslar sormuş benim ilk sevgilim ilk elini tuttuğum eşim.
“Her erkek gibi” mi? Her insan gibi dese biraz yumuşayacaktım ama yok yani olmuyor her hareketi her sözü falso adamın. Sen de eline erkek eli değmeden evlenmişsin onunla. Eee herhalde yani “her erkek gibi” birçok kadınla beraber olup hiç ilişkisi olmamış kadınla evlenecekti. Başka türlüsü şaşırtırdı beni.

Arkadaşlar siz gerçekten evlenip bir hayatı paylaşmayı "bir adamı kapmak " olarak mi değerlendiriyorsunuz.
Üstüne birde sanki biriyle olmak bir başarıymış gibi göğsünü gere gere dolaşacakmış??
Evlilik böyle bir şey mi ? Bende sevgi ve anlayışla kurulan bir paylaşım olgusu sanıyordum.
Başarı olarak kabul edildiği için “evlenemedim, evde kaldım” bunalımı oluyor ya zaten kadınlarda. Elaleme göstermek için evlenilir, en şatafatlı nişanlar düğünler yapılır, sosyal medyada anında soyisim değişir vs. Büyük zafer. :KK53:

Valla haklısın ama yapacak birşey Yok ailesi sizi görmek ister ya kulağını gözünü kapatacaksın ya da adamın yanından kolundan ayrılmayacaksın. O kıza da ters bi bakış at dik dik eşşek değilse anlar
Bence asil essek kocasi ki durum ve olayin ne kadar igrenc ve yanlis oldugunu anlamadan hala karisina anlatabiliyor:( Benim anlamadigim neden esine degilde esinin birlikte oldugu ve hamile birakip evlenmeyip cocuk aldirdigi sahis gunah kecisi Ilan ediliyorda,neden es kisi korunacak kisi oluyor.??? Aynisini bir kadin yasayip,esine anlatsaydi burda biz kadinlar tarafindan taslanacakti. Sanki olayi tekbasina gerceklestirmis gibi!!!:((

Kadına doymus adamın adamlıgına doyum olmazmış canım benimde esımin geçmişi bayagi kabarik 28yasinda 3yillik evliyim evlendgmzden beri hıc skinti yaşamadm adam yaşamış doymuş artk ondan korkmuyorum bence sende korkma bi yanliş gormemissin iste.gençliginde yaşamayandan korkcan bi merak kaliyo içlerinde bi süre snra o meraklarni gdermek istiyolar
Tespite tepki olarak doğduğunuza inanmak istiyorum.
Iki tespitciğinizden de ölesiye nefret ettim. Kadına doymak ne? Ben bu cümleyi okurken gözlerim utandı. Siz düşünürken hiç ar ettiniz mi?
Kocası kadına doymuşmuş da hiç sorun yaşamamış da.
Ha bir de geçmişi kabarık olmayan erkekler sonradan merak ediyor öyle mi? Zehir evladı mübarek.
Bir de şu tokalaşma olayı var. Tokalaşmamanın neyini övüyorsunuz. Bir tokalaşmadan dahi etkilenebilen kocalarınız mi var nedir? Tercih meselesi diyip saygı duymaya çalışalım da övmeyin bari ayıp.

Her insanin bir gecmisi var elbet. ama eger yeni bir iliski icerisindeysen bunu dillendirmeye gerek yok. yaptiklarindan pisman degilse bile bunu senin icin kendisine saklamali. esinle bu konuyu konusmalisin oncelikle.

Geçmiş geçmişte kalır, önemli olan çiftlerin birbirini tanıdıktan sonraki hayatı.

Burada sorun eşinizin geçmişini övünerek anlatması, kendisi her şeyi yaşayıp eline erkek eli değmemiş biriyle evlenmesi, böyle biriyle evlendiği halde kendi geçmişini övünerek anlatmaya devam etmesi. Eşinizin zihniyeti çok berbat gerçekten.

Geçmişinden utansın demiyorum ama dillendirmesine gerek yok. Bunu bu kadar övünülecek bir şey sanıyorsa kim bilir erkek ortamında ne muhabbetler yapıyordur. Bu karakterde erkekler de eşlerini aldatır çoğunlukla.

Ayrıca erkek müşterilerle sevgilimin yanında tokalaşıyorum hep. O da kadınlarla aynı şekilde. Tokalaştıktan sonra tavandan disko topları inip üzerimize köpük yağmıyor. :işsiz:

Anladığım kadarıyla siz eşinize güvenmiyor gönlü kayabilir bir profil potansiyeli görüyorsunuz. Kaliteli adamın ağzının içine de girse dönüp bakmak istemiyorsa bakmaz. Eğer sıkıntı buysa eşinizle çözmelisiniz. Gerekiyorsa ciddi şekilde sorun çıkararak. Yok sorun yalnızca o kız ise eşinizde bir problem yoksa o zaman endişelenecek de birşey yok demektir. O kız bakar. Normal. Empati kuralım... 3 seneni vermişsin. Evlenmek istemişsin aileler izin vermemis. Türlü hayaller kurmuşsun kursağında kalmış. Üstelik aşık olduğun adamdan hamile kalmis ve onu aldırmışsın. Seneler sonra da eşi ile gelip giderken görüyorsun. Sen olsan sen de bakarsın. Suç o kızda değil eşiniz olacak adamda. Bu bi vebal. Umarım sıkıntılarınız en kısa vakitte çözüme ulaşır. Herşeyden önce Allah inşallah diğer kıza da ona hakettiği değeri verecek bir adamla yuva kurmayı nasip eder. Böylece herkes muradına ermiş olur. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Mrhba kızlar 27 yasındayım. Eşimde 29 yaşında kariyerli saygıdeğer bir mesleği var.2.5 yasında bir çocuğumuz var. Evliliğimiz genel olarak iyi şükür. Sorunum şu ki. Eşimin benle evlenmeden önceki geçmişi çok kabarık. Allah için günahını alamam benle evlendikten sonra karşı cinsle en ufak bir hatasını görmedim. Kadınlarla tokalaşmaz bile yani o derece. Ama sıkıntı şurda ne zaman geçmişten laf açılsa beyfendinin hiç pişmanlığı yok. Bekarlığımı yaşadım die yediği haltları övüne övüne anlatır. İşte bende buna uyuz oluom. Hele tatilllerde memleketine gidince o eski çıktığı kızları görünce delleniom herifin canına okuyom bide eşim gerçekten yakısıklı ve çok dikkat ceken bir yapıya sahip konuşması gülüşü oturması kalkmasıyla insanları çevresine rahatça toplayabilio. Ayrıca eşim evin tek erkek çocuğu olduğu için sağolsun ailesi tarafından şımarık ve pohpohlanarak yetiştirilmiş. Kendisini övdürmeyi aşırı sever. Benle evlenmeden 1 sene öncesine kadar. yan apartmanından bi kızla 3 sene çıkmış ve görümcemden duydugum kadarıyla bunlar çocuk aldırmıs. Kızda hala orda oturuo ve bekar. Kız tatilllerde geldiğimizde eşimin içine girecek gibi bakıo. Güzel alımlıda bi kız. Ailevi nedenlerden evlenememişler güya. Şimdi bu durumda ben napıyım kaynanamgilin 30 yıllık evini değiştirecek halim yok. Tatillerde eşimin memleketine gitmek istemiyorum. Düğün çarsı pazar piknik hersey burnumdan gelio. Küçük bir yer bide. Maşşalah beyfendinin zamanında yediği hurmalarda hep karşıma çıkıo şimdi yine tatil zamanı ve eşim hazırlan memlekete gidecez dio. Lütfen bana akıl verin!
Gerçekten çok yıpratıcı şeyler bunlar ... Eşinle ciddi ciddi konuş .. Ben sürekli geçmişte ki sevgililerimden bahsetsem naparsin falan de yani .. Ben olsam dayanamazdım bu ney böyle

Ya gülüm tapu sende niye böyle ozguvensizlik ya. Kadınların genel sorunu. Valla benim eşim de çok dikkat çeker sevilir herkes tarafından ve ben gurur duyarım bunla ovunurum. Bende dikkat ederim kendime giyim kuşamımasacima başıma. Ve eski sevgilisinin bilmem neymiş boşver ya kendine güven eşinin canını sıkma yanında ol onlar eski sen kalıcı bunu unutma.

Ya gülüm tapu sende niye böyle ozguvensizlik ya. Kadınların genel sorunu. Valla benim eşim de çok dikkat çeker sevilir herkes tarafından ve ben gurur duyarım bunla ovunurum. Bende dikkat ederim kendime giyim kuşamımasacima başıma. Ve eski sevgilisinin bilmem neymiş boşver ya kendine güven eşinin canını sıkma yanında ol onlar eski sen kalıcı bunu unutma.
Tapusu onda olsa da dikkat etsin de kocası alt kiraya vermesin kendini. Taşınır mallarda özellikle belirtmedikçe alt kira serbesttir çünkü.

Konu, yorumlar... beynim yandı. Kendinizi nasıl bu kadar metalaştırıyorsunuz aklım almıyor. Yok adamı kapmışmış, yok düşman çatlayacakmış, yok kadına doymuşmuş :kusmuk:

Kadınlar icin yaşanması bu kadar zor bir ülkede, sadece cinsiyetimizden ötürü bunca zorlukla başederken, bunca adaletsizliğe uğrarken hala bu zihniyete sahip kadınların olması, söyleyecek kelime bulamıyorum.

Kadınlara yönelik yaşanan tüm olumsuzluklarda bu zihniyetlerinde payı var, katledilen tüm kadınlarda bu zihniyetinde vebali var. Sen kendini bu kadar değersizleştirirsen, erkeği bu kadar pohpohlarsan, zaten doğuştan beri üstün görülen erkek senin yaşayıp yaşamayacağında da söz hakkının kendinde olduğunu görür. Erkeklerden çok bu zihniyetteki kadınlardan nefret ediyorum, hızlı bir şekilde yok olmalarını dilerim :sinirli:

Bence serife05 hanım mal sahibiyle bir görüşsün. Bu malın tavanı sızdırıyor çünkü.

Back
X