Eşimin çevresinin misafirliği

Haklısınız eşim bunu diyemediği için her seferinde tekrar aynı şeyleri yapıyorlar.

kesinlikle haklısınız. ama ne diye yemek temizlik yapıyorsunuz ki? veya daha ötesi niye kabul ediyorsunuz? kusura bakmayın bu gece evde yokuz diyeceksiniz. önceden haber verseydiniz misafir edebilirdik. diyeceksiniz
Ben şu an evde yokum. Eşim mahcup olmamak için evi süpürüp silicem dedi. Bir de mutfak alışverişini kendine kadar almıştı mecburen yemeklik almam lazım diye düşündü.

Evin hanımı yok ne işleri var hırlısı var hırsızı var.
Oooooldu herkese bir anahtar verin .

Çok sabırlısınız maşallah diyeyim :)

Haklısınız çok rahatsız edici bir durum açmayın kapıyı evde yokuz müsait değiliz deyin yada geldiklerinde yüz vermeyin ilgilenmeyin anlasınlar istenmediklerini.
Evimize gelip otel gibi davranan bazı arkadaşlarına aynen böyle diyoruz müsait değiliz, başka misafirimiz var diyoruz. Başa çıkamayınca söylüyoruz.

Ben şu an evde yokum. Eşim mahcup olmamak için evi süpürüp silicem dedi. Bir de mutfak alışverişini kendine kadar almıştı mecburen yemeklik almam lazım diye düşündü.
anlıyorum da siz böyle ağarladıkça elbette gelirler. hoop geliyoruz diyorlar, ev temizleniyor, yemek pişiyor.
sahil kenarındaymışsınız haftaya da biz mi gelsek diye düşünmeye başladım

Ne yani ben evde yokum elalemin karısı gelip benim evimi otel gibi kullanacak doğrumu anlıyorum , o kadınındamı aklı yok , allah allah bu nasıl genişlik arkadaş .
Aynen anladığınız gibi. Benim kızdığım da bu. Biz birine yatılı gitmiyoruz, oldu da zorda kaldık gittik 1 hafta önceden arayıp haber veriyorum, müsait mi soruyorum. Eşimi de bu konuda tembihliyorum hepb kimsenin evine pat diye gitme, gitmeden haber ver diye.
Zaten kadına da kızıyorum ben evde yokken neden evime gelmeyi kabul ediyor. Bir otelde pansiyonda kalmak çok zor olmamalı. Maksimum 200 tl para verirler ama zor durumlar için otel seçeneğini asla düşünmüyorlar

anlıyorum da siz böyle ağarladıkça elbette gelirler. hoop geliyoruz diyorlar, ev temizleniyor, yemek pişiyor.
sahil kenarındaymışsınız haftaya da biz mi gelsek diye düşünmeye başladım
Ahaha buyrun gelin, sıcaklarla beraber mücadele ederiz
Bir de aşırı sıcak olduğu için klima derdi var tabi. Klima tek bir odamızda var. Yazın orda yatıyoruz. Eşim de kara kara düşünüyor yatakları oraya yaparım ama kapıyı kapatınca ben yatak odasında ölürüm muhtemelen diye çünkü klimayı açıp tüm evi soğutuyoruz normalde, evimiz pek büyük değil.

Sizde bi dahaki sefere size böyle yapanların kapısına habersiz dikilin. Saygısızlar ya. Telefonlara cvp vermeyin kapıyı açmayın. Evde yokum,rahatsızım,hastayım, tadilat yapıyorum, misafirim var diyip sürekli geçiştirin. Bunları derkende egerki acilse işiniz pansiyon ayarlıyalım burdan size diyin

Kim gelecekse arayın ben evde yokum kusura bakmayın böylede uygun bulmuyorum ben evdeyken başka zamanbuyrun gelin derdim .
E anlayan anlasın bi zahmet.
Doğru dediniz. Benim de yapmak istediğim bu. Aslında bunu demeye bile gerek yok. Karşımızdaki aile söylemeden bile anlamalı. Eğer biz bir yere gitmek durumunda kalsak ve evde eşi olmasa, eşime derim ki hadi otele gidelim orda işimiz yok. Hoş olmaz.

ayyy beraber çalıştığım bir abi vardı aynı sizin gibi sürekli bir misafirleri gelirdi ailesinin bulunduğu il daha küçük bir ildi ve yakınları bizim yaşadığımız yere gelirdi sürekli teli çalar çok uzak tanışmışlıkları olanlar bile gelirdi ve ben şaşırırıdım eşin nasıl tepki veriyor diye olumlu derdi. bir gün eşiyle danıştım çok tatlı iyimser bir bayandı kötü bir şey demedi ama pekte mutlu değildi bu durumdan ve eşine birşey diyemiyordu mesela kadın 8 aylık hamileyken bile gelenler olmuştu çok şaşırmıştım. ben olsam dayanamam açık ve net evet çok iyimserimdir ama bu konuda çok katıyım. kimsenin evine habersiz gitmem kimseyi zor durumda bırakmam ve aile hayatına saygılıyımdır ve asla kimsede kalmak istemem ben başka bir ile gidip o ilde işim varsa otel vs tercih ederim yinede insanları rahatsız etmem tamam bazen zor durumlarda kabullenilir ama bunu insnaalr alışkanlık haline getiriyorsa bir dur demek lazım oluyor bence ve bu işide siz çözemezsiniz o mesafiyi eşiniz koymalı sonuçta onun akrabaları siz ne yaparsanız yapın ters teper gelin ya istemez olur tatlı dille eşinize anlatın çözmesi gerektiğini

Çok mantıklı dediğiniz şey. Eşimin bir arkadaşına ve eşine aynen böyle yapıyoruz. Bir kere gelip hayatımın ev kötü misafir ağırlamasını yaşattılar bana. Şimdi eve kabul etmiyoruz. Eşim de istemiyor kabul etmiyor.

Seni iyi anlıyorum en nefret ettigim şey birine çat kapı gidilip gelinmesi bn komşuma bile haber vermeden gitmeye çekinirim çünku herkesin ev hali belli olmuyor eşinde çaresiz arada kaliyor ne ypsin cok zor ailesine diyebilse bile arkadas ve akrabalara demek zor ondan müsait degiliz bi yere gidioruz ya da evde yokuz deyin bide o gelenlerin şimarik cocugu varsa en berbati insan deliriyo sizin evi yol gecen anı yapmislar ihtiyac oldukca geliolar size özel olarak degil ya dugun ya hastane yada tatil bu cok ayip arada kadinlarla sohbet ederken igneli laf söyleyin

Çok güzel yazmışsınız. Ben misafir gelmesine karşı değilim gelsinler tabi ki ama benim kızdığım habersiz gelmeleri ve ben evde yokken evimde yatılı kalınması. Eşim istemese bile kötü olmamak adına mecbur kabul ediyor. Diyorum zaten sen bu saygısız arkadaşlarının evine böyle haldır huldur girebiliyon mu diye, hayır diyor. Ben de kızınca bir kere yapsana görsünler nasılmış diyorum ama tabi ki bu saygısızlığı başkasına yapmasını istemem. Şuan benden daha sinirli ve canı sıkkın çünkü iş başa düştü. Maalesef tatlı yüzlülüğünün cezasını çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…