İyi demek ki isteyince reddebiliyormuş insanları.Çok mantıklı dediğiniz şey. Eşimin bir arkadaşına ve eşine aynen böyle yapıyoruz. Bir kere gelip hayatımın ev kötü misafir ağırlamasını yaşattılar bana. Şimdi eve kabul etmiyoruz. Eşim de istemiyor kabul etmiyor.
Bir ikisini hiç bahane bulmadan reddedinHerkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, çevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilçesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
Sorun şu ki ne zaman ailemin yanına gelsem, eşimin tarafından ya ailesinden birileri ya da arkadaşları yatılı olarak geliyor. Gelmelerinde sorun yok ama gelmeden önce belirli bir zaman diliminde haber verme huyları yok.
Mesela özellikle eşimin ailesi dediğim gibi 2 saatlik mesafedeler gelmeden önce arayıp evde misiniz, müsait misiniz diye aramıyorlar. Bir bakmışsınız telefon çalmış kapı çalmış "biz geldik" diye. Sonuçta evde ev kıyafetimle oturuyorum bir de bulunduğumuz şehir bir sahil şehri acayip sıcak oluyor, evde rahat şeyler giyiyorum. Bazen üstümü başımı değiştirmeye yetişemiyorum. Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Eşim de bu konudan muzdarip bir kaç kere ailesine neden gelmeden haber vermiyorsunuz arayın dese de bir sonuç alamadık. Üstüne gidersem de ne yapayım köylü insanlar ancak bu kadar biliyorlar diyor.
Sadece ailesi değil memleketinden gelen arkadaşları da aynı şekilde. Devamlı olarak bir hastane işi, düğün işi için yaşadığımız yere geliyorlar. Gelmeden tabi ki aramak yok. Mesela düğüne gelmiş olsunlar düğün gece 12de bitmiş olsun o saatte eve gelebilir miyiz diye arıyorlar. Gece kalkıp 12 -1de yatak yapmak sinirimi bozuyor çünkü yatmış oluyorum. Hastane işi olur yine aynı şey. Otel olayını hiç bilmiyorlar. Bir de eve gelince çok saygısızlar her yeri sanki kendi evleri gibi açıyorlar edep-adap bilmiyorlar.
Şu an ailemin yanına geldim. Yine şimdi bir arkadaşı oğluna hastanede bir müdahale yaptıracakmış. Bunu da dün gece yarısından sonra mesajla bildirmiş. Eşim benim evde olmadığımı söylese de gelecekler. Bunu yapan kişiler de aile yani tek erkek değil. Benim anlamadığım hadi erkek düşünemedi neden kadın bunu düşünemiyor. Bu emrivakiler beni rahatsız ediyor. Eşim de çok gerildi evde yokum diye. Temizlik yapıyor evi topluyor, yemek alışverişi yapacak. Ha bir de dediğim gibi tatil bölgesindeyiz gelince biraz da tatil yapmak istiyorlarmış.
Size sormak istediğim şu, ben yanlış mı düşünüyorum, anlayışsız mıyım. Sizler bu misafirlik işlerini nasıl yapıyorsunuz, hem birine giderken hem size gelirlerken. Şimdiden teşekkür ederim. Farklı düşünceler varsa kendimi bu konuda değerlendireceğim.
Evi sahil kesiminde olan kişilere dert bu vallahi , yaz gelsin istemez insan , şaştım kaldım . Ee siz kadını arayın ben evde yokum diye , bu artık iyi niyeti suistimal artık yani .Aynen anladığınız gibi. Benim kızdığım da bu. Biz birine yatılı gitmiyoruz, oldu da zorda kaldık gittik 1 hafta önceden arayıp haber veriyorum, müsait mi soruyorum. Eşimi de bu konuda tembihliyorum hepb kimsenin evine pat diye gitme, gitmeden haber ver diye.
Zaten kadına da kızıyorum ben evde yokken neden evime gelmeyi kabul ediyor. Bir otelde pansiyonda kalmak çok zor olmamalı. Maksimum 200 tl para verirler ama zor durumlar için otel seçeneğini asla düşünmüyorlar
Eşiniz yine bu şekilde gelen misafiri kabul ederse ne yemek yapın ne temizlikHaklısınız eşim bunu diyemediği için her seferinde tekrar aynı şeyleri yapıyorlar.
en hoşlanmadığım şeyler bunlar ya sonuna kadar haklısınız. evde yokuz ya da müsait değiliz kusura bakmayın diceksiniz yapacak bişey yokHerkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, çevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilçesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
Sorun şu ki ne zaman ailemin yanına gelsem, eşimin tarafından ya ailesinden birileri ya da arkadaşları yatılı olarak geliyor. Gelmelerinde sorun yok ama gelmeden önce belirli bir zaman diliminde haber verme huyları yok.
Mesela özellikle eşimin ailesi dediğim gibi 2 saatlik mesafedeler gelmeden önce arayıp evde misiniz, müsait misiniz diye aramıyorlar. Bir bakmışsınız telefon çalmış kapı çalmış "biz geldik" diye. Sonuçta evde ev kıyafetimle oturuyorum bir de bulunduğumuz şehir bir sahil şehri acayip sıcak oluyor, evde rahat şeyler giyiyorum. Bazen üstümü başımı değiştirmeye yetişemiyorum. Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Eşim de bu konudan muzdarip bir kaç kere ailesine neden gelmeden haber vermiyorsunuz arayın dese de bir sonuç alamadık. Üstüne gidersem de ne yapayım köylü insanlar ancak bu kadar biliyorlar diyor.
Sadece ailesi değil memleketinden gelen arkadaşları da aynı şekilde. Devamlı olarak bir hastane işi, düğün işi için yaşadığımız yere geliyorlar. Gelmeden tabi ki aramak yok. Mesela düğüne gelmiş olsunlar düğün gece 12de bitmiş olsun o saatte eve gelebilir miyiz diye arıyorlar. Gece kalkıp 12 -1de yatak yapmak sinirimi bozuyor çünkü yatmış oluyorum. Hastane işi olur yine aynı şey. Otel olayını hiç bilmiyorlar. Bir de eve gelince çok saygısızlar her yeri sanki kendi evleri gibi açıyorlar edep-adap bilmiyorlar.
Şu an ailemin yanına geldim. Yine şimdi bir arkadaşı oğluna hastanede bir müdahale yaptıracakmış. Bunu da dün gece yarısından sonra mesajla bildirmiş. Eşim benim evde olmadığımı söylese de gelecekler. Bunu yapan kişiler de aile yani tek erkek değil. Benim anlamadığım hadi erkek düşünemedi neden kadın bunu düşünemiyor. Bu emrivakiler beni rahatsız ediyor. Eşim de çok gerildi evde yokum diye. Temizlik yapıyor evi topluyor, yemek alışverişi yapacak. Ha bir de dediğim gibi tatil bölgesindeyiz gelince biraz da tatil yapmak istiyorlarmış.
Size sormak istediğim şu, ben yanlış mı düşünüyorum, anlayışsız mıyım. Sizler bu misafirlik işlerini nasıl yapıyorsunuz, hem birine giderken hem size gelirlerken. Şimdiden teşekkür ederim. Farklı düşünceler varsa kendimi bu konuda değerlendireceğim.
Ben de sizin gibi düşinüyorum. İnsan komşuya gitse bile haber vermeli önceden. Zaten böyle bir aile terbiyesinden geldim. Kimseyi gidip rahatsız etmeyiz. Eşimle farklı kültürlerde yetişmişiz. Zaten sohbet ederken her zaman söylüyorum çat kapı misafiri hiç sevmem, gelmeden mutlaka haber verilmeli, ben böyle şey hiç görmedim diyorum. Ama sığ bir çevre, bunu samimiyet görüyorlar. İğnelemektense net olmayı seviyorum ama cümlelerim yerine ulaşmıyor.Seni iyi anlıyorum en nefret ettigim şey birine çat kapı gidilip gelinmesi bn komşuma bile haber vermeden gitmeye çekinirim çünku herkesin ev hali belli olmuyor eşinde çaresiz arada kaliyor ne ypsin cok zor ailesine diyebilse bile arkadas ve akrabalara demek zor ondan müsait degiliz bi yere gidioruz ya da evde yokuz deyin bide o gelenlerin şimarik cocugu varsa en berbati insan deliriyo sizin evi yol gecen anı yapmislar ihtiyac oldukca geliolar size özel olarak degil ya dugun ya hastane yada tatil bu cok ayip arada kadinlarla sohbet ederken igneli laf söyleyin
Olması gereken sizin yaptığınız gibi. Aslında bir gün öyle olduğu gibi açıcam kapıyı, ama utanmazlar bana mana bulurlar. Yetişme tarzlarımız farklı maalesef. Bu konu yüzünden başta çok fazla karşı karşıya geldim eşimle. Şimdi eşim de değişti ama kıramadıklarına hayır diyemiyor hala. Şu konuyu da bir çözebilse çok iyi olacak ama çekiyoruz.Habersiz geliyorlar ise uygunsuz kıyafetler ile açın kapıyı. utanır bir daha habersiz gelmezler heralde:)
Bu ne ya okurken sinir oldum.
Madem habersiz geldiniz ben uyuyordum kusura bakmayın yatacak yer bulun içeride deyin.
Geldiklerine bin pişman edin yani.
aaa haber verseydiniz hazırlıklı olurduk diye de pişkinlik yapın. yapmazsanız önünü alamazsınız.
ben haber verenlere bile kaç kişi gelecekseniz ona göre yemek yapım , fazla kişi gelirse yemeğim yetişmez diyorum...
çünkü sonu yok.
Evimize gelip otel gibi davranan bazı arkadaşlarına aynen böyle diyoruz müsait değiliz, başka misafirimiz var diyoruz. Başa çıkamayınca söylüyoruz.
Başından beri eşimle bu sorun oldu aramızda. Başta benim dediğime de anlam veremiyordu. Çünkü yetiştiği çevrenin davranışları ve ona normal geliyordu.ama başka ortamlara girince ve farklı kültürlerden ailelerle tanışıp arkadaş oldukça benim dediklerime hak verdi. Hayır dedikleri var, benim aklım hayır diyemediklerindeİyi demek ki isteyince reddebiliyormuş insanları.
Dışarıdaki insanları eğitemezsiniz ama eşinizi yönlendirebilirsiniz.
Şimdilik kabul etmiş durumda. Ama kendi akrabalarına gitme durumları da varmış onu öğrendim. Açıkçası akrabalarına gideceklerini sanmıyorum ama akşam görücez nasıl olacak.gelecek kisinin karisini sen ara ben evde yokum ama internetten bakarsan bos otel pansiyon bulursun de.
Şu an kabul etmiş. Ama uyarıyorum bir dahaya ders olsun lütfen kabul etme diye.Esiniz de benim planim var suraya gitcemmorda kalcam evde yokum desin hani kabul etmek zorunda degilsiniz
Eşiniz hanim evde yok bende yanına gideceğim kusura bakmayin diyebilirdi evin hanımı yokken bizde kimse gelmez gitmez siz biraz fazla yüz vermissinizHerkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, çevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilçesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?