Eşimin çevresinin misafirliği

İyi demek ki isteyince reddebiliyormuş insanları.
Dışarıdaki insanları eğitemezsiniz ama eşinizi yönlendirebilirsiniz.

Bir ikisini hiç bahane bulmadan reddedin
Kimseye beleş otel hizmeti vermek zorunda değilsiniz

Evi sahil kesiminde olan kişilere dert bu vallahi , yaz gelsin istemez insan , şaştım kaldım . Ee siz kadını arayın ben evde yokum diye , bu artık iyi niyeti suistimal artık yani .

Haklısınız eşim bunu diyemediği için her seferinde tekrar aynı şeyleri yapıyorlar.
Eşiniz yine bu şekilde gelen misafiri kabul ederse ne yemek yapın ne temizlik
Ben bize kadar yemek yaptım kabul etmeden önce düşünseydin deyip kestirip atın

Gelenlere farklı yemek yapacağım diye uğraşmayın koyun bulgur pilavını önlerine
Haberleri falan gelmiyorlar ki ayıp olur diyesiniz

en hoşlanmadığım şeyler bunlar ya sonuna kadar haklısınız. evde yokuz ya da müsait değiliz kusura bakmayın diceksiniz yapacak bişey yok

Habersiz geliyorlar ise uygunsuz kıyafetler ile açın kapıyı. utanır bir daha habersiz gelmezler heralde:)
Bu ne ya okurken sinir oldum.
Madem habersiz geldiniz ben uyuyordum kusura bakmayın yatacak yer bulun içeride deyin.

Geldiklerine bin pişman edin yani.

aaa haber verseydiniz hazırlıklı olurduk diye de pişkinlik yapın. yapmazsanız önünü alamazsınız.

ben haber verenlere bile kaç kişi gelecekseniz ona göre yemek yapım , fazla kişi gelirse yemeğim yetişmez diyorum...

çünkü sonu yok.

Ben de sizin gibi düşinüyorum. İnsan komşuya gitse bile haber vermeli önceden. Zaten böyle bir aile terbiyesinden geldim. Kimseyi gidip rahatsız etmeyiz. Eşimle farklı kültürlerde yetişmişiz. Zaten sohbet ederken her zaman söylüyorum çat kapı misafiri hiç sevmem, gelmeden mutlaka haber verilmeli, ben böyle şey hiç görmedim diyorum. Ama sığ bir çevre, bunu samimiyet görüyorlar. İğnelemektense net olmayı seviyorum ama cümlelerim yerine ulaşmıyor.

Olması gereken sizin yaptığınız gibi. Aslında bir gün öyle olduğu gibi açıcam kapıyı, ama utanmazlar bana mana bulurlar. Yetişme tarzlarımız farklı maalesef. Bu konu yüzünden başta çok fazla karşı karşıya geldim eşimle. Şimdi eşim de değişti ama kıramadıklarına hayır diyemiyor hala. Şu konuyu da bir çözebilse çok iyi olacak ama çekiyoruz.
Eşime kızdığım kadar aile sahibi hemcinslerime de anlam veremiyorum. Kadın kadını bilir az çok.

Evimize gelip otel gibi davranan bazı arkadaşlarına aynen böyle diyoruz müsait değiliz, başka misafirimiz var diyoruz. Başa çıkamayınca söylüyoruz.

gelecek kisinin karisini sen ara ben evde yokum ama internetten bakarsan bos otel pansiyon bulursun de.

İyi demek ki isteyince reddebiliyormuş insanları.
Dışarıdaki insanları eğitemezsiniz ama eşinizi yönlendirebilirsiniz.
Başından beri eşimle bu sorun oldu aramızda. Başta benim dediğime de anlam veremiyordu. Çünkü yetiştiği çevrenin davranışları ve ona normal geliyordu.ama başka ortamlara girince ve farklı kültürlerden ailelerle tanışıp arkadaş oldukça benim dediklerime hak verdi. Hayır dedikleri var, benim aklım hayır diyemediklerinde

gelecek kisinin karisini sen ara ben evde yokum ama internetten bakarsan bos otel pansiyon bulursun de.
Şimdilik kabul etmiş durumda. Ama kendi akrabalarına gitme durumları da varmış onu öğrendim. Açıkçası akrabalarına gideceklerini sanmıyorum ama akşam görücez nasıl olacak.

Esiniz de benim planim var suraya gitcemmorda kalcam evde yokum desin hani kabul etmek zorunda degilsiniz

valla bence siz yokuz deseniz gene de kapıya gelirler ve sizi bulurlar. ben öyle bir hal sezdim anlattıklarınızdan.

Müsait değiliz diyeceksiniz onlar utanmiyorlarsa sizde utanmiycaksiniz belliki sizi kullanıyorlar.

Eşiniz
Eşiniz hanim evde yok bende yanına gideceğim kusura bakmayin diyebilirdi evin hanımı yokken bizde kimse gelmez gitmez siz biraz fazla yüz vermissiniz

Habersiz misafiri sevmem,yatilisini düşünemiyorum bile. Eşimin ailesi de habersiz geliyordu eşim soyleye soyleye düzeltti.

Evde kadın yokken ne alaka? Kendilerine olsa isterler mi? Bu kadarı da fazla. Sizde hata. Müsait değiliz diyeceksiniz.. ilerde çok pişman olursunuz. Menfaat dünyası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…