Eşimin çocuk gibi davranması ve bozulan sinirlerim.

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Merhaba arkadaşlar eşimle ilgili tartışmamız hakkında fikir istiyorum sizden.İkimiz de çalışıyoruz, yalnız eşim oturduğumuz ilçede çalışıyor , ben her gün toplamda 3 saat yol gidip gelmiş oluyorum.Hafta sonu çalışmıyorum, eşimin tatili ise sadece pazar günü.Şimdi eşim cumartesi günleri genel olarak öğleden sonra işe gidiyor ve geç de yatsa erken kalkıyor her gün bu şekilde pazar da dahil.Ben de tam tersi uyumayı çok seviyorum, öğleni buluyor kalkmam.Eşim de çok uyumamdan şikayetçi, neymiş kalktığı zaman kahvaltı için çok bekliyormuş, çok aç kalıyormuş, öyle işe gidiyormuş, ben evdeymişim de erken kalksam ne olurmuş.Bu konuda atışmamız olmuştu daha önce , ama en son dün tartıştık.Dün sabah 10 gibi kalktı ben de oruçluydum dün, dedim sen beni bekleme ben bir iki saat daha uyurum,kahvaltını yap, neyse ben kalktım 12.30 gibi, baktım kahvaltı yapmamış, işte başladı ben çok açım da bilmem ne e dedim yapsaydın,sen hazırlarsın sandım da vs vs konuştu.Sonra bütün gün tavırlı davrandı, akşama kadar da bir şey yemedi, sonra ben mutfağa gittim yemek yapmaya baktım kendine yemek sipariş etmiş, e dedim ben yemek yaptım ,sen ye diyor.Bu mevzulardan çok sıkıldım artık, erken kalkınca diyorum sen çayı koy kaldır beni ona da yok, geç kalktığımda bir ton laf işitiyorum, tartışıyorum olmuyor, güzelce konuşuyorum olmuyor ay ben ne yapayım artık ya.Adam sadece bu mevzudan dün bütün gün aç kalıp konuşmadı benimle, çocuk gibi, iyice sinirlerim bozuluyor artık.

Annesi öğretememiş her işi kadından bekliyor. Ben olsam hayatta kalkıp yapmam ona kahvaltı. Kalktım hala beni bekliyor diyelim sadece kendime yaparım gene ona yapmam. Bu ne be kadın hizmetçi mi oturup bekliyor paşaya bak sen

ikiniz de çalışıyorsunuz. o yan gelip yatacak her şey önünde beliriverecek sen afadersin tatil olmaksızın ırgat gibi çalışacaksın:işsiz: yok yaa. eşlerin her ikisi de çalışıyorsa ev işleri bölünmeli arkadaş bu ne kazmalık ya! üstelik siz oruçmuşsunuz o değil vicdana bakın? kusura bakmayın eşiniz çocuk değil öküz

Annesi öğretememiş her işi kadından bekliyor. Ben olsam hayatta kalkıp yapmam ona kahvaltı. Kalktım hala beni bekliyor diyelim sadece kendime yaparım gene ona yapmam. Bu ne be kadın hizmetçi mi oturup bekliyor paşaya bak sen
Off zaten maalesef annesinden kaynaklı bunlar, annesi fındık soyar, nar soyar ağzına verir, ciddi anlamda kötü alıştırmış.Ay yok zaten kendisine daha önce de dedim, ama yok anlamıyor, ben ona kalkıp hazırlayıp işe gönderecekmişim , sonra uyumaya devam edecekmişim, zaten zayıfmış iyice zayıflamış bilmem ne , çok çok sinirlerim bozuldu artık.

ben kendime hep diyorum benimle evlenecek adam sırf sabahları kahvaltısı hazır olsun, ailesine bir fiil hizmet edeyim vs. '' gelinlik vazifesi'' kisvesi altında kadınlara dayatılan diğer bir ton şey için evleniyorsa hiç evlenmesin.

İçimden gelerek yapması lazım insanın, çocuklara dayatılan matematik ödevi gibi dayatılmaması lazım ya. Hem bir kadın yemek hazırlıyorsa görevi olduğu için değil, aslında bu kadının eve, eşine ikramı değil miydi.. Sorumluluk ayrı dayatmak ayrı bence..

ikiniz de çalışıyorsunuz. o yan gelip yatacak her şey önünde beliriverecek sen afadersin tatil olmaksızın ırgat gibi çalışacaksın:işsiz: yok yaa. eşlerin her ikisi de çalışıyorsa ev işleri bölünmeli arkadaş bu ne kazmalık ya! üstelik siz oruçmuşsunuz o değil vicdana bakın? kusura bakmayın eşiniz çocuk değil öküz
Ya sormayın, bahaneleri de hep hazır benim işim rahatmış, ben zaten uyumayı seviyormuşum, ona değer verip de kalkmıyormuşum, adam değerle bağdaşlaştırıyor resmen.

Devam et.Bir kaç kez daha aç kalsın belki idrak yollarında ki iltihap geçer.Sakin "ay kocam aç kaldı ,icim rahat değil " deme .Bir zahmet ellerini kullanıp kendisine bir çay koysun
Yoo hiç de öyle düşünmüyorum, akşam yaptığım yemeği oturup tek başıma da yedim valla, kendisi bu ara fazla zayıfladı ve tüm gün yemeyerek vicdan yaptırmaya çalıştı işte.

Merhaba arkadaşlar eşimle ilgili tartışmamız hakkında fikir istiyorum sizden.İkimiz de çalışıyoruz, yalnız eşim oturduğumuz ilçede çalışıyor , ben her gün toplamda 3 saat yol gidip gelmiş oluyorum.Hafta sonu çalışmıyorum, eşimin tatili ise sadece pazar günü.Şimdi eşim cumartesi günleri genel olarak öğleden sonra işe gidiyor ve geç de yatsa erken kalkıyor her gün bu şekilde pazar da dahil.Ben de tam tersi uyumayı çok seviyorum, öğleni buluyor kalkmam.Eşim de çok uyumamdan şikayetçi, neymiş kalktığı zaman kahvaltı için çok bekliyormuş, çok aç kalıyormuş, öyle işe gidiyormuş, ben evdeymişim de erken kalksam ne olurmuş.Bu konuda atışmamız olmuştu daha önce , ama en son dün tartıştık.Dün sabah 10 gibi kalktı ben de oruçluydum dün, dedim sen beni bekleme ben bir iki saat daha uyurum,kahvaltını yap, neyse ben kalktım 12.30 gibi, baktım kahvaltı yapmamış, işte başladı ben çok açım da bilmem ne e dedim yapsaydın,sen hazırlarsın sandım da vs vs konuştu.Sonra bütün gün tavırlı davrandı, akşama kadar da bir şey yemedi, sonra ben mutfağa gittim yemek yapmaya baktım kendine yemek sipariş etmiş, e dedim ben yemek yaptım ,sen ye diyor.Bu mevzulardan çok sıkıldım artık, erken kalkınca diyorum sen çayı koy kaldır beni ona da yok, geç kalktığımda bir ton laf işitiyorum, tartışıyorum olmuyor, güzelce konuşuyorum olmuyor ay ben ne yapayım artık ya.Adam sadece bu mevzudan dün bütün gün aç kalıp konuşmadı benimle, çocuk gibi, iyice sinirlerim bozuluyor artık.
can sıkıcı durum
anlayışlı olması gerekir
cocuk gibi davranmıs gercekten
hem de sen orucluyken senden kahvaltı hazırlamanı beklemesı cok acımasızca

biz eşimle haftasonu iki gün tatiliz
eşim 8 de uyanır sabah bense 10:30 da
o saate kadar beni bekler
hatta ben o saatte kalkıp bir de salonda birdaha yatıs pozisyonuna gecerim
kahvaltı hazırlamamız 11 i bulur.

eşin anlayışlı olmalı

can sıkıcı durum
anlayışlı olması gerekir
cocuk gibi davranmıs gercekten

biz eşimle haftasonu iki gün tatiliz
eşim 8 de uyanır sabah bense 10:30 da
o saate kadar beni bekler
hatta ben o saatte kalkıp bir de salonda birdaha yatıs pozisyonuna gecerim
kahvaltı hazırlamamız 11 i bulur.

eşin anlayışlı olmalı
Yani yalan değil bu her hafta böyle ama ne yapayım erken kalkamıyorum, demir eksikliği tedavisi görüyorum ve hep yorgunum maalesef, uyku yetmiyor, ama bir kere de demedi ki ben hazırlayayım da öyle uyandırayım diye hiç

Yoo hiç de öyle düşünmüyorum, akşam yaptığım yemeği oturup tek başıma da yedim valla, kendisi bu ara fazla zayıfladı ve tüm gün yemeyerek vicdan yaptırmaya çalıştı işte.
Kendi bedeni .İster zayiflasin,ister fast food beslenip kilo alsin.Oncelikle bu adamın eşi mi olmak istiyorsunuz annesi mi? Buna karar verip bu doğrultuda hareket etmenizi ve tutarlı olmanızı tavsiye ederim.Bazi erkekler faturalar ödenirken hayat müşterek,ev içi sorumluluklarda ama ben evin erkegiyim demeye bayılıyor.

Eşinizin ellerini kırmamışlar, oturup bir zahmet kendine kahvaltı hazırlasın.

Kesinlikle taviz vermeyin, kimsenin özel hizmetçisi değilsiniz.

Ya sormayın, bahaneleri de hep hazır benim işim rahatmış, ben zaten uyumayı seviyormuşum, ona değer verip de kalkmıyormuşum, adam değerle bağdaşlaştırıyor resmen.
sakın bu şekilde alıştırmayın öğrensin hizmetçi olmadığınızı.. azılı bir feministe vereceksin bunu bakın nasıl dönüyor ah karıcım karıcım diye

Sabahtan akşama kadar sana vicdan yaptırmak için aç kaldıysa niyetlenivereydi keşke.
Kahvaltı derdi de ortadan kalkardı bir ay, oh.:dondurma:

En güzel insan merhametli insandır.
Hele de eşine merhamet eden erkek, ne kadar kıymetli.

Allah içine merhamet versin.

Kahvaltı hazırlamamanı ona kıymet vermemen olarak algılıyor sanırım.

Annesinin onu sevme şekli ayağına yemeğini getirmekse böyle yerleşmiş de olabilir.

Back
X