- 11 Eylül 2020
- 2.294
- 543
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Bazen iki çocuğum var gibi hissediyorumTek değil iki çocuk böyle insanlar sorumluluk sahibi birine kendisini yamatip parazit gibi yasiyorlar
Çünkü insansınız. Hem iş hayatı hem ev sorumlulukları hem de çocuğun sorumluluğu ağır yükler. Madem ki kadın çalışıyor ve evin geçimine destek oluyor o zaman erkek de ev işlerine yardımcı olacak ve çocuğun sorumluluğunu alacak. O zaman siz çalışmayın, evinizle çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenir kendinize biraz daha zaman ayırabilirsiniz. Eğer siz çalışmadan geçinemeyecekseniz beyfendi kusura bakmasın size ev ve çocuk konusunda yardımcı olacak. Oh ne güzel çalışmaya gelince hayat müşterek ama ev çocuk sorumluluklarına gelince kadının üstünde.Eşimle 13 senelik evliyim. Bu zaman kadar bir küs bir barışık bir evliliğiniz oldu ve 9 yaşında bir çocuğumuz var.
Yılların verdiği yorgunluktan mıdır, tahammülüm hiç kalmadı. Genel olarak uyumlu bir insan olsada gamsız olmasından bıktım. Evdeki bütün ödemeler, faturalar, çocukla ilgili herşey benim üzerimde. Ben unuttuğum zaman sıkıntı çıkıyor. Kendisine birşeyi yapması için 3 kez söylüyorum. Benim söylediğim şeyleri çoğunlukla unutuyor. Tek unutamadığı şey telefonları şarj etmek ve iş kıyafetlerini yıkamak.
Bu sabah ben kahvaltı hazırlamaya çalışıyorum. Bana yardım eder misin dedim ki bende çalışıyorum ve yetişemiyorum. Yardım etmeye geldi bir anda iş kıyafetlerimi makineye atmadım. Deyip banyoya gitti. Bende ne alaka şimdi kahvaltı hazırlamaya çalışıyoruz sen ne derdindesin, benim söylediğim çoğu şeyi unutuyorsun ama bu tarz şeyleri unutmuyorsun diye kızdım. Bana sen nasıl insansın, hastamızın sen deyince ben çok sinirlendim. Sen kime hasta diyorsun dedim. İşin kötü tarafı bunların hepsini çocuğum duydu.
Alt tarafı bir kıyafet yıkamak istedim ne var bunda dedi. Her tartışmada alt tarafı, ne var bunda abartma vs gibi kelimeler kullanıyor.
Çocukla oyun oynamak gerekir, oyna diye ben söylerim. Ödev yapılır ben söylerim.evdkeş herşey benim üzerimde çok sıkıldım çok yoruldum. Üstelik bana hasta mısın deyince çok kızdım, kırıldım.
Bir sürü maddi sıkıntı yaşadık, hala borç ödüyoruz ama hiç sıkıntı çıkarmadım. Her zaman maneviyata önem veren biri oldum ama oda yok. Tek bildiği kumanda elinde televizyon izlesin.
Tek artı tarafı sessiz olması, ve birşey istediğimde üşenmeden gidip yapması. Gece canım birşey istediğinde gitmesi vs
Şu an odada öyle yatıyor artık akşama kadar yatar. Bende bıraktım herşeyi artık ilgilenemiyorum dedim.
Çok sinirlerim bozuk
Kahvaltı hazırlayalım deyince kalkıyor, yada akşam işten gelince yemekten sonra sen yıka bulaşıkları diyorum öyle yıkıyor.
Benim derdim sürekli aymı şeyleri söylemek. Söylemeye bıktım
Çocuğun ödevi kontrol edilecek, yada çocuk dışarı arkadaşlarıyla oynamaya gidince ara bakalım diyorum yani bunu ben söylemeden düşünemiyor
Çocuk oyun oynamak istiyor mesela ben diyorum oyna diye öyle oynuyor
Faturalar ödenicek yada bir yere borç ödenicek ben yapıyorum.
Herşeyi düşünmekten beynim yoruldu, birde bana kavga çıkarmaya yer arıyorsun diyor
Ev işlerine söyleyince yardım ediyor. Çocuk konusunda sinirimi bozuyorÇünkü insansınız. Hem iş hayatı hem ev sorumlulukları hem de çocuğun sorumluluğu ağır yükler. Madem ki kadın çalışıyor ve evin geçimine destek oluyor o zaman erkek de ev işlerine yardımcı olacak ve çocuğun sorumluluğunu alacak. O zaman siz çalışmayın, evinizle çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenir kendinize biraz daha zaman ayırabilirsiniz. Eğer siz çalışmadan geçinemeyecekseniz beyfendi kusura bakmasın size ev ve çocuk konusunda yardımcı olacak. Oh ne güzel çalışmaya gelince hayat müşterek ama ev çocuk sorumluluklarına gelince kadının üstünde.
Ben ona birşey söylediğimde unutup, kendi önem verdiği şeyleri hatırlaması beni takmıyor anlamına gelirAynı durum bizde de böyle, 5 yıllık evliyim cocuk yok henüz, geçen esim bana dedi ki yönetiyorsun beni , peki dedim
Esimin dis kontrolu var gittik birlikte , sirket hattını unuttu oturduğu koltukta, doktor recete yazdi , receteyi almayi unuttu , sonra dört dönüyor telefonu bulamiyorum reçeteyi bulamıyorum diye , bak dedim yonetmemeden sikayetciydin , elimi cektim 2 dakikada ne hale geldin , keşke benim yerime düşünen birileri de olsa dedim. Ben bu konuda sizi cok iyi anlıyorum, ama bu da sorumluluk vermekten geçiyor esinize.
Evet konunun karşıdan saçma durduğunun farkındayım ama benim söylediğim şeyleri unutup kendi önem verdiği konuları hatırlaması beni takmadığını gösterirGenel olarak biriktirdiğiniz için haklısınız
Ama kavgayı öyle boş yerden çıkarmışsınız ki adam kendini haksız göremiyor bence
Ben de tahammül edemem sorumsuz insana Türk kadınının cogunda cefakarlik şeması varBazen iki çocuğum var gibi hissediyorum
Arkadaşımın evliliğine bakıyorum. onunda eşi temizliğe hiç yardım etmiyor, çocuk bakımı konusunda isteksiz hep arkadaşım idare ediyor hatta benimkinden daha kötü diyebilirim ancak o sabırlı ama evliliği 5 yıllık
Benmi sabırsızım diyorum tükendiğimi hissediyorum
Vallahi konuyu ben yazdim sandim bende de 12 yil bitecek aynı adam.Eşimle 13 senelik evliyim. Bu zaman kadar bir küs bir barışık bir evliliğiniz oldu ve 9 yaşında bir çocuğumuz var.
Yılların verdiği yorgunluktan mıdır, tahammülüm hiç kalmadı. Genel olarak uyumlu bir insan olsada gamsız olmasından bıktım. Evdeki bütün ödemeler, faturalar, çocukla ilgili herşey benim üzerimde. Ben unuttuğum zaman sıkıntı çıkıyor. Kendisine birşeyi yapması için 3 kez söylüyorum. Benim söylediğim şeyleri çoğunlukla unutuyor. Tek unutamadığı şey telefonları şarj etmek ve iş kıyafetlerini yıkamak.
Bu sabah ben kahvaltı hazırlamaya çalışıyorum. Bana yardım eder misin dedim ki bende çalışıyorum ve yetişemiyorum. Yardım etmeye geldi bir anda iş kıyafetlerimi makineye atmadım. Deyip banyoya gitti. Bende ne alaka şimdi kahvaltı hazırlamaya çalışıyoruz sen ne derdindesin, benim söylediğim çoğu şeyi unutuyorsun ama bu tarz şeyleri unutmuyorsun diye kızdım. Bana sen nasıl insansın, hastamızın sen deyince ben çok sinirlendim. Sen kime hasta diyorsun dedim. İşin kötü tarafı bunların hepsini çocuğum duydu.
Alt tarafı bir kıyafet yıkamak istedim ne var bunda dedi. Her tartışmada alt tarafı, ne var bunda abartma vs gibi kelimeler kullanıyor.
Çocukla oyun oynamak gerekir, oyna diye ben söylerim. Ödev yapılır ben söylerim.evdkeş herşey benim üzerimde çok sıkıldım çok yoruldum. Üstelik bana hasta mısın deyince çok kızdım, kırıldım.
Bir sürü maddi sıkıntı yaşadık, hala borç ödüyoruz ama hiç sıkıntı çıkarmadım. Her zaman maneviyata önem veren biri oldum ama oda yok. Tek bildiği kumanda elinde televizyon izlesin.
Tek artı tarafı sessiz olması, ve birşey istediğimde üşenmeden gidip yapması. Gece canım birşey istediğinde gitmesi vs
Şu an odada öyle yatıyor artık akşama kadar yatar. Bende bıraktım herşeyi artık ilgilenemiyorum dedim.
Çok sinirlerim bozuk
Nasıl başardınız? Benim bir türlü olmuyordaBenimde yıllarca hayalimdi yavaş yavaş basardım sonuç adamda özguven patlaması oldu eski halini mumla arıyorumortasını bulmak lazımmış
Söylemekten yoruluyorumSöyleyince yapması güzel birşey
Bazısı hiç yapmıyor
Bence çift terapisi alabilirsiniz
Yorucu ama enazindan niye yapıyorum demiyorSöylemekten yoruluyorum
Teşekkür ederim öneriniz içinBu aralar dinlediğim, okuduğum bazı sorunlar eşlerden birinin ebeveyn sorumluluğu alıp eşine o şekilde davranması ve eşinde sorumluluk almadığı için bu durumu kabullenmesi. Demek ki toplumda yaygın bir yanlış davranış şekli var. Bence kurtarılmayacak bir şey yok ama birlikte çaba gösterin. Fatih Reşit Civelekoğlu'na bi yazın, takip edin. Belki sorunuza cevap verir yada daha önce böyle bir soruya cevap vermiştir.
Bu yakınlarda iyice bunaldım. Birde bana hasta mısın sen demesi yok muBen de tahammül edemem sorumsuz insana Türk kadınının cogunda cefakarlik şeması var
Çevrenin yardımı oldu sagolsun. Sürekli beni ön planda tuttular herseyi ben yaptıgımdan bana sorar oldular sonrasında bankada eşim kendine hesap açarken benim bekarlık soyismimi yazmışlar imza atarken gormuş bende artık beni biraz geri planda tut okul beni bilir çocuklar seni saymaz beni bilir iş aile banka bile beni biliyor yeter dedim artık …… eşi…… hanım olmak istiyorum dedim şurdan gir burdan çık derken artık takip edemiyorum özguveni tavanı deldi arşa dayandı ama rahatım en önemlisi banane sen hallet demeyi öğrendim unuttuğu yapmadığı herseyin utancını yasamayı öğrendiNasıl başardınız? Benim bir türlü olmuyorda
Emin olun böyle olmasını istemezsiniz ben eşinizde büyük bi problem görmedim iş kıyafetlerini de kendi yıkaması sorumluluk sahibi olduğunu gösterir faturaları gidip elden mi yatıyorsunuz banka hesabınızdan ödeyin ? Bir de erkekler kendiliğinden akıl eden varlıklar değil ki siz mecbur söyleyeceksiniz şunu yap bunu kaldır şunu yap diye hepsi aynıSorumluluk vermeye, herşeyi söylemeye bıktım
Yöneten değil, yönetilen olmak isterdim
Gayet yapılması gereken şeyleri söylediğinizde yapıyormuş bunlar söylendiği halde yapmayan bir çok erkek mevcutKahvaltı hazırlayalım deyince kalkıyor, yada akşam işten gelince yemekten sonra sen yıka bulaşıkları diyorum öyle yıkıyor.
Benim derdim sürekli aymı şeyleri söylemek. Söylemeye bıktım
Çocuğun ödevi kontrol edilecek, yada çocuk dışarı arkadaşlarıyla oynamaya gidince ara bakalım diyorum yani bunu ben söylemeden düşünemiyor
Çocuk oyun oynamak istiyor mesela ben diyorum oyna diye öyle oynuyor
Faturalar ödenicek yada bir yere borç ödenicek ben yapıyorum.
Herşeyi düşünmekten beynim yoruldu, birde bana kavga çıkarmaya yer arıyorsun diyor
Bu konuda katılıyorum yönetilen olmak daha kotu.Emin olun böyle olmasını istemezsiniz ben eşinizde büyük bi problem görmedim ii kıyafetlerini de kendi yıkaması sorumluluk sahibi olduğunu gösterir faturaları gidip elden mi yatıyorsunuz banka hesabınızdan ödeyin ? Bir de erkekler kendiliğinden akıl eden varlıklar değil ki siz mecbur söyleyeceksiniz şunu yap bunu kaldır şunu yap diye hepsi aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?