Eşimin davranışlarına tahammül edemiyorum

Tek değil iki çocuk böyle insanlar sorumluluk sahibi birine kendisini yamatip parazit gibi yasiyorlar
Bazen iki çocuğum var gibi hissediyorum

Arkadaşımın evliliğine bakıyorum. onunda eşi temizliğe hiç yardım etmiyor, çocuk bakımı konusunda isteksiz hep arkadaşım idare ediyor hatta benimkinden daha kötü diyebilirim ancak o sabırlı ama evliliği 5 yıllık
Benmi sabırsızım diyorum tükendiğimi hissediyorum

Çünkü insansınız. Hem iş hayatı hem ev sorumlulukları hem de çocuğun sorumluluğu ağır yükler. Madem ki kadın çalışıyor ve evin geçimine destek oluyor o zaman erkek de ev işlerine yardımcı olacak ve çocuğun sorumluluğunu alacak. O zaman siz çalışmayın, evinizle çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenir kendinize biraz daha zaman ayırabilirsiniz. Eğer siz çalışmadan geçinemeyecekseniz beyfendi kusura bakmasın size ev ve çocuk konusunda yardımcı olacak. Oh ne güzel çalışmaya gelince hayat müşterek ama ev çocuk sorumluluklarına gelince kadının üstünde.

Aynı durum bizde de böyle, 5 yıllık evliyim cocuk yok henüz, geçen esim bana dedi ki yönetiyorsun beni , peki dedim

Esimin dis kontrolu var gittik birlikte , sirket hattını unuttu oturduğu koltukta, doktor recete yazdi , receteyi almayi unuttu , sonra dört dönüyor telefonu bulamiyorum reçeteyi bulamıyorum diye , bak dedim yonetmemeden sikayetciydin , elimi cektim 2 dakikada ne hale geldin , keşke benim yerime düşünen birileri de olsa dedim. Ben bu konuda sizi cok iyi anlıyorum, ama bu da sorumluluk vermekten geçiyor esinize.

Genel olarak biriktirdiğiniz için haklısınız
Ama kavgayı öyle boş yerden çıkarmışsınız ki adam kendini haksız göremiyor bence

Ev işlerine söyleyince yardım ediyor. Çocuk konusunda sinirimi bozuyor
Herşeyiyle ben ilgileniyorum
Tek bildiği çocuğu alıp parka götürmek

Evde birşey bozulur kafasına takmaz
Bilmiyorum ya genel anlamda o kadar bıktım ki. Normalde bu tarz şeylere tahammül ederdim,en kötü yüzüm asılırdı o açıklama yapınca geçerdi. Şimdi çok sinirlendim

Bu aralar dinlediğim, okuduğum bazı sorunlar eşlerden birinin ebeveyn sorumluluğu alıp eşine o şekilde davranması ve eşinde sorumluluk almadığı için bu durumu kabullenmesi. Demek ki toplumda yaygın bir yanlış davranış şekli var. Bence kurtarılmayacak bir şey yok ama birlikte çaba gösterin. Fatih Reşit Civelekoğlu'na bi yazın, takip edin. Belki sorunuza cevap verir yada daha önce böyle bir soruya cevap vermiştir.

Ben ona birşey söylediğimde unutup, kendi önem verdiği şeyleri hatırlaması beni takmıyor anlamına gelir

Bende bundan sonra hiç bir şeye karışmıyorum. Görücek o
Birde hasta mısın diyor bana

Genel olarak biriktirdiğiniz için haklısınız
Ama kavgayı öyle boş yerden çıkarmışsınız ki adam kendini haksız göremiyor bence
Evet konunun karşıdan saçma durduğunun farkındayım ama benim söylediğim şeyleri unutup kendi önem verdiği konuları hatırlaması beni takmadığını gösterir

Kendini çok haklı görüyor, kavga çıkarmaya yer arıyorsun dedi

Ben de tahammül edemem sorumsuz insana Türk kadınının cogunda cefakarlik şeması var

Vallahi konuyu ben yazdim sandim bende de 12 yil bitecek aynı adam.
Seninki sessizmiş yine benimki ota b.ka karışan birisi malesef.
Ben çözüm bulamadim bakalim arkadaslar ne diyecek şurada bekleyim.

Teşekkür ederim öneriniz için
Ancak kendimi haklı gören, benim için önemli olan bir konuda ne var şimdi bunda diye söyleyip beni suçlu çıkarmaya çalışan bir adam nasıl düzelir bilmiyorum

Nasıl başardınız? Benim bir türlü olmuyorda
Çevrenin yardımı oldu sagolsun. Sürekli beni ön planda tuttular herseyi ben yaptıgımdan bana sorar oldular sonrasında bankada eşim kendine hesap açarken benim bekarlık soyismimi yazmışlar imza atarken gormuş bende artık beni biraz geri planda tut okul beni bilir çocuklar seni saymaz beni bilir iş aile banka bile beni biliyor yeter dedim artık …… eşi…… hanım olmak istiyorum dedim şurdan gir burdan çık derken artık takip edemiyorum özguveni tavanı deldi arşa dayandı ama rahatım en önemlisi banane sen hallet demeyi öğrendim unuttuğu yapmadığı herseyin utancını yasamayı öğrendi

Sorumluluk vermeye, herşeyi söylemeye bıktım
Yöneten değil, yönetilen olmak isterdim
Emin olun böyle olmasını istemezsiniz ben eşinizde büyük bi problem görmedim iş kıyafetlerini de kendi yıkaması sorumluluk sahibi olduğunu gösterir faturaları gidip elden mi yatıyorsunuz banka hesabınızdan ödeyin ? Bir de erkekler kendiliğinden akıl eden varlıklar değil ki siz mecbur söyleyeceksiniz şunu yap bunu kaldır şunu yap diye hepsi aynı

Gayet yapılması gereken şeyleri söylediğinizde yapıyormuş bunlar söylendiği halde yapmayan bir çok erkek mevcut

Bu konuda katılıyorum yönetilen olmak daha kotu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…