eşimin düşüncelerine ulaşamıyorum:( işin içinden çıkamıyorum:(

hulyabaskurt

Seni Bekliyoruz PAŞAMM:)
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.874
24
66
Zonguldak
merhaba arkadaslar eşim kaza yaptı kaza derken otobüs şöförü ve arabadan yolcu indirdiği yerden kalkıs yapmak üzere hazırlanırken sağ ön tekerlek bi kez sekıyor eyvah diyor eşim kadının posetını ezdik bi iniyor arabadan arabanın altında kucuk kız cocugu yatıyor ölüyor ne hız ne alkol nede dıkkatsızlık cocugun nerden geldıgını kadın bile görmemiş okdr mucızevı bir olay RABBIME SIGINDIM eşim bir insana el kaldıramayan bir ınsan cocuk hastalıgı olan biri ve zayıf noktası buymuskı bununla imtihan oluyor onun sabretmesı için sudenaz kardeşimin ailesi için tefrıcıyeye nıyetlendım onlarada sabır ıstedım onların acısı cok buyuk RABBIM YARDIMCILARI OLSUN INSALLAH.

diye bir konu açmıstım ıkı gun sonra tam bir ay olacak ama bız olayı atlattıkmı yoksa hala yasıyormuyuz bilmiyorum. sorunda burda zaten..

eşim bana karsı son derece hassas ilgili sevgi dolu bunu hissediyorum fakat onun düşüncelerine ulasamıyorum...
yanı stresli onu farkediyorum ama bana belli etmemek için çırpınırken bazen benı incitebiliyor ama farketmıyor..
cok iyiyken asi bir insan olabiliyor farketmeden sert konusabılıyor..
evet atlatması için cok erken daha 1 ay oldu olalı ama zamanla daha kötü etkiler bırakmasından korkuyorum
bız onunla basımızı yastıga koydugumuzda hem eş gibi hem arkadas hem sırdaş hem dost gibi dertleşirdik konusurduk
yok kıskanacak yok kızacak olayı yoktu neysek oyduk stresımızı beraber paylasır beraber gülerdik
biz cok sey paylasırdık herseyımız birdi.. hamileyım dıye hormonsal değişiklik yasıyorum diye düşünmüyorum cunku o iyi olsun dıye ben hep kendımı arka planda tuttum yeterkı onun piskolojisi düzelsin dıye kapris yapacak moda hiç giremedim sabırlı sakin sukuntle bekledim
bir aksam iyi birgun gecıyor ben çokmu çökük duruyorum toparlanamadım mı dıye soruyor nerden cıktı diyorum arkadaslar öyle dedi diyor
birisi ona topla artık kendını dediği anda sanırım çöküyor..
cok güçlü bir insandı duygusal ince fikirli ve sabırlı.. bir ınsanı kolay kırmaz sözlerini dikkatle özenle secen bir adam
hala aynı ama cok stresli ulasamıyorum ona düşüncelerıne artık sohbet etmıyor benı üzülecek diye sanırım cunku tedavıyle yasıyor oglumuz o saglıkla dogsun dıyemı yapıyorkı..
piskologa gidelim diyorum zamanı var dıyor ben deliriyorum galıba dıyorum sen akıllı kadınsın öyle sey olmaz dıyor
ama onun düşüncelerıne ulasamıyorum gunden gune gözüm önünde erimesi de benı mahvedıyor
ben ona nasıl ulasabılırım ne yapabilirim bazen yanlız bırak benı dıyor acaba gercekden bıraz yanlız kalmasımı ıyı yoksa ona destek olmam mı iyi inanırmısınız kavga etmeyı özledım onunla yanı ona bı ulasabılsem düşüncelerine çıkamıyorum içinden ne yapsam bilmiyorum doguma 3 ay kaldı korkuyorum hersey değişecek dahada uzaklasmakdan korkuyorum eli kolu baglı kaldım sanki. önümüzdeki hafta cık arkadaslarınla kafa dagıt desem dıyorum sonra dusunuyorum ya onlarla daha cok aklına gelıyorsa ? hala aynı işte calısıyor zaten amcasının arabasıydı bırakmadı işi bu daha kötü etkilermiki onu..bazen onunla beraber sefere gidiyorum işe gelmeden önce sehir içi oldugu ıcın yarım saatte bır durakta oluyor dıye hanı ıyı hıssetsın kendini diye ama olmuyor yetmıyor yanı ne yapayım bilmiyorum ne yapıcam ben bi çare.. ?? yada bi duanız yada bı yorumunuz ne bıleyım bi çıkar yol..

öncelikle çok geçmiş olsun allah o aileye de sabır versin canım.eşinin yaşadığı çok büyük bir travma bence konuyu kapatmaya hatırlatmamaya çalışmaktan çok konuşmaya çalışmalısın konuş ki o ilk önce terlese bile konuştukça rahatlayacaktır bence içinden sürekli o günü hatırlaması o olayı düşünmesi onu daha çok yıpratıyor.keşke izin alıp uzak bir yerlere değişik sakin bir ortama girebilseniz ama sende hamilesin.allah yardımcınız olsun canım allah sabır versin hepinize.şimdi senin hamile olman dünyaya bir çocuk getirmen de işin cabası olmuş belki adamın daha çok morali bozulcak bebeğini kucağına alınca neyse eğer eşin düzelmezse psikoloğa gitsin çünkü basit bir olay değil bu herkes ek başına atlatamaz

bi gece elini karnıma koymus konusuyordu ben uyurken tam cocuk görmek istemeyecgım zamanda gelıyorsun dunyaya oglum falan dıye oysa okdr cok istiyordukı bı oglu olmasını herseyden cok istiyordu şimdi onu dogunca görmesi ters etkimi yapar ıyı mı olur onuda bilmiyorum

ona benımle paylas herseyını dıye mesaj atmıstım bana cevabı.

- bana bak senı seviyormuyum seviyorum.
paylasırmıyım paylasmam (sevgisini yani, kendısı cok senı sewıyorum demez ama hareketlerı ile gösteren biri)
aldatırmıyım aldatmam.
kötü bir dönemden geciyorum hatta hiç iyi değilim yardım beklemıyorum kimseden zaten
tek beklentim sağlıklı bi doğum
sorunumu paylasmak istemıyorum seni stresli görmek istemıyorum adam akıllı ol bunların bilincinde ol
beni düşünme kendine ogluma adapte ol
beni kendi halime bırak gitsin bi süre sonra düzelirim nede olsa

diye bi mesaj yazmıs ama ben konusmak istiyorum onunla.

Konunu eşime de okudum,yani o kadar üzüldük ki anlatamam.
Hep eşine hep o yavrucağa.
Sınav evet,Allah kimsenin başına vermesin.
Eşinin tavırları bana o kadar normal geliyor ki yani muhtemelen zaman alacak düzelmesi.
Haklı da,sen zaten duyarlı yapıda bir kadınsın ama biraz daha sabır.
Bir de yardım alsa,olmaz mı?
Profesyonel yardım yani,insan böyle bir şeyi bir ayda silip atamaz.
Onun için de zaman istemesi şundan galiba birisine anlatacak paylaşacak ruh halinde bile değil galiba.
Ben kendi başıma geldiğini düşünüyorum ömür boyu taşırdım bu duyguyu.
Elbette azalırdı ama taşırdım.
Bence bir ay çok kısa bir süre sen çok hızlı bir gelişme bekliyorsun hamile olduğun için haklısın ama sabırlı olmak gerek.
Allah rahmet eylesin,eşinin de kalbinden o huzursuzluğu alsın inşallah Rabbim.

Geçmiş olsun canım,vefat eden yavrucağa da Allah rahmet eylesin.
kötü bir durum,atlatması zaman alır sanırım ama atlatır ya.çünkü isteyerek değil,bilmeden hatta ihmal bile yok diyorsun.bir anda oluveren bişi.
dediği gibi kendi haline bırak biraz.iyice sıkıntı etmiş kendine,bişi dendikçe daha da sinir oluyor sanırım.mesajından öyle anladım.
Allah yardımcınız olsun,umarım tez vakitte atlatır eşin.bebeğinize sarılır sımsıkı.

insallah saolun. normal demi yanı daha bir ay sonucda hemen düzelemez ben önerdim ama daha erken diyor ama ne zaman gidecekki kafayı yiyincemi onuda anlamıyorum o konuda bir daha önermem daha dogru olacak. ben zaten o arabaya binince bende sanki yasıyorum o duyguyu hala onu hiç düşünemıyorum.. doguma kadar düzelir insallah.

onda hata olsa zaten yasamazdı bile cunku raporda % 88 hata yolda % 10 cocukda %2 eşimde oda direksıyonda oturdugu içinmiş ALLAHIM ÖNCE tabı aileye sabır versın cok zor bı durum konussam mı onunla bıraz rahatmı bıraksam bilemıyorum işte cok kararsızım

Sizi anlıyorum, hamilelik psikolojisiyle duygusal yaklaşıyorsunuz.

Eşiniz size çok açık mesaj vermiş.. ''Beni kendi halimde bırak, sen böyle yaptıkça kendimi DAHA kötü hissediyorum, zamanla düzene girer herşey''

Siz bunu görmemezlikten gelip hala yardım etmek için uğraşıyorsunuz.

Siz ona yardım ettikçe daha bir içine kapanıyor.

Yalnız bırak beni diyorsa yalnız bırakmalısınız.

Anlat, paylaşalım cümlelerini kurmayın.

Bebeğiniz doğana kadar ki zaman böyle geçer, sonrasında normale döner.

Kolay değil, eşiniz bir kazayla dahi olsa bir ailenin canını yaktı.

Bunu atlatmak için zamana ihtiyacı var.

Bu zaman içerisinde onu kendine devamlı hatırlatırsanız, her elini başının arasına alıp düşündüğünde olağan dışı görürseniz toparlanamaz.

Arkadaşlarına gidip kafa dağıtması, şöyle böyle yapıp içini rahatlatmasını da kendisine bırakın.

Gitmek isterse sizin söylemenize gerek kalmadan gider zaten.

Kısacası kendi halinde bırakmanız gerektiğini düşünüyorum.

ya bak ben bunu düşünmeden yazmışım.eşinle konuşmaya çalış dedim ama eşin haklı sen hamile olduğun için seni üzmek istemiyor senin de psikolojin bozulsun istemiyor.

evet arkadaş haklı canım eşin seni düşünüyor senin ona yardım etme çaban onu daha çok üzebilir

evet haklısınız ama eşim işten eve gelıyor direk cunku benıde yanlız bırakamıyor korkuyorum evde yanlız kalmaya özellıkle cocugun babası eşimin bır gunde serbes kalmasına cok takılmıs bana zarar vermesınden yada o acıyla birşey olmasından korktugu için yanlızda bırakamıyor ama hanı ben git desem gitse dagıtsa en samimi arkadaslarıyla diye düşündüm. dediğiniz gibi hatırlatmakda iyi değil sürekli uyguluycam bunu bıraz yanlız bırakıcam belki toparlar .

zor bi dönemden geçiyorsunuz Allah yardımcınız olsun

eşinizi biraz kendi haline bırakın hamile olduğunuz için sizin daha fazla etkilenmenizi istemiyordur

yaşadıkları kolay değil zaman gerekiyor biraz toparlar kendini merak etmeyin

Ailede can havliyle böyle düşünüyor.

Kim olsa düşünmez ki.. Can yanınca dünyayı görmez insan. Haklı haksız düşünmez.

Eşinizde bir erkek olarak hem yaptığının sorumluluğu altında eziliyor hemde korumak zorunda olduğu yuvasının sorumluluğundan.

Ona kendisini hatırlatmayın.

Sizin için hamileyken zor farkındayım fakat ona güçlü görünün.

Normalmiş gibi davranın.

Biraz zaman geçince, şimdi değil sadece rahatlamak adına bir terapi önerin.

Hatta önceden araştırın, randevusunu alın imkanınız varsa ve eşinize gideceği yerin adresini yazın ve verin eline.

Sadece bir defa olsa bile benim için git diyebilirsiniz.

İnşaallah düzelecek Hülya.

İkiniz içinde, o aile içinde zaman gerekli.

evet eşim olayın sorumlulugu altında cok eziliyor onu farkedebiliyorum.. inanırmısınız okdr güçlü durdumkı su güne kadar hatta o aksam gelen telefonda cocuk ölmüş eşim nezarette dediklerınde ben yıgılıp kalırdım belkıde ama zor sahip oldugumuzu oglum için ona destek olmak için güçlü oldum ağlamadım bile dualarla belkıde ayakta durdum hergun cok güçlü ve neşeli göründüm sırf bizi kafasına takmasın dıye ama her zamankı gibi yattıgımızda streslısın hayırdır yada sorunun varsa paylasalımmı dıye önerdiğimde paylassın istedim önceki gibi ama bızı üzmekden korkuyor bunu anladım.. ama hep paylassın istedim anlamama ragmen.. uygulamaya koyucam dediklerinizi cok saolun yazdıklarınız sanırım benı kendıme getırıyor. güçlü olmak sanırım yordu ve bırının benım yorgunlugumu silkelemsi gerekıyordu

Çok geçmiş olsun.
Zor bir imtihan.
Eşinin durumu çok normal.
Yalnız eşinin üstüne çok düşme.Sorunu paylaşalım mı diye diretme.
Mesajda da yazdığı gibi kendi haline bırakılmak istiyor.
Seni üzmek istemiyor.

Kız çocuğunun babasının durumu da çok normal.Evlat acısı kolay değil.
Umarım Allahın yardımıyla bir an önce atlatırsınız bu durumu.

Allah kimsenin başına vermesin...

amin RABBIM KIMSEYI EVLAT ACISI İLE SINAMASIN ınsallah bız 3 kez kayıp yasadıgımızda bile mahvolduk daha dogmamıs cocuklarımız için ağladık onlar ne yapsın dogdu buyudu ucup gitti TABİ BUDA İLAHİ TAKDİR ASLA NEDEN diyemem dememliyizde. haklı babası ona asla ters bi lafım olamaz cunkü o acı baska olsa gerek..
sanırım bı süre kendı halına bırakmak en dogrusu. tesekkur ederim.

Kesinlikle "neden" diye sormayın zaten.
Bu ALLAHIN BİR SINAVI.
Sude miydi adı.Ömrü bitmiş.Allah sizi de imtihana alarak aldı katına.Böyle düşünmek lazım.

İnşAllah annesi babası da bunun bilincindedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…