esimin dusuncesiz ve cimri olusu :(

Fazla beklenti mutsuzluk getirir. Hayatınıza aldığınız insanları iyisiyle kötüsüyle kabul ederseniz huzur bulursunuz. Kabul edemeyeceğiniz insanları da naısl olsa değişir diye almayın hayatınıza.

Beğendiğiniz gelinliği maddi anlamda destek olarak alabilirdiniz. Ne var ki bunda? Gelinliği erkek alır olayını anlamıyorum ben. Evleniyorusunuz, ortak bir hayat kuracaksınız ama evlenirken giyeceğiniz elbiseyi eşinizin alması gerekiyor. Çok saçma değil mi?

sana güzel şeyler demek isterdim ama ıhhh ıhh yok yani.
ben de küçük şeylerle mutlu olan, hediyelerin el emeğine, yüklendiği duyguya önem verenim.
mesela eşime günlük tutup vermişliğim var. hiç anlamama rağmen ahşap boyama yapıp hediye etmişliğim var. basit görünse de o ahşap boyama için günlerce video izledim. doğuda bir yerde görev yapıyorduk sırf malzemeleri internetten ve anlamadan aldığım için bir dünya para tutmuştu

evlendikten sonra sofra hazırlar müzik açardım falan . hatta çiçek almışlığım bile var eşime. daha öncede anlatmıştım burda. eşime sevgililer günü için sürpriz yapacaktım. hastayım işe gitmicem bugün dedim. o gitti ardından çıktım bende. yarım gün çalışıp izin aldım. yağmur altında bir ton hazırlık için eşya aldım, hediye aldım. telefonum çaldı eşim arıyor napıyorsun diye. indim dolmuştan sesi gitmesin diye. tabi 3 kişi yardımıyla iniyorum el kol dolu. neyse dedi ki napıyosun. dedim markete çıkmıştım. sen napıyosun? hiççç dedi. ardından din dandon kapı sesi! meğer eve gelmiş sürprizin içine etti afedersin. hayır sürprizi yok yapılanı da engelledi iyi mi? o gün dedim ki tövbe yok sürpriz yapmıcam. yapmadım ama ufak hediyeler alıyordum. sonra onu da bıraktım. biz 5. yılı devirdik. artık beklentim de yok kendim de birşey yapmıyorum. ohh huzurluyum bizim bundan başka sorunumuz yoktu zaten. tabi ufak tefek şeyler illa oluyor ama bitti yani. demem o ki zorlama hiç. yıpratıcı oluyor.

Ada'm haklı desem

Beklentiler ve hayata bakış farklı

Çiçek almamış çok mu önemli

Seni düşündüğünü hissettirmesi önemli

Cimrilik nerede gelinlik pahalı diye mi almadı

O zaman üstünü veririm deseydiniz geçmiş gitmiş unutun artık

Niye sürekli hediye ve sürpriz bekliyorsunuz onu anlamadım ben. Bu kadar sıkboğaz etmek neden?
Bilmiyorum. O yapmadikca ben daha çok hirslandim. Konuyu acmayacağım bir daha diyorum hep ama aklıma hep maddiyatciligi yüzünden benim istekleri mi önemsemediği düşüncesi geliyor sonra zoruma gidiyor. Bi de sürekli para biriktirme derdinde. Biz yeni evliyiz biraz hayatımızı yaşayalım diyorum haklısın diyor ama yine ayni

Inşallah ben de bir gün bu yasadiklarima böyle gülüp geçerim :):)

Çalışmıyorsanız iş bulup çalışın.

Sadece gelinlik değil uzun oluyor diye yazmadım her şeyi. Gelinliği kendim de alırdım almadigima da pişmanım. Düşündüğünü de hissetiremiyor ışte sıkıntı orda. Kendi de söyler ben duygularımı hissettiremem diye. Ben de hissettiremem ama bunu ufak tefek hediye sürpriz ile dile getirmeye çalışırım.

Niye sürekli hediye ve sürpriz bekliyorsunuz onu anlamadım ben. Bu kadar sıkboğaz etmek neden?
Konu sahibi için söylemiyorum kesinlikle, ama bence sosyal medya bu şeyleri tetikliyor. Özellikle kadınlar eşlerinin kendilerine yaptığı surprizleri, ne bileyim gittikleri yerleri tatilleri öyle bu şekilde sunuyor ki "bakinnnnn! Biz oyle mutluyuz ki!!!" Sanki o resmi paylaşmak için o olayları yapıyor. Onu yaşamak degil de, sosyal medyada onu paylaşmak, insanlarin "vaaaov!" Demesi, o resimleri beğenmesi ve yorumlaması onu mutlu ediyor..

Yoksa temelde insan sevildiğini hissetmek için bunları bekler. Sevildiği karşı taraf için ne kadar kıymetli oldugu davranışlarla, küçük ayrintilarda, tesekkur sözlerinde, ne bileyim en basidinden bakışlarda dahi hissettirilmeyince belki böyle hediyelere sürprizlere gerek duyuluyor.
İnsanı dogal bi sey. Özellikle biz kadınlar için..

Son düzenleme:

Adamla yaşayan sizsiniz maddiyatçılık bölümünü açın biraz

Ne bileyim siz çalışıyor musunuz

Dün markete gittik et peynir çay aldık ekmek vs 100 tl tuttu o benim gözüme görünmedi ama şimdi gidip 100 tl ye pantolon alsam mı diye düşünürüm gelirim de çok rahat bir seferde düşünmeden 10 tane alma imkanı da verir ama ben 10 pantolon yerine dışarıda yemek yiyip az yorulmayı ya da işte kaliteli malzeme alıp sağlıklı beslenmeyi tercih ederim

öncelikler farklı olabilir

Eşin de gençken çalışıp ev araba alalım ileride işsiz kalırız diye düşünüyor sen de ileride param olsa da belki gezemem hayata bir kere geliyoruz diyebilirsin

İkisi de doğru ama beklentiler uyumsuz olur

Açıkçası bastan belli etmis kendisini.
Normalde ilişkiniz nasil?
Hani değer verdiğini hissettiriyor mu?
Hediye, süpriz deger verdiğini göstermek icin yeterli değil.
Bazen bi cümlesinde beklemediginiz bir davranışında saklıdır.

Gelinlik konusu kötü bir durum ancak bunun icin tepkinizi o zaman verip simdi tamamen unutmuş olmaliydiniz.

Ama o hediye ve sürprizden anlamıyor

Onu böyle kabul edin

Hamileydim eşime bana künye al dedim almam dedi, sana bir şey beğendirmem zor dedi

Ben de ne zoru ya işte şöyle künye dedim güldü

Üç saat dolaşıp aldım kendim evet bana beğendirmek zor işte

Adam beni çözmüş alsa beğenmesem bir de beni anlamıyor zevkimi bile bilmiyor diye ağlasam daha mı Mutlu olacaktık

Ama bu konulari evlenmeden de konuşmuştuk ve bana ben değişmek istiyorum bu durum seni mutsuz ediyorsa degisiriz biz de demişti

Evlenmeden ne kadar önce konuştunuz? Bu konuda bir değişim bir gelişme oldu mu?

Bakın çiçek böcek çok önemli şeyler değil. Aslında şöyle siz önem veriyorsanız tabiki de önemli ama olmadığını göre göre evlendiyseniz demek ki eşinizden kıymetli değilmiş. Olmazsa olmazınız olsaydı bu evlilik olmazdı. Sorun olan kısmı sizin seviliyor hissetmemeniz. Hiç mi hissettirmiyor? Bakışında, gülüşünde, sizin üzerinize titremesinde, bu tip davranışlarında görmüyor musunuz? Bunlar önemli olan şeyler.

Çalışıyorum hatta onun yerine kendime hediye cicek alıyorum.... Ama sürpriz yapamıyorum kendi kendime malesef

Ben bu kadar hediye beklentisini garip buldum. Doğumgünümde hediye istemedim ben çok absürd geliyor insan neden doğduğu günü kutlar? Bu nasıl bir megolomanlık? Bebek 1 yaşına gelir tüm konu komşu çağrılıp kocaman pasta yaptırılır, daha önünü göremeyen bebeğe doğumgünü partisi yapılır millete gösteriş olsun diye. Hayat hep gösteriş, hep tatminsizlik. Ne güzel ikiniz de çalışıyormuşsunuz. Bu kadar çiçek böcek hesabı yapacağınıza çıkın gezin, dışarıda yemek yiyin, yeni mekanlar deneyin, yemek kültürünüzü geliştirin, kısa seyahatler yapın. 2 dal çiçek isteyip duracağınıza, 2 fidan dikin doğaya faydanız olsun. Hayatınızı bunlarla güzelleştirin. Nedir bu tüketim çılgınlığı? Ben anlamıyorum bu yeni düzeni, ya da kabullenemiyorum. Derdiniz hiç de dertmiş gibi gelmedi bana.

Evet çalışıyorum. Mesela pahalı birşey alınca yüzü düşüyor. Yapması gereken neyse onu en az olacak şekilde yapıyor. Mesela bir arkadasimin nisanlisi calismadigi halde eli cok boldur. Hic parasi olmasa bufeden 3-4 tane cikolata alir gelir. Bizimki geçen 1 tane sürpriz yumurta almis bana jest olarak

Benım esımde cok okuzdur , hıc bır ozel gunu hatırlamadı . Evlılık teklıfını teknede aldım bogazda boyle havaı fıseklı fılan . Evlendık dogum gunu bılmem ne hıc ama hıc hatırlamadı hatırladıgındada pasta fılan almadı bır kere dogum gunumde bıtter pasta almıs, ben bıtter bıseyler tuketemıyorum...
Ama konusa konusa kuse kuse kafasına vura vura sonunda artık bısıler almaya basladı. neredeyse 5 sene oldu anca.
Bır ıkı gun evvel 5 taş pırlanta almış , herhalde yapmadıklarının yerıne sayayım dıye. Gecen senede yıne baska bırsey almıstı bu sekılde degerlı ancak benım ıstedıgım bır kavga sonrası cıcek dogum gunumde bısey , bı tesekkur bısı ısı neyse anlıcan banada yaranılmıyor

1 yıl kadar. Ben artık son zamanlarda bu konuyu açmaya başlamıştım çünkü zoruma gidiyor du. O da bana değişmek istediğini söyledi ama bu konuda hiç bir çaba goremedim bahanesi de hazır ben bu konuyu hep açtığım için yapamiyormus ama ben de diyorum ki fırsat verme o zaman buna. Bana o demiş olsa ben utancimdan ne yapacağımı sasiririm mesela

Kendinize cicek almaniz biraz garibime gitti. Bunun disinda nisanliykende boyleymis 40 yasinda da boyle olur.

Insanlarin belli yasa geldikten sinra davranislari yaklasimlari degismez. Sadece biraz fedakarlikla onune gecilebilir.

Esiniz istemedigi surece disaridan hic bir guc supriz hediye olayini yaptiramaz.

Bence boyle kabul edin

Mesele doğum günükutlamak hediye aldırmak değil. Gezme işini de yapıyoruz ama hep benim planlamam istiyorum ki bi kere de o düşünüp plan yapsın beni sasirtsin

1 yıl uzun bir süre. Baktınız olmuyor ayrılma yoluna gitmeliydiniz. Ama bakın ayrılmamışsınız ve devam etme kararı almışsınız. O zaman eşinizle birlikte olma fikri her türlü süprizden ağır basmış. Bir de bu şekilde düşünmeye çalışın.
Kimi insan sevgisini bu şekilde gösterir kimi insan başka şekillerde. Sizin sorgulamanız gereken eşinizi size hiç bir şekilde mi göstermiyor sevgisini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…