- 25 Aralık 2014
- 8.205
- 27.803
- 748
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Herkese gulumserim aslında. Biraz saf bi yanım da var. Kimsenin hakkında kötü düşünmem herkese değer veririm falan. Ben kötü insanlara denk geldim işte. Onlar beni kırdı baya.
Çok çok haklısınız. Korkarak yaşamaktan keyif te alınmaz zaten ama bu sessizliğimi fırsat bulup is hayatında falan ezmeye çalışan çok oldu. Fobi oluştu galiba bende. Eşimle bile hala sacmalayamam biliyor musunuz bana olan saygsını korusun diye.Evet bu tarz kaygılarınız sizde önyargı oluşturmuş. Eğer bir sorunla karşılaşırsanız baş edemeyeceğinizi düşünüyorsunuz. Bunu aşmanın yolu korkup kaçmak değil. Yüzleşmeniz lazım. Daha fazla üzerine gidin, olayları tolere etme gücünüzü arttırın, acı çekmekten bu kadar korkmayın kısacası. Eğer kırılacağımız varsa kendimiz de kendimizi kırarız hatta bazen ailemiz bile bizi kırabilir.. Yani hayat o kadar da kontrol edilebilir birşey değil.
Çok sağolun cesaret verdiniz banaToplasan kac ınsan ki 5-15 ? nedir kactır ki kalbını kıran bosver onları ınsan yalnız kalamaz dunya da 6 mılyar ınsan var o kadar da karakter var yanii.. Bende unıversıte de senın gıbı dusunmustum herkes bencıl egoıst gibi gelmıstı bazı arkadaslarımla da yollarımı ayırdım ama ben herkese deger verıyorsam bana benzeyen ınsanlar da mutlaka vardır dıye dusundum guvenım tum ınsanlara değil yalnızca onlara bitti keza askta da böyle olmalı.
Çok çok haklısınız. Korkarak yaşamaktan keyif te alınmaz zaten ama bu sessizliğimi fırsat bulup is hayatında falan ezmeye çalışan çok oldu. Fobi oluştu galiba bende. Eşimle bile hala sacmalayamam biliyor musunuz bana olan saygsını korusun diye.
İşte edemiyorum ki o müdahaleyiEvet çok iyi anlıyorum. Ama herzaman sessiz kalarak savaş alanını terk etmeye gerek yok:) Çirkef olduğunu hissettiğiniz insanlara karşı bu tavır gayet makuldur ama genele yaymak sosyal hayatınızı çok etkiler. Kendinizi savunmanız ve cevap vermeniz gereken yerlerde hemen geri çekilmeyin, çatışmalar herzaman olabilir. Siz de başa çıkabilirsiniz bence. Eşinizle dostunuzla şakalaştınız vs diye hemen sınırlarını aşacaklarını düşünmeyin. Gerektiği yerde zaten müdahale eder ve bir sınır çizersiniz. Kendinize güvenin.
İşte edemiyorum ki o müdahaleyietsem şimdiye bu kadar kırılmış olmazdım. Mesela sakayla laf sokanlar oluyor salak değilim sonuçta anlıyorum bir sey desem aa sana da hic şaka yapılmıyor diyecekler ortalık gerilecek. Onlar gibi şaka yollu giydirme olayı da bende yok. Ben de bir sey demiyorum. Böyle şeyler insanlik ilişkilerinden sogutuyo beni
Çok teşekkür ederimÇatışma ortamı olmasından çok korkuyorsunuz. Oysaki bu kadar korkacak birşey yok, insanlar bazen anlaşamaz ve tartışır bu kadar basit. Herzaman uyumlu ve iyi görünmek zorunda değiliz. Bazen siz de sinirlenebilirsiniz ve birilerini kırabilirsiniz, insansınız sonuçta bu kadar içinize atmayın. Anlıyorum kalitenizi bozmak istemiyorsunuz ama birine cevap verince ille de kalitemiz bozulacak diye birşey yok. Kendi üslubunuzda cevabınızı verip geçin. Mesela "Şakayla laf sokmayı ayırt edebiliyorum" diyip gülümseyin ve uzamasına izin vermeden konuyu kapatın başka şeyle ilgilenin normal bir şekilde. Bir kaç kez bu şekilde pratikler yaparsanız ve bozulmuş gibi davranmazsanız zamanla daha rahat olacaksınız.
ben cok sıcakkanlıyımdır. Ama girdiğim ortamda ilk belli edemem çekinirim bazen o kadar çekiniyorum ki yüzüm kızarıyor, kızardığını hissettikçe daha da panikliyorum daha da kızarıyorHanımlar eşimle geçen konuşurken bana sen soguksun esin olarak söylüyorum dedi. Konu nerden açıldı onu da söyleyeyim benim pek arkadaşım yok. Ondan konusuyorduk. Görüştüklerimle de samimi olamıyorum. Anca onlar bana yakin davranırlarsa belli bi zaman sonra açıyorum kendimi. Yani kasılıyorum bir ortamda. Eşimin arkadaş çevresinde de genelde sessiz kalıyorum. Kendimden sıkıldım gerçekten. Aslında utangacım ama soğuk sanıyor görenler. Insanlar gülüp egleniyor kahkaha atıyor ben sadece tebessüm ediyorum falan.
Daha önce samimi olup mesafeyi ayarlayamadıgım ve haddini aşan laf sokup duran insanlar oldu hayatımda. Onlarla da ben ugrasamıyorum çabuk kırılıyorum. Biraz da bundan kapattım kendimi. En azından böyle üzülmüyorum diyorum ama mutsuzum da bir yandan. Yardım edim lütfen.
Sacmalayinca birsey olmuyo ay ne dedim kafam karisti deyip guluyoruz kendinle dalga gecmelisin.Ne konusulur konular hakkinda fikirlerin varmi mesela fikrin oldugu haldemi susuyorsun.Kiramiyorum kabuğumu sanki ben bir sey deyince saçmalıyo bu diyecekler gibi hissediyorum halbuki kimse oturup memleket meselesi konuşmuyo
enerji sana baggli canim .Ne guzel iste guzelsin cekincek hic bir sey yok soyle dusun karsindakilerde senle ayni kisler hic bir fazlaliklari yok senher zaman girisiken ol onlar senin ardindan gelirIlk tanıştığım herkesten iltifat alırım fiziksel olarak güveniyorum ama enerji olarak hayır malesef
Bilmem olabilir :) ama esim bazen sus cok konustun der bana. Onunla rahatım. O adam da niye evlenmiş kızla evlilik öncesi bilmiyor muydu sanki huyunu? Ben kıramiyorum kimseyi malesef.Tanıdığım biri olabilir misin?
Eşimin en yakın arkadaşı evlendi, kız tam bir buz kütlesi. Açamayacağım insan yoktur, kız nuh diyor peygamber demiyor. Ağzından hıhı evet'ten başka kelime çıkmıyor. Hani dedim kız bana mı kıl oldu, sonradan eşi de eşimle dertleşmiş bu konuda. Nereden bulduysa dedim.. Allah kocasının yardımcısı olsun dedim saldım ipini.
Hayat bu kardeşim, kırarsın da kırılırsın da kendini aşırı korumaya alma. Belki bu tavrın yüzünden ne tatlı dostlukları kaçırıyorsun farkında değilsin.
Haklısınız ben bile sıkılıyorum kendimdenbutun yorumlarinizi okudum, evet anlattiginiz kadariyla sıkıcısınız.
var etrafimda sizin gibiler, inan kimse siz alinin kirilin diye deli divane olmaz, surekli saygi korunsun, dalga gecilmesin diye yasarsaniz kusura bakmayin bitki gibi yasar gidersiniz.
iki latife yapilsin hakkinizda nolcak, hersey laf sokma mi oluyor?
bn insanlara takilmayi cok severim, muhabbet acarim vs, ama karsimda surekli alinip gucenen biri varsa o insani muhattap almam.
insan iliskileri idare etme uzerine kurulu,tek kalmaktan bunaldiysaniz size soylenen seyleri kafanizda buyutmeyin,ne yapin edin hazir cevap olun
Fikrim olduğunda konuşuyorum bildigim konularda cekinmem ama geyik yaparlarken ne var bunda bu kadar gulunecek diyorum ama insanlar egleniyo.Sacmalayinca birsey olmuyo ay ne dedim kafam karisti deyip guluyoruz kendinle dalga gecmelisin.Ne konusulur konular hakkinda fikirlerin varmi mesela fikrin oldugu haldemi susuyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?