Eşimin eski eşi

2 seneden sonra bu Düşünceye kapılmanızın ardında bi sebep Olmalı
Ben ancak evlilik, birlikte yaşamak ve hayatı paylaşmak kavramlarını yeni idrak edebildim. Zaman geçtikçe eşimle aramızda bağ oluştu ve gittikçe kuvvetlendi. Ilk zamanlar anlaşamamış boşanmış diye düşünürdüm bir evliliği bitirmenin zor olduğunu düşünmezdim. Şimdi eşimle yaşadıkça evliliği bitirmenin daha zor olduğunu görüyorum. O yüzden evliliğini bitirenlerin duygularını merak ediyorum

Ben sizi çok iyi anlıyorum, kendiminde ikinci evliliğim olmasına rağmen gerçekten insan doğası için kaldırılması zor bir durum.Yaşanmışlıklar fazlalaştıkçe insana daha bir koyuyor.Kendimi sadece eşimin ikinci evliliği olduğu için değil, kendim de ikinci evliliğimi yaptığım için öteki hissediyorum.Bendeki daha ağır bir durum belkide bilmiyorum, psikolojik olarak beni çok yoruyor.Bakış açımı değiştirmem lazım biliyorum ama bir türlü başarılı olamadım bu konuda.Ama bakış açımı değiştirsem bile gerçeklik değişir mi orası da ayrı bir konu. bende çok karmaşığım bu konuda.

Bunu hiç sordunuz mu kendisine ? Neden ayrılmış ne Sıklıkla görüşür vs ?

Bunu hiç sordunuz mu kendisine ? Neden ayrılmış ne Sıklıkla görüşür vs ?
Ikisi ortak karar alarak boşanmamışlar. Eski eşi tatilde eşimin memleketindeyken eşimle kavga etmişler. Kadın kendi ailesinin yanında gitmiş tatil bitimi ise evi ayırmış evden kullanacağı eşyaları almış ve kendisine yeni bir ev tutmuş bi kaç ay sonrada anlaşmalı olarak resmen boşanmışlar. Bu annesinin evine ilk gidisi değil ama bu kez tatil dönüşü ipleri koparmış. Evlendiğinden beri ayrılık kelimesini kullanıp durmuş kadın. Eşim sütten çıkma ak kaşık demiyorum ama kötü giden bir evlikigi bile olsa kaderine razı olan boşanmayan bir adam. Eşi ayrılmasa bu asla ayrılamazdı. Eşim hiç bir zaman mutlu olmadiklarini söyler hep.. hic aile olamadik der. Cocugun evkiligi kurtsracagini dusunerek rica minnet çocuk yapmışlar ama nafile... Eşim sadece kızına nafaka ödüyor ve 3 haftada bir ziyarete gidiyoruz. Farklı sehirlerdeyiz.

hiç o riske girmem kendim evlenmemişsem önceden evlenmiş adamla evlenmem.
bir sürü bekar erkek varken neden bir ton şey yaşamış benimle aynı heyecanı duymayacak, hele de çocuklu adamla hayatımı zehredeyim?
Söyledikleriniz o kadar doğru ki, heycanı bitmiş hayalleri yok duygusuz .. Böylenbiriyle evlilik yapmak çok aptalca

Benim nişanlımın da ikinci evliliği olacak, bir de çok tatlı kızı var. Ben de zamanında sizin düşündüklerinizi düşündüm tabiki. Ama açıkçası sadece ilişkinin başlarında her şeyi açıkça sordum öğrendim ve bidaha da açmadım eski eş konusunu. Arada sırada çocuk ve eski eşle ilgili sorunlar olunca sadece o sorun üzerinden konuşup geçiyoruz. Bu tip durumlarda önce kendine güvenmek sonra da karşı tarafa güvenmek çok önemli.

Hepimizin bi yaşanmışlığı var sonuçta ve bi şekilde hayatımıza birileri girip çıkmış oluyor. Bunlar hayatın akışında olan olağan şeyler. Bir şeyler yaşanır ve bazen biter, sonra da hayatınızın yeni bir dönemine geçersiniz. Kıyas yapılacak bir şey yok çünkü farklı yaşanmışlıklar. Her şey yolundaysa, güven ve sevgi varsa çok da sorgulanacak şeyler değil.

hiç o riske girmem kendim evlenmemişsem önceden evlenmiş adamla evlenmem.
bir sürü bekar erkek varken neden bir ton şey yaşamış benimle aynı heyecanı duymayacak, hele de çocuklu adamla hayatımı zehredeyim?

Hayat böyle plan yaparak yaşanmıyor maalesef:) Boşanmış kadınlarla da kimse evlenmesin o zaman bu mantıkla..ki Türkiyede zaten hep böyle bir algı var, ‘aaa boşanmış mı yok onunla evlenilmez.’ Kadınlar çoğu zaman bu yüzden boşanmaya cesaret edemiyor. Siz de birgün evlenip boşanırsanız mesela size de böyle yaklaşılsın istemezsiniz bence. Tecrübelerinizi de cebinize koyup yeniden sevmek ve sevilmek istersiniz öyle değil mi?

Hayat bu, insanlar bazen anlaşamaz ve boşanır sonra da hayatına devam eder. Yeniden aşık olur, sever, sevilir. Yani hiç sizin söylediğiniz gibi heyecansız fln olmuyor. Çünkü farklı bir insanla hayatının farklı bir dönemini yaşıyor.

Kaç yasında kızı ?
Bir kadın bu kadar birden bire tüm ipleri koparmaya cesaret ediyorsa demek ki çok mutsuzmuş arada neler Yaşanmış o kısmı bilmiyorsun tabi .
Kızın babasını 3 haftada bir görmesi de çok kötü

Bitmiş gitmiş
O kadını düşünmez artık

Acikcasi ben dusundugunu sanmiyorum cok mutlu bir evlilik olsaydi ki degil di bosanmazlardi sevgi bitmeden evlilik bitmez yok herseyin ilkini bende yasamadi duye düşünmek de sacma bir olay cunku sen de baska konularda esinle ilk yasamiyorsun öpüşmek mesela en basiti ben esimin 3. Esiyim benimse ilk baslarda uzuldum bu duruma ama hazmettim iyiki de etmisim cunku esim ustume titrer bi dedigimi iki etmez bi evladimiz var hatta kizimiz olduktan sonra esim rahatsizlandi dusune dusune bizsiz kalmakdan o kadar cok korkuyor ki onu terketmem den kizimi alip gitmemden yani hep kotu yönleri yokmus yine olsa yine esimle evlenirim hic eski esini sevse onunla olurdu benimle degil niye düşünsün ki onca zaman gecmis insan herseyi unutur zamanla

bakın aralarında iyi köyü şeyler yaşanmış bir yuva bunun bireyleri var..
hatırlayabilir kötüsünü iyisini bilinmez..
geçmişi silen yoktur

"İkinci evliliğini yapan kişi ilk evliliğini unutamaz, ilk evliliğini düşünür, özler" diye genel geçer bir durum yok.
İkinci evliliğindeki kadın, o adamın sevgisini ölçüp , biçip, tartmış olmalıdır.

Örneğin ben, daha geçen bir ilişkimi sonlandırdım. Ama o ilişkimde hep eski sevgilimi özledim durdum.
Neden ? Çünkü eskiyi bana unutturacak kadar sevmedi beni, o duyguyu bana geçiremedi, dolayısıyla ben de
eskisini sevdiğimden daha çok sevemedim onu. O yüzden hep eskiyi, eskisinin bana hissettiği yoğun duyguyu, yaşattığı aşkı özledim.
Yani eşiniz size aşıksa, siz de ona aşıksanız ve bundan eminseniz öncekilerin hiçbir önemi yoktur.
İlk kavramına pek inanmam çünkü.
Her seferinde, "meğer ben daha önce böyle bir aşk yaşamamışım" hissine inanırım.

Bence çok düşmanca ayrılmadıkça unutulmaz. Evet, karşılaştırma da yapılır. Üç kez evlendi tanıdığım bir bey. Hep ilk eş ile karşılaştırdı. Ama ilk eşi çok iyi bir insandı. Ada'm kıymet bilmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…