eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;

1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?

Hemcinsimiz diye her kadının her yaptığı doğru mudur ya da hep haklı mıdır?

Eşimin çocuğuna , eşimin eski karısı ve sevgilisi soyle diyor ; masadaki yemekleri gösterip içkileri gösterip , bunu babanın parasıyla aldık , babana anlat bunları diyormus . Cocuk anlattı bize . Esi bunları duyunca sinirden cıldırıyor. Ben elimden gelen sevgiyi sefkati gösteriyorum , haftada bir kere bize geliyor cocuk, hiç kötü davranmadım hiç kalbini kırmadım .

Dava açabilirsiniz, bunlar kanıtlanırsa velayeti kaybeder

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Sizin hic okul giderlerinden haberiniz yok galiba?
1750 tlye cocuk okutulmuyor anasıfında bile artk😏

Yorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;

1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?

Eşimin eski eşi çok kavgacı biri, kaynanamla da kavga etmiş, kaynanam bana karsı cok iyi. Bana karsı en ufak saygısızlıgı yok, yemeklerimi begenir laf etmez . Bu kadınla anlasamıyorsa , o kadın ne bileyim nasıl birşey

Neden boşandıklarını bile bilmeden adam gbi geçinseymiş gibi bir yorum yapmanız hiç goş değil
Herkes bir sebepten bosaniyor. Zaten hepsi ayni demedim %90 oraninda dedim dikkat ederseniz. Sizce belki oyle olmayabilir ama bence genelde erkekler sorunlu oldugundan bosaniliyor,velayet kadinda kaliyor,erkek kosa kosa gidip yeniden evleniyor,kadinin da sevgili edinmeden,tekrar evlenmeden evde cocuk bakmasi ongoruluyor.

Eşimin eski eşi çok kavgacı biri, kaynanamla da kavga etmiş, kaynanam bana karsı cok iyi. Bana karsı en ufak saygısızlıgı yok, yemeklerimi begenir laf etmez . Bu kadınla anlasamıyorsa , o kadın ne bileyim nasıl birşey

Sizin arkanızdanda belki aynı şeyleri söyleyecekler zamanı gelince. Ben şimdiye kadar tek bir anneye şahit oldum "Evet oğlum yuvanın yıkılmasına sebeb olan" diyen. Onun icin yemeklerinizi begendiklerine pek anlam yüklemeyin

2020 de nafakayı arttırmak için dava acacakmıs kadın , bunu öğrendiğim için buraya konu açtım . Bu sabah eşimle konustular . Beni bırakıp , baska kadınla rahat rahat yasayamacaksın diyor . O nafakayı 2020de daha da arttıracagım diyor. Esim de " tüp bebek yapacagız masraflarımız agır işlerim kötüleşti yazık gunahtır o kadar yıl hukuğumuz var" dedi .Kadın onda sonra basladı küfre hakarete

Kadının nasıl olduğundan ziyade çocuğun yaşadıklarına çok üzüldüm, ne demek el kadar çocuğu içki masasına oturtmak, en kısa zamanda velayeti almaya bakın

Doğruluğu ne belli? Evet hergün ne haberler okuyoruz bugün çocuğa verilen paraya laf eden de yarın çocuğa ne yapmaz. Annesinden daha mı çok düşünecekler ne saçmalık
soylemek istedigimi biraz ters soyledim sanirim ben sevgilisi evdeyken baba yanina alabilir madem okadar problem cikariyor tarzi da bisey soylemek istedim aslinda ama bayan annesi cocugu vermek istemiyor dedi benim bildigim baba haftada 2 gun falan cocugu alabiliyor

Nafakayı erdiren haller vardır, olaydaki durum ispat edilirse kadına verilen nafaka kaldırılır ama çocupa verilen nafaka için birşey yapılamaz, miktarda gayet uygun, mahkeme zaten ekonomik duruma göre karar vermiştir. Eşiniz kızının sevgilisiyle kalmasından rahatsızlık duyuyorsa velayeti yeniden düzenlenmesi için dava açabilir ama bunu bence siz de istemezsiniz.kadının süresiz nafaka alması tabi ki ideal durum değildir ama zaten kanun bunun değiştirilmesine yeterli olanak sağlamıştır. Gerisi sizi de eşinizi de ilgilendirmez

Bu memlekette istatistik diye birşey var. Boşanmalar %90 erkeklerden kaynaklanıyor. Nafaka ödemesi de Zaten bunun ispatı. Az kusurlu bir erkeğe nafaka hükmedilmezdi aksi takdirde. Erkeklerin yaptığı hatalar boşanma ile sonuçlandığında kadının tüm hayatı gitmiş kaymış oluyor bu memlekette. Siz ABD de yaşamıyorsunuz sanırım.. Kendisi evlenmiş ne ala memleket. Evlenince herkes melek mi oluyor. Eski eşin sevgilisi imza atınca mı iyi olacak? Kaldı ki bende kızımı eski eşimin yeni karısı ile aynı evde bırakmak istemezdim. Çokta farkı Yok yani.

Çocuga verilecek nafaka 18 yaşına kadar. Eşimin eski karısına verilen nafaka ise süresiz

Ne güzel söylemişsiniz, bir arkadaşım , babasının sevgilileriyle yaşamış yıllarca aynı evde, annesi de vefat etmiş. Saçma sapan bir hayat yaşadım diyordu. Hiçbir çocuk anne babasının sevgileriyle aynı evi paylaşmak zorunda değil.

Burada kadının özel hayatı diyoruz, kaçımız ayrılık durumunda, çocuklarımızın babalarının sevgilisiyle aynı evde yaşamasını ister?

Bu memlekette istatistik diye birşey var. Boşanmalar %90 erkeklerden kaynaklanıyor. Nafaka ödemesi de Zaten bunun ispatı. Az kusurlu bir erkeğe nafaka hükmedilmezdi aksi takdirde. Erkeklerin yaptığı hatalar boşanma ile sonuçlandığında kadının tüm hayatı gitmiş kaymış oluyor bu memlekette. Siz ABD de yaşamıyorsunuz sanırım.. Kendisi evlenmiş ne ala memleket. Evlenince herkes melek mi oluyor. Eski eşin sevgilisi imza atınca mı iyi olacak? Kaldı ki bende kızımı eski eşimin yeni karısı ile aynı evde bırakmak istemezdim. Çokta farkı Yok yani.

Konu sahibesinin yazdıklarını okuyormusunuz
Ortada içki masasına oturtulan
Sevgili geleceği zaman odaya kilitlenen bir çocuk var
Her olay kendi özelinde değerlendirilmeli
O adamın yerinde olsam o çocuğun saçının telini bile göstermem o anne müsveddesine( yazılanlara yorum yapıyorum tabi, doğru yalan bilemeyiz)

Kizinin baska erkekle yasamasina şiddetle karsi cikan adamin yapması gereken iyi bir koca ve baba olmak-esinin bosanmamasini saglamaktir.
hem bosanip hem hayat yalniz gecmez deyip tekrar evlenip hem de eski karsinin hayatina aldigi adama laf soyleyene de ne denir bilinmez...
Nafaka konusunda da kadin ikna olmuyorsa ve gerçekten gelirinde azalma varsa indirim davasi acabilir bence. E devletten hizmet dökümü diye baksaniza. Eger azalan bir para varsa birşeyler yapılabilir

Kadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga
Ama çocuk bir tek kadının çocuğu değil, bu sebeple "isterse" diye bir şey söz konusu olamaz. Babalık sadece soyadı vermekle olmaz. Sadece para vermekle de olmaz gerçi ama adam kazanıyorsa, çocuğunun parasını da verecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X