Eşinizin çocuğuna nafaka vermesi çok normal, 1750 lira olarak belirlendiyse o zamanki gelirine göre bunu uygun görmüş olabilir mahkeme. Şimdiki gelirini belgeleyerek yeniden nafakanın düzenlenmesini talep edebilirsiniz, eğer eşiniz boşanmada kusurlu taraf değilse eski eşinin ömür boyu nafaka alması bana saçma geliyor. Evet kadın çalışsa çocuğunun eğitim , doktor gibi bir sürü gideri var ama sonuçta adam da bir tane ev vermiş kadına. Kira gibi bana göre en büyük gider kalemi yok eski eşin. İnsanlar asgari ücretle geçinmeye çalışırken kira vermeden ilköğretim yaşındaki bir çocukla o paraya çok rahat olmasa da geçirebilir. Dediğim gibi kira vermediğini düşünerek söylüyorum bunu. Üstelik konu sahibinin eşinin durumu hala müsait olsa tabiki üç bin değil beş binde versin, durduk yere vermeyelim o parayı demiyorlar.
Velayeti alırım demişsiniz ama bana bunu burdaki size yapılan linçten dolayı sinirle yazdığınızı düşünüyorum. Bir çocuğun annesiyle büyümesi en doğru olanıdır, biraz empati yaparak düşünmeye çalışın. Sinirle düşünüp sonradan vicdanen rahatsız olacağınız hamleler atmayın, özünde kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum.
Herkes kendini düşünür önce, annesi babasının önce çocuklarını düşünüp en doğrusunu yapmaları lazım. Siz de bir yuva kurmuşsunuz, tabiki anne sahibi olmak isteyeceksiniz en doğal hakkınız. Keyfi olarak da aman para vermeyelim demiyorsunuz, insan giderine göre yaşamak zorunda. Eşiniz yeni gelirini belgeleyerek nafakanın yeniden belirlenmesi için dava açsa en doğrusu olur.