- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
biriyle evlendiniz diye onun duygularının ve hislerinin sabit kalacağının garantisi yok. sizinle evli bile olsa koşullar değiştiğinde insanların hisleri de değişir. bugün size aşık olan bi hafta sonra bu fikrini değiştirebilir. bu kişi eşiniz bile olsa tapusunu almadınız sonuçta hepimiz insanız. eşinizde sizinle olan hayatını riske etmek istememiş ki gitmek istemiyor , ben olsam gitmezdim nasıl bu kadar "zaten bana aşık yaaa " " biz evliyiz ayrılamayız " diye güvenebiliyorsunuz hayret doğrusu. insanların geçmişteki güçlü hisleri küllenmiş ama bitmemiş olabilir.
ortada bilmedğiniz bir hikaye olabilir sizin sandığınızdan daha fazla sevmiş olabiliro kadını zamanında. hepimiz hayatta seçimler yapıyoruz ama koşullar değişince seçimlerde değişir.. kısaca bu kadar güven iyi değil bence. ben olsam riske etmezdim.
Yazdıkların bence çelişkili, evlendiniz diye kimsenin tapusunu almadınız gibi özgürlükçü bir cümleyle başladın herkesin duyguları değişebilir diye devam ettin ki bu doğru, ama sonunu ya o kadını daha çok sevdiyse ben olsam risk almam diye bağladın, bu baştaki özgürlükçü kadına taban tabana zıt, hem tapusunu almamış olucam hem de ya eski sevgilisini benden çok sevdiyse diye kendimi yiyip Samsun yollarını kapatıcam
Değişebilecek olan duygular ille eski sevgilinin lehine değişecek diye birşey yok, şu an yaşadıkları ilde de herhangi başka bir ilde de birine karşı meyledebilir, bir gün otobüste birini görür gümm, hayat bu
Bu kadar güven iyi değil demişsin ama seninki gibi bir güvensizlik de iyi değil
çelişkili değil ; demek istiyorum ki evlendik diye birine "sonsuza dek bana aşık kalacak"," eski sevgisine asla dönemez"," yeni birine asla aşık olamaz" muamelesi yapamayız, duygularının tapusunu almadık yani.
bu adamın hisleri değişebilir herkesin hisleri değişebilir. adam eski sevgiliyle ilgili bir sebepten dolayı gitmek istemiyor. bunun altından her şey çıkabilir. adam size geçmişini 100 de 100 anlatmadıysa bilemezsiniz. şuanda eşini seviyordur mutlaka ama bu hisleri değişebilir , buna yol açmak gereksiz bence.
eğer adam farklı yaklaşmış olsaydı bende takmazdım fakat bunu sorun eden kendisi bir sebepten güvenmeyen ve rahatsızlık duyan eşi. böyle bir rahatsız duruma neden eşimi sokayım ?
bu kişi eski sevgilisi olmasa da başka birine de olabilir söylediğiniz doğru ama ben burda adamın rahatsızlık duyduğu eski sevgilisi ve onun şehrine gidip zemin hazırlamamak gerektiğinden bahsediyorum.
Hisleri değişebilir tedirginliği ile evlilik mi sürdürülür allasen, değişirse uğurlar ola, benim de değişebilir hayat bu, ben hiç anlamadım bu mantigi polemiğe çevirmek de istemiyorum herkesin kabulleri farklı, aksine ben eşimin etrafında bana bin basan güzellikte eski sevgili ya da başka kadınlar olsun isterim ki bakayım gene dönüp bana geliyo mu, etrafını cepe çevre sarıp tehlikeleri kollayıp potansiyel tehlikelerin önünü tıkayıp sonrada eşim beni seviyo diyemem ki
bu benim hayat felsefem olsun gene çok güzel yazmışsın ben hayatımda birisi varken başka kızları görmesin benden güzel kızlara bakmasın diye diye kendimi bitirirdim ya etkilenirse ya kızın hoş tavırlarına gönlü kayarsa diye hatta kendimden güzel arkadaşlarımla bile tanıştırmazdım yanlış yapmışım hayatım boyunca hep hata etmişim etrafında benden daha yetenekli daha güzel kız yokken beni sevmesinin bir anlamı yok ki asıl etrafı bunlarla doluyken beni sevmesi önemli çok haklısınHisleri değişebilir tedirginliği ile evlilik mi sürdürülür allasen, değişirse uğurlar ola, benim de değişebilir hayat bu, ben hiç anlamadım bu mantigi polemiğe çevirmek de istemiyorum herkesin kabulleri farklı, aksine ben eşimin etrafında bana bin basan güzellikte eski sevgili ya da başka kadınlar olsun isterim ki bakayım gene dönüp bana geliyo mu, etrafını cepe çevre sarıp tehlikeleri kollayıp potansiyel tehlikelerin önünü tıkayıp sonrada eşim beni seviyo diyemem ki
normal koşullarda eski sevgiliyle aynı şehirde olmak anlamı olan bir şey değil ve kocasının bundan bahsetmemesi gerekirdi hatta aklına bile gelmemesi gerekirdi .örneğin ben evlensem ve eski sevgilimle aynı semtte dahi oturacak olsam bunu belirtme gereği duymam çünkü bitmiştir bi anlamı yoktur vs. temiz bir bitiş vardır ortada düşünmemi gerektirecek bir şey yoktur.
kocasının gitmek istememesi ve cümleleri şüpheli. böylesi bi durumda zemin hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum sadece.. yapacağı varsa zaten herkes her yerde her şeyi yapar ama kocası rahatsızken zorlamanın anlamı yok bence.
bu benim hayat felsefem olsun gene çok güzel yazmışsın ben hayatımda birisi varken başka kızları görmesin benden güzel kızlara bakmasın diye diye kendimi bitirirdim ya etkilenirse ya kızın hoş tavırlarına gönlü kayarsa diye hatta kendimden güzel arkadaşlarımla bile tanıştırmazdım yanlış yapmışım hayatım boyunca hep hata etmişim etrafında benden daha yetenekli daha güzel kız yokken beni sevmesinin bir anlamı yok ki asıl etrafı bunlarla doluyken beni sevmesi önemli çok haklısın
Senden önce de olsa ciddi abazaymış, senden önce 10 20 30 ilişkisi olsa neyse onu anlarım, karşılıklı birsey derim de 300 kız ne demek bel altı şeyler yazıp terslenmiş, ilişki değil yani bu taciz etmiş milleti
Nerde yazıyor bu
O konuyu hiç acmayalim bence tekrar :)
Barışmışlar turp sıkmış olmayayım
bu yüzden kıskanç mı diye sordum işte ben kıskanıyosam eşimde kısakanır ben rahatsız olursam eşimde rahatsız olur düşüncesi varmış ama bunları baştan deseydi ya ajancılık oynadık burda resmen ne teoriler ürettikkızlar eşimin o ilişkisinden anlattığı bikaç ufak kesit var, ben öyle öldüm bittim bir aşk düşünmedim hiç aralarında anlattığı kadarıyla. daha çok kızın hoşlantısı ile başlamış ısrarları ile devam etmiş , iş ciddiye gidince de bitmiş zorlama bir ilişki gibi.
mesela üniversitede şimdiki aklım olsa kimseyle görüşmezdim ne gerek var sorumluluk almaya kafamın en rahat olacağı dönemde gereksiz yere sorumluluk aldım tarzı konuşur. bir de mesela üni bitmiş bir sene ayrı kalmışlar ne kız gelmiş benimkinin yanına , ne de eşim gitmiş samsuna. aklım almıyor bunu mesela ortada sevgi olsa idi bir sene niye ayrı kalsınlar gidip gelmesinler birbirlerinin yanına. üstelik mezuniyette aileleri tanışmışlar.
eşim polis okulunu başka şehirde okudu ben polis okulunun tam ortasındaki tatilde karşılaştım seneler sonra eşimle. konuşmaya başladık okula döndü. 2 ay sonrasında beni niye çağırmıyor yanına haftasonu falan diye dert etmiştim kendime. ona söyleyince de "gelebileceğini ailenden izin alacağını hiç düşünemedim o yüzden çağırmadım yoksa gelmeni istemez miyim" dedi. ben hafta sonu hemen atlayıp gitmiştim peşine. yani adamın aklına bile gelmedi başka şehirlerde iken görüşebilmek.
çıktıkları yer de samsun değil, üniyi başka şehirde okumuşlar. kafede oturmuşluğu yokmuş eşimin hiç. sadece okulda görüşmüşler. ama bunları bana ilişkisini anlatırken anlatmadı. kafelerin çok pahalı olduğundan bahsederken anlattı mesela ben ünide hiç kafeye gitmezdim diye. ve kız yurtta imiş eşim de arkadaşları ile evde ve yine kızla alakalı olmayan bir konuda ev arkadaşlarımın kızlarla hiç işi yoktu eve kız hiç gelmedi diye anlattıı ki ben o arada ünide toplanıp sabaha kadar tabu oynadığımızdan falan bahsediyordum yani yalan söyleyeceği savunmaya geçeceği bir durum da yoktu.
dediğim gibi bilinçaltında belki izmir antalya güzel gelmesinin nedeni ortam kurma olabilir yada gerçekten şahane şehirler olduğu için de istiyor olabilir ama asıl samsunu istememesinin nedeni kendisinin kızla aynı şehirde olmasından rahatsız olması değil, öğrenirsem benim rahatsız olacağımı düşünmesi. samsuna gitsek sen tesadüfen öğrensen bana demez miydin "niye baştan söylemedin o kızın burda olduğunu "dedi.
benim eski erkek arklarımdan en uzun ilişkimdi diye anlattığım lisedeki, eşimin de arkadaşı idi. öyle samimi iki arkadaş değil ama birlikte futbola falan giderlerdi o zaman. o yüzden eşim biliyor onun hangi şehirde yaşadığını. sen X şehrini istesen ben çok rahatsız olurdum ve X şehrine gitmek bana iğrenç gelirdi senin de böyle düşüneceğini sandım dedi. ki bahane değil bu eşim gerçekten X şehrine kayağa gidelim dediğimde bile inanılmaz agresifleşiyor.
özetle ben inandım, tatmin oldum beni düşünerek samsunu istemediğine. samsunu yazdık tercihlere kız konusunu da kapattık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?