Eşimin eski nişanlısı ve tayin meselesi

Yazdıkların bence çelişkili, evlendiniz diye kimsenin tapusunu almadınız gibi özgürlükçü bir cümleyle başladın herkesin duyguları değişebilir diye devam ettin ki bu doğru, ama sonunu ya o kadını daha çok sevdiyse ben olsam risk almam diye bağladın, bu baştaki özgürlükçü kadına taban tabana zıt, hem tapusunu almamış olucam hem de ya eski sevgilisini benden çok sevdiyse diye kendimi yiyip Samsun yollarını kapatıcam

Değişebilecek olan duygular ille eski sevgilinin lehine değişecek diye birşey yok, şu an yaşadıkları ilde de herhangi başka bir ilde de birine karşı meyledebilir, bir gün otobüste birini görür gümm, hayat bu

Bu kadar güven iyi değil demişsin ama seninki gibi bir güvensizlik de iyi değil

çelişkili değil ; demek istiyorum ki evlendik diye birine "sonsuza dek bana aşık kalacak"," eski sevgisine asla dönemez"," yeni birine asla aşık olamaz" muamelesi yapamayız, duygularının tapusunu almadık yani.

bu adamın hisleri değişebilir herkesin hisleri değişebilir. adam eski sevgiliyle ilgili bir sebepten dolayı gitmek istemiyor. bunun altından her şey çıkabilir. adam size geçmişini 100 de 100 anlatmadıysa bilemezsiniz. şuanda eşini seviyordur mutlaka ama bu hisleri değişebilir , buna yol açmak gereksiz bence.

eğer adam farklı yaklaşmış olsaydı bende takmazdım fakat bunu sorun eden kendisi bir sebepten güvenmeyen ve rahatsızlık duyan eşi. böyle bir rahatsız duruma neden eşimi sokayım ?

bu kişi eski sevgilisi olmasa da başka birine de olabilir söylediğiniz doğru ama ben burda adamın rahatsızlık duyduğu eski sevgilisi ve onun şehrine gidip zemin hazırlamamak gerektiğinden bahsediyorum.

Konu sahibini zaten bu dediklerine uymuyo gitmek isteyen taraf o, çünkü eski sevgili umrunda değil, neden değil çünkü zamanında neden bitti diye sormuş eşi sevgim bitti demiş, ha sevgisi bitmedi ise yalan söylemiş demektir, duyguları bitmeden konu sahibiyle evlendi ise de büyük adilik yapmış demektir, ben hayatımı sadece kendi isteklerim ve çıkarlarım doğrultusunda şekillendiririm eşim eski sevgilisine ya da başka birine meyledecek diye kendimden hiç ödün veremem, olursa en fazla nolur boşanılır aşkimdan ölecek değilim evladım var bi tane

Bu mantıkla bakarsak Türkiyenin hallac pamuğu gibi dağıtılması gerekir herkes eski sevgilisinin olduğu şehri terketsin, yani mantıklı mı ya başka bi kadına karşı hisleri küllenmemişse diye düşünüp evliliğe devam etmek

Hisleri değişebilir tedirginliği ile evlilik mi sürdürülür allasen, değişirse uğurlar ola, benim de değişebilir hayat bu, ben hiç anlamadım bu mantigi polemiğe çevirmek de istemiyorum herkesin kabulleri farklı, aksine ben eşimin etrafında bana bin basan güzellikte eski sevgili ya da başka kadınlar olsun isterim ki bakayım gene dönüp bana geliyo mu, etrafını cepe çevre sarıp tehlikeleri kollayıp potansiyel tehlikelerin önünü tıkayıp sonrada eşim beni seviyo diyemem ki

normal koşullarda eski sevgiliyle aynı şehirde olmak anlamı olan bir şey değil ve kocasının bundan bahsetmemesi gerekirdi hatta aklına bile gelmemesi gerekirdi .örneğin ben evlensem ve eski sevgilimle aynı semtte dahi oturacak olsam bunu belirtme gereği duymam çünkü bitmiştir bi anlamı yoktur vs. temiz bir bitiş vardır ortada düşünmemi gerektirecek bir şey yoktur.

kocasının gitmek istememesi ve cümleleri şüpheli. böylesi bi durumda zemin hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum sadece.. yapacağı varsa zaten herkes her yerde her şeyi yapar ama kocası rahatsızken zorlamanın anlamı yok bence.

normal koşullarda eski sevgiliyle aynı şehirde olmak anlamı olan bir şey değil ve kocasının bundan bahsetmemesi gerekirdi hatta aklına bile gelmemesi gerekirdi .örneğin ben evlensem ve eski sevgilimle aynı semtte dahi oturacak olsam bunu belirtme gereği duymam çünkü bitmiştir bi anlamı yoktur vs. temiz bir bitiş vardır ortada düşünmemi gerektirecek bir şey yoktur.

kocasının gitmek istememesi ve cümleleri şüpheli. böylesi bi durumda zemin hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum sadece.. yapacağı varsa zaten herkes her yerde her şeyi yapar ama kocası rahatsızken zorlamanın anlamı yok bence.

Hayırlısı olsun da siz eşinizi takip edin derim yine de ben.
Tepkileri abartı.
Hem de böyle bir konu için.
Evlilik ortak kararların alındığı bir olgu.
Ben orayı yazmam burayı yazmam deme gibi bir lüksü yok!

bu benim hayat felsefem olsun gene çok güzel yazmışsın ben hayatımda birisi varken başka kızları görmesin benden güzel kızlara bakmasın diye diye kendimi bitirirdim ya etkilenirse ya kızın hoş tavırlarına gönlü kayarsa diye hatta kendimden güzel arkadaşlarımla bile tanıştırmazdım yanlış yapmışım hayatım boyunca hep hata etmişim etrafında benden daha yetenekli daha güzel kız yokken beni sevmesinin bir anlamı yok ki asıl etrafı bunlarla doluyken beni sevmesi önemli çok haklısın

Ama neyden rahatsız diyorum ben de hisleri bitmediyse bu konu sahibi için zaten başlı başına bir sorun değil mi, velev ki samsuna gitmediler bambaşka bir şehre gittiler, bir kadının içi içini yemez mi bu düşünce: ya o kadını hala unutamadıysa?

Fiziksel olarak belki zemin hazırlamamış olacak ama baştada dediğin gibi duyguların tapusu yok, kadın kalbinde ve beyninde ise nasıl olacak, fiziken birşey yok diyip evliliğe devam etmek ne kadar doğru, ben yapamam yaa adamın hayatında her anlamda ya ben olucam ya olmıcam bunun ortasi olmaz ki, elbette tapulu değil istediği an çeker gider yapışmam ama net olsun isterim senine evliyim ama aklımda biraz da o var gibi birsey olmaz evlilikte, bence

O.zaman sevgiyi sadece güzelliğe endekslemiş oluyorsun halbuki bir erkek seni geçici olan güzelliğin için değil mesela zekan olgunluğun seksapelin gibi gibi nedenlerle de sevmeli, seni olduğun gibi bir bütün olarak sevmeli işte o zaman senden güzelini görse tanısa bile yok ya bu benim hatun kadar hoş soh et ya da benimki kadar zeki değil de diyebilir

Eşinin rahatsız olmasını ben çok garipsemedim.
Empati yaptım biraz :)

Şöyle ki, şimdi ben mesela 1 defa gerçek anlamda aşık oldum.
Hani gelen mesajı okurken bile titrersin ya..
Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin,
Unutmak mümkün değil bu tür bir sevgiyi.

O kızla aralarında gercek anlamda bir aşk yaşandıysa
gittiginiz şehir o yaşanmışlıkları hatırlatacaksa
bu duygular dan kaçmak isteyebilir.

Bu seni sevmediği,
kızı gördüğü anda aşkının depreşeceği anlamına gelmez.
Sadece bir rahatsızlık hissi.

Bende mesela beykoz'a pek gitmem,
orada yaşamak istemem, onu gördüğüm de boynuna
atlayacağımdan yada hatırladıktan sonra ona koşacağımdan değil, yaşanmışlıkları hatırlamak istemediğimden

Bazı ilişkiler biter, arkadaş bile kalabilirsin.
Aynı şehirde farklı şehirde olup olmaman önemli olmaz.
Dinamiği budur.
Ama bazen de işte böyle karşılaşma ihtimalinden bile
kaçmak istersin :)

(Eğer altında başka bir sebep yoksa tabi)

Nerde yazıyor bu

Benim seneleeeer seneler önce çıktığım biri vardı (o zaman çıkmak diyorduk). Bir süre beraber olduktan sonra ayrıldık falan. Ondan seneleeeer seneler sonra eşimle evlendim. Neyse bundan aylar önce bir iş teklifi aldım. İşyerinin konumuna baktığımda o eski sevgilimin o zamanki evinin çok çok yakınında olduğunu gördüm. Yalnız işyeri bana netteki adres doğru değil diye başka adres verdi, neyse şükür dedim. Yeni adreste çokta faklı biryerde değilmiş... Şimdi düşündüm ki sırf eski sevgiliyle karşılaşma ihtimali var diye bu işyerini kaçırmam mantıklı mı? Değil. Karşılaşırsam ne olur? Hiçbir şey... Şuan benim için sokaktaki herhangi birinden de farkı yok. Ha o ne yapar bilemem, ya umursamaz yada görüşmek için ısrar eder veya zorlarsa umurumda olmaz, şikayet ederim kurtulurum. Başladım işe...

Hala daha karşılaşmadık, belki başka bir yere taşındı belki denk gelmedik. Diyorum ya farketmez.

Bence eşiniz kendine güvenemiyor. Görürsem acaba duygularım karışır mı derdinde.

kızlar eşimin o ilişkisinden anlattığı bikaç ufak kesit var, ben öyle öldüm bittim bir aşk düşünmedim hiç aralarında anlattığı kadarıyla. daha çok kızın hoşlantısı ile başlamış ısrarları ile devam etmiş , iş ciddiye gidince de bitmiş zorlama bir ilişki gibi.

mesela üniversitede şimdiki aklım olsa kimseyle görüşmezdim ne gerek var sorumluluk almaya kafamın en rahat olacağı dönemde gereksiz yere sorumluluk aldım tarzı konuşur. bir de mesela üni bitmiş bir sene ayrı kalmışlar ne kız gelmiş benimkinin yanına , ne de eşim gitmiş samsuna. aklım almıyor bunu mesela ortada sevgi olsa idi bir sene niye ayrı kalsınlar gidip gelmesinler birbirlerinin yanına. üstelik mezuniyette aileleri tanışmışlar.

eşim polis okulunu başka şehirde okudu ben polis okulunun tam ortasındaki tatilde karşılaştım seneler sonra eşimle. konuşmaya başladık okula döndü. 2 ay sonrasında beni niye çağırmıyor yanına haftasonu falan diye dert etmiştim kendime. ona söyleyince de "gelebileceğini ailenden izin alacağını hiç düşünemedim o yüzden çağırmadım yoksa gelmeni istemez miyim" dedi. ben hafta sonu hemen atlayıp gitmiştim peşine. yani adamın aklına bile gelmedi başka şehirlerde iken görüşebilmek.

çıktıkları yer de samsun değil, üniyi başka şehirde okumuşlar. kafede oturmuşluğu yokmuş eşimin hiç. sadece okulda görüşmüşler. ama bunları bana ilişkisini anlatırken anlatmadı. kafelerin çok pahalı olduğundan bahsederken anlattı mesela ben ünide hiç kafeye gitmezdim diye. ve kız yurtta imiş eşim de arkadaşları ile evde ve yine kızla alakalı olmayan bir konuda ev arkadaşlarımın kızlarla hiç işi yoktu eve kız hiç gelmedi diye anlattıı ki ben o arada ünide toplanıp sabaha kadar tabu oynadığımızdan falan bahsediyordum yani yalan söyleyeceği savunmaya geçeceği bir durum da yoktu.

dediğim gibi bilinçaltında belki izmir antalya güzel gelmesinin nedeni ortam kurma olabilir yada gerçekten şahane şehirler olduğu için de istiyor olabilir ama asıl samsunu istememesinin nedeni kendisinin kızla aynı şehirde olmasından rahatsız olması değil, öğrenirsem benim rahatsız olacağımı düşünmesi. samsuna gitsek sen tesadüfen öğrensen bana demez miydin "niye baştan söylemedin o kızın burda olduğunu "dedi.

benim eski erkek arklarımdan en uzun ilişkimdi diye anlattığım lisedeki, eşimin de arkadaşı idi. öyle samimi iki arkadaş değil ama birlikte futbola falan giderlerdi o zaman. o yüzden eşim biliyor onun hangi şehirde yaşadığını. sen X şehrini istesen ben çok rahatsız olurdum ve X şehrine gitmek bana iğrenç gelirdi senin de böyle düşüneceğini sandım dedi. ki bahane değil bu eşim gerçekten X şehrine kayağa gidelim dediğimde bile inanılmaz agresifleşiyor.

özetle ben inandım, tatmin oldum beni düşünerek samsunu istemediğine. samsunu yazdık tercihlere kız konusunu da kapattık

bu yüzden kıskanç mı diye sordum işte ben kıskanıyosam eşimde kısakanır ben rahatsız olursam eşimde rahatsız olur düşüncesi varmış ama bunları baştan deseydi ya ajancılık oynadık burda resmen ne teoriler ürettik

Bu durumda sizin tek sorununuz iletişim, esip gürlemek yerine yetişkin bir insanın şunu demesi daha dogru değil mi: eski sevgilim orda yaşıyo ola ki yolda izde karşılaştık öğrendin, sonra bana deme bu kız için mi buraya geldin diye, baştan anlaşalım

Sende sorun değil geçmiş geçmişte kaldı diyecektin bu konuşma 3 dk yı geçmeyecekti

canım hemşerim enişteye deki bu sana ders olsun başta söylemen gereken lafı sona saklama böyle söylenmesi gereken varsa söyle bende öküz altında buzağı aramayayım yok yere de gerçi hepimiz ortaklaşa buzağı aradık enişte sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…