Eşimin Eski Nişanlısı :(

Benim eski nişanlım da, karşı apartmanda.
yani annemin evinin karşısında. Balkonlar birbirini görüyor. Her gittiğimde görüyorum.
evliyim görünce hiçbişey hissetmiyorum.
Tabi ben aşık felan değildim.
eski nişanlım çok aşıktı bana,ayrılınca çok zor zamanlar geçirdi zor atlattı. Evlendi çok mutlu olsun.
eskiden görünce tavrından anlıyordum hala bişeyler kaldığını. Ama evli mutlu. Ne bakışında bir mana ne bişey.
unutuluyor yani.
hiç üzülüp kendinize zehir etmeyin.
boşverin geçmişte neler oluyor da insan unutuyor.

Arkadaşlar iyi diyosunuz hoş diyorsunuz da ben gerçekten empati kurarak yazdım bunu. Mesela bazı arkadaşlar eşi görünce tabiki içi sızlıyodur tarzında yorumlar yapmış ya. Diyelim ki doğru, diyelim ki eşi o kadını görünce içi sızlıyor. Sizce üzerine karısının dönüp "çok güzel kızmış" demesi ne kadar doğru. Ben şahsen kendimi zorlayarak eşinin yerine koyuyorum. Eşimin o kızı övmesi hiç hoşuma gitmezdi.

Eşimin eski bir erkek arkadaşım için iyi adammış, hoş adammış, yakışıklı adammış vb yorum yapması beni etkilemez, umursamam. He öyleydi der geçerim. Ama çirkinmiş, allah seni kurtarmış beni karşına çıkarmış dese sinirlenirim. Hem benim eskiden de olsa tercih edip birlikte olduğum, iyi kötü zaman geçirdiğim birini yerme haddini bulduğu için hem de kendine ve bana güvenmediğini hissedeceğim için kızarım.

Karşılaştıklarında veya konusu açıldığında eşiniz nasıl tepki veriyor? Bu konuda sizi rahatsız edecek bir davranışta mı bulundu? Eğer eşiniz sizde kuşku uyandıracak bir şey yapmadıysa aklınıza bu konuyu getirmeyin. Geçmişe saygı duyup kapatmak en iyisi.

Benim de eski eşimin ayrildiği sevgilisi ayni mahallede oturuyordu aylarca gördük ettik kaynanamlarla da çok yakindi ama bitince biriyor pek çok eski sevgilimi görüyorum gördüm hatta bir iki kişi ile de görüşüyorum arkadaşca ama beynim de bittiği için sikinti yok olmadi birak takilma canim geçmiş bazen gerçekten geçiyor

Benim çocukluk aşkım bizim yaşadığımız şehirden geciyormus ailesi ile. Beni aradılar, gittim yıllar sonra yüz yüze görüştük hep beraber. Hiç eski hisler uyanmadı

Yeni evli olsaniz anlayacagim da dört senedir hala buna mi takiyorsunuz?
Eşimle birbirimizin eskilerini tanimiyoruz.

Denk gelse içimde his olmaz ama herkes ayni değil yani kimsenin beynine giremezsiniz aklina biseyler geliyorsa da yani.
Her zaman bitmiş bitmiştir durumlari da olmuyor buarada karisi hamileyken eski sevgilisinin kapisina dayanan da gordum ben.

O yuzden aklindan geçer mi geçmez mi bisey diyemem adam disardan belli etmedigi surece boşuna kafaya takmayin.

Kızlar merhabalar hayırlı ramazanlar. Ben 4 yıllık evli bir çocuklu mutlu bir kadınım. Derdime gelince Eşimin eski nişanlısı, kayınvalidemin komşusunun kızı oluyor. Kızla toplamda 3 yıl kadar birliktelikleri olmuş. Vakti zamanında birbirlerini çok sevmişler. Eşim onun için şiirler yazmış beraber tatile gitmişler filan. Neyse anlaşmazlıklar olmuş ve nişanı atmışlar. Eşimin görevi dolayısıyla başka bir şehirde yaşıyoruz. Tatillerde izinlerde memlekete gittikçe kızla sürekli denk geliyoruz :KK43: Eşimden yana kuşkum yok yuvasına bağlı bir eş. Ama sorun şu ki görümcelerimden duyduğum kadarıyla o kızla nişan attıktan sonra bir süre resmen hayata küsmüş kendini içkiye vermiş ağır bir depresyon süreci atlatmış:KK61:Kızda çok güzel bir kız. Bu aralar memleketteyiz dün iftardan sonra eşim görümceler filan balkonda otururken o kızda ailesiyle apartmandan çıkıp gezmeye gidiyordu. Acaba diyorum eşim bu kızı gördükçe eski yaşanmışlıkları aklına gelir mi? :KK43: Çünkü her memlekete gidişimizde denk geliyor. Sizinde başınıza bu tarz olaylar geldi mi hiç. Ex aşklarınız ya da eşlerinizin ex aşkları denk geldi mi? Denk geldiyse nasıl hareket ettiniz?:KK42:
Aklına geliyordur ama önemsemiyordur bence. Geçmiş gitmiş birşey çünkü. Artık bir ailesi var.

Siz daha öncede eşinizin eski nişanlısının sizin yaşadığınız ile tayini çıktığı ile ilgili konu açmışsınız.

Zor bacım kız içinde eşin için de senin içinde . Ayy romantik takılamayacağım ben net kıskanır eşimi kısıtlar ama yine de buraya gelir eşine güven, nasıl eşsin de bunları düşünüyorsun diye duyar kasardım . Emma bil bakalım ne eksik?
( Kıskanılacak bir adet taş gibi eş )
Çok doğru bir yere parmak bastınız burdaki kadınlar anlaşmış gibi aynı şeyleri söylüyor 'eskide kalmış kalmasa zaten sen olmazdın :ukala: :ukala:'

İnsan ister istemez zorlanır yahu..
Ben hiç kıskanç biri değilim buna rağmen görmek, bu ayrıntıları bilmek rahatsız eder.
Sana da niye bu kadar detay vermişler ne saçma!

Öncelikle ortalık böyleyken gezmeye giden ex nişanlı için "ay bu aile ne kadar rahat böyle gezmeye gidiyorlar ortalık bu haldeyken" derdim ama benim kvlerde ne işim var işte bunu açıklayamazdım :KK53:

Kız da yakında evlenir kafana takma. Hepimiz yaşadık bunları. Takıntı haline getirmiştim ben de, acaba aklı onda mı? Acaba onu mu düşünüyor.... Çok takmamak lazım yoksa hayat zindan olur. Asıl sen boş boğaz görümcelerine dikkat et.

eski yaşanmışların aklına gelmemesi mümkün değil ama aklına gelince nasıl düşünüyor nasıl hissediyor bunlar önemli olan.

Bu konuda eşinizin üzerine gitmeyin eğer eşinizin sevgisinden sadakatinden şüpheniz yoksa boş yere huzurunuzu kaçırmayın. Herşey insanoğlu için. Böyle şeyler normaldir önceden olup bitmiş. Benden lisede hoşlanan bir çocuk vardı ilkokul, ortaokul da aynı sınıfta okumuştuk, ailelerimiz de ara ara görüşüyordu. Sonrasında ben o okuldan ayrılıyorum eşim oraya geliyor ve arkadaş oluyorlar. Daha ben eşimle tanışmazken. Hala da görüşüyorlar, birbirlerini düğünlerine davet ettiler. Çocuğu oldu 2 tane o arkadaşımızın. Bizim bulunduğumuz şehre iş dolayısı ile taşınacaklardı hatta eve de davet ederiz ailesiyle birlikte dedik. Okul zamanlarından fotolarımız falan var. Komik okul anıları vs var. Hepsi geçmişte anı olarak kalıyor yani. En azından bizim için böyle.

Kızlar merhabalar hayırlı ramazanlar. Ben 4 yıllık evli bir çocuklu mutlu bir kadınım. Derdime gelince Eşimin eski nişanlısı, kayınvalidemin komşusunun kızı oluyor. Kızla toplamda 3 yıl kadar birliktelikleri olmuş. Vakti zamanında birbirlerini çok sevmişler. Eşim onun için şiirler yazmış beraber tatile gitmişler filan. Neyse anlaşmazlıklar olmuş ve nişanı atmışlar. Eşimin görevi dolayısıyla başka bir şehirde yaşıyoruz. Tatillerde izinlerde memlekete gittikçe kızla sürekli denk geliyoruz :KK43: Eşimden yana kuşkum yok yuvasına bağlı bir eş. Ama sorun şu ki görümcelerimden duyduğum kadarıyla o kızla nişan attıktan sonra bir süre resmen hayata küsmüş kendini içkiye vermiş ağır bir depresyon süreci atlatmış:KK61:Kızda çok güzel bir kız. Bu aralar memleketteyiz dün iftardan sonra eşim görümceler filan balkonda otururken o kızda ailesiyle apartmandan çıkıp gezmeye gidiyordu. Acaba diyorum eşim bu kızı gördükçe eski yaşanmışlıkları aklına gelir mi? :KK43: Çünkü her memlekete gidişimizde denk geliyor. Sizinde başınıza bu tarz olaylar geldi mi hiç. Ex aşklarınız ya da eşlerinizin ex aşkları denk geldi mi? Denk geldiyse nasıl hareket ettiniz?:KK42:
Çok çirkin bir durum gerçekten sürekli karşılaşmak rahatsız olmakta haklısınız belki o da evlenip yakın zamanda gider oralardan hayırlı bir kısmet bulsun diye dua edin hem sevap ☺️

Back
X