• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin fitneci çevresi ve bitmeyen dertler......

Ailesiyle senin aranda kaldiginda sana tepkisi noluyo

Benim abarttığımı düşünüp susturmak istiyor baktı olmuyo ailesine kızıyor.. Ama sonrasında yine ailesini savunup laf ettirmiyor. Zoruna gidiyor yanlışlarına yanlış demek.

Herşey iyi hoşta görümcenizin durumunu niye burda deşifre ettiniz görümcem bize karışıyor diyebilirdiniz ayrıca başta konuşulması gereken şeyleri niye şimdi konuştunuz bence bunlarla boşa kafa yormayın bebeğinizi kaybetmissiniz psikolojik yardım alın

Deşifre etmek şöyle kız bunları yaptığı halde eşim onun arkasında, toz kondurmuyor kız evimi karıştırıp gittiği zaman eşim bana onu savunuyor ama benim geçmişte sevdiğim biri olmasını kaldıramıyor.. Bu tutarsızlıklar beni bitiriyor :( başta konuştuk anlaştık ama insanlar sürekli aramıza girip geçmişi eşeledi.. Eşimin hakkında birşey dediklerinde inanmayıp eşime sordum Sürekli aynı konular gündeme geldi...

Ne cins bir sülaleye denk getirilmişsiniz valla şaştım kaldım.

Sizi kim tanıştırdı? Ya da birbirinize yakıştırıp, yapıştırdı?

İmtihan içinde imtihan kimseye sebep oldun diyemiyorum Allah yazdıktan sonra ben arayıp bulmuş çok severek evlenmişte olsam başa gelecek geliyor :(

Eşine diyecek laf bulamıyorum. Pessss!!! Sakın alttan alıp ezik davranma kendini iyice suçlu konumuna düşürürsün, onun gözünde.

İmtihan içinde imtihan kimseye sebep oldun diyemiyorum Allah yazdıktan sonra ben arayıp bulmuş çok severek evlenmişte olsam başa gelecek geliyor :KK43:
Olur mu öyle canım

Aklımız var, kaderi de hür iradeyle alınan kararlar belirler.

Böyle duydum.

Kadere de inanmam.

Olur mu öyle canım

Aklımız var, kaderi de hür iradeyle alınan kararlar belirler.

Böyle duydum.

Kadere de inanmam.

Evet tatlım hür irademiz var bu konuda haklısın ama hür irademiz bize 1 sene sonra olacakları düşündüremiyor göstermiyor malesef.. İşte buna kader diyoruz.

Eşine diyecek laf bulamıyorum. Pessss!!! Sakın alttan alıp ezik davranma kendini iyice suçlu konumuna düşürürsün, onun gözünde.
Bebeğimi kaybedene kadar çok büyük tepkiler vermiyordum ama artık sessiz kalamam. Ben kimse kırılmasın diye sustukça enayi yerine koydular..

Basiniz sagolsun oncelikle Allah sabir versin.Zor bir surecten geciyorsunuz birbirinize destek olmaniz lazim esinizle.Zaten uzungunuz boyle sacma seyle esiniz niye karsiniza geliyor.Alttan alip kendinizi ezdirmeyin.
Ote yandan insanlar ne kadar kotu hamile birine uzulsun diye boyle seyler anlatilir mi?Cok muhattap olmayin artik anlatsin dursunlar takmayin.

Birbirinize güven tamir etmedikçe hamile kalma , ne zaman ki güven sağlam oldu ise ozaman bebek için hazır olduğunu söyle otur açık açık konuş bunları neler hissetiğini aranıza soğukluk girdiğini söyle içlne atma , bunları konuşamıyorsan durumunuz vahim
sürekli çocuk istiyorum dyip duruyor bense hamilelikte yaşadıklarımı göz önüne alarak cesaret edemiyorum. Anne olmak çok istesemde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :(

Benim abarttığımı düşünüp susturmak istiyor baktı olmuyo ailesine kızıyor.. Ama sonrasında yine ailesini savunup laf ettirmiyor. Zoruna gidiyor yanlışlarına yanlış demek.

Tatlim dikkat et o zaman o aile tekin degil demek ki evham vermek gibi olmasin ama benim yuvam boyle yikildi cocuk yoksa da yapma onunu gorene kadar

Senin ilkin ben deilim ne demek yaa sanki siz onun ilkiymissiniz gibii gecmise takilmaya gerek yok her insan hoslanmistir birilerinden cocukluk yani
neyse cidden zor zamanlar gecirmissinz Allah kolaylik versin gorusmek istemediginizle gorusmeyin madem bu kadar uzuldunuz bundan sonra cikarin onlari hayatinizdan.

Arkadaşlar ben lohusayım doğuma yakın bebeğimi henüz karnımdayken kaybettim..
1 yıllık evliyim, görücü usulü evlendim. Eşimle birbirimize ısındık tanıdık ve kısa sürede evlendik elhamdulillah. Eşimin eski nişanlısı başkasına kaçmış evlenmiş. Bu konunun çok üzerinde durmadım çünkü adam zaten ihanete uğramış kurdalamanın anlamı yoktu kimse kimsenin kısmetini yiyemez diyip yoluma devam ettim Bilmem gereken şeyleri eşim anlattı.. Hamileliğimi öğrenmemle beraber dertlerimde başladı eşimin çevresindeki insanlar fitne çıkarmak için uğraşıp durdular. Gelip bana eşimin o kızı nasıl sevdiğini neler yaptığını anlatmaya başladılar görümcelerimde güya kızı kötülüyorlardı bana yine duymamam gereken şeyleri çok duydum. Hep ağladım hep üzüldüm hamileliğim stres sıkıntı içinde geçti. Ve sonucunda ölü doğum yaptım :KK43:
Şimdi eşimin hiç bir akrabasıyla görüşmek istemiyorum. Bana zarar verdiklerini eşime de anlattım önceden çok kızardı ailesine çevresine asla laf ettirmezdi ama şimdi sessiz kalıyor tamam diyor. Küçük görümcemde bize bela oldu resmen hem sorunlu biri anne babası ilgilenmiyor eşim takip ediyor ama tam bir fırsatçı gelip evimi karıştırıp gidiyor.. tüm bunlar yetmezmiş gibi eşim bide benim eskiden sevdiğim biri olduğunu öğrendi üstüme geldi anlattım 16 yaşlarındaydım ne sevmesi dedim dalga mı geçtin bu daha kötü dedi bende bi an sinirlendim hayır çok sevdim bu yüzden kaybettim zaten dedim!! :KK43: öptün mü gezdin mi aklına geliyomu diye sorular sordu sonra oturdu ağladı seninde mi ilkin ben değilim diye :KK43: sonra dedi tamam sende bundan sonra bnm geçmişimle ilgilenme bende ilgilenmicem birbirimize bakalım dedi.. Ama soğukluk hissediyorum.. Lohusalığımda beni iyice çıkmaza soktu.. Yüreğimdeki acım yetmez gibi bunlarla uğraşmak çok zoruma gidiyor.. Eşime nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum bir yanımda ayrılıktan yana :KK43:(
Ay Allahım ne saçma eşimle biz bile konuşuruz çocuklu aşkı aşk bile değil ne saçma ben eşime derim hadi hadi söyle diye sen bunun için asla üzme kendini canını sıkmaya değmez görümcene yol ver koy tepkini lohusasın sinirini stresini boşalt acımasızca ama hak ediyorlar..

Bence sen ona evladımızı kaybettik ve sorun gençlikte kiminle ne yaptığımız Mı diye bi sor. Olayı idrak edememis bence. Birbirinize destek olacakken uzaklaşmak için sebep buluyorsunuz. Başınız sağ olsun.

Oncelikle basınız sagolsun Rabbim sabır versin insaallah.
Ben burda sizi elestirecegim.Cunku insanlar zaafinizi bulmuş onun üstüne oynamışlar sizde tuzağa düşüp kendinizi yiyip bitirmissiniz.Ne demek ben duymak istemediğim halde anlattılar ya.
Onlar anlattıkları anda madem duymak istemiyordun çok da güzel bunu engekkwyebilirdin.sen de merak etmissin ki dinlenmişsin.
Ben yeni nisanlanmistim.k.v dem yok benim oğlum söyle yok benim oğlum böyle .Ben kimseye görücüye gitmedim. Kız analari bana geldiler oğlum için falan falan falan.
Ben de dedim ki bak oğlun 30 yaşında bana görücüye geldiniz hem de iki kez.Ben almasaydim oğlunu evde kalmıştı. Otur kalk dua et bana .Bi daha da bunları anlatma ha beni istemiyorsan git kimi istiyorsan bekle oğluna görücüye gelirler.sende verirsin.Bir daha da anlatmadi oğlunu da ovmedi.
Yani demem o ki sen sessiz sessiz dinleyip bunlardan kendine acılar çıkaracağına ya onları susturacaktin ya da ortamı terk edeceksin.
Şimdi kendine verdiğin zararları evliliğine verdiğin zararları bir düşün ve geçmişi kapat. Kimseye de beni üzgünüz de bebegimi kaybettim deme.onun yerine neden rahatsızsan direk söyle .sen içine atma onlar atsın.
Kocan yanlış konuşmuş tamam ama adamın üstüne ne kadar gittiysen artık savunma mekanizması olarak o da seni suçlaması başlamış.
Ben bu yeni gelinlerin aman kimse bana kötü gelin demesin diye diye kendini mahvetmelerini anlamıyorum. Sonra bak böyle canından çıkıyor işte. Bun dan sonra sıcağı sıcağına rahatsız olduğun şeyleri muhatabin kimse ona söyle. Ama en 9nemlisi duyunca üzülecegin şeyleri duymadan için önlem al

Başın sağolsun canım.Gerçekten bebeğini kaybetmene çok üzüldüm.O sana eşinin eski nişanlısını anlatan görumce akraba onların ağzının payını ver.Birdaha konuşamasinlar.Eşinde takintiliymis herkesin evlenmeden önce erkek arkadaşı kız arkadaşı oluyor oturup ağlamak çok saçma sapan geldi bana.

Oncelikle basınız sagolsun Rabbim sabır versin insaallah.
Ben burda sizi elestirecegim.Cunku insanlar zaafinizi bulmuş onun üstüne oynamışlar sizde tuzağa düşüp kendinizi yiyip bitirmissiniz.Ne demek ben duymak istemediğim halde anlattılar ya.
Onlar anlattıkları anda madem duymak istemiyordun çok da güzel bunu engekkwyebilirdin.sen de merak etmissin ki dinlenmişsin.
Ben yeni nisanlanmistim.k.v dem yok benim oğlum söyle yok benim oğlum böyle .Ben kimseye görücüye gitmedim. Kız analari bana geldiler oğlum için falan falan falan.
Ben de dedim ki bak oğlun 30 yaşında bana görücüye geldiniz hem de iki kez.Ben almasaydim oğlunu evde kalmıştı. Otur kalk dua et bana .Bi daha da bunları anlatma ha beni istemiyorsan git kimi istiyorsan bekle oğluna görücüye gelirler.sende verirsin.Bir daha da anlatmadi oğlunu da ovmedi.
Yani demem o ki sen sessiz sessiz dinleyip bunlardan kendine acılar çıkaracağına ya onları susturacaktin ya da ortamı terk edeceksin.
Şimdi kendine verdiğin zararları evliliğine verdiğin zararları bir düşün ve geçmişi kapat. Kimseye de beni üzgünüz de bebegimi kaybettim deme.onun yerine neden rahatsızsan direk söyle .sen içine atma onlar atsın.
Kocan yanlış konuşmuş tamam ama adamın üstüne ne kadar gittiysen artık savunma mekanizması olarak o da seni suçlaması başlamış.
Ben bu yeni gelinlerin aman kimse bana kötü gelin demesin diye diye kendini mahvetmelerini anlamıyorum. Sonra bak böyle canından çıkıyor işte. Bun dan sonra sıcağı sıcağına rahatsız olduğun şeyleri muhatabin kimse ona söyle. Ama en 9nemlisi duyunca üzülecegin şeyleri duymadan için önlem al

Fazla doğru konuştun kardeşim diyecek birşey bulamıyorum :KK9:

Öncelikle başınız sağolsun. Konunuzda detaylı irdelenmesi gereken çok şey var ama şimdilik benim acil durum tavsiyelerim şunlar:

1. Asla ve katiyen üçüncü kişileri evliliğinize dahil etmeyin. Bunu eşinizle ortak karar alarak yapın. Eşinizi karşınıza oturtun ve bir sorununuz olursa bunu direkt birbirinizle konuşmanız gerektiği konusunda hemfikir olun. Biri sizinle veya eşinizle alakalı bir laf söylediğinde o kişiyi susturun ve duyduğunuz şeyi direkt gidip birbirinize sorun.
2. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir çift terapistine gitmenizin faydalı olacağı kanaatindeyim. Akıllı mantıklı bir kadın olduğunuz izlenimini edindim, eşinizi de ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum. Çift terapisti bu sorunlarınızı irdeler ve size doğru iletişim kurmanın yollarını öğretir.
3. Bir süre yeniden bir bebek yapma planlarınızı erteleyin. En azından ilişkiniz rayına oturana kadar. Çift terapisiyle daha hızlı aşama kaydedersiniz.

Gecmisin konusunda dik dur. 16 yasinda yasadigin sey icin esine bir hesap verme yukumlulugun yok ve herkes hata yapabilir. Aldatmissin gibi tuhaf gereksiz triplere girmis. Ölu dogum yapmissin, konustugunuz seylerin bunlar olmamasi lazim.

Back
X