eşimin gelecek kaygısi

haydaa en başından bu yana okursanız konumu daha iyi anlarsınız. bu ne demek şimdi.?
Siz takılmayın bu tarz yorumlara.
Şimdi ben kendimi kötü hissettim, ilk sayfada gayrimenkul sayısını soran benim çünkü.
Eşiniz okumuş, çok çalışmış, biriktirmiş almış yani.
Helal olsun demekten başka bir şey yok.
Ülkemizde çoğu ailenin ekonomik durumu içler acısı haldeyken, olumsuz yorumlar çok normal.
Açlık sınırının altında asgari ücret olduğu düşünülürse, çok da kızmamak lazım üyelere.
Ama ben kendi adıma özür diliyorum, sayı ya da mal varlığınızı kötü niyetle dökmek istemedim.

estağfurullah. onlarda haklı tabii bir anlamda.ama anlatmak istediğim şuydu., acaba ben esime haksızlık mi ediyorum du.

6 yazlığın 5ini satın sonra eşiniz alım satımla uğraşsın. 10bine arsalar var sonradan değerlenen. Tavsiye ederim hem iyi para kazanırsınız hem de kendini bir şeylerle meşgul eder.

6 yazlığın 5ini satın sonra eşiniz alım satımla uğraşsın. 10bine arsalar var sonradan değerlenen. Tavsiye ederim hem iyi para kazanırsınız hem de kendini bir şeylerle meşgul eder.
evimizden çıkan kiraci dan sonra fiyat kirmamiza rağmen kiraci bulamıyoruz. evin birisini satışa verdik emlakciya ne arayan var ne soran ki içini yaptırdı eşim. ne alan var ne soran

Gelecek kaygısı ? Şimdi bu kaygının altı o kadar çeşitle doldurulur ki ; kimi yarına evine ekmek götürebilecek miyim kaygısı yaşar ... kimisi acaba çocuğuma istediğim şartlarda iyi bir tahsil hayatı sunabilecek miyim kaygısı ...
Kişiler gelirlerine göre kaygı durumu değişse de , kaygı duyarlar yani ... bunu sende kaygı duyuyorsan biz ölelim şeklinde yorumlamamak lazım .

B beletay eşin takıntı derecesinde kaygı taşıyorsa , bu iyi değil.
Cimrilik/para biriktirme hırsı ile kaygı yaşıyorsa , bu da hastalıklı bir düşünce.
Ama normal ölçülerde , kendi ve ailesi ile ilgili gelecek planlarından kaygılı ise ... bence mahsuru yok.

Iş kurmayı düşünmez mi ?

evimizden çıkan kiraci dan sonra fiyat kirmamiza rağmen kiraci bulamıyoruz. evin birisini satışa verdik emlakciya ne arayan var ne soran ki içini yaptırdı eşim. ne alan var ne soran

Doğru artık kimse ev almıyor malum ülke durumu. Benim eniştem ok zengindi ama yemezdi, trilyonluk arsaları Evleri şirketleri her şeyi vardı, babası da yememiş annesi de yemezdi hiçbiri yemezdi ve ailelerine de yedirmiyorlardı. Ne oldu planları varken 38 yaşında vefat etti ve yaşamadı. Eğer inançlı insanlarsanız maneviyata önem verebilirsiniz umre hav falan. Ölüm korkusunu da atlatmış olursunuz. İnan'ın kefenin cebi yok ve ne zaman gideceğimiz belli değil. Daha olup olmadığı belli olmayan gelecekten kaygı duymasın.

bu ortamda iş kuran çoğu arkadaşının kısa zamanda kapattigina şahit olduk cesaretimiz kırıldı açikcasi

Oğlunuz hangi bölümü okuyor acaba ?
Eşiniz neden kaygılı ki bu kafa iş bulamaz diye sıkıntılı bi bölüm mu okuyor acaba ?

Oğlunuz hangi bölümü okuyor acaba ?
Eşiniz neden kaygılı ki bu kafa iş bulamaz diye sıkıntılı bi bölüm mu okuyor acaba ?
oglum gemi mühendisliği okurken çift anadal yapmaya karar verdi ve inşaat mühendisliginde de okuyor.haziranda okulu bitiyor.ama işte ülkenin durumu malum ya bulamazsa diyor.

Biz olelim ya ne ev ne araba iki cocuk.sizde evler arabalar yazliklar yatin kalkin sukredin ya allaha bide gelecek kaygusindan bahsediyosunuz allah vermis iste geleceginizde garanyi neyi dert ediyosunuz acaba,.

Biz olelim ya ne ev ne araba iki cocuk.sizde evler arabalar yazliklar yatin kalkin sukredin ya allaha bide gelecek kaygusindan bahsediyosunuz allah vermis iste geleceginizde garanyi neyi dert ediyosunuz acaba,.
önceki yorumlarımı okursanız sevinirim

Benim kardeşimin kayınpederinin 30 evi var. Daha da alıyor gelen kiralarla. Yurt dışından emekli sizin eşiniz kadar maaş alıyordur. Karısı da ayrı alıyor. Çocukları çok güzel mevki makamlarda . Çok güzel evlilik yapmışlar. Onlarında evler arabalar.
Kardeşim onlara gidince kombiyi aç oğlumuz üşümesin diye önceden haber veriyor. Annemlere bez poşette bir ikram göndermiş poşetimi versin diye haber yolluyor.
Tüm çocukları da babasına benzemiş.
İnşallah sizin çocuklarda babasına benzememistir.

Şükür gibi mesela?

Ben deistim. Allaha inanıyorum, sorunum dinlerle. Her zaman iki ayağımın üzerinde durduğum için bile şükrederim. Şükretmek değil ki konu sahibinin derdi. Ekonomik olarak sıkıntıya düşmemek...
Deistsiniz dinlere inanmıyorsunuz, Allah'a inanıyorsunuz doğru mu anladım?

Bence konu şükürsüzlük bu da bi hastalıktır,beden afiyetine şükretmeyenler hipokondriyaktır mesela giderekte hastalanır bedenleri bi arkadaşım vardı hiç olumlu bişey düşünemezdi,şükür filan hakgetire o yıllar kuş gribi çıkmıştı piyasaya haberler hep belirtilerini veriyordu izledikçe hastalanırdı aa boğazım yanıyor yok ellerim titriyor bilmem ne

Bu bey amcada ekonomi haberlerini izleyip izleyip batıyoruz diyor bence aynı şey ve temeli şükürsüzlük.

Valla haberleri izleyince ben de bunalıma giriyorum. Hele bugün ekimde doların 8 lira olacağına dair bir haber gördüm ki evlerden ırak...

Ve evet durumum tam olarak anladığınız gibi. Bence beyefendide sıkıntı şükürsüzlük değil. Konu sahibi de anlatabilir şükür ile bir sıkıntısı olup olmadığını B beletay

Yani illaki herkes bi parça huzursuz haklı olarak ama benim inancıma göre düşmez kalkmaz bir Allah :) bol dua ve tevekkül başka elden bişey gelmez

Siz yıllarınızı verirsiniz biriktirirsiniz bi kıvılcım çıkar hepsi kül olur,aza kanaat etmeli,olanla yetinebilmeli daha fazlası isteniyorsa dertlenmek yerine şükretmeli ben bunu bilirim bildiğimi yaparım siz başka bi yol biliyorsanız onu yapın elbette

Konu sahibi eşim inançlı demiş şükür etmesini biliyor dememiş inanç şükrüde içinde barındırır bi bütündür bu derken tatlı tatlı konuşuyoruz ama başlanacağım sanırım

ben çok farklı birşey anlatmak istedim.
hayır mesele şükür bilmemek değil cimrilik ya da hırs da değil. tamamen gelecek kaygısı .ama bu çok uzun zamandır olan bir kaygı olunca bende de yorgunluk yaptı. belli bir yaşa geldik ve bende biraz hayatımızı yaşayalım istiyorum

İşte ilk inanç konusunu açan arkadaşta bunu demek istemiş Aslında şükür konusunu biraz araştırmanızı öneririm eşiniz vesveseye düşmüş bu da manevi yönden zayıflıktan olur yanlış anlamayın yardımcı olabilmek adına devam ediyorum yazmaya yoksa kimsenin inancı beni ilgilendirmez

Yani şimdi benim eşim de gelecek konusunda kaygılı, kızımızı kolejde okutalım, iyi bir gelecek hazırlayalım, otobüse.bile binmedi çocuk bugüne kadar. Yeni bir ev alalım diye birikim de yapıyoruz ama canımın istediğini alıp giyerim de yerim de. Sizin eşiniz hayatı kaçırıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…