eşimin gelecek kaygısi

Gelecek kaygısı değil aslında ölüm korkusu bu. emekli erkeklerin bir çoğunda olan bişey. Azımsanmayacak bir emeklilik maasınız ve istanbulda eviniz yazlıgınız vs vs var. Psikiyatriye gitmeniz şart.

sizin konuyu görünce,hemen atladım.malum sitede yaşıma uygun birkaç kişiden birisiniz.

ve evet gençler haklı.6 ev , iyi bir maaş,araba. gelecek kaygısı,abartı.

eşim 60 yaşında,ben 54.eşim sağlıkçı(doktor değil,laborant)ben ev hanımı.
oğlum sinema televizyon mezunu 2000 tl maaş,gelinim muhasebeci 2000 tl maaş.eşim emekli 1500 tl emekli maaşı var.ama iş yerimiz var.gece yarılarına kadar çalışıyor.çocuklarımızın kirasını biz ödüyoruz..

oğlumuza yeni bir ev aldık.kredisini biz ödeyeceğiz.arabamız var -dı.oğlum kullanıyor.babam 88 yaşında,annem 75 ,onlara da biz yardımcı oluyorz,fatura,market alışverişi gibi.buna rağmen gelecek kaygısı yok eşimde.
çalışıyorum diyor,ödeyebilirim diyor.yokluktan geldiğimiz için biliyoruz,yine yokluğa düşsek,yaşayabiliriz.sıkıntı olmaz.bir yedek evimiz var,zorlanırsak onu satarız.borçlarımızı öderiz diyor.benimki de fazla cesur galiba.

başımızı sokacak bir evimiz,ocakta kaynatacak bir tas çorbamız olsa,yeter bize.önemli olan sağlıklı olmak.

hayatı ıskalamak derseniz,biz de ıskaladık.yapacak birşey yok.gençlik yıllarımız da yoktu zaten birşeyimiz.maaşla geçinen bir aile olduğumuz için,hiç bir lüksümüz olmadı.şimdi de yok.değişen bir şey yok yani.

not:ben de hep yalnızdım,şimdi de yalnız sayılırım.hala çalışıyor gece yarılarına kadar.bu adamlar da bu model .

herkes ne kadar rahat konuşmuş.

asgari maaşla geçinenlerin nasıl geçindiği de ortada.

4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4600 küsürdeymiş aralık ayında. ki dolar artıyor vs.

emekli maaşı zamanla enflasyona yenik düşüyor annemden biliyorum. kiracı bir girince çıkıyor yenisi bulunmuyor vergiler her sene gittikçe artıyor.

1 sene sonra bakalım aynı şeyi düşünecek misiniz kk dakilerce toplu olarak bakıcam merak ediyorum.

beni en iyi siz anlayabilirsiniz.teşekkür ederim. eşim hiç borçtan kurtulamayan bir babanin
evet beni gençlerden çok siz anlarsınız. eşim hiç de sorumluluk sahibi olmayan bir babanın tek çocuğuydu ki o vefat edince de uzun zaman onun borçlarını ödemek zorunda kaldı. tek kalan annesine ev aldı içini yaptırdı. sağlık sorunları olan annesine halen biz yardımcı oluyoruz bunu da isteyerek yapıyoruz. tüm bu zorluklar eşimde kimseye muhtaç olmayalim çocuklarımıza bile duygusu oluşturdu ama abarttı bunu zamanla.bende üzülüyorum büyük oğlumuzun bize ihtiyacı yok maddi anlamda küçükte girer bir işe diyorum ama huy iste

Esiniz caliskan bir adam belliki. Çalışmış ama biriktirmeyi de bilmis. Yavaş yavas onu da alistirabilirsin ama elestirmeden. Tek maasla esin butun bunlari basarmis. Cok guzel gercekten. Esin de sana ayak uydurur bence sen cokda esini bunaltmadan istediklerini al.

Acılın ben fakirim! 6 adet ev , 1 adet yazlık, 5 bin TL gelir ile gelecek kaygısı. Anlıyorum. Eşiniz ve sizi evimde bir müddet ağırlamak isterim. Gelecek kaygısı yok olacaktır. Garanti ediyorum, derdinizin çaresi bende. Fakir evleri, zengin dertleri için terapi merkezi olarak kullanılabilir.

Bir de yakın zamanda aşırı zengin bir akrabam 35 yaşında kanserden vefat etti. Gelecek kaygısı yoktu lakin geleceği olamadı. Bunu da esinize hatirlatin. Elbette bir adet zeytine üç çatal ile saldırılan bir hal yasansin demiyorum ama eşinizin derdi bildiğin Richie Rich gribi.

eşiniz kaç yaşında?belli bir jenerasyon böyle.küçükken çok ezilmişler.ya çocuklarına fazla taviz veriyorlar ya da ben çektim o da çeksin diye düşünüyorlar.ortası yok bunların.benimki de çok iyi bir baba.çok iyiliksever,bir insan.ama, aması var işte...
arada olan bize oldu.onlar.çalışmaktan memnun.bazen diyor ki ben işi bıraksam ,çökerim.ben de sesimi çıkartmıyorum.
biz 15 yıl sonra ilk defa geçen yaz tatile çıktık.siz bize göre şanslı olan sınıftansınız.kıymetini bilin bence.

çok haklısınız

eşim 57 yaşında şu an çalışmıyor emekli .şirket bulunduğumuz ildeki şubesini kapatmasını eminim uzun yıllar çalışırdı. tam gezecek hayatın tadını çıkartacak yaslardayiz ama bu seferde tutturdu ülkenin durumu kötü çocukların paraya ihtiyacı olabilir küçük oğlan iş bulabilecek mi diye.işte bende diyorum ki biz ne olacağız gençlik gidiyor .inşallah iyi olur hersey

teşekkürler ederim

6 tane evimiz var canim .birisinde oturuyoruz diğeri yazlık. ist da olan evde okuyan oğlumuz oturuyor.bir evden kiraci çıktı diğerini satamiyoruz malum piyasa çok kötü
Nispet yapmaya mı geldiniz ?Allah daha çok versin ama burada insanların bir tane evi olmazken ,nasıl alırız diye hesap yaparken kalkıp 6 ev 1 yazlık yok bilmem ne kadar emekli maaşı var ama gelecek kaygımız var demek pek hoş olmuyor ..

Ev sayısını ben sordum konu sahibine.
Kendisi konusunda maaş ve bir iki evden söz etmiş, şimdi hakkını yemeyelim.
En başta şu şu diye sıralayabilirdi, aksine birinden kiracı çıktı, diğerini de satamıyoruz diye belirtmiş.
Diğer olanlardan bahsetmemiş.

Son düzenleme:
haydaa en başından bu yana okursanız konumu daha iyi anlarsınız. bu ne demek şimdi.?

teşekkürler ederim açıklamanız için

Eşiniz kaygıları gayet anlaşılır
Yalnız şunu anlaması gerekli, muhtaçlık sadece paradan yana olmuyor
Rahmetli annem kendince varlıklı bir kadındı
9 yıl hastalık çekti, dört kardeş hep birlikte bebek gibi baktık
Çevrede herkes ya çocuklara zor değil mi eve bir yardımcı al bari derlerdi istemezdi rahmetli, başkası girmesin evime derdi. Hastalığın sonuna doğru tüm birikimi bitti ama benim annem çok mutlu öldü, dişleri görünecek kadar gülüyordu son nefesini verdiğinde, biz hepimiz yanındaydık çocukları, torunu ve teyzem, onun mutluluğu buydu. Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin ama para her sorunu çözmüyor eşinize bunu anlatın. Bir bakıcı tutarım, özel bir huzurevine yatarım falan boş teselliler insanın hayatta sadece sevdiklerine ihtiyacı var, bu da bitmeyen bir muhtaçlık, çözümü yok yani bunu anlarsa belki bir nebze rahat eder.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…