Eşimin güzel giyinmemi talep etmesi

Eşim aradı şimdi konuştuk. Konuyu kapatabiliriz :)

Konunun benim kıyafetimle de çok ilgisi yokmuş sadece belki yardımcı olur diye böyle bir talepte bulunmuş. Çünkü vajinismus yenmeye çalıştığım için öncesinde aparatlarla çalışıyoruz, acımasın diye görev icabı aman dur biraz git oraya dokunma vs kendini konu mankeni gibi hissediyormuş. Hatta ameliyat eder gibi milim milim ilerlemek acıyınca çıkarmak vs konsantre olamıyormuş olaydan kopuyormuş.
Böyle düşününce hak verdim. Vajinismustan tamamen kurtulup aparatsız seks yapmaya başlayınca düzelir muhtelemen. Kıyafet konusunda da bir değişiklik düşünmüyorum. Benimle evlenirken de böyleydim :)

Eşler arasında böyle şeylere takınılmamalı bence. 1 yıldır böyleyiz ben hep böyle giyiniyorum demişsiniz ama ilişki yaşamaya yeni başlamışsınız. Her insan farklıdır onu da tahrik eden bu demekki.
Bugün o talepte bulunur yarın siz bulunursunuz bu işler karşılıklı. En azından söylemiş, söylemeyip sizi sürüncemede bıraksa daha mı iyiydi?

Eski tshirt pijama ile ben camasir sulu ev islerini yapiyorum. Siz yeni evlisiniz cok guzel ev elbiseleri var defacto da waikikide hatta pazarlarda bile o kadar rahat ve güzel oluyor ki evin icinde.. hem temiz hoş oluyor hemde daha bakımlı. Tayt giyebilirsiniz mesela. Esinizin soylemine göre zaten sizin pijama eski tshirt lerinizden rahatsiz belkide 1 senedir bu sekildeydi ama köprüyü geçene kadar misali soylemedi size. Bide vajinusmus ciftleri olumsuz etkiliyor. Bence ondan dolayida isteksiz olabilir. Bence tamamen aştiktan sonra vajinusmusu uzun bi donem cinsel hayattan sonra isteklimi değilmi diye degerlendirin

Ya bizde spontane gelişiyor 😄 eşim kurgulu şeylere pek açık değil. Canımız ne zaman isterse şartlar pek önemli değil 😂
bazen bizde de öyle mesela düğüne katılmışızdır eve gider gitmez yada annesinin evinde falan boş bulduğu yerde saldırır :D ya zaten izinli olduğu günler ben rahat durmuyorum ki mecbur biliyor o da olacakları spontane gelişemiyor yani :D

Herkesin ilişkisi farklı tabii ama vajinismusu yaşamış biri olarak eş desteğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. İnsanın psikolojisi zaten çok kırılgan bir halde oluyor. Açıkçası o dönemlerde ne benim ne de eşimin aklına kıyafet, görünüş vs gelmiyordu ilk önce bu sorunu yenmeye çalışıyorduk birbirimize destek olarak. Havamız değişsin diye kısa tatillere romantik yemeklere götürüyordu beni. Sürekli bunu düşünmememi, yıllar sürse bile sorun olmayacağını söylüyordu. Böyle şefkatli yaklaşmasa ben de daha çok dibe çöker belki bu sorunu çok daha zor belki de hiç çözemezdim.

Hele bir de sorun bendeymiş gibi hissettirse sanırım aramızdaki bağ da sağlam, sağlıklı bir şekilde oluşmazdı. Ben evliliklerde duygusal ve cinsel iki ayrı bağ olduğunu düşünüyorum çiftler arasında ve ilk dönemlerdeki cinselliğin bu bağın gelişiminde rolü büyük.
Eşinizin yaklaşımı yanlış geldi bana, bu şekilde konuşmak yerine değişiklik olsun biraz şu moddan çıkalım diye düşünerek, "Aşkıma elbise çok yakışıyor görünce dayanamadım aldım" falan dese hediye alarak, sizi daha çok suçlayıcı yaklaşmasa çok daha farklı olabilir.
Biraz da bahanelere sığınıyor gibi... İstekli erkek vajinismusa, çamaşır sulu tişörte falan bakmaz. Gözleri bir şey görmüyor oluyor akıllarına düştü mü zaten 🤷
Öyle diye tabii kendimizi salmayalım ama konu özelinde ortada büyük bir sorun varken eşinizin cümleleri bana yersiz geldi.

Herkesin ilişkisi farklı tabii ama vajinismusu yaşamış biri olarak eş desteğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. İnsanın psikolojisi zaten çok kırılgan bir halde oluyor. Açıkçası o dönemlerde ne benim ne de eşimin aklına kıyafet, görünüş vs gelmiyordu ilk önce bu sorunu yenmeye çalışıyorduk birbirimize destek olarak. Havamız değişsin diye kısa tatillere romantik yemeklere götürüyordu beni. Sürekli bunu düşünmememi, yıllar sürse bile sorun olmayacağını söylüyordu. Böyle şefkatli yaklaşmasa ben de daha çok dibe çöker belki bu sorunu çok daha zor belki de hiç çözemezdim.

Hele bir de sorun bendeymiş gibi hissettirse sanırım aramızdaki bağ da sağlam, sağlıklı bir şekilde oluşmazdı. Ben evliliklerde duygusal ve cinsel iki ayrı bağ olduğunu düşünüyorum çiftler arasında ve ilk dönemlerdeki cinselliğin bu bağın gelişiminde rolü büyük.
Eşinizin yaklaşımı yanlış geldi bana, bu şekilde konuşmak yerine değişiklik olsun biraz şu moddan çıkalım diye düşünerek, "Aşkıma elbise çok yakışıyor görünce dayanamadım aldım" falan dese hediye alarak, sizi daha çok suçlayıcı yaklaşmasa çok daha farklı olabilir.
Biraz da bahanelere sığınıyor gibi... İstekli erkek vajinismusa, çamaşır sulu tişörte falan bakmaz. Gözleri bir şey görmüyor oluyor akıllarına düştü mü zaten 🤷
Öyle diye tabii kendimizi salmayalım ama konu özelinde ortada büyük bir sorun varken eşinizin cümleleri bana yersiz geldi.
Aslında vajinismus olduğum süreçte sizin anlattığınız gibiydi hiç kötü bir yaklaşım görmedim ondan. Ama ilk bir iki kez birleşme olunca hep görev icabı gibi oluyordu. Yani ben fazla panik olduğum için sanki seks değil ameliyat yapıyoruz gibi. O yüzden de son 1 haftadır isteksizmiş. Ama zamanla bu sorunu çözdükçe düzeliriz galiba.

Adam altı üstü elbise gitmesini istemiş eşinden ne var bunda?
Sanki fantezi kıyafetler giyip dolaş demiş evde.
Herşeyi erkek diye niye öyle istiyor noktasına getirmeye gerek yok.
Ev içinde rahat da edilecek bir sürü elbise çeşidi var üstlelik.

Son düzenleme:
yani istekli olan insan her türlü istekli oluyor elbette ama
ben biraz bakıma önem verilmesi taraftarıyım gerçekten..
bu sadece kadınlar için değil... erkekler içinde geçerli...
ki erkeklerin doğasında var yani.. çekici giyinmek bakımlı olmak hoşlarına gider
şahsen benim eşimin bana demesine gerek yok ben seviyorum öyle giyinmeyi..
ee hergn hergün üstümüzde sexsi kıyafetle gezmiyoruz elbette ama ara sıra yapmak insana iyi geliyor :KK37:
normal zamanlar içinde güzel ev elbiseleri var..
şort tshirt için ise.. mini rahat güzel penye şortlar bol tshirtler felan evde hem salaş ve rahat oluyor hemde sexsi :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Aslında vajinismus olduğum süreçte sizin anlattığınız gibiydi hiç kötü bir yaklaşım görmedim ondan. Ama ilk bir iki kez birleşme olunca hep görev icabı gibi oluyordu. Yani ben fazla panik olduğum için sanki seks değil ameliyat yapıyoruz gibi. O yüzden de son 1 haftadır isteksizmiş. Ama zamanla bu sorunu çözdükçe düzeliriz galiba.

Eşinizin daha önce birlikteliği oldu mu sizden önce bilmiyorum ama olduysa bir ihtimal onunla olmadıysa da kafasındaki cinsel hayat beklentisiyle şimdi yaşadığınızı uyuşturamamış olabilir. Hepimiz farklı hayal ediyoruz ilk ilişkimizde havai fişekler patlayacak falan sanıyoruz ama bizim gibi toplumlarda kadın evlenene kadar cinselliğini sürekli bastırmak durumunda kaldığı için yetiştirilme tarzlarından toplumun genel örf adet yapısından dolayı çoğu kadın bu sorunla karşılaşıyoruz ne yazık ki.
Muhtemelen eşiniz ee yendik ilişki oldu neden hala böyle diye düşünüyor. Tam birleşme olması vajinismusu tam anlamıyla yenmişsiniz anlamına gelmiyor, biraz daha süre lazım zaman geçtikçe zevk alır hale geleceksiniz, korkularınız tamamen kaybolacak merak etmeyin.
Yine söylüyorum eşinizin yaklaşımı yanlış hayal kırıklığına uğramış olabilir ama bu süreç sonuna kadar sabırlı olmasını gerektiriyor. Gerekirse siz de alın karşınıza sürecin hala devam ettiğini ama çok büyük kısmı aştığınızı, gerisinin hızlı geleceğini söyleyin.
Kıyafet vs mevzusuna gelince, eşinizin libidosunda sorun yoksa sizi sürekli arzı endam beklemeyecektir, bu işin yarın öbür gün çocuktan sonraki kısmı da var insanlar kendilerini bir süre unutabiliyor kolik bebeği falan varsa bir de, o zaman da mı böyle bahane ile gelecek
Elbette farklı elbiseler, fantezi kıyafetler vs bunlar bence olmalı renkli bir cinsel hayat için ama bu olmayınca istekli olamıyorum olmamalı anlatmak istediğim bu

Edit: 6.sayfada konuyu kapadım :)

bugün canımı sıkan bir konu var. 1.5 aylık evliyim ve vajinismusu geçen hafta yendim. Sadece 2 kez ilişki oldu o da doktor söyledi diye görev icabı. Sonrasında 1 hafta boyunca eşim gayet isteksizdi. İki gün filan hastayım dedi. Ondan sonra halsizim dedi vs. Ben de dün en son patladım. Ne diye evlendim o zaman diye.

Bugün sabah mesaj atmış işe gidince. Harika vücudun var evde ev tişörtü şort vs yerine elbise giysen olmaz mı elbise yakışıyor diye. Pijama eski tişört vs giyince o kadar da canım istemiyor demiş.

Biz neredeyse 1 senedir birlikte yaşıyoruz zaten ve hep böyle giyinirim. En saçma sapan hallerimde bile gayet istekli oluyordu ne değişti şimdi? Ayrıca evde süslenip elbise giyip onun gelmesini beklemek hem salakça geliyor hem de gurur yapıyorum istemiyorum öyle. Kalbimin kırılmasında haksız mıyım?
Aynı evin içinde 1 sene yaşayıp, ilişkiye girecek kadar çekim hissedememek zaten sorunmuş.kusura bakmayın da 1 sene sevişmeden aynı evde yaşamak saçmalıktan başka birşey değil.böyle olacağı belliymiş.ne demek aynı evin içinde 1 sene sevişmeden durabilmek.bazı çiftler regl dönemlerinde bile ne yapacağını şaşırıyor.beklenti saçmaymış zaten.

Aynı evin içinde 1 sene yaşayıp, ilişkiye girecek kadar çekim hissedememek zaten sorunmuş.kusura bakmayın da 1 sene sevişmeden aynı evde yaşamak saçmalıktan başka birşey değil.böyle olacağı belliymiş.ne demek aynı evin içinde 1 sene sevişmeden durabilmek.bazı çiftler regl dönemlerinde bile ne yapacağını şaşırıyor.beklenti saçmaymış zaten.
Sevişmeden durduk diye kim söylüyor size? Vajinismus ne demek biliyor musunuz? Google kullanmak çok basit…

Kadın vajinismus ya hani :( Çekim mi sizce sorun burada?

Yorumuna guldum kizz😐😂 kiz hastalik bu gelirken haber vermiyor..

Eskiden çok mu istekliydi de bıçak gibi kesildi o zaman?
Evet vajinismusu yendiğim son 1 haftadır isteksizlik oldu. Çünkü yenmiş olsam bile hala birleşmeden önce aparatları çalışıyorum o arada eşim bekliyor, sonrasında da yine tedirgin ve görev icabı gibi seks oluyor. Bu da modunu düşürüyormuş. Tekrar öyle olacak diye artık isteksizlik olmuş.

Evet vajinismusu yendiğim son 1 haftadır isteksizlik oldu. Çünkü yenmiş olsam bile hala birleşmeden önce aparatları çalışıyorum o arada eşim bekliyor, sonrasında da yine tedirgin ve görev icabı gibi seks oluyor. Bu da modunu düşürüyormuş. Tekrar öyle olacak diye artık isteksizlik olmuş.
Hmm anladım.eee zamanla tekrar güven oturmaya başlar.bir anda olmaz.aynı şey performansına çok güvenmediğim erkekler de bana da oluyordu acaba sıkıntı yaşayacak mı diye? Kendinizi telkin edin milyonlarca kadın hergün bunu yapıyor.sıkıntı yaşamadan birkaç defa ilişki yaşansa güvensizlik de gider bence.

1 senedir beraber yaşadık o zaman istekliydi diyorsuniz. Vajinismus sonradan mı gelişti?

Sonradan böyle olabiliyor mu?

1 senedir beraber yaşadık o zaman istekliydi diyorsuniz. Vajinismus sonradan mı gelişti?

Sonradan böyle olabiliyor mu?
İstekli olması ile tam birleşme yaşanması farklı şeyler :) 2 3 cm’den fazla giremiyordu işte. Şimdi düzeldi 1 haftadır ama çok fazla görev gibi oluyor. Öncesinde aparat çalış, kayganlaştırıcı getir, hatta ben kayganlaştırıcı ortalığı mahvetmesin diye altına bir şeyler seriyorum vs. O da doğal olmuyor seks diyor ve bu da isteksizlik yapıyormuş.

Back
X