Eşimin hakareti

Adam sizden niye korksun ya ustune yurudunuz diye cidden bir erkegi dovebileceginizi mi saniyorsunuz?

Karsinizdaki geri adim atiyorsa sizi seviyormuş demekki ve kendine gelmiş o an uzasin istememiş sadece, siz de ben korkuttum saniyorsunuz. 😂

Burada bir üye vardi eşim hakaret etse evi onun başina geciririm filan yaziyordu yorumlarda, sonra dayak yedim diye konu açti. Kusura bakmayin ama eş izin verdigi kadar artistlik oluyor, normal sartlarda bir erkegi dövemezsin de korkutamazsin da... Adamin karakteriyle alakali bir durum bu.

Konu sahibi siz de eve donecekseniz evi terk etmeyin derim ama adamin ustune de yurumeyin ilişkiyi iyice saygisizlastirmayin, bunu ciddi sekilde konuşmayi deneyin, ilk kez olmuş sanirim, devami gelmesin.
Yok, buna katılmıyorum.
Kadın biraz fiziki değil, duruş olarak güçlüyse, gözü kara ve karşıdaki bunun bilincindeyse gayet korkuyor.
Her kavga yumrukla kazanılmaz, savaşların tek galibi zeki olanlardır.
Bir adam ancak ve ancak korkudan bu durumda geri çekilir.
Çünkü kestiremez, evet belki fiziki olarak üstündür ama sonra başına gelecekleri tahayyül edemez.
Her ne kadar görüntü itibari ile bir korku algılamasa da ruhen bunu hisseder.
Kendini kaybeder ve o eşiği geçerse, çok daha beterini yaşayacağını bilir.
Yargı makinesi Müge Anlı’nın dediği gibi ‘beni dövebilirsin ama 1 gece döversin çünkü ertesi gece sen uyuyacaksın ve unutma yemeğini de ben yapıyorum’.

Konu sahibi size gelince, tabi ki evden gitmeyin.
Bir zahmet kendisi gitsin.
Hatasını anlayana kadar insan yerine koymayın, o yokmuş gibi yaşayın.
Sofraya kendiniz oturun, yatağınıza yalnız gidin, her şeyi tek kişilik yapın.
Görünmezlik bir insana verilecek en büyük cezadır ve bir süre sonra pes edecektir.

Adam sizden niye korksun ya ustune yurudunuz diye cidden bir erkegi dovebileceginizi mi saniyorsunuz?

Karsinizdaki geri adim atiyorsa sizi seviyormuş demekki ve kendine gelmiş o an uzasin istememiş sadece, siz de ben korkuttum saniyorsunuz. 😂

Burada bir üye vardi eşim hakaret etse evi onun başina geciririm filan yaziyordu yorumlarda, sonra dayak yedim diye konu açti. Kusura bakmayin ama eş izin verdigi kadar artistlik oluyor, normal sartlarda bir erkegi dövemezsin de korkutamazsin da... Adamin karakteriyle alakali bir durum bu.

Konu sahibi siz de eve donecekseniz evi terk etmeyin derim ama adamin ustune de yurumeyin ilişkiyi iyice saygisizlastirmayin, bunu ciddi sekilde konuşmayi deneyin, ilk kez olmuş sanirim, devami gelmesin.
Güldürdünüz beni :) Tabi ki adam onu döveceğimden korkmadı, öyle bir hissiyata kapılması bile üzer beni. Bu durumda nerede kaldı korumaya çalıştığımız saygı :))))

Söylediği lafa bu tepkiyi beklemiyordu, tepkimden çekindi ve geri adım attı. Bunu demek istemiştim aslında.

Tabi ki beni seviyor, üzmek istemedi ve konuyu kapattı; tıpkı yeri geldiğinde benim de yaptığım gibi. Ama saygı sınırını geçtiğinde sessiz kalmayacağımı öğrendi ve bir daha da bu tarz bişey yaşamadık. Zaten beni sevdiğine, incitmeyeceğine, yeri geldiğinde geri adım atacağına ve bazı sınırları geçmeyeceğine inandığım için evlendik.

Bu arada altını çizmek isterim, ben artistlik yapmadım. Gerçekten sinirlendim ve tepkim o an o şekilde oldu. Zaten şov yaptığımı düşünse, içten tepkime inanmasa alttan da almazdı.

Ya baktım da temmuzda da böyle bir şey yaşamışsın. Yine kovulma, üstüne kapı kitlenmesi, hamile halinle otelde kalma VS... Yaşın genç muhtemelen eşin de genç. bu bebeği istemeyerek mi oldu? korunurken kazayla mı oldu, onu mu kabullenemiyor, alkole zaafı mı var? Bu olay değil ilk yaşadığın daha absürt ve Bi kere kovmuş gitmişsin dediğim gibi devamı gelmiş yine kovmuş seni... Yazık sizin tek derdiniz para değil gibi duruyor yaşadıklarında

Güldürdünüz beni :) Tabi ki adam onu döveceğimden korkmadı, öyle bir hissiyata kapılması bile üzer beni. Bu durumda nerede kaldı korumaya çalıştığımız saygı :))))

Söylediği lafa bu tepkiyi beklemiyordu, tepkimden çekindi ve geri adım attı. Bunu demek istemiştim aslında.

Tabi ki beni seviyor, üzmek istemedi ve konuyu kapattı; tıpkı yeri geldiğinde benim de yaptığım gibi. Ama saygı sınırını geçtiğinde sessiz kalmayacağımı öğrendi ve bir daha da bu tarz bişey yaşamadık. Zaten beni sevdiğine, incitmeyeceğine, yeri geldiğinde geri adım atacağına ve bazı sınırları geçmeyeceğine inandığım için evlendik.

Bu arada altını çizmek isterim, ben artistlik yapmadım. Gerçekten sinirlendim ve tepkim o an o şekilde oldu. Zaten şov yaptığımı düşünse, içten tepkime inanmasa alttan da almazdı.

Boylarinizi yazip gözlerinde korkuyu gordum filan diyince adami sanki dovecek gibi geldiniz. 😂
O korku degil işte şasirmiştir beklemedigi için ve uzatmamak için alttan almiş. Ama bu tavsiye verilcek bisey degil bence her erkekte işlemez, her erkek bu harekete geri cekilmeyebilir.

Eşime agzimdan hakaret (deli, manyak😁) kaçti benim de bu 6 senede ama ustume yurumedi hiç. Tepki vermek başka ustune yurumek başka, birinin uzerine yurumek onu fiziksel olarak tehdit etmektir bana göre. Tavsiye etmzdim ben. 😬

Yok, buna katılmıyorum.
Kadın biraz fiziki değil, duruş olarak güçlüyse, gözü kara ve karşıdaki bunun bilincindeyse gayet korkuyor.
Her kavga yumrukla kazanılmaz, savaşların tek galibi zeki olanlardır.
Bir adam ancak ve ancak korkudan bu durumda geri çekilir.
Çünkü kestiremez, evet belki fiziki olarak üstündür ama sonra başına gelecekleri tahayyül edemez.
Her ne kadar görüntü itibari ile bir korku algılamasa da ruhen bunu hisseder.
Kendini kaybeder ve o eşiği geçerse, çok daha beterini yaşayacağını bilir.
Yargı makinesi Müge Anlı’nın dediği gibi ‘beni dövebilirsin ama 1 gece döversin çünkü ertesi gece sen uyuyacaksın ve unutma yemeğini de ben yapıyorum’.

Konu sahibi size gelince, tabi ki evden gitmeyin.
Bir zahmet kendisi gitsin.
Hatasını anlayana kadar insan yerine koymayın, o yokmuş gibi yaşayın.
Sofraya kendiniz oturun, yatağınıza yalnız gidin, her şeyi tek kişilik yapın.
Görünmezlik bir insana verilecek en büyük cezadır ve bir süre sonra pes edecektir.

Erkek bir kadini kaybetmekten korkmuyorsa hicbiseyden korkmaz bence. Erkegi durduran şey sevgisi, merhametidir, kaybetmek istmemesidir.
Tabi ki ezik ezik durup kendini ezdirmeyecek kadin, herseye he he demeyecek, hakkini da savunacak, tartisacak gerekirse ama üstüne yürümeler filan gereksiz hareketler 😀

Boylarinizi yazip gözlerinde korkuyu gordum filan diyince adami sanki dovecek gibi geldiniz. 😂
O korku degil işte şasirmiştir beklemedigi için ve uzatmamak için alttan almiş. Ama bu tavsiye verilcek bisey degil bence her erkekte işlemez, her erkek bu harekete geri cekilmeyebilir.

Eşime agzimdan hakaret (deli, manyak😁) kaçti benim de bu 6 senede ama ustume yurumedi hiç. Tepki vermek başka ustune yurumek başka, birinin uzerine yurumek onu fiziksel olarak tehdit etmektir bana göre. Tavsiye etmzdim ben. 😬
Yani bu detayları sahnenin komikiği belli olsun diye yazdım, bu şekilde algılanacağını düşünmemiştim :))) Herkes tabi ki kendi ve eşinin fıtratına göre davransın, ben böyle davrandım.

Şaşırdı, hem de çok. Ama inanın korktu da :) Ona zarar vereceğimden değil tabi ki. Ne haddime. Ama sınırları aşarsa işlerin nerelere gelebileceğini hayal etmesine yardımcı oldu diye düşünüyorum. Kaldı ki azcık aklı başında bir erkek, kadının öfkesinden korkmalı, çekinmeli bence.

Mesajımın sonuna bakarsanız konu sahibine eşinizin üstüne yürüyün diye tavsiye vermiyorum. Ben bunu yaptım, ciddiyetim anlaşıldı, siz de tepkinizi o anda ortaya koymalısınız diyorum. Tepkisi ne olur, o konu sahibini bağlar.

hamileyim.hemde çalışan bi bayanım.düzenli iyi bi maaşım var.eşimle severek evlendik nişanlıyken tek bi kavgamız olmamıştır saygısızlığı da olmadı bana karşı kesinlikle.dün maddi konularla ilgili tartıştık .beni müsrif olmakla suçladı yeni evli olduğumuz için bazı borçlarımız var .Dün maddi konularla ilgili tartıştık .sorun şu ki bana gerizekalı dedi .ağırıma giden de bu .saygısızlığın girmesi evliliğe .sonra gitsene sen ailenin yanına biraz kafa dinlerim dedi.hamile olmasam hiç düşünmem ama insan düşünüyor işte .sonra da geri gidicem dediğimde kal kal filan dedi.dün gece oldu bu.gitsem mi diye düşünüyorum .söyledikleri zoruma gidiyor .sabah bişi yokmuş gibi işe gitti.bu evde durmak istemiyorum ama atacağım adımın sonunu da düşünüyorum .bilmiyorum
Madem maddi olarak sıkıntı yaşıyorsunuz altınlarla borçlarınizi kapatır kafanız rahat olur mesele maddi değil sizin probleminiz manevi karisi çıkıp giden adam sabaha kadar nerde kaldı ne yaptı diye zerre merak etmemiş ki kapıyı kapatmış yüzünüze hamile olmasaydım da boşanmazdım demissin kimse sana boşan demiyor ki ama sen bugün tavrını koymazsan buna alışacaksın yarın bi gün bu adam çocuğunla birlikte kapıya koyarsa ne yapacaksın? Git demek yaa madem görmek istemiyor çıkıp gidecek kadını dışarı gönderemez çalışan işin gücün olan birisin ama anladığım kadarıyla bi kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çalışmak yeterli değilmiş uzuldum açıkçası durumunuza

hamileyim.hemde çalışan bi bayanım.düzenli iyi bi maaşım var.eşimle severek evlendik nişanlıyken tek bi kavgamız olmamıştır saygısızlığı da olmadı bana karşı kesinlikle.dün maddi konularla ilgili tartıştık .beni müsrif olmakla suçladı yeni evli olduğumuz için bazı borçlarımız var .Dün maddi konularla ilgili tartıştık .sorun şu ki bana gerizekalı dedi .ağırıma giden de bu .saygısızlığın girmesi evliliğe .sonra gitsene sen ailenin yanına biraz kafa dinlerim dedi.hamile olmasam hiç düşünmem ama insan düşünüyor işte .sonra da geri gidicem dediğimde kal kal filan dedi.dün gece oldu bu.gitsem mi diye düşünüyorum .söyledikleri zoruma gidiyor .sabah bişi yokmuş gibi işe gitti.bu evde durmak istemiyorum ama atacağım adımın sonunu da düşünüyorum .bilmiyorum
Valla ben sana açık açık söyleyece. .yok ilk tartışmada ev terkedilmezmiş yok bi kereliğe mahsusmuş yok cart yok curt. Yaa ben bu kadınlar gerçekten anlamıyorum. Hamile bi kadına karnında çocuğu taşıyan kadına en çok desteğe ihtiyacı olduğu dönem de dugu pikleri yaşandığı dönemde hem gerizekalı dicek bende evden git kafa dinleyeyim dicek ve buna karşılık bi tavır sergilenmeyecek??????!!!. Valla bazen
Düşünüyorum da biz kadınlar her şeyi yaptırıyoruz kendimize . Ben senin yerinde olsam gidebileceğimi gösteririm ona bugün oturursan her sinirlendiğinde sana hakaret edecek sen hamileyken git kafa dinleyeyim diyen adam yarın öbürgün başka bi sorun yaşandığında daha büyük tepkiler verecek . Bir kez kabullenirsen her aman yapacaktır. Anlayacağız dilden bi tepki ver saygı sınırları içinden. Öyle ben ne desem zaten evden gidemez havalarına girmesin. O ezik kadınlardan hiç hoşlanmıyorum.

Kafa dınlemek ısteyen kendı gıtsın. Sen nıye gıdıyorsun. Hem hamılesın hem calısıyorsun bıde musrıfmı dıyor. Erkekler para konusunda bıraz daha takıntılı ama sen hamıle halınle calısıyorsan bısey demeye hakkı yok. Bu saygısızlıgını bırdaha kabul etmeyecegınıde soyle yuz bulup tekrarlamasın. Gıtmede bence tavrınıda koy

Erkek bir kadini kaybetmekten korkmuyorsa hicbiseyden korkmaz bence. Erkegi durduran şey sevgisi, merhametidir, kaybetmek istmemesidir.
Tabi ki ezik ezik durup kendini ezdirmeyecek kadin, herseye he he demeyecek, hakkini da savunacak, tartisacak gerekirse ama üstüne yürümeler filan gereksiz hareketler 😀
Burada yaşanan en büyük korku kaybetmek zaten.
Bir kadına çirkinleşmek elbette hiç yakışmıyor ama gözü dönmüş bir şekilde görünce o okuduğumuz ‘bir sinir krizi durumu çözer’ cümlesi tam da bu.
Adam hem verdiği zararı, hem gözden düştüğünü hem de o an artık geri dönülemez bir yola girecek olduğunu anlıyor.
Sonra başına gelecek rezil rüsva mı olur, sevgiyi mi kaybeder, evlilik mi biter vs vs.

Kararlı birinin önünde dağ olsa durmaz ve bazı haddini bilmezlerin karşısına gerçekten böyle dağ gibi durmak gerekiyor.
Bunu sadece ilişki bazında söylemiyorum, her türlü zorbalığa, itilmeye kakılmaya çalışan indan ilişkileri için de geçerli.

Kadın dediğimiz canlı, trafikte bile sadece cinsiyetinden ötürü araç tacizlerine maruz kalıyor.
Basıyor mu kornayı arkadaşım, sen 30 saniye aralıksız basacaksın ki ‘aman bırak deli’ diye basıp gidecek.

Valla ben sana açık açık söyleyece. .yok ilk tartışmada ev terkedilmezmiş yok bi kereliğe mahsusmuş yok cart yok curt. Yaa ben bu kadınlar gerçekten anlamıyorum. Hamile bi kadına karnında çocuğu taşıyan kadına en çok desteğe ihtiyacı olduğu dönem de dugu pikleri yaşandığı dönemde hem gerizekalı dicek bende evden git kafa dinleyeyim dicek ve buna karşılık bi tavır sergilenmeyecek??????!!!. Valla bazen
Düşünüyorum da biz kadınlar her şeyi yaptırıyoruz kendimize . Ben senin yerinde olsam gidebileceğimi gösteririm ona bugün oturursan her sinirlendiğinde sana hakaret edecek sen hamileyken git kafa dinleyeyim diyen adam yarın öbürgün başka bi sorun yaşandığında daha büyük tepkiler verecek . Bir kez kabullenirsen her aman yapacaktır. Anlayacağız dilden bi tepki ver saygı sınırları içinden. Öyle ben ne desem zaten evden gidemez havalarına girmesin. O ezik kadınlardan hiç hoşlanmıyorum.
İyi de giderse ve boşanmazsa daha kötü, o zaman da ne yaparsam yapayım tıpış tıpış gelecek diyecek.
Kararsızlıktır bu.

İyi de giderse ve boşanmazsa daha kötü, o zaman da ne yaparsam yapayım tıpış tıpış gelecek diyecek.
Kararsızlıktır bu.
Gitmesi ilahi boşanması anlamına gelmiyorki. Konu sahibi zaten yazmış sabah hiç bişey yokmuş gibi işe gitti diye. Yani adam söylediğinin karısını nasıl etkilediğin bile farkında değil ya da önemsemiyor. Bu şekilde devam ederse bu tavırlar çıkışlar adam için sıradanlaşacak ve her zaman yapacak. İnsanoğlundan bahsediyoruz burda

Sen git evden hatta hemen git kafa dinleyim bıktım senden fln de. Sen gitme bey efendi gitsin!

Gitmeniz çözüm değil. Bir de bu davranış ikiniz içinde alışkanlığa dönüşürse evliliğiniz hep sıkıntılı geçer. Yani her kavgada o size git der, sizde giderseniz bu alışkanlığa dönüşür ve her kavganın sonu böyle sonuçlanır. Daha önce böyle değildi dediniz o zaman farkında olmadığınız bir sorun ya da sorunu olabilir. Bu sorunu konuşarak cozmelisiniz.

Kafa dinlemek isteyen o, o gitsin. Sen git kafa dinleyeyim ne demekse. Para yetiremeyince sinirini senden cikarmis. Calisan kadinla evlenince hemen bi para biriktirme mal mulk alma derdine dusuyorlar. Bekarken ne yapmis?

Bazı yorumları okudum da gerçekten şoklara girdim. Arkadaşlar burda bahsettiğimiz bizim toplumuzda ki insanlar. Yani öyle kendini gerçekleştirmiş tüm ilkel yönelimlerini aşmış üst düzey insanlardan bahsetmiyoruz. Mesele korkutmak değil mesele çizginizi çizmek. Evet işin sonunda en yaşamam dediğiniz şeyleri de yaşayabiliriz ama bu bizim verdiğimiz tavizlerden değil karşı tarafın kendini bilmezliğinden olsun. Yok erkek Korkmaz yok erkek izin verdiği kadar tepki gösterebiliriz yok tepki vermiyorsa sevdiğindendir. Bunlar nasıl düşünceler yaaa. Karşımızda ki erkek insan ve biz hepimiz biliyoruz ki yaşamın döğüsü kendinden daha zayıf olanı sömürerek ilerliyor. Yapmayın etmeyin arkadaşlar Çizginiz olsun insanlar o sınırı aşamayacağını bilsin. Aşarsa sonuçların ne olacağını bilsin hala devam ediyorsa kendi sorumluluğunda olsun. Siz yarın öbürgün ben bunları kendime nasıl yaptığım ezikliğini yaşamayın ya da yaşadınız buna yok erkek demek sevmiyormuş demek kaybetmekten korkmuyormuş gibi kılıflar bulmayın.

Back
X