Eşimin hakareti

Ayrica kirasini senin odedigin evden seni kovmasi cok komik. Kirayi ben veriyorum defol git desene

Gitmesi ilahi boşanması anlamına gelmiyorki. Konu sahibi zaten yazmış sabah hiç bişey yokmuş gibi işe gitti diye. Yani adam söylediğinin karısını nasıl etkilediğin bile farkında değil ya da önemsemiyor. Bu şekilde devam ederse bu tavırlar çıkışlar adam için sıradanlaşacak ve her zaman yapacak. İnsanoğlundan bahsediyoruz burda

İşte anlamadığınız nokta şu gitmesi boşanması anlamına gelmiyorsa gitmesinin anlamı yok. Blöftür bu evi terk edeyim eşim gelsin özür dilesin tekrar dönerimin bir yerden sonra inandırıcılığı kalmaz, evi terk etmenin ciddiyeti kalmaz, işte o zaman sıradanlaşır. Ben hiç evimi terkedip gitmedim eşim çok iyi bilir ki eğer gidersem dönmem ona göre davranır olur da beni bir kere kovarsa giderim ve dönmem. Bu konu sahibinin ilk kovuluşu değil, temmuz ayında da evden kovulmuş eşi biliyor ki bu kadın gitmiyor, gitse bile dönüyor o yüzden ciddiye almıyor ki ciddiye almamak konusunda haksız değil

Son düzenleme:
2 gün aynı evde kalarak sakinleşin
sonra kararınızı verin
kararınız ne olursa olsun karşınıza alıp konuşun derim
sizi ne kırdığını incittiğini
anlatın ve tavrınızı net gösteren
küsmeyin ama mesafeli olun

Daha önce de bir tartışma anında siz çekip gidince kapıyı kitlemişti eşiniz. Bu sefer giderseniz bence göbeği değiştirir komple. Her tartışma da "annene gitsene, ablana gitsene, kafamı dinleyeyim" diyecek adamlarla nasıl hayatı paylaşmaya devam eder ki insan.... Küsünce oyuna devam etmeyen yanından kovan ilkokul çocuğu gibi..

Bu arada 2-3 gün evden uzaklaşmak da çok feci bir şey değil. Ama karşı tarafın "git" demesi çok gurur kırıcı. Sen ya da o özgür iradesiyle çıkar 2 gün kafa dinler o ayrı.. Biz ilişkimiz oturana kadar bakıyorduk tartışmalar çözüme kavuşmuyor, alıyordu ceketini çıkıp 2 gün arkadaşında kalıyordu. Sonra oturmaya başladı bi şeyler, bu kesildi. Ama kalıp seni kıracağıma kendimi dışarı atıyorum diyordu. Herkesin tepkisi falan filan başkadır kimi tatlı tatlı ifade eder kendini konuşarak çözer, ama zaman zaman işin içinden çıkılamaz hale gelir durum, ortamı terk etmek öyle çok çok felaket bir şey değil, ama onun çekip gitmesi gerekir, size git diyemez.

İşte anlamadığınız nokta şu gitmesi boşanması anlamına gelmiyorsa gitmesinin anlamı yok. Blöftür bu evi terk edeyim eşim gelsin özür dilesin tekrar dönerimin bir yerden sonra inandırıcılığı kalmaz, evi terk etmenin ciddiyeti kalmaz, işte o zaman sıradanlaşır. Ben hiç evimi terkedip gitmedim eşim çok iyi bilir ki eğer gidersem dönmem ona göre davranır olur da beni bir kere kovarsa giderim ve dönmem. Bu konu sahibinin ilk kovuluşu değil, temmuz ayında da evden kovulmuş eşi biliyor ki bu kadın gitmiyor, gitse bile dönüyor o yüzden ciddiye almıyor ki ciddiye almamak konusunda haksız değil
Ne demek istediğiniz gayet iyi anlıyorum. Bundan iki sene önce yeniydik daha ben bi sabah kalktım çantamı topladım ve yola koyuldum ( kovma filan olmadı sadece söylediği bi kelimeyi sindiremedim ki daha önce bu konu üzerinden uyarı almıştı demek ki etkili olmamış) arabayla otobüsün yolunu kesti film gibiydi oldu ben şöförün artık rica ederim in yolumuza devam edelim demesinden çekindim ve indim. Ve bi daha eşimden o kelime ve benzeri bi kelime duymadım. Duyarsam gideceğimi biliyor. Farklı düşünüyoruz hepsi bu

pardon sen neden gidecekmişsin?? üstelik hamilesin sana düzen lazım. çok istiyorsa kendi gitsin annesinin evine! bir de gideceğin yeri bile belirlemiş. paran var aklın var elin ayağın tutuyor istediğin yere gidersin gidecek olsan.

Hamilesiniz sanırım bence gitmeyin corona o bu şu derken yazık olur .. normal şartlar da gitmeniz gerekiyor ama ☹️ Üzüldüm adınıza ya

Siz gitmeyin eşiniz gitsin neden kadınlar evi terkeder ki kocalar gitsin annelerinin evine

Kadınların büyük bir kısmının sorunu bence evlendiğinde oturduğu evi sahiplenemiyor. Eş kişisi git deyince hemen kırıldım gideyim modunda. Heyyyy nereye gidiyorsunuz yahu o ev sizin. Canınız ister gidersiniz, misafirliğe gidersiniz, özler gidersiniz ama eş kişisi git dedi diye gitmeyin. O evin her santimetre karesinde emeğiniz var. Sizin ruhunuz, sizin eşyalarınız, sizin yatağınız var. İyi hadi gidelim nereye. Baba evine. Farkındamıyız acaba o ev de bizim değil, orayıda sahiplenmiyoruz orasıda baba evi. Kafa dinlemek isteyen eş kişisi üç beş parça eşyasını alıp cehennemin dibine gidebilir.

Ne demek istediğiniz gayet iyi anlıyorum. Bundan iki sene önce yeniydik daha ben bi sabah kalktım çantamı topladım ve yola koyuldum ( kovma filan olmadı sadece söylediği bi kelimeyi sindiremedim ki daha önce bu konu üzerinden uyarı almıştı demek ki etkili olmamış) arabayla otobüsün yolunu kesti film gibiydi oldu ben şöförün artık rica ederim in yolumuza devam edelim demesinden çekindim ve indim. Ve bi daha eşimden o kelime ve benzeri bi kelime duymadım. Duyarsam gideceğimi biliyor. Farklı düşünüyoruz hepsi bu

Ben sizi anladım sadece şunu söylemek istiyorum eşiniz sizin kararlı olduğunuzun bilincinde bu yüzden gelmiş sizi döndürmek için. Konu sahibi temmuzdaki konusunda 1 saat uzaklıkta başka şehirdeki babasına gitmek istememiş bir saati uzak bularak, otele yerleşmiş sonra eşini kendisi aramış ertesi gün beni merak etmedin mi diyerek. Adam zaten döneceğinden emin olduğu için arama zahmetine bile girmemiş. Konu sahibi kesin kararlı değil ki biz bunu burdan anlıyoruz eşi hayli hayli anlıyordur, muhtemelen şimdi evden gitse eşi o dönsün diye çabalamaz o yüzden konu sahibi böyle bir riske girmez

Ben sizi anladım sadece şunu söylemek istiyorum eşiniz sizin kararlı olduğunuzun bilincinde bu yüzden gelmiş sizi döndürmek için. Konu sahibi temmuzdaki konusunda 1 saat uzaklıkta başka şehirdeki babasına gitmek istememiş bir saati uzak bularak, otele yerleşmiş sonra eşini kendisi aramış ertesi gün beni merak etmedin mi diyerek. Adam zaten döneceğinden emin olduğu için arama zahmetine bile girmemiş. Konu sahibi kesin kararlı değil ki biz bunu burdan anlıyoruz eşi hayli hayli anlıyordur, muhtemelen şimdi evden gitse eşi o dönsün diye çabalamaz o yüzden konu sahibi böyle bir riske girmez
Bu ayrıntıyı bilmiyordum önce ki konusu herhalde demek en başından ipler kaymış gidip geri gelmek zaten başlı başına laçkalaştırır durumu.tesekğr ederim açıklama için 😇

Zaten araba borcu+ kira gidince geriye ne kalıyor ki sizden hesap soruyor.
Ödemeyin kira falan kirayı o ödesin siz maaşınızla eksiklerinizi alın.
Çalışan kadınsınız niye gıdım gıdım harçlık alıp üstüne laf yiyip oturuyorsunuz

hamileyim.hemde çalışan bi bayanım.düzenli iyi bi maaşım var.eşimle severek evlendik nişanlıyken tek bi kavgamız olmamıştır saygısızlığı da olmadı bana karşı kesinlikle.dün maddi konularla ilgili tartıştık .beni müsrif olmakla suçladı yeni evli olduğumuz için bazı borçlarımız var .Dün maddi konularla ilgili tartıştık .sorun şu ki bana gerizekalı dedi .ağırıma giden de bu .saygısızlığın girmesi evliliğe .sonra gitsene sen ailenin yanına biraz kafa dinlerim dedi.hamile olmasam hiç düşünmem ama insan düşünüyor işte .sonra da geri gidicem dediğimde kal kal filan dedi.dün gece oldu bu.gitsem mi diye düşünüyorum .söyledikleri zoruma gidiyor .sabah bişi yokmuş gibi işe gitti.bu evde durmak istemiyorum ama atacağım adımın sonunu da düşünüyorum .bilmiyorum
Bana gerizekalı dicek,dediğine 100 bin kere pişman olur. Daha basındasın böyle yapıyorsa şimdiden sen dahasını da görürsün. Gerekiyorsa git. Hamilesin üstelik ne haddine sana hakaret ediyor.

Oturup kırıldığınızı söyleyin birde hamile olunca 2 kat daha duygusal olduğunuzu ekleyin birde empati yapması için örnek verin
Senin hamile kızına eşi gerizekalı diye kızışıp ben boşanacağım bu adam dan deyip evimize geri gelse ne hissederdin gibilerinden? Sözlerle anlatın :kahve:

Bazı yorumları okudum da gerçekten şoklara girdim. Arkadaşlar burda bahsettiğimiz bizim toplumuzda ki insanlar. Yani öyle kendini gerçekleştirmiş tüm ilkel yönelimlerini aşmış üst düzey insanlardan bahsetmiyoruz. Mesele korkutmak değil mesele çizginizi çizmek. Evet işin sonunda en yaşamam dediğiniz şeyleri de yaşayabiliriz ama bu bizim verdiğimiz tavizlerden değil karşı tarafın kendini bilmezliğinden olsun. Yok erkek Korkmaz yok erkek izin verdiği kadar tepki gösterebiliriz yok tepki vermiyorsa sevdiğindendir. Bunlar nasıl düşünceler yaaa. Karşımızda ki erkek insan ve biz hepimiz biliyoruz ki yaşamın döğüsü kendinden daha zayıf olanı sömürerek ilerliyor. Yapmayın etmeyin arkadaşlar Çizginiz olsun insanlar o sınırı aşamayacağını bilsin. Aşarsa sonuçların ne olacağını bilsin hala devam ediyorsa kendi sorumluluğunda olsun. Siz yarın öbürgün ben bunları kendime nasıl yaptığım ezikliğini yaşamayın ya da yaşadınız buna yok erkek demek sevmiyormuş demek kaybetmekten korkmuyormuş gibi kılıflar bulmayın.

Yorum bana belli ki. Çizgi cizmek insanin üstüne yürümekle olmuyor. Biri benim uzerime doğru bagirararak veya sinirli şekilde geliyorsa bu apacik fiziksel tehdittir, bir cok insan da bunu boyle algilar.
Fiziksel anlamda tehdit ettigin insan senden fiziksel olarak ustunse onun izin verdigi kadar tehdit olabilirsin anca. Gercekler...

Anlatamaiyorum heralde. Kimse cizgi cizmesin tepki gostermesin demedim. Ben "ustune yurume" hareketi üzerinden konuştum sadece.
Sinir cizmek icin birbirinin ustune yurumek gerekmiyor.

maaş kartım bende .evlenirken ben araba borcu ödediğim için bütün harcamaları o yaptı borca girdi ben hala araba borcu ödüyorum bi de kirayı .zaten geri ye bişi kalmıyor kendi bana kıdım kıdım para veriyor işte
sonra koştur koştur çocuk yapmayın deyince de sinirlenen bi grup oluyo.kafa dinlemek istiyosa çıksın gitsin.maddi konuda da kendinize yüklenmeyin böyle her şeyi

Eşin gitmeni istiyorsa kendisi gidebilir ayrıca bir evlilikte sevgiden çok daha önemli olan tek şey saygıdır. Birkaç kere böyle hakaret eder ve yutarsan devamlı gelir. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok

Kuzenimin basina geleni anlatayim kv si alt katta oturuyor temizlik yapiyorlar 36 haftalik gebe kuzenimin yikadigi bulasigi begenmeyen hasta kv tekrar yikiyor kuzenimde yaptigimi beğenmiyorsun deyip elini ayagini cekiyor sonra yukari evine gidiyor esi is cikisi annesine ugruyor once eside orda zannedip
Orda gorum kv bir guzel dolduruyorlar
Esi yukari cikip kavga etmeye basliyor kuzenimde valizi onune alip ne sizi cekecegim deyip toplaniyor kv gorum yukaro cikip ne oluyor diyor kuzenimde
Cocuk gerekse sana gerek daha ne yapayim deyip bagirmis cagirmis
Esi hemen pisman olup ozur falan demis

Ama sen gecmiste hatayi yapmissin

Back
X