Eşimin hakaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Öğretmenler nesil yetiştiriyor. Ülkenin geleceği ellerinden geçiyor. Ben de öğretmenim. Atacağım her adımda öğrencilerime layık mı bu karar diye düşünüyorum. O yüzden tahammül edilesi bir durum değil. Kendi hayatını kontrol edemeyen bir öğretmen, çocuklara ne tavsiye edebilir ? Ettiği tavsiye ne kadar tutarlı olabilir. Öğrencilerin öğretmenlerinin gözünün içine bakıyorlar. Özeniyorlar vb. Ya da küçümseyip ders bitsin diye bakıyorlar. Bu da verimsiz bir ders boşa geçen zaman. Ben acımasızım bu konuda.

Evet okuldan okula değişiyor öğretmen kalitesi. Benim üniversitedeki eğitim bilimleri hocam demişti ki, " bir insanın bir alandaki savurganlığı diğer alanlarının küçük alt kümesidir. " yani mesleki olarak başarılı olmamız için, özel hayatımızda da başarılı olmamız gerekir.

Bence öğretmenler biraz daha fazla elalem ne der diye yaşıyorlar. Ben mi öyle hissediyorum bilmiyorum ama sanki öğretmenler evli ve çocuklu olmak zorundaymış gibi bir algı var. Diğer meslek gruplarında böyle bir algı yok gibi. Bu eziklik gibi bir şey değil de daha farklı bir şey. Sanki öğretmenler hiç sorun yaşamıyormuş gibi yansıtmak zorundalar; öyle hissediyorlar sanki. Tam anlatamadım da neyse...

Yok Anladim sizi. Öğretmenlere toplumun bakış açısı = maaşı var, Eve erken donuyor , tatili bol, üniversite mezunu, eğitim konusunda çocuklara iyi bakar, çocuklara daha çok zaman ayırır, tayin konusunda eşine bağlıdır vb...

O yüzden askerlerin gözde tercih meslek grubu. E bi de Ezikse kadın değmesin kaynanaların kocaların keyfine. Al maaşını vur ensesine.

Erkeklerin düşündüğü tek şey, benden önce evde olsun yemeğim hazır olsun , ev işleri bitmiş olsun vb...

Yani siz diyorsunuz ki ataerkil yapıya sahip olan erkeklerin çoğu yukarıdaki nedenlerden ötürü öğretmen istiyor. Başka bir deyişle öğretmenlere böyle insanlar denk geliyor. Bence çok doğru bir tespit

Bir de sanırım öğretmenlerde biraz mesleki deformasyonda oluyor. Şöyle ki; çok saçma sapan öğrencilere ve velilere de oldukça sabırlı ve hoşgörülü davranmak zorunda bırakılıyorlar ( çoğunlukla) sanırım bunu bilinçsizce özel hayatlarında da uygulayınca millet tepelerine çıkıyor maalesef.

Öğrencilere ve velilere saçma sapan diyemem. Öğretmenin görevi onlarla da iletişim kurmak ve anlaşmak. Bunun eğitimini aldık biz. Veli toplantısına bıçakla gelen veliyle bile iletişim kurabilecek kadar donanımlı olmak zorundayız. Diyorum ya ben acımasızım bu konuda. Veliden öğrenciden şikayet eden öğretmen, benim gözümde yetersizdir.

Bazen çıldırma noktasına geliyorum ben de ama durup sakin ol, bunu halledebilirsin diyorum ve özeleştiri yapıyorum. Kendimi eksik bulup ilerletmeye çalışıyorum.

Ama düşünsenize evde çok büyük kaosları olan ogretmenlerin, okulda sakin olma şansı olabilir mi?

Bir an önce hayatini yoluna koymalı insan. Kendime de kötü anlarımda bu telkini veriyorum.

Çok oldu benim de derse ağlamış şiş gözlerle gittiğim. Ama her defasında açıklamasını yaptım . Zor günler geçiriyorum atlatacağım. Öğrencilerimin hakkıdır benim güleryüzüm.

Ben yapı olarakta çok sabırlı ve tahammül sınırı yüksek olan bir insan değilim. Demişsiniz ya biz bıçakla gelen Veli ile bile iletişim kurmak zorundayız. Benim yapacağım o adamı bir şekilde kolluk kuvvetlerine teslim etmek olurdu sanırım ama tabii ki mesleğiniz gereklerini siz bilirsiniz. Diğer yazdıklarınıza da sonuna kadar katılıyorum.

Çok bişey yazmaya gerek yok istisnasiz boşan maaşı onun eline saymak yerine kendi halinde çalış çocuğuna kendin bak kendine yeni hayat kur omur gecmez artık o insanla

Tüm yaşattıklarını yazdıktan sonra bitirirken bunlarin dışında merhametli bir tarafı var yazmışsınız ya orada beni bir gülme aldı.
EEşinizde merhamet olduğuna inanıyorsanız aşağılanmaya hayatınızı zehir etmesine izin vermeye devam edin

Kolluk kuvvetini elbette işin içine sokmak zorundayız. Ama onlar gelene kadar adamı sakin tutmak konuşmak anlaşıldığını hissettirmek zorundayız. Karga tulumba adamın üzerine atlamak ya da saldırısına izin vermek değil kastettiğim. Başımıza geldiği için verdim bu örneği. Bir erkek öğretmen arkadaşımız adama sarılarak sakinleştirmeye çalıştı konuşmalardan sonra. Çok başarılıydı. Adam elindeki bıçağı teslim etti. Daha sonra polis o adamın ifadesini aldı ve okula girişi yasaklandı. Benim kastettiğim kriz yönetimi.

Çok üzüldüm. Maddi özgürlüğünüzü ellerinizde adama teslim etmişsiniz. Gururunuzu, onurunuzu yerle bir etmesine izin vermişsiniz. Adamın elle tutulur hiçbir tarafı yok. Belli ki aşağılık kompleksi var.
Size çözüm sunanlara mazeretler sunmuşsunuz, akıl verenlere sinirlenmişsiniz.
Siz de kendinize oturduğunuz yerden acımaya devam edeceksiniz gibi geldi bana.

Hanımlar,
biz doğruları söylüyoruz, konu sahibesi silkelensin diye sert yazıyoruz diye diye insanları aşağılamayı, hakaret etmeyi, rencide etmeyi kendinize hak görmeyin rica ediyorum, ayrıca konuyu mesleğe bağlayıp yerden yere de vurmayın zira bunun ne mesleğinizle ne maaşınızla pek alakası yok, evliliklerdeki sorun eş diye evlendiğiniz kişinin karakteriyle, sizin ona karakteriniz gereği verdiğiniz tavizlerin sonucudur.

Çok komik eşimin ailesi benim notumu vermişler. Oğulları üstüme yürüyüp bağırıyor ben de ona cevap verince suçlu ben oluyorum. Nasıl öyle karşılık verirmişim. Bütün doğulu insanlar böyle mi acaba

Aslında insan yapamadığı şeyi daha çok tasviye etmez mi ben yapamadım siz yapın ben böyle oldum siz olmayın diye

Birde öğretmenler zaten hep boşanıyormuş ve bu evlilik benim yüzünden bitiyormuş . Davayı açanda kendi oğulları . Allahım bunlar nasıl bir ütopyada yasiyorlar
Bu arada eşinin ailesini ikna etmeye çalışmıyorsun inşallah.Allah aşkına bizi dinle de barışmaya çalışmadan kurtul şu adamdan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…