Konu sahibinin yazdıklarından daha o kıvama gelmediğini, yani kurtulmak gibi bir niyetinin olmadığını aksine bu evliliği devam ettirmek istediğini düşünüyorum.Evet senide o masum yavrunu da hak etmiyor. Rabbim yar ve yardımcın olsun canım. İnşallah çok mutlu olursun, İnşallah bu adamdan kurtulur ve hiç pişman olmazsın.
Tabiki zor bir durum. Tek sorun herşeye karışmaya çalışan bir kayınvalide olsa idarede edilebilir belki. Ama burda karısını sevmeyen saygı göstermeyen maddi manevi sömüren döven bir adam var. Konu sahibi en çokta bebeği için boşanmalı.Ortada bebek var cok zor bı durum
Evet bencede değerli bi kadın, ama değerini anlamıyorGenel olarak buna ihtiyacınız var. Sağlıklı düşünemiyorsunuz. Hala birini sever mi millet beni güzel buluyor onlar öküz gibi bakıyor ah ettim çıkacak vs. Hala bu kompleksli adamın sizi ne kadar sindirip aşağılık kompleksine soktuğunun ailece size ne kadar zarar verdiklerinin farkında değilsiniz. Keşke kendi yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okusanız. Durumunuz o kadar kötü ki cidden üzüldüm. Yazık günah. Kendinize bunu yapmayın. Siz değerlisiniz
Benim gözüm kör olduğu için onları da konusturtmadim. Babam da öyle despot bi adam değildi .Kırmadi hiç bir zaman bizi . Senin kararın bize sayğı duymak düşer dedi.Anlatımlarınızdan şunu rahatlıkla yazıyorum,asla ve asla eşiniz düzelmez.
Küçümsemek adına değil, ama siz üniversite
eşiniz lise mezunu hiç denk değilsiniz.
Aileniz evliliğinizi nasıl?kabul etti.
Kesinlikle boşayın böyle aile bağımlısı birini.
Hakkınız da hayırlısı olsun.
Umarım yavrunuzla beraber çok mutlu olursunuz.
Evet fark ettim, bu adam nasil düzelir üzerine nasihat/akıl istiyor ama maalesef bu tipler düzelmiyor. Ya çekecek, ya yol verecek. Ama gençliğine ve evladına yazıkKonu sahibinin yazdıklarından daha o kıvama gelmediğini, yani kurtulmak gibi bir niyetinin olmadığını aksine bu evliliği devam ettirmek istediğini düşünüyorum.
Ne güzel iste size değer veren bir aileniz var. Boşansanız bu süreçte yardimci olacaklar. Maaşınızda var üstelik. Çoğu kadına göre ne kadar şanslısınız. Ailesi destek olmadığı için mesleği olmadığı için eziyet çeken insanları görüp üzülüyoruz. Sizin her türlü avantajınız var. Kurtarın kendinizi.Benim gözüm kör olduğu için onları da konusturtmadim. Babam da öyle despot bi adam değildi .Kırmadi hiç bir zaman bizi . Senin kararın bize sayğı duymak düşer dedi.
Kendine değer vermiyor, kocası kv kp topluca enkaza çevirmiş, ayağa kalkması çok zor hala kv ye bişey yapmadım, sessizim üstüne alınma falan dediğinin açıklamasını yapıyor. Suçlu görüyor kendisini. Psikoloğa falan da gidemez, maaşı kocasinda. Tek amacı evli kalip kocasini baskasina kaptirmamak.Genel olarak buna ihtiyacınız var. Sağlıklı düşünemiyorsunuz. Hala birini sever mi millet beni güzel buluyor onlar öküz gibi bakıyor ah ettim çıkacak vs. Hala bu kompleksli adamın sizi ne kadar sindirip aşağılık kompleksine soktuğunun ailece size ne kadar zarar verdiklerinin farkında değilsiniz. Keşke kendi yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okusanız. Durumunuz o kadar kötü ki cidden üzüldüm. Yazık günah. Kendinize bunu yapmayın. Siz değerlisiniz
Ay, millet de sıraya dizildiydi o süt danasını kapmak için. Hey Allah' ım.Tek amacı evli kalip kocasini baskasina kaptirmamak
Zulüm gibi adam ya o laflar da neymiş öyleMerhaba arkadaşlar. Gecenin bu saatinde kriz geçirmemek için zor tutyrm kendimi .Uzun olacak üşenen arkadaşlar okumasın.Daha önce de eşim ve kaynanamla ilgili birkaç konu açmıştım . Yeni doğum yaptım. Artık kaldıramıyorum bana yapılanları . Sütüm gün be gün azalıyor . Stresten üzüntüden. Eşim manyaklık derecesinde ailesine bağlı . Annesi laf sokar bana susar.Gidip söylesem of uzatma sana demedi der ki biliyorum bana söylüyor. Kadın ruh hastası ne zaman evime gelse kavga çıkarmadan dönmüyor .Biz memleketlerine gittiğimizde de aynı şekilde . Inanılmaz şekilde laf sokuyor .Kadın bana kene diyor eşim susuyor sütü bozuk diyr yine susuyr. Tabi hep laf çakarak söylüyor bunları.Ben çok konuşkan değilim sessiz kendi halimdeyim .Ama her zaman saygiliyim. Takmış sessiz oluşuma. Yok çok konuşmalıymışım gülmeliymişim. Gezmeyi sevmiyorum. Evimde vakit geçirmek daha çok hoşuma gdyr .Farklı şehirlerde yasyrz. Ne zaman evime gelse deliler gibi her gün bir yere götürmemi istiyor . Ben de kendisine uymayınca başlıyor eşime sızlanmaya onu doldurmaya.Gidecek bir yer bulamıyor gidip durakta oturuyor. Şaka gibi kadının eve karşı fobisi var .Son gelişi lohusalık döneminde oldu .Yine kavga çıkardı tabi .Biz boşanma aşamasına geldik. Barıştık bir şekilde .Şu an eşimin memleketindeyiz bayram dolayısıyla. Bu küslük döneminde eşimin bana inanılmaz hakaretleri oldu. Geldiğin yere bak ,ailen düğünde ne altın taktı ,bir daha arabama binme ,babanin evinde bindiğin araba belliydi,bundan sonra senin ailenden kimse bu eve girmiycek,benim anneme ne hediye almışsın bugüne kadar ,millette tip yok bebek gibisiyle evleniyor öylesiyle evlensem çektiğime değerdi (Bisey çektiği de yok ),bundan sonra senin paranı da istemiyorum (her ay eline sayıyorum maaşı ),2 aylık oğlunun derdine şimdiden düşmüşsün ben de anamın oğluyum beni ondan ayıramazsın buna benzer tonla hakaret .Bu arada ben üniversite mezunuyum kendisi lise .Surekli ağzında bir okudun da adam mı oldun sıradan bir mesleğin var acaba doktor falan olsan ne yapacaktın lafı. Ki ben hiçbir zaman mesleğimle övünmedim. .Kültürlerimiz o kadar farklı ki .Ailesine hizmetçilik yapmamı bekliyor sen benim aileme ne yapıyorsun diyince kadın ve erkek bir olamaz cümlesini duyuyorum. Şimdi de tutturmuş artık sizinkilere gelip gitmem çok mesafeli olurum .Niye diyorum senden dolayı sana kinim var onlardan da soğumuşum gıcık kapıyorum diyr. Bunlar dışında merhametli bir tarafı var. Kırınca pişmanlık duyuyor. Fakat o kadar dengesiz ki benim de dengemi bozdu artık . Böyle bir insan düzelir mi zamanla ?
Senin önce bi aydinlanman lazım normallestirmissin yaşadıklarını çünkü.. sanki alışmışsın gibi birşey olmuş önce bu durumdan kurtulman lazım yani bi psikologa git bi süre madem bi kendine gel mantıklı düşünmeye basla ondan sonra görürsün zaten yapman gerekeni.. sonra da kurtulursun inşallah. Şu anda içinde olduğun için noramllestirmissin dışarıya çıkıp birde ordan bakarsan inş göreceksin ne kadar kötü şeyler yaşatmış sana.. o yüzden önce bi kendini iyileştir sonra ona gore mantıklı adımı kendin atacaksın zaten.. tamamen hayatından çıkardığında da keşke çok daha önce kurtulsaydım diyeceksin..Yok inanın gül gibi yetiştim baba evinde. 25 yaşında evlendim .O yaşa kadar annem kahvaltımı yatağıma kadar getirirdi .Babam anneme tek bir fiske vurmuş insan değil . Ama ben şiddet gördüm .Demek ki benim psikolojimde normal değil artık bunun yanında kala kala .Bir kaç arkadaş yazmış bu arkadaş bağımlı diye haklılar belkide .Sinir krizi geçirmedim ama üstümden kamyon geçmiş gibi .Dünden beri ağzıma bişey koyduğum yok .Başım çatlıyor .Ben de bir şeyler yapsam ve anlaşamasak canım bu kadar yanmaz.Fakat eşimin ruh sağlığı bozuk ve kendisi boşanmak için bahane ariyordu buldu da
Sen bunları düşünüp uzulmeherkes kendine yakışanı yapıyor işte.. onların bu davranışı ne mal olduklarını gösteriyor.. bi boşan da zaman geçsin azcık iyi ki kurtulmuşum diyeceksin.. ama tedavini de ol ki ilerde karşına yine böyle pislikler çıktığında affet dese de ağlasa da hayatından daha kolay çıkarabilesin.. böylesi bir insana slm dahi verilmez kaldı ki hayat paylasmakBirde öğretmenler zaten hep boşanıyormuş ve bu evlilik benim yüzünden bitiyormuş . Davayı açanda kendi oğulları . Allahım bunlar nasıl bir ütopyada yasiyorlar
Eşiniz dava mı açtı ben kaçırmışım o kısmı. Siz nerde kalıyorsunuz peki şuanBirde öğretmenler zaten hep boşanıyormuş ve bu evlilik benim yüzünden bitiyormuş . Davayı açanda kendi oğulları . Allahım bunlar nasıl bir ütopyada yasiyorlar
Şiddet hakaret olmasa anası dışında karısına diğer her konuda düzgün davranan adam olsa bende derim bir süre politik ol anasına hani gezdir değilde yapmacık iyi güleryüzlü davran ama bir süre baktın yine anası üstün, her konuda adam hala anasını savunuyo o zamn boşa. Ama bu adam düzgün insan değil ki şiddet var hakaret var birgün canından olabilir kadın aman yuvam derdine düşmekten.. yani böyle bir adam ansıma iyi olsanda düzelmez çünkü adam öyle görmüş öyle büyümüş normali bu sanıyo.. babası gibi aynı işteBır kere geldıgınız su fani dunyada kaynanaya rol yapip kocaya yaranmaya calısırken omru ziyan ederken özetle... hıc ben napıyorum demez mısınız?
Bu mu evliligi huzurlu kılan, kaynana ya rol yapıp yaranmaya CALISMAK mı
Su konuda bile kadın yuzunden bu hale gelınmıs denmıs ya, diyecek bısey
bulamiyorum.
Sıkıntı adam zaten, hal boyle olunca Napsa olmaz.Şiddet hakaret olmasa anası dışında karısına diğer her konuda düzgün davranan adam olsa bende derim bir süre politik ol anasına hani gezdir değilde yapmacık iyi güleryüzlü davran ama bir süre baktın yine anası üstün, her konuda adam hala anasını savunuyo o zamn boşa. Ama bu adam düzgün insan değil ki şiddet var hakaret var birgün canından olabilir kadın aman yuvam derdine düşmekten.. yani böyle bir adam ansıma iyi olsanda düzelmez çünkü adam öyle görmüş öyle büyümüş normali bu sanıyo.. babası gibi aynı işte
Siz benimle kafa mı buluyorsunuz?gülmediğimi sohbet etmedigimi nerden çıkardınız?ayruca ben esimin ailesine özel olarak böyle değilim kendi ailem ilede böyleyim .Annem geldiğinde nasılsam ons da öyle oldum.Ayrıca benim kaynanama özel bir muamele yapmama gerek yok esim ona bir bebek gibi davrandığından bana sıra gelmiyor .Kendisi evime gelip bej sokmazsa rahat etmeyen bir terbiyesiz .Lohusaydm yeni anne olmuşum çocuğumla ilgileniyorum eşim sofraya iki tabak koydu diye demediğini bırakmadı. Açıyormuş bu zamanin erkeklerine. Erkekler karı,karılar erkek olmuş .O çocuklarını yardımsız büyütmüş .Bunlar i söylediği an eşimin sürat düştü.Suclu bir çocuk gibi yok anne.ben yapmam normalde şimdi mecburen diyr. Sofraya bi bardak koymakta ne var be insafsız. 8 ay karnımda bebeğime iki buçuk saatlik yola gittim . Bir gün olsun of demedim. Eşimin üstünde inanılmaz bir psikolojim baskı var .Anası ile kendi birbirleriyle kafayı bozmuşlar.Anlattiklarinizda ablamı gördüm.benim ablam 16 yıllık evli sizin gibi sessiz kendi halinde.esinin ailesinin yanında olunca ayrı bi dunyada yaşıyor sanki sohbete muhabbete katılmaz hep surat asar.onada söylerim hep kendini soyutlarsan dışlanırsın.keske benimde kayınvalidem olsa gelsede hep gezsek.ne var çıkıp gezseniz uzaktaymis zaten sürekli tepenizde degilki bıkasınız.kadin demekki beraber bsyler paylaşmak istiyor.hee eşinizin ve kayinvalidenizin hakaretlerine tamamen karşıyım ama kendinizi bu duruma kendiniz sokmussunuz gibi geldi bana.gerci yapı meselesi ama bi ortama giriyosanız yada evinize geliyosalar gülüp konuscaksiniz sohbet etceksiniz bende istemem surat aşan konuşmayan gülmeyen insan bulunduğum ortamda
Karakterim bu diyorum kendini o taraftan soyutluyor yazmış . Anlama konusunda bir sıkıntınız var belli kitabiki o değil arkadas onları söyledi diye onlardan örnek verdim.soylemek istediğim hanımefendinin kendini o taraftan soyutlaması
Çok boş bir insansınızDoğru söylediniz.hem anneyi üzüyor derdiyle tasasıyla birde demekki anne boşan diyor ama evlat seni suclarim diyor.kusura bakmada git ne halin varsa gör ozaman.
Bosansin ozaman bu kadar basit
Alah yardımcın olsun ozaman ne diyeyim.eşinde annesinin lafıyla sana kötü davraniyorsa o adam için ömür harcamaya değmez.ne güzel mesleğin varmış cocugunada bakarsın sakın cocugum babasız büyüyecek diye düşünme sen mutsuzsan cocugunada hiç bsy veremezsin zaten.ayrılırsanız daha mutlu olursunuz psikolojik olarak.cocukta sağlıklı ortamda büyümüş olurSiz benimle kafa mı buluyorsunuz?gülmediğimi sohbet etmedigimi nerden çıkardınız?ayruca ben esimin ailesine özel olarak böyle değilim kendi ailem ilede böyleyim .Annem geldiğinde nasılsam ons da öyle oldum.Ayrıca benim kaynanama özel bir muamele yapmama gerek yok esim ona bir bebek gibi davrandığından bana sıra gelmiyor .Kendisi evime gelip bej sokmazsa rahat etmeyen bir terbiyesiz .Lohusaydm yeni anne olmuşum çocuğumla ilgileniyorum eşim sofraya iki tabak koydu diye demediğini bırakmadı. Açıyormuş bu zamanin erkeklerine. Erkekler karı,karılar erkek olmuş .O çocuklarını yardımsız büyütmüş .Bunlar i söylediği an eşimin sürat düştü.Suclu bir çocuk gibi yok anne.ben yapmam normalde şimdi mecburen diyr. Sofraya bi bardak koymakta ne var be insafsız. 8 ay karnımda bebeğime iki buçuk saatlik yola gittim . Bir gün olsun of demedim. Eşimin üstünde inanılmaz bir psikolojim baskı var .Anası ile kendi birbirleriyle kafayı bozmuşlar.
istemediğiniz işinize gelmeyen yorumları es geçip burda da ne güzel "kafa mı buluyorsunuz" diye diklenmişsinizSiz benimle kafa mı buluyorsunuz?gülmediğimi sohbet etmedigimi nerden çıkardınız?ayruca ben esimin ailesine özel olarak böyle değilim kendi ailem ilede böyleyim .Annem geldiğinde nasılsam ons da öyle oldum.Ayrıca benim kaynanama özel bir muamele yapmama gerek yok esim ona bir bebek gibi davrandığından bana sıra gelmiyor .Kendisi evime gelip bej sokmazsa rahat etmeyen bir terbiyesiz .Lohusaydm yeni anne olmuşum çocuğumla ilgileniyorum eşim sofraya iki tabak koydu diye demediğini bırakmadı. Açıyormuş bu zamanin erkeklerine. Erkekler karı,karılar erkek olmuş .O çocuklarını yardımsız büyütmüş .Bunlar i söylediği an eşimin sürat düştü.Suclu bir çocuk gibi yok anne.ben yapmam normalde şimdi mecburen diyr. Sofraya bi bardak koymakta ne var be insafsız. 8 ay karnımda bebeğime iki buçuk saatlik yola gittim . Bir gün olsun of demedim. Eşimin üstünde inanılmaz bir psikolojim baskı var .Anası ile kendi birbirleriyle kafayı bozmuşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?