- 13 Mart 2014
- 516
- 190
- 323
- Konu Sahibi Haymanaupk
-
Ben tek gidecektim aslında hadi yolda uğraşma dedi götürdü yoksa meraklı değilim onunla gitmeye, haftaiçi de vakit yok haftasonu da bayram hadi dedim gidelimValla ikinizin Tavrı da birbirinden yanlış. Adam zaten fevri ve itici sende kocanın huyunu bildiğin halde milletin içinde lafı duyana kadar üstelemişsin. Hayır he de geç sonra çık kendin al olsun bitsin adam cimriyse niye beraber gidiyorsunuz ki
Aynen öyle ki ben alttan aldım, benim yerimde başkası olsa bu kadar müsamaha göstermezdi belki. Alışverişte geriliyomuş öyle söylüyoBana göre sadece eşin tuhaf. Senin davranışın gayet normal kesinlikle yanlış değil. Üstüne giden de sen değilsin ki, o. İnsan içinde bide. O öyle bağırırken bile iyi dayanmışsın. Ben olsam onu orda bırakır giderdim. Saçmalamış cok sinir bozucu. Adam sacmasapan birseye sinirlendi diye kadınlar alttan almak zorunda değil.
Çok haklısınız ama o anda öyle gelişti o ayakkabıyı o anda çok beğendim kızıma çok yakışacağını düşündüm. ben de öyle çok para vermem dediğiniz gibi 6 ay ancak giyiyolar, cimri deyince de kızıyo, kredi onu geriyomuş stresli işimiz olduğu için kendimizi zora sokuyomuşuz bahanesi de bu.Yanlis anlamayın bizde 2maasiz ama 50tlden fazla cocuk ayakkabisina para vermemeye calisiyorum.yazdi kiştı derken 6ay ancak giyiyorlar.Esinizin huyuna göre bir taktik gelistirin bence.ornek:en pahali olanlarin oldugu yerlere götürün sonra 1e0tl olan yere gidip en uygunu bu bari bunu alalim diyin.Simdilik bu aklima geldi buna benzer seyler yspin yada deneyin eşinizle o yokken internetten alin cocugun aysgina olan numara ve bedeni.bunun gibi onerilerde bulunabilirim.pinti erkekle hayat zor.bir tanede bende var
Aynen öyle eşime yıllardır öğretemedim bunu, bişey alırken ucuzuna yönlendiriyo hemen benieşinizi götürmeyin bence alışverişe
cimri davranmış
tamam çok para vermek bana da saçma geliyor ama kaliteli şeyler de ucuz değil
ucuz alınca iki güne pert oluyor sonra yenisini almak daha masraflı
Çocuğum için çalışıyorum diyorum tabiki alıcam diyorum, çocuğu şımarık alıştır da herşeyi elde edebileciğini sansın diyor. Herşeye bir cevabı varİnsanlar içinde öyle davranacak bana kesinlikle paramı ayırırım kimse kusura bakmasin ben nicin calışıyorum çocugum için çocugumada istediğim ayakkkabıyı alamayacaksam ne yapayim o çalışmayı bence esiniz çok yanlış .
valla bu ikna konuşmalarından senelerdir sıkıldım çünkü her alışveriş öncesi onu ikna etmekle geçiyor, enerjim kalmadı artık ikna etmeye, artı bu ayakkabı meselesi de anlık gelişti. Baştan sadece iyi kaliteli bi ayakkabı alıcaz diye konuşmuştuk ama nike adidas vs olunca sinirlendiBen burda hatalı biraZda sizi gördüm
Çünkü direk kapalısınız eşinizin söylediğine. Kızınız ve toplum içinde çatışmayı sürdürüyorsunuz
Hep böyle yapıyor demişsiniz , şöyle yapsaydınız nasıl olurdu acaba
Ayakkabı mağazasına girmeden bak hayatım 100 lira limit koyuyorsun sen ama bu seferlik limit koymayalım ayağının rahat edeceği bir ayakkabı alalım nasılsa bütçemiz de müsait kızımız da rahat etsin bakalım hem belki bunu daha uzun süre giyer belki pahalı sandığımız daha ekonomik olur bi deneyelim bu seferlik vs
Baştan zemini hazırlamalı onu ısıtmalıydınız siz direk ringe çıkmışsınız bence iyi ki ayakkabının numarası yoktu alsaydınız büyük kavga çıkabilir ve kalbiniz çok kırılabilirdi
Eşiniz de sesine dikkat etmeliydi . Aranızda ikinizin duyacağı bir tonda konuşabilirdi ne gerek var başkalarının şahitliğine
Evet doğru söylüyorsunuz, asla markacı değilim, kendime de almam ama kaliteli bir ayakkabısı olsun istedim sadece, ki zaten ayakkabı mağazalarını alt üst ettik ortopedik ayakkabı bulamadık düşünün. Ben kendi ailemde görmediğim için tuhaf geliyor. Benim babam tek maaştı ama içimizde ukde kalmıyodu hiç bişeydeEşinizin bişeylere fazla para vermeyi sevmediğini bile bile o olmaz demişken ısrarcı olmanız onun size sesini yükseltmesi kadar yanlış. Eşinizle bu konuda anlşamıyorsanız onun yanında ben alacağım diye tutturmak yerine en azından yalnızken alabilirdiniz. Çok beğendim içimde kalırdı diyebilirsiniz. Ayrıca kızıma ben alıcam gibi laflar etmeniz de çocuğun yanında yanlış. Marka değil diyorsunuz olay ama kızım nike giymeden mi büyüsün ifadesi de marka takıntısı , kendinize ve çocuğunuza yazık etmeyin bence, tabiki kalite ve ortopedi arayabilirsiniz ama marka adı kriteriniz olmasın. En azından çocuğun yanında kullanırken dikkat edin.
Bana söylediği markalar kalitesiz ayakkabı satan markalar, çocuk ayda yılda bir giyecek diyo, saçmalama her an yürüyo ve her an giyecek dedim, aynı şeyi bot alırken de yaptı, kışın dışarı çıkmaz bot almaya gerek yok demiştiBen çocuklara kaliteli ve markalı ürünler alınması taraftarıyım bir tane spor ayakkabısı olsun eskiyene kadar onu giysin ama Nike olsun Adidas olsun ne bileyim Hummel olsun Puma olsun yani spor ile ilgili bir alanın markası olsun gerçekten farkediyor diğer ayakkabılara göre rahatlığı.
Orada tartışmak yerine bu meseleyi başka yerde konuşalım ya da evde konuşalım deyip tekrar alışverişe çıksaydınız keşke.
Ayak sağlığı önemli pahalı da olsa iyisini alın hep inşallah çocuğunuza
Sadece 1 taneyi çocuğuma fazla görme gereği duymadım o an, inanın normalde marka takıntısı olmayan biriyimEşinizin huyunu bildiğiniz halde üstelediğiniz için hatalısınız.
O ise bağırdığı için zaten hatalı.
İnada bindirmeyip sessizce - çocuğunuz duymadan- orta yol bulabilirdiniz.
Ama bana sizin bazı tavırlarınız ilginç geldi.
"ben alıcam"
"yemeğe çıkarıcam"
"para kazanıyorum"
Şeklinde cümlelerinizi, keseleri ayrı tutma havanızı tuhaf buldum.
Özellikle ayakkabıda rahatlık ve kalite cidden önemli.
Hele çocuklarda.
Lakin bizim buralarda şöyle de bir söz vardır "çocuğun yediği helal, giydiği haram" diye..
Çocuk küçük mü?
Benimkiler 3 yaşında mesela, ayakkabıları hiç uzun ömürlü olmuyor sürekli büyüdükleri için.
Haliyle bütçeyi fazla sarsacak fiyatlara kaçmıyoruz, kaliteyi de önemsiyoruz ama buluyoruz orta yolunu.
*Hasılı kelam eşinizle alışverişe çıkmazdan evvel, anlaşma yapın, öyle gidin...
Normalde yalnız gidecektim kendisi götürmek istedi, ben babamdan görmedim tek maaştı borcu da vardı ama bizim içimizde kalmasın diye bazı şeylerden fedakarlık edip alırdı, çünkü insanın kalıyor içinde.Senin maaşını da kendi maaşı gibi gören Türk erkeği işte, asla değişmez. Sen araba kullanmıyor musun? Avm'ye yalnız git. Evin giderine ne kadar katılıyorsun? Adam borçlanıyor olabilir kredi kartı vb. Bu yüzden sinirli olabilir.
Benim babamda böyleydi, borcumuz varken daha çok yokken de yine bu tarz, bir kere aynı lisedeyken marka bir ayakkabı aldık birlikte, ısrarla da aldırmadım, iyi mi olsun mu vb diye diye alındı, arabaya gidene kadar normaldi. Arabada bana bağırdı, kızdı şu kadar liralık ayakkabı diye, çok iyi bir babaydı ama bu olayı unutmuyorum.
Şimdi eşim ben ne beğensem ne yapar eder onu alır, buna çok şaşırıyorum çünkü görmedim ailemde, kızına üzüldüm.
Evet lüks değil tabiki ama eşime bunu anlatamıyorum ki 130 tl de gayet uygunBu arada ayakkabıyı bir de internetten arat, kodunu aldıysan ya da modelinden renk vb 100liradan ucuz olabilir, nike artık lüks bir marka değil.
Malesef.. Böyle böyle ortak yaptığımız şeyler azalacak işte..Tam bir öküz.. kusura bakmayın da iyi cesaret ediyonuz yanınızdaki bu tiple alışverişe çıkmaya falan.. en nefret ettiğim şeylerden biri karısını ya da kocasını milletin içinde azarlayan tiplerdir..
2 buçuk yaşında.Kaç yasinda çocuğunuz?
Aminn sağolun. Artık bunaldım, pazar alışverişi normal her türlü alışveriş geriyomuş onu.Pintiliği tutmuş demek ki ... Her ne olursa olsun davranışı çok Hatalı Allah yardımcınız olsun
Güldürdünüz ağlanacak halimize :))) kesinlikle öyle inatlaşmışsın diyorlar bana inatlaşmayayım da napayım o benle inatlaşıyo ya alttan ala ala yoruldum çünküAynen katılıyorum. Niye nike alıyorsun diyen bile olmuş:)) allahallaaaa. Kadın çalışıyor, kızına isterse gidip chanel ayakkabı alır gücü yetiyorsa. Şu erkekleri alttan alın diyenlerden gına geldi. Biraz diş gösterin, onurlu olun yahu. Konu sahibi de ''beni yalnız alışverişe salmıyor'' diyor. Nerelere gidem...
Baya salmıyor, bakarlar mazallah yada benim yakam bağrım açılır fark etmem o fark ediyomuşYuh artik
Ne demek salmiyor
Evet bizim gibisini bulmuş da bunuyorlar. Benim eve para getirmem, tabiki üstün olduğum anlamına gelmez aynı şekilde onun da ama destek oluyosam bazı şeyleri de hak ediyorum demektir ki kendime de değil kızıma istedim. Eve gelince yüzsüz yüzsüz konuşuyo bide benimleSiz bence bu adamin aile reisliğini ve babalığini sorgulamasıni sağlayın.Toplum icinde esine bağırması da zaten ayri bir fiyasko.Siz de çalisiyorsunuz.O krediyi sadece kendi mi oduyomuş da oyle geriliyormuş.Valla bu devrin erkekleri icin hayat o kadar kolay ki.Çalişan eve para getiren eş bulmak icin can atarlar.Sonrada boyle abuk subuk hareketler.Ay ben de çok doluyum sanirim sinirlendim iyice
Teşekkürler değerli yorumunuz için evet biliyorum ama dediğim gibi koca avm de kaliteli bir ayakkabı bulamadım o anda gelişti herşey. hani o anda görür görmez vurulursun ayakkabıya renk şekil olarak vs öyle bişey olduGünaydin.
Ikinizin de hatasi var.Özellikle cocugun yaninda tartisilmaz.Babasi olmaz dediginde bunu konusalim deyip inada bindirmemeliydiniz.Cocugunuzun kafasinda babasi ve annnesi hakkinda istenmeyecek düsüncüler uyandirabilirsiniz.Cocugunuz babasinin ona bnir ayakkabiyi layik görmediginiz sizin de babasinin fikrine önem ermediginizi düsünür.
Ikinci kisma gelirsek nike ayakkabi iyi ayakkkabi degildir.Uluslararasi bir marka oldugu icin marka bilinirligi yüzünden pahali bir üründür.Ki bu ürünler 3. dünya ülkelerinde zor kosullar altinda yasayan, bu ayakkabilari asla giyemeyecek insanlar hatta cocuklar tarafindan üretilir.
Ben de özellikle ayakkabi konusunda kaliteli olmasi gerektigini düsünüyürum.Bu yüzden cocugunuza uyacak ortapedik , (sentetik nike yerine) deri ayakkabi almanizi öneririm.
Biliyo musunuz eşim de aynı şeyi söyledi, türk markası al dediBulabildiğim sürece her şeyde türk malını tercih ediyorum, gerçekten de kumaş vs kalitesi çok daha iyi oluyor. Ayakkabıda da iyi türk markaları var çocuklar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?