Eşimin hayalindeki ben

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
Eşimle 7 aylık evliyiz,uzun bir süre tabiki sayılmaz ama geriye dönüp baktıgımda evlendıgımızden beri büyük çatısmalar ıcersındeyız,bana göre yasadıgımız her tartısma önemlı ve yaralıyıcı.

Eğer ben bu evlılıkte esımden hep bır beklentı ıcersınde olursam kırılıyorum,
ben ondan hep anlayıs,sevgi,saygı vs vs uzayıp gıdıyor bunları beklıyorum.
Ama o bunların hep aksını yapıyor.sevmedıgım huylarını hep tekrarlıyor vs ıste.

Dünkü tartısmamızdan sonra birde bugün mevlid kandılındeyız gercekten evlılıgım için bıseyler yapmak ıstıyorum madem hata bende dıyorum.

Eşime sorsan ben aglak,kırılgan,herseye laf eden,vs ıste böyle bır tıpım,
kendısı son derece genıs oldugunun farkında degıl.
Bir olaya kırılıyım edıyım yok adam anlatsamda anlamıyor.
Artık ben bıktım.
Heraldekı dıyorum sorun bende kı mutsuzum.

O sebepten ötürü eşimin hayalınde oluşturduğu ‘’ben’’e doğru gıtmeye karar verdım….bılemıyorum sonum mutlulukmu hüsran mı ama tek yolum bu.eğer ben ben oldugum gıbı davranırsam,konusursam mutsuz ve kavgalı oluyoruz,cogunluk ben haklıyım bunu kanıtlamak ıcın baskalarınada anlatıyorum sence kım haklı dıye soruyorum ben haklı cıkıyorum yanı bunu acaba benmı yanılıyorum dıye yapıyorum,ama sonuc yıne benı gosterıyor.

Artık esımın yaptıgı herseye susmak,kızmamak,gayet anlayıslı olmak,vs gıbı
davranmam lazım kı belkı o zaman daha mutlu olurum dıye dusunuyorum.aslında ben bu degılım ama gerçekten mutlu olacaksam bunu deneyeyım dıyorum,

kafam o kadar karısık kı,ya bu yolda yüreyeceğim ya da yolumdan döneceğim.tek cıkıs yolum bu artık…

sizce dogrumu yapıyorumm ????

bu bi çözüm madem sana göre dene tabiki....
ama bu seni mutlu etmez emin ol...
susmak kolay değil....
kendine zarar verir bu durum..
al karşına güzel güzel konuş...
anlat derdini....

Kendinden tüketmeye hoşgeldin o halde? Sen kendinden ödün vereceksin o da karşına geçip teşekkür etmeyecek inan bana.

Karşılıklı olması lazım, eğer ortada sorun varsa iki kişiliktir.

madem ki iş o raddeye gelmiş ya bu yolda yürüycem yada yolumdan dönücem diye düşünüyorsun o zaman tabi ki bu söylediklerini elinden gelen herşeyi yap derim

ben de öyle yapmıştım ama bilinçli değil.aşk sarhoşuydum ne yaptığımı bilmiyordum :))))))))))

Birinin arzusuna göre şekillenmek çok zor olsa gerek
Bence bu çözüm olmaz
Olsa bile 'geçici' çözüm olur

Biraz onun gibi umursamaz olabilirsiniz ama sürekli de onun istediği gibi olmaya çalışmak insanı çok yıpratır
Bi süre sonra birikim olur ve azar azar söyleyemediğiniz herşey koca bi patlamaya yol açar

bu bi çözüm madem sana göre dene tabiki....
Ama bu seni mutlu etmez emin ol...
Susmak kolay değil....
Kendine zarar verir bu durum..
Al karşına güzel güzel konuş...
Anlat derdini....

inan gerçekten bunu son derece sakın bır halımde o kadar cok denedım kı anlamıyor ! Biz yıne bagdasamıyoruz...yanı o farklı savunuyor ben farklı...benı üzen bu zaten....ben zaten mutlu degılım kı dıyorum,sımdı yıne olmam dıyorum ne degısır....

daha çok yeni evlisiniz zamana htiyacınız olduğu kesin...
bu evlilik denilen şey biraz vurdumdymaz olmayı gerektiriyor...
umarım denemenizde başarılı olursunuz

işte bu patlamayıda dusunuyorum,dusundukce duraksıyorum.yazımda oldugu gıbı o olmaya calıstıgım ben degılım dıyorum,ya yıne karsılıgını alamazsam hıcbıseyın dıyorum cevabını ben bıle vermıyorum.oda diyorkı ben sana benzeyemem ben böyleyım bende dıyorum bende sna hıc benzeyemem dıye surunceme gıdıyor.bılemıyorum.

kendinden tüketmeye hoşgeldin o halde? Sen kendinden ödün vereceksin o da karşına geçip teşekkür etmeyecek inan bana.

Karşılıklı olması lazım, eğer ortada sorun varsa iki kişiliktir.

tesekkur ederım,ınan bende farkındayım ama napayım baska carem yok....hıcbısekılde tesekkur etmıyo kı zaten ben alıstım....en son söyledıgınızı bende esıme soyluyorum ama o hep nedenıne degıl sonucuna bakmay tercıh eder,ısıne öylesı makbul gelır cunku.

zaten boylede mutsuzum diyosun.
bence denemeye deger.
sunuda soylmek istiyorum,yapici olma yolunda adimlariniz cok guzel,guzel bi fikir edinmissiniz.
hata onda demek yerine boyle bi plan.
insallah oda sizin cabanizi gorur ve degerinizi bilir

Bence kimse kimseye benzemesin
Bilmem kaç yaşında insanlarsınız, aileleriniz, yetişme tarzınız, belki de herşeyiniz farklı
Ve karakterleriniz de oturmuştur artık

Ama madem artık evlilik sorumluluğuna girdiğiniz, belli konularda ortak karar almaya bakın

zaten boylede mutsuzum diyosun.
Bence denemeye deger.
Sunuda soylmek istiyorum,yapici olma yolunda adimlariniz cok guzel,guzel bi fikir edinmissiniz.
Hata onda demek yerine boyle bi plan.
Insallah oda sizin cabanizi gorur ve degerinizi bilir

evet.en azından denemedım pişmanım demem.keşkem olmaz dıyorum.
ınanın şu mübarek günde tek dılegım benım degerımı bılıp hıssettırmesı zaten,evlenmeden önce nısanlıyken derdım kı evım güzel olsun herseyım tam olsun,zaten mutlu olurum.ama anladım kı sımdı ne o eşyaların ne de o güzel ev bana tesellı verıyor.dün salonumda şöyle bır oturdum aynı zamanda orda uyudum ve dedım kı bembeyaz odanın içinde karanlık olan sadece benım,mutusuzm dedım,bu mutsuzluk ıcınde ben senın gıbı odayıda eşyayıda napayım dıye söylendım eskı günler geldı aklıma ve tabı aglaya aglaya uyudum..bılemıyorum hayata devam edebılmenı saglayan baslıca seyler aılen ve eşin....ardındakıler hep teferruat.

Güzel düşünmüşsün..Bende denedim..Bir süre evet herşey ciddi anlamda yolunda girdi..Süper devame diyoruz..Ama bir noktada ki benim asla ödün veremeyeceğim tek şey oğlumdur , Bir sorun çıktığında olması gerekinin bir kaç misli tepki veriyorsun..Çünkü oluşturmak istediğin kişi ile varolduğun kişi arasında çatışma çıkıyor..Çok zor ben çok başaramadım..Ama mesala artık eskisi kadar onun değimi ile mızmızlanmıyorum..

İyi mi kötü mü diye sorarsan bilmiyorum..Bazen gerçekten ( hiç kabul etmek istemesem de ) susmak gerekiyormuş..Kadın ödün verir ise evlilik oluyor..Kimse kusura bakmasın valla bende atıp tutmak isterdim kestiğim kestik olsun ama evli iken olmuyor işte..

öncelikle Merhaba;
Beklentiler hayatın her döneminde oluyo bu sizi kırmamalı aksine güçlendirmeli.. anladığım kadarıyla eşinizin tutumuda sizden bi beklentisi olduğunu gösteriyo yani evlilikte ve hayatta beklentiler karşılıklıdır kimisi açık ve aleni şekilde beyan eder ve ister kimiside umursamaz görünür ve açık etmez. ama beklentileri sabittir...

"eşimin hayalindeki 'ben'" kelimesini doğru bulmadım bu bence bi çözüm değil aksine daha çok mutsuz olmanıza sebep olacaktır.. çünkü, insan kendi gibi olabilirse mutlu olur bi başkasının beklentisine göre değil bu yüzden siz sadece kendiniz olun derim.. Ama tutumunuzu değiştirebilirsiniz eşinizle empati kurup ona onun bakış açısından yaklaşıp hem sıkıntınızı daha kolay anlamasını hemde kendiniz için onu anlayabilmeyi deneyebilirsiniz..

olaylara eşinizin size yaklaştığı gibi yaklaşarak başlayabilirsiniz.. eğer umursamaz yaklaşıyosa sizde onunla ilgili konuları umursamayarak sizi anlamasını sağlayabilirsiniz. yada sizin için önemli eşiniz için önemsiz olan konularda sizde eşiniz için önemli olanları belirleyip aynı ilgisizlikle yaklaşabilirsiniz.. ben inanıyorum ki bi zaman sonra herşey yoluna oturacaktır çünkü 7 ay çok kısa bir süre birbirinize alışma döneminiz pes etmek çok yanlış olacaktır..

saygılar...

bu mumkun degıl canım en fazla 3 gun yapabılırsın 3 gunun sonunda sen yıne kendın olucaksındır.bızde esımle cok kavga ederdık bır zamnlr ben bıraz fazla sınırlıydım bıraz susmasını ogrettım kendıme ama ben yıne benım sende cok sınırlı ve anı cıkıslarını dizginleyebılırsın ama taklıt yapamazsın bu sekılde hıc mutlu olamazsın eşinle oturup adamakıllı konusmayı denedın mı hıc?bir insan nekdr rol yapabılırkı sonucta kendını uzme bukdr cnım zamanla bırbırınızı dahada ıyı tanıyıp dahada az tartısıcaksınız aranızdakı saygıyı kaybetmeyın yeter.

ben 23 eşim 30 yasındayız.ben ailemle daha arkadas gıbıyım eşim aılesıyle mesafelı ve resmıdır.ve tabı cok cekıngen.

Bılemıyorum ortak kararları denıyorum ama hıc bekledıgım sonuca ulasamıyorum ve pes edıyorum,belkıde caba sarfetmeyelım ugrasmayalım ama bazen yoruldugumu hıssedıyorum.ınsallah hersey daha ıyı olur.lütfen bu gecenın hatrınada benım ıcın dua edin.tesekkur ederım ılgınıze.

Senin kendini hasta etmeye mi niyetin var Böyle bir hastalık var canım "ilişkilerini devam ettirmek için her şeye katlanırlar,kendi varlıklarından, bağımsızlıklarından ve bireyselliklerinden vazgeçerler." "bağımlı kişilik bozukluğu" bu duruma sokma bence kendini ödün verdikçe ödün verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…