- Konu Sahibi istanbul3434
-
Kendini değiştirmeye çabalamak seni mutlu etmez
Aksine mutsuzluğa sürükler :26:
Bu yaştan sonra zaten değişemezsin
Değiştiğini sandığın şey kişiliğin değil sadece içine ata ata biriktirdiğin sıkıntıların olur :26:
Kendi karakterinden ödün verme.
Tek taraflı değil iki tarafın da hatalarından ders alması gerek.
nasıl ilgisi yok tatlım anlayamadım şimdi ben.... eğer ki eşin sana dürüst olsaydı yani sana karşı her yönünü gösterseydi yukarıda işaretlediğim lafı söylermiydin :44::44: .. bence sakın ama sakın eşinin istediği gibi biri olmaya çalışma çünkü, değişirsen eğer bi süre sonra bu halinden de sıkılacak durum bunu gösteriyor,kendin gibi olmaya devam et ama daha sakin davranarak çünkü böyle yaptıkça eşine değil olan sana oluyor sağlığını düşün
şöyle kı esımle nısan donemımızde halıyle hıc boyle hıddetlı tartısmalar yasamadık ve ne oldugumuzu anlayamadık,durustlukle ılgısı yok derken yanı zaten herseyı evlenınce daha net goruyorsun anlamında.yanı o bana gostermedı degıl belkıde gosterdı ama ben farketmedım yakıstıramadım.cunku gercekten
ıhtımal vermezdım ondan boyle tepkılerı.ama ıste oluyormus.en sessz buldugun bır ınsanın bıle en hıddetlı hallerı varmıs demek kı.hayırlısını dılıyorum artık evlılıgım hakkında herseyın.
evlilik fedekarlık özveri ister ben buyum demekle yürümez yeri geldiğinde susmak alttan almak taviz vermek gerekir ama bunu iki tarafta yapmalı hem kadın hem erkek orta yolu bulmaya çalışmalıtek kişinin çabası yeterli gelmez yada ite kalka devam edersin ama mutlu olamazsın canım burda tecrübe konuşuyor dikkate al Allah hakkında hayırlısını versin canım
Eşimle 7 aylık evliyiz,uzun bir süre tabiki sayılmaz ama geriye dönüp baktıgımda evlendıgımızden beri büyük çatısmalar ıcersındeyız,bana göre yasadıgımız her tartısma önemlı ve yaralıyıcı.
Eğer ben bu evlılıkte esımden hep bır beklentı ıcersınde olursam kırılıyorum,
ben ondan hep anlayıs,sevgi,saygı vs vs uzayıp gıdıyor bunları beklıyorum.
Ama o bunların hep aksını yapıyor.sevmedıgım huylarını hep tekrarlıyor vs ıste.
Dünkü tartısmamızdan sonra birde bugün mevlid kandılındeyız gercekten evlılıgım için bıseyler yapmak ıstıyorum madem hata bende dıyorum.
Eşime sorsan ben aglak,kırılgan,herseye laf eden,vs ıste böyle bır tıpım,
kendısı son derece genıs oldugunun farkında degıl.
Bir olaya kırılıyım edıyım yok adam anlatsamda anlamıyor.
Artık ben bıktım.
Heraldekı dıyorum sorun bende kı mutsuzum.
O sebepten ötürü eşimin hayalınde oluşturduğu ‘’ben’’e doğru gıtmeye karar verdım….bılemıyorum sonum mutlulukmu hüsran mı ama tek yolum bu.eğer ben ben oldugum gıbı davranırsam,konusursam mutsuz ve kavgalı oluyoruz,cogunluk ben haklıyım bunu kanıtlamak ıcın baskalarınada anlatıyorum sence kım haklı dıye soruyorum ben haklı cıkıyorum yanı bunu acaba benmı yanılıyorum dıye yapıyorum,ama sonuc yıne benı gosterıyor.
Artık esımın yaptıgı herseye susmak,kızmamak,gayet anlayıslı olmak,vs gıbı
davranmam lazım kı belkı o zaman daha mutlu olurum dıye dusunuyorum.aslında ben bu degılım ama gerçekten mutlu olacaksam bunu deneyeyım dıyorum,
kafam o kadar karısık kı,ya bu yolda yüreyeceğim ya da yolumdan döneceğim.tek cıkıs yolum bu artık…
sizce dogrumu yapıyorumm ????
Bunlara yakın şeyleri ben de yaşadım. İyi bir insan olmasına rağmen, ben duygusal romantik, ikili lişkiye önem veren biri olmasını umarken, o düz mantik evlilik tercih etti. Üç buçuk yıl sonunda geçen hafta ayrıldım. Evi terkettim, bi daha dönmemek üzere. Bu durumu bir türlü kabullenmiyor ve geri dönersem tıpkı istediğim gibi bir adam olacakmış. Hatalarının yeni farkına varmış. İş işten geçtikten sonra neye yarar. Kalbim kırıla kırıla, artık içimde hiçbir sevgi, aşk kalmadı. Çok düşündüm, kararımı verdim. Birşeye karar verirsem dönüşü olmadığını bilir, ama kendi sosyal ağı sayfasına imkansızı başaracağım yazmış. Bir testiyi, yüz kere düşür. Ve parçaları küçüldükçe kaybet. Sonra o testi yerine nasıl gelir...
var ya aynı benim kocam. dışardan bakınca o a kadar sakin, rahat vs görülüyor ki, ben de daha atak biriyimdir. herkes diyodur aa ne şanslı kadın. evde ağzıma ediyor hergün, dışarda melek.ona göre benı tanıdıgında böyle degılmısım evlenınce degısmısım buyuk sacmalık tabıkı bu.cunku ben herdaıım boyleydım gerek aıle ıcınde olsun gerek sımdı hep aynıyım.tepkımı anında bellı ederım ıcıme atmam.rahat edemem yoksa.aslında asıl degısen o cunku o hıc boyle degıldı dısardan gorenler dıyor kı cok efendı cok sessız bır cocuk.benıde zaten bılenler bılıyor.o sebepten herkes sessızlıgıne aldanıp oyle konusuyor ama hıcbırsey gorundugu gıbı olmuyor.
Eşimle 7 aylık evliyiz,uzun bir süre tabiki sayılmaz ama geriye dönüp baktıgımda evlendıgımızden beri büyük çatısmalar ıcersındeyız,bana göre yasadıgımız her tartısma önemlı ve yaralıyıcı.
Eğer ben bu evlılıkte esımden hep bır beklentı ıcersınde olursam kırılıyorum,
ben ondan hep anlayıs,sevgi,saygı vs vs uzayıp gıdıyor bunları beklıyorum.
Ama o bunların hep aksını yapıyor.sevmedıgım huylarını hep tekrarlıyor vs ıste.
Dünkü tartısmamızdan sonra birde bugün mevlid kandılındeyız gercekten evlılıgım için bıseyler yapmak ıstıyorum madem hata bende dıyorum.
Eşime sorsan ben aglak,kırılgan,herseye laf eden,vs ıste böyle bır tıpım,
kendısı son derece genıs oldugunun farkında degıl.
Bir olaya kırılıyım edıyım yok adam anlatsamda anlamıyor.
Artık ben bıktım.
Heraldekı dıyorum sorun bende kı mutsuzum.
O sebepten ötürü eşimin hayalınde oluşturduğu ‘’ben’’e doğru gıtmeye karar verdım….bılemıyorum sonum mutlulukmu hüsran mı ama tek yolum bu.eğer ben ben oldugum gıbı davranırsam,konusursam mutsuz ve kavgalı oluyoruz,cogunluk ben haklıyım bunu kanıtlamak ıcın baskalarınada anlatıyorum sence kım haklı dıye soruyorum ben haklı cıkıyorum yanı bunu acaba benmı yanılıyorum dıye yapıyorum,ama sonuc yıne benı gosterıyor.
Artık esımın yaptıgı herseye susmak,kızmamak,gayet anlayıslı olmak,vs gıbı
davranmam lazım kı belkı o zaman daha mutlu olurum dıye dusunuyorum.aslında ben bu degılım ama gerçekten mutlu olacaksam bunu deneyeyım dıyorum,
kafam o kadar karısık kı,ya bu yolda yüreyeceğim ya da yolumdan döneceğim.tek cıkıs yolum bu artık…
sizce dogrumu yapıyorumm ????
olabilir,konduramamış,aşktan gözün kör olmuş olabilirsin dediğin gibi evlenince herşeyi görüyorsun ...ben sessiz insandan korkarım çok bi laf vardır sessiz atın tekmesi ağır olur diye çok doğrudur bence bu ... eğer illaki bişeyler yapmak istiyorsan onun istediği gibi biri olmaya çalışmak yerine devamlı dalgın,bişeyler düşünen biri gibi görünmeye çalış kısa bi süre sonra sendeki değişikliği farkedecektir ve o zamanda düzgünde derdini anlatırsın
evlilik fedekarlık özveri ister ben buyum demekle yürümez yeri geldiğinde susmak alttan almak taviz vermek gerekir ama bunu iki tarafta yapmalı hem kadın hem erkek orta yolu bulmaya çalışmalıtek kişinin çabası yeterli gelmez yada ite kalka devam edersin ama mutlu olamazsın canım burda tecrübe konuşuyor dikkate al Allah hakkında hayırlısını versin canım
Susup, değişmeye çalıştıkça sona doğru emin adımlarla gidersin
İnsanın kişiliğini değiştirmesi imkansızdır, değişmek için çabaladıkça canın acır. İlişkiler biz olma sanatı ve bu sanat zamanla öğreniliyor.
İki insanın birbirine alışması, birbirini anlaması zaman alıyor. Kavga etmeden anlaşmanın yollarını bulmak lazım, şu aralar bende öyle bir süreçteyim, fark ettim ki konuşurken sesim çok sert çıkıyor, haliyle o da karşılık veriyor. Şimdi salonda, yemek masasının üzerinde bir defterimiz var, yazıyorum iyi kötü ne olursa, alması gerekeni alıyor. Bir de uzatmamayı ve aynı sorunu ısıtıp ısıtıp önüne koymamayı öğrendim. O da bana anlam veremediğim davranışlarını açıklamayı öğrendi. Biraz yol katettik yani, belki böyle bir şeyler deneyebilirsin.
bende 11 aylık evliyim ama boşanma kararı aldım.. öyle her yolu denedim sakin sabırlı davrandım hep ama olmadı.Benimki yaptığım hiçbirşeyi görmedi ,takdir de etmedi . yani bende tutmadı umarım eşin senin kıymetini bilir..Allah yardımcın olsun canım
Çok doğru söylediniz..Ama maalesef ki maalesef en çok kadın yıpranıyor..En çok kadın çaba sarf ediyor..Boşanmak cidden kolay ama ya sonrası..Kimse kendini kandırmasın erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz..Eşin ile geçersin manavın önünden bacım olursun , yarın boşan o adam sana salça olur..
Emek vermeden hiçbir şey olmuyor..Güzel düşün..Dua et..Rabbimden hayırlı çözümler iste..
Bunlara yakın şeyleri ben de yaşadım. İyi bir insan olmasına rağmen, ben duygusal romantik, ikili lişkiye önem veren biri olmasını umarken, o düz mantik evlilik tercih etti. Üç buçuk yıl sonunda geçen hafta ayrıldım. Evi terkettim, bi daha dönmemek üzere. Bu durumu bir türlü kabullenmiyor ve geri dönersem tıpkı istediğim gibi bir adam olacakmış. Hatalarının yeni farkına varmış. İş işten geçtikten sonra neye yarar. Kalbim kırıla kırıla, artık içimde hiçbir sevgi, aşk kalmadı. Çok düşündüm, kararımı verdim. Birşeye karar verirsem dönüşü olmadığını bilir, ama kendi sosyal ağı sayfasına imkansızı başaracağım yazmış. Bir testiyi, yüz kere düşür. Ve parçaları küçüldükçe kaybet. Sonra o testi yerine nasıl gelir...
En acı olan da neydi biliyormusun? Evlilik hayatım boyunca bir kere bile almadığı bir buket çiçeği, ayrılırken getirmesiydi...
istanbul3434 , benim actıgım konudaki kıza yakın bir durumdasın, oda surekli aglayıp,zırlayan bir bayan ayrıca ilaveten kavga cıkaran. Bu yuzden eşi artık ha boşandı ha boşancak, sevdiğinden sabrının son sınırlarında. Senin eşin large diyorsun peki sana karşı tavırları nasıl. Mesela canım cicim durumu, cevresine karşı sevgisini gösteriyor mu? Sen hangi durumlarda aglanıyorsun kocana mesela . Bunları yazarsan daha acık olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?