Eşimin hayalindeki ben

aslına bakrsanız ben suanda mutsuzum yıne olurum dıyorum ne cıkar.dıger turlude ne olucak nasıl olucak soruları benı yıyıp bıtırıyo zaten.ders almak meselesı ıse nasıl olucak bılmıyorum.

şöyle kı esımle nısan donemımızde halıyle hıc boyle hıddetlı tartısmalar yasamadık ve ne oldugumuzu anlayamadık,durustlukle ılgısı yok derken yanı zaten herseyı evlenınce daha net goruyorsun anlamında.yanı o bana gostermedı degıl belkıde gosterdı ama ben farketmedım yakıstıramadım.cunku gercekten
ıhtımal vermezdım ondan boyle tepkılerı.ama ıste oluyormus.en sessz buldugun bır ınsanın bıle en hıddetlı hallerı varmıs demek kı.hayırlısını dılıyorum artık evlılıgım hakkında herseyın.

olabilir,konduramamış,aşktan gözün kör olmuş olabilirsin dediğin gibi evlenince herşeyi görüyorsun ...ben sessiz insandan korkarım çok bi laf vardır sessiz atın tekmesi ağır olur diye çok doğrudur bence bu ... eğer illaki bişeyler yapmak istiyorsan onun istediği gibi biri olmaya çalışmak yerine devamlı dalgın,bişeyler düşünen biri gibi görünmeye çalış kısa bi süre sonra sendeki değişikliği farkedecektir ve o zamanda düzgünde derdini anlatırsın

evlilik fedekarlık özveri ister ben buyum demekle yürümez yeri geldiğinde susmak alttan almak taviz vermek gerekir ama bunu iki tarafta yapmalı hem kadın hem erkek orta yolu bulmaya çalışmalıtek kişinin çabası yeterli gelmez yada ite kalka devam edersin ama mutlu olamazsın canımburda tecrübe konuşuyor dikkate al Allah hakkında hayırlısını versin canım

Çok doğru söylediniz..Ama maalesef ki maalesef en çok kadın yıpranıyor..En çok kadın çaba sarf ediyor..Boşanmak cidden kolay ama ya sonrası..Kimse kendini kandırmasın erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz..Eşin ile geçersin manavın önünden bacım olursun , yarın boşan o adam sana salça olur..

Emek vermeden hiçbir şey olmuyor..Güzel düşün..Dua et..Rabbimden hayırlı çözümler iste..

Susup, değişmeye çalıştıkça sona doğru emin adımlarla gidersin

İnsanın kişiliğini değiştirmesi imkansızdır, değişmek için çabaladıkça canın acır. İlişkiler biz olma sanatı ve bu sanat zamanla öğreniliyor.

İki insanın birbirine alışması, birbirini anlaması zaman alıyor. Kavga etmeden anlaşmanın yollarını bulmak lazım, şu aralar bende öyle bir süreçteyim, fark ettim ki konuşurken sesim çok sert çıkıyor, haliyle o da karşılık veriyor. Şimdi salonda, yemek masasının üzerinde bir defterimiz var, yazıyorum iyi kötü ne olursa, alması gerekeni alıyor. Bir de uzatmamayı ve aynı sorunu ısıtıp ısıtıp önüne koymamayı öğrendim. O da bana anlam veremediğim davranışlarını açıklamayı öğrendi. Biraz yol katettik yani, belki böyle bir şeyler deneyebilirsin.

bende 11 aylık evliyim ama boşanma kararı aldım.. öyle her yolu denedim sakin sabırlı davrandım hep ama olmadı.Benimki yaptığım hiçbirşeyi görmedi ,takdir de etmedi . yani bende tutmadı umarım eşin senin kıymetini bilir..Allah yardımcın olsun canım

Bunlara yakın şeyleri ben de yaşadım. İyi bir insan olmasına rağmen, ben duygusal romantik, ikili lişkiye önem veren biri olmasını umarken, o düz mantik evlilik tercih etti. Üç buçuk yıl sonunda geçen hafta ayrıldım. Evi terkettim, bi daha dönmemek üzere. Bu durumu bir türlü kabullenmiyor ve geri dönersem tıpkı istediğim gibi bir adam olacakmış. Hatalarının yeni farkına varmış. İş işten geçtikten sonra neye yarar. Kalbim kırıla kırıla, artık içimde hiçbir sevgi, aşk kalmadı. Çok düşündüm, kararımı verdim. Birşeye karar verirsem dönüşü olmadığını bilir, ama kendi sosyal ağı sayfasına imkansızı başaracağım yazmış. Bir testiyi, yüz kere düşür. Ve parçaları küçüldükçe kaybet. Sonra o testi yerine nasıl gelir...

En acı olan da neydi biliyormusun? Evlilik hayatım boyunca bir kere bile almadığı bir buket çiçeği, ayrılırken getirmesiydi...

istanbul3434 , benim actıgım konudaki kıza yakın bir durumdasın, oda surekli aglayıp,zırlayan bir bayan ayrıca ilaveten kavga cıkaran. Bu yuzden eşi artık ha boşandı ha boşancak, sevdiğinden sabrının son sınırlarında. Senin eşin large diyorsun peki sana karşı tavırları nasıl. Mesela canım cicim durumu, cevresine karşı sevgisini gösteriyor mu? Sen hangi durumlarda aglanıyorsun kocana mesela . Bunları yazarsan daha acık olurum.

var ya aynı benim kocam. dışardan bakınca o a kadar sakin, rahat vs görülüyor ki, ben de daha atak biriyimdir. herkes diyodur aa ne şanslı kadın. evde ağzıma ediyor hergün, dışarda melek.
kara melek

canım yaa okadar güzel anlatıyorsun ki, her anlatışında sende kendimi görüyorum. Öncelikle zor bir süreçtesin, allah hakkında hayırlısını versin.
Senin eşin birsürü erkek gibi, fedakarlık yapmıyor. İlişkide her iki çift fedarkar göstermek zorunda dır. Fakat sende benim gibi, her daim o fedakarlığı göstermedikce,
onun yerine de sen gösteriyorsun bundan dolayıda yıpranıyorsun. Zamanla sende artık kafana takmamayı öğreneceksin.

eşinin yaptığı bir hata sırasında, bağırığ çağrıp kızarak bunun doğru olmadığını söyleriz ya eşlerimize, işte bu yanlış. (onlara göre yanlış, bize göre en doğrusu).
bir tartışma esnasında derler ki, iyi hoş ama bana bağırdın çağırdın benimde tepem attı vs. gibi bla bla blaaaa..
busefer sen, başka bir problem olduğunda sessiz, sakin, karşına eşini alıp, bak hayatım bu yaptığın doğru değil çünkü.... bla bla blaaa anlatsan bile
bu sefer: ZAMANLAMAN YANLIŞ derler!!!! Şimdi işim var, yok tv izliyorum, yok bilgisayardayım, yok yemek yiyorum, sende hep uygunsuz zamanda gelip söylüyorsun.

Yani anlayacağın erkeklerin bahanesi bitmek bilmiyor. en iyi yaptıkları şey, psikolojimizle oynamaları!!!!

Sen kendini daha fazla üzme, biliyorum söylemesi kolay. Fakat bende bu yollardan geçtim, geçiyorum. Bazen ne bitmez yolmuş diye kötü oluyorum.
Eşimin yaptığı hatalarından dolayı, kahrını ben çekiyorum, geçeleri uyuyamıyordum. Sonradan destekcim çıktı, bana yardım etti, kafana birşey takma vs gibi sözler sarf edince, yavaş yavaş toparlandım.

Sen lütfen daha fazla kendinde suçu arama. Tabi bizlerde 4/4 değiliz, fakat hiç değilse kusur yapmamak için çabalıyoruz.
daha çok eşlerimizin kusurlarını konuşmaktan başka birşey yapıyormuyuz??? Birgünde durduk yere onlar bize problem yapsın??
yapamazlar çünkü onlara problem yapacak koz vermiyoruz, kendimize çok dikkat ettiğimizden dolayı kaynaklanıyor bu!!!

dediğim gibi, sen ilişkini gözden geçir, kendi kendine düşün. Sadece düşün. Gerçekten bazı konularda sana yardımcı olmaya seni anlamaya çalışıyormu diye gözle kocanı.
Ona sakın ayrılıktan bahsetme. İnsan ayrılık kelimesini birkez duyduktan sonra, insana cesaret geliyor, şeytan dürtüyor.
Kadınlar genellikle fedakar bir yapılara sahiplerdir, fakat cidden artık dayanamıyorum diyorsan, eşine fazla burun kıvırma. Asık suratlada dolaşma, bu kes iyi yapığım nazlanığım derken daha kötü olur.
Biraz vakit geçtikten sonra mesela, ona msj atarsın bir gün. Dersin, müsait olduğun bir zaman seninle dışarda konuşalım dersin.
İnan bana, dışarda konuşmak evin içinde konuşmaktan daha iyidir ve güzeldir. İnsan dışarda insan içine çıktığı zaman kolay kolay sinirlenemez ya, o misali.
Bu gerçekten işe yarıyor. Konuşmak istediğin konuları sen bir kağıt da yaz, ve dışarda kahve içtiğiniz vakit onunla sanki sevgilinle buluşmuş gibi güzelcene sohbet ederek, ace etmeden konuşursunuz.
Elinden geleni yaptığını, çabaladığını, fakat emeklerinin karşılığını alamayınca artık yavaş yavaş pes etmekten korktuğunu. Onu çook mutlu etme isteğini, vs gibi şeylerden bahsedebilirsin.

O da sana ilk baş onun hatalarından bahsettiğin zaman hoşuna gitmeyecektir.
örn. eşin çok sinirlenen çok öfkelenen bir karektere sahipse, ozaman ona şu şekil yaklaşabilirsin:
SEN: çok sinirli bir yapıya sahipsin, kendime zaman zaman dikkat etmeye çalışıyorum, fakat benimde sınırlarım var, o sınırları aşınca kendimi durduramıyorum senin gibi.
Ben haklıyken veya haksızken, hiç bir zaman sinirlenmeye hakkım yok. Ama bende sinirlenme lükse sahip olmalıyım.
Fakat ben düşündüm taşındım, senin bu öfkelenmelerini terk etmen için, sana yardımcı olmaya karar verdim!
Bu konuda bana gözü kapalı güvenebilirsin. Fakat bende senden X konusunda yardım bekliyorum (örneğin)

Biraz politik davranmamız gerekiyor erkeklere karşı. ERkekler herşeyi bizlere olduğu gibi anlatıyormu anlatmıyor! o yüzden bizde anlatmayacağız!
Fazla yüz göz olmaksızın, fazlada mesafeli olmaksızın ilişkimizi sürdürmeye çalışacağız.

Allah yardımcın olsun, inş az da olsa yardım edebilmişimdir!

evet aynen söyledıgınız söz cok dogru gercektende öyle oluyor.yaralıyıcı oluyor.önerınız ıcın cok tesekkur ederım.denıcem.

dogru soyluyorsunuz ama ınsallah bunu esımde anlar anlarda düzeltir kendını.yoksa hersey cok zor.cok sagolun.

defter olayı hosuma gıttı ama nısanlı ıken bır tartısma yasamıstık bende pcde 2-3 sayfa dolusu yazı yazmıstım okudunmu dıye sordugumda bana şöyle dedı,bana bu kadar uzun yazılar yazma hıcbısey anlamıyorum söyledıgı tek sey buydu hıcmı bısey cıkarmadın o kadar seyden dıyorum anlamadım okurken sıkılıyorum dıyo ölürmüsün öldürürmüsün,bende sımdı bu adama bı deftere yazsam ıcımdekılerı bılıyorum kı anlamıcak bende sasırdım napıcagımı valla,ruhsuz duygusuz...

tesekkur ederım amın ınsallah.allah sızınde gönlünüze göre versın ınsallah.

ettım edıyorumda sızde benım adıma edın,ıns hayrlısı olur herseyn ınsallah.

sızınde hakkınızda hayırlısı olsun.allah kalbınıze göre versın ınsallah bu sefer mutlu olursunuz.söyledıklerınıze katılıyorum dogru söze ne hacet.ama ıste bızım kdr ugrasın emegın özverının zerresını gosterseler bız suan bu durumda olmıcaz nıye boyleler anlamıyorum ya bu kdrmı zor ama ıste bır söz var "zamana bırak" dediler, bende öyle yaptım.
gün,hafta, ay, yıl... derken sadece şunu anladım;"eskiyor, ama eksilmiyor" hiçbir ağrı.... aynen bu durumdayım...

esım yapı geregı cekıngen bır tıp.yanı sevgsını aılesınede gostermez banada cok cok gostermez yanı.tartısma esnalarında ıste hep kendını haklı gorur benı yanlıs ıfade eder buna aglarım benı anlamaz aglarım kırıcı bır soz soyler aglarım bu gıbı durumlar yanı...kısaca ben sorunluyum o melake.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…